Egyéb

Mama, nézd!

Szépművészeti Múzeum
2024. február 20. (kedd) 10:30
Ár: 2000 Ft

Helyszín:

Szépművészeti Múzeum
1146 Budapest, XIV. kerület, Dózsa György út 41.

"A síró babákat is szeretjük!
Játékos tárlatvezetésekre hívjuk azokat a kismamákat és kispapákat, akik egyévesnél kisebb babájukkal is szeretnék élvezni a művészet nyújtotta örömöket. Múzeumpedagógusként és anyaként egyaránt tapasztaltuk, hogy kevés az újdonsült szülőket megszólító múzeumi program. Olyan környezetet akartunk létrehozni, amelyben senkit nem feszélyez egy síró vagy éhes baba.
Aludj, amikor ő alszik
Ahogy a hosszabbodó éjszakák és a hideg, álmosító, szürke őszi idő ránk borulnak, úgy válnak egyre gyakoribbá a pillanatok, amikor alig bírjuk nyitva tartani a szemünket. Ez az újdonsült kismamákra és kispapákra még inkább igaz lehet. „Aludj, amikor ő is alszik”, hangzik el gyakran a jótanács, mi most mégis olyan tárlatvezetésre invitáljuk a szülőket, amikor – talán irigykedve – kívülről szemlélhetjük remekműveink szereplőinek édes álmát.
A kisbabával érkező édesanyák vagy édesapák, illetve legfeljebb egy kísérőjük online vagy a jegypénztárnál válthatnak jegyet. Programsorozatunkra előzetes jelentkezés nem szükséges, bármikor be lehet kapcsolódni. A programon az előreköthető babahordozó, illetve kendő használatát javasoljuk. A látogatás idejére a háti hordozóval érkezőknek korlátozott számban babakocsit tudunk kölcsönözni."