Fesztivál

RUSZT - Ráday Utcai Színházi Találkozó

Helyszín:

Itt és Most Társulat
1092 Budapest, Ráday utca 18. Bejárat az Erkel utca 15. felől
MáSzínház
1094 Budapest, Ráday u. 50.
Stúdió "K" Színház
1092 Budapest, IX. kerület, Ráday utca 32.
Pinceszínház
1093 Budapest, IX. kerület, Török Pál utca 3.
Kispont Galéria
1092 Budapest, Ráday u. 9.
Púder Bárszínház és Galéria
1092 Budapest, IX. kerület, Ráday utca 8

5 színház, 5 szerző, egy előadás – különleges koprodukcióval tér vissza a RUSZT. Az Itt és Most Társulat, a Kettőspont Színház, a MáSzínház, a Pinceszínház és a Stúdió K, valamint a VerShaker Produkció 2023-ban is megrendezi már hagyománnyá váló közös színházi fesztiválját. A színházak a saját programok, vendégelőadások mellett idén egy különleges, közös alkotással is felpezsdítik a Ráday utcát: az 5×5: #szabadaPad projektben egy egész estés, teljes utcán átívelő színházlátogatás során az 5 színházból indulva a nézők különböző sorrendben láthatják az alkotásokat, különböző befogadói tapasztalatokat szerezve.


Az 5 színház 5 mini előadásának megírására 5 szerzőt kértek fel. Közös témájuk az elhíresült ferencvárosi pad volt, ugyanakkor az egyes jelenetek saját címeket is kaptak:


Egressy Zoltán: A halhatatlan (Pinceszínház)


Fábián Péter: Tavaszvárás (Kettőspont)


Formanek Csaba: A légypapír íze (Itt és Most)


Szabó Imola Julianna: Pük-pük-pük (MáSzínház)


Tóth Réka Ágnes: Szent Margit orra (Stúdió K)


A fesztivál három napja során színes összművészeti program várja a látogatókat, a szervező színházak saját előadásai mellett vendégfellépővel, képzőművészeti, irodalmi és zenei eseményekkel. A workshopokkal és művészeti foglalkozásokkal a látogatókat nyitottságra, párbeszédre és kreativitásra buzdítják.