Koncert

Én meg itt csak ámulok, milyenek az a-mollok 1.

Ötpacsirta Szalon / FSzEK Zenei Gyűjteménye
2024. március 01. (péntek) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Ötpacsirta Szalon / FSzEK Zenei Gyűjteménye
1088 Budapest, VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Klimászné Varga Zsófia és Lázár Zsófia barokk fuvola koncertsorozata

A sorozat első részében Telemann és kortársainak szóló és fuvola duóra íródott művei hangzanak el a-mollban. A sorozat második részében ezen szerzők szonátái, triószonátái fognak megszólalni.


Quantz: a-moll duó QV 3:2.2, Op.2
Quantz: a-moll capriccio Nr7. QV 3:1.19
W. Fr. Bach: e-moll duó FK 54
C. Ph. E. Bach: a-moll szólószonáta Wq 132
 Telemann: a-moll szólófantázia TWV 40:3
Telemann: a-moll duó TWV 40:125


Klimászné Varga Zsófia a Győrben és Debrecenben szerezte fuvolatanári és fuvolaművészi diplomáit. Barokk fuvolával és a régizenével amszterdami tanulmányai alatt kezdett foglalkozni Maarten Root osztályában.
2016-ban kezdett Csalog Benedektől rendszeresen órákat venni. Részt vett Kertész Ildikó, Balogh Vera és Olga Ivusheikova mesterkurzusain is.
2018-ban alapította meg a Fraxinella Ensemble barokk kamaraegyüttest, mellyel elsősorban Telemann fuvolás kamaraműveinek és kantátáinak megszólaltatását tűzték ki célul. Rendszeres fellépői az Ars Sacra Fesztiválnak is.
Lázár Zsófia a hágai Királyi Konzervatóriumban (BA, MA) és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán (DLA) szerezte diplomáit; a barokk fuvolával és a régizenével hollandiai tanulmányai alatt kezdett ismerkedni. Részt vett Wilbert Hazelzet és Barthold Kuijken mesterkurzusain, magyarországi tanulmányait Csalog Benedek irányította. Játszott a Budapesti Fesztiválzenekar barokk együttesében, illetve több hazai és külföldi régizenei projektben is. Doktori disszertációjának témája (A 18. századi egybillentyűs fuvolán alkalmazott artikulációs technikák) is tükrözi historikus érdeklődését.

Lázár Zsófia 2023-ban csatlakozott az együtteshez, de szakmai kapcsolatuk egy 2016-os régizenei táborhoz nyúlik vissza, ahol közös kamarazenei projektekben vettek részt.

Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést kapnak az érdeklődők. Ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze.