Fesztivál

10. Jubileumi Cziffra György Fesztivál

Helyszín:

Zeneakadémia (Nagyterem)
1061 Budapest, VI. kerület, Liszt Ferenc tér 8.
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.
Ötpacsirta Szalon / FSzEK Zenei Gyűjteménye
1088 Budapest, VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.
MOM Kulturális Központ - MOMKult
1123 Budapest, XII. kerület, Csörsz utca 18.
Hevesi Sándor Művelődési Központ
8800 Nagykanizsa, Széchenyi tér 5-9.
Református Nagytemplom
4026 Debrecen, Piac utca 4-6 Lelkészi hivatal, 4026 Pf. 75.
Szegedi Nemzeti Színház
6720 Szeged, Vaszy Viktor tér 1.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Jól emlékszem arra a pillanatra, amikor 2016-ban útjára indult első eseményével a Cziffra György Fesztivál. A közönség szeretetének, lelkesedésemnek, a támogatók és munkatársak odaadó tevékenységének köszönhetően hamar híre ment a fesztiválnak és évről évre grandiózusabb eseménysorozatot tudtunk megvalósítani. Fontos mérföldkő volt a 2021-ben Cziffra György születésének 100. évfordulóját ünneplő jubileum, amely megnyitotta a kapukat a nemzetközi együttműködések előtt is. Névadónk szellemisége és zenei öröksége kiemelt nemzeti kulturális érték, így mára a Cziffra György Fesztivál Európa legnívósabb fesztiváljaival, szimfonikus zenekaraival és művészeivel dolgozik együtt, valamint a liszti ideológiát valló kiemelkedő magyar zeneművészeket foglalkoztatja. A kezdetektől fogva kiemelt figyelmet szánunk a fiatal zenei tehetségek felkarolására, díjakkal, koncertlehetőségekkel, mesteriskolákkal segítjük a tehetségük kibontakoztatását.


A 2024-2025-ös évadban 10. jubileumát ünneplő fesztiválon hazánkba látogatnak majd legendás művészek, különleges egyedi produkciók születnek magyar művészekkel, megismerheti a közönség a legifjabb zenei nemzedéket és az Egyesült Királyságban és Norvégiában is jelen leszünk.


Minden törekvésünk azon nemes eszmét szolgálja, hogy Cziffra György művészeti öröksége hazánk kulturális esszenciájának éke legyen és a világhírű művészek koncertjei által örömöt adjon a közönségnek, valamint jövőképet a fiatal zeneművészek számára.


(Balázs János, Kossuth-díjas zongoraművész, művészeti vezető)