Koncert

ék, vendég: Tenger

Akvárium Klub (KisHall)
2023. április 01. (szombat) 19:30

Helyszín:

Akvárium Klub (KisHall)
1051 Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 12

ék és Tenger koncert április 1-jén az Akvárium KisHallban.

ék
Az ék minden este más és más utazásra hív, melynek a végállomása az együtt megélt katarzis. A mennydörgő erősítők és az éteri zenei szövetek dinamikája olyan atmoszférát teremt, amely azonnal beszippantja és az érzelmek széles skáláján kíséri végig a hallgatót.
A 2014-es megalakulásuk óta 3 nagylemezt és egy kislemezt megjelentető zenekar kompromisszumoktól mentes muzsikája a szakma elismerését és a közönség szeretetét egyaránt elnyerte, így váltak rendszeres fellépőivé a hazai és nemzetközi kluboknak és fesztiváloknak.

TENGER
Egy szólóprojekt (Kundóri) kiteljesedéseként indult a TENGER nevű zenekar, akik - saját bevallásuk szerint - fényeket keresnek a sötétben. Bemutatkozó single-jük, a Hear Me Calling 2021 júniusban debütált, amit nem sokkal később a Glowing című bemutatkozó lemez követett, ami érzelemdús, súlyos, de mégis könnyed dallamokkal operáló poszt-rock anyag lett.

Epikus hangvétellel, hangsúlyos gitárokkal, nagyívű dalszerkezetekkel kápráztat el a Tenger debütalbuma, súlyos prog rockos témák és a makulátlan női énekhang érzelmesebb tónusai között kalandozva. – F21
2022-ben megjelent a második albumuk is, melyet az első anyaggal együtt, duplalemez formájában adtak ki Glowing/Darkness címen. 2022-ben játszottak többek között az A38 hajón, a Szimplában és a Dürer Kertben, valamint bemutatkozhattak a Fekete Zaj Fesztiválon.