Koncert

Deck az A38 Hajón - Ilyés Krisztinka, Kovács Újszászy Péter, KETTEN

Online nézhető A38 Hajó (Orr stúdió)
ONLINE
2021. november 23. (kedd) 19:00
Ár: 500 Ft

Egy apa-lánya duó és két fiatal irodalmár érkezik az OrrStúdióba november 23-án, a Deck-széria vendégei Ilyés Krisztinka, Kovács Újszászy Péter és a KETTEN zenekar. Az estet az A38 Hajó Youtube csatornáján élőben követhetitek


Ilyés Krisztinka Erdélyben nőtt fel, idén végzett a kolozsvári BabeşBolyai Tudományegyetem bölcsészkarán, tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar mesterszakán folytatja. Papírcsillag című első verseskötete télre várható.


Kovács Újszászy Péter 2019-ben diplomázott a Babeș–Bolyai Tudományegyetem bölcsészettudományi karának magyar-angol szakán. Kutatási területe a XX. század első felének magyar irodalma, Török Sophie költészete. Versei a Váradban, a Magyar Naplóban, a SzIF Online-on, a KULTER.hu-n, a Kortársban, az erdélyi Előretolt Helyőrségben és a Helikonban jelentek meg. Kritikáit, esszéit, tárcáit az Irodalmi Jelenben, a Helikonban, a Bárkában, az erdélyi Előretolt Helyőrségben publikálta.


A KETTEN zenekar tagjai: Göbő Anna és édesapja, Göbő Sándor. Egy apa - aki már gimnazistaként pop zenekarban játszott, később verseket zenésített meg, egyetemi évei alatt nép zenekarban muzsikált - és lánya - aki kisgyermekkorától fogva szeret énekelni, általános iskolás korában hegedülni tanult, ám nemsokára mégis az énekkel kezdett komolyabban foglalkozni. A sok közös vonás közül talán a legfontosabb, hogy mindketten az igényes, élőzene hívei. Műsoraikban sokféle műfajt igyekeznek megszólítani - a klasszikus énektől a népdalon át egészen a musical-ig.


A program szervező-szerkesztői a SoundCam Productions és Szente Anita, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa. Közreműködik Fehér Dániel színművész, valamint Dj Lee n’Gum, aki látványos vizuállal színesíti az estét.


Az aktuális járványügyi szabályok értelmében a zenei-irodalmi programot csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják - amely csak a személyi igazolvány egyidejű bemutatásával érvényes.