Koncert

Concerto Budapest, vez.: Vashegyi György, km.: Darko Brlek (klarinét)

Vashegyi György karmester
Darko Brlek előadó
MOM Kulturális Központ
2021. június 17. (csütörtök) 19:30
Ingyenes

Helyszín:

MOM Kulturális Központ
1123 Budapest, XII. kerület Csörsz utca 18.

Mozart: Figaro házassága, K. 492 - nyitány
Mozart: Klarinétverseny, K. 622
Mozart: Prágai szimfónia, K. 504


A Concerto Nyárestek első, június 17-i koncertjének főszereplője Mozart: a klasszikus nyitány-versenymű-szimfónia szerkezetű műsor a zeneszerző legnépszerűbb műveiből áll össze. A Figaro házassága című opera nyitányával kezdődik az este, amelynek lendületes zenéje hűen tükrözi a bolondos mű cselekményét. Az A-dúr klarinétverseny a zeneszerző egyetlen erre a hangszerre írt műve, s a concerto népszerű dallamait hallgatva garantált az önfeledt szórakozás. Nemkülönben, mint a közvetlenül a Figaro után írt híres Prágai szimfónia esetében, amelyet már a korabeli közönség is kirobbanó lelkesedéssel fogadott. Klarinéton közreműködik Darko Brlek, vezényel Vashegyi György.


Concerto Nyárestek 1.


A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A férőhelyek száma korlátozott, ezért részvételi szándékát IDE kattintva jelezze.


A koncert zárt térben kerül megrendezésre. A jelenlegi szabályozás szerint a koncerthelyszínre való belépés feltétele az érvényes védettségi igazolvány (életkortól függetlenül), amit a helyszínen személyi igazolvánnyal együtt kell felmutatni. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik, teremnyitás 18:45-től. Biztonságuk védelme érdekében a teremben és az előtérben is kötelező a maszk használata!