Könyv

Szederkényi Olga: Krimik és krémek – Agatha Christie és Escoffier mester randevúja Gourmandiában

Nemzeti Táncszínház (Kávézószínpad)
2024. október 11. (péntek) 20:00

Helyszín:

Nemzeti Táncszínház (Kávézószínpad)
1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

A szerzővel Juhász Anna beszélget, közreműködik Ember Márk


Mi volt Agatha Christie kedvenc koktélja? Mit reggelizik Miss Marple? És mi baja van Poirot-nak az ötórai teával? Szederkényi Olga rendhagyó szakácskönyvében egyszerre van jelen francia és angol kulinária művészete, no meg a méregkeverés tudománya: éppoly szerves része a jégből faragott hattyúban feltálalt Peche Melba, mint a romantikus körülmények közt odaégetett sült hering, és persze az arzénes curry. Írni, főzni és gyilkolni: e könyv lapjain e háromszöget járjuk be Agatha Christie életén és regényein, valamint a francia "szakácskirály" Auguste Escoffier receptjein keresztül.


A Helikon Kiadóval közös program