Koncert

CINEFONIC - Ráadás

Hollerung Gábor karmester
Budapest Kongresszusi Központ
2024. december 01. (vasárnap) 19:00

Helyszín:

Budapest Kongresszusi Központ
1123 Budapest, XII. kerület, Jagelló utca 1-3.

Km.: Budafoki Dohnányi Zenekar, Budapesti Akadémiai Társaság, vezényel: Hollerung Gábor


A Cinefonic több mint egy komolyzenei koncert. Ahogy meghallod az első taktusokat, varázslatos utazásra indulsz. Eszedbe jut egy emlék, egy kép, amitől hevesebben ver a szíved. A kéz, amit megfogtál. Az arc, ami a válladat nyomta. A mondat, ami az életedet változtatta meg. A jelenet, amit sosem tudsz, de valószínűleg nem is akarsz kitörölni az emlékeid közül.

A film különleges műfaj. Ahhoz, hogy hasson rád, a helyükön kell lenniük a képeknek, a karaktereknek, a párbeszédeknek, és a fordulatoknak. Egy jó film szórakoztat, miközben alakít téged, csiszolja az értékrendedet, és válaszokat ad a kérdéseidre.

De mit ad hozzá ehhez a zene? Elképzelted már a kedvenc filmedet zene nélkül? Milyen lett volna, ha Darth Vader csendben vonult volna be a Halálcsillag vezérlőjébe? Vagy ha Rocky zene nélkül futott volna fel a Philadelphia Museum of Art lépcsőin? Na ugye! A film zene nélkül olyan lenne, mint a szivárvány színek nélkül. Elképzelni is rossz! A Budafoki Dohnányi Zenekar ezért hozta létre a Cinefonic-ot, ahol a legemlékezetesebb filmélményeiddel nosztalgiázhatsz.