Kiállítás

Lapról lapra – Brzózka Marek kiállítása

Elmarad
Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár
2020. március 05. (csütörtök) - 2020. március 31.

Helyszín:


„Művészeti munkáimban fontosnak tartom az állandó kísérletezést, kérdésfeltevést, a keresést. A szobrászat formai és tartalmi problémái érdekelnek. Olyanok például, hogy hogyan jeleníthető meg egy optikai élmény vagy festői témájú kép plasztikaként. Hogyan alakítható, formálható gondolataink kifejezésének céljaira egy anyag.

A könyveket szobrászként azért tartom érdekesnek, mert nemcsak mint szellemünk művelésének eszközeként tekintek rájuk, hanem mint illattal, színnel, tapinthatósággal rendelkező anyagra. Már gyerekként is arra lettem figyelmes, hogy minden könyvnek egyfajta sajátos mélysége nyílik meg olvasásakor. Egyszerre hatnak érzékszerveinkre, és mintha elképzelhető, érzékelhető teret rajzolnának le, melyben mozoghatunk, időzhetünk, elmélyedhetünk…

Kiállításom a „Lapról lapra” címet viseli, mert az anyaggal való kapcsolatomnak fontos része az idő. A könyvekkel töltött különleges idő egy meghatározó élmény az olvasásban. Ezt a különleges időt élem át, vizsgálom értékkereső alkotómunkámban, amikor könyvek felhasználásával lapról lapra létrehozom plasztikáimat. Szegedi alkotóként külön megtiszteltetésnek érzem, hogy a Somogyi Könyvtár művészeti részlege ad helyszínt kiállításomnak, ennek köszönhetően egy különleges térben és helyzetben kerülnek bemutatásra legújabb munkáim.” (Brzózka Marek)

Hozzászólások