Koncert

Graphic Score_SELELJO Erzsébet - BOLCSÓ Bálint_online előadás

Online nézhető ONLINE
2021. március 10. (szerda) 16:00
Ingyenes

Szaxofon - Élő elektronika - Grafikus kották és improvizációk


Seleljo Erzsébet tizenhárom évesen - hét évnyi zongoratanulás után - kezdett el szaxofonozni édesapja, Seleljo Jaroszlav irányítása alatt a bonyhádi zeneiskolában. Ezek az évek alatt a Helicon Fesztivál komolyzenei kategóriájának aranyérmét és fesztiváldíját (2000) és az I. Országos Zeneiskolai Szaxofonverseny 1. helyezését (2001) nyerte el. Tanulmányait a londoni Royal College of Music és a Konservatorium Wien Privatuniversität hallgatójaként végezte, doktori fokozatát pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte meg. Diákévei során elnyerte a Liszt Academy Network (2008) és a Klassz iroda (2009) ösztöndíjait. Szólistaként fellépett a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának és a Győri Symphonic Band élén, gyakran játszik hazai zenekarokkal és kortárs együttesekkel, illetve a szlovákiai Quasars Ensem-ble-el.
Rendszeres kamarapartnerei a zongorista testvére, Seleljo Irén és Razvalyaeva Anasztázia, akivel megalapították a Duo SeRa szaxofon-hárfa duót. Seleljo Erzsébet a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem szaxofon tanára.
Bolcsó Bálint (*1979) Budapesten és Bécsben tanult zeneszerzést és elektronikus zenét, majd DAAD-ösztöndíjjal egy évet töltött Németországban. 2011 óta a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, 2014 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanít elektronikus zeneszerzést. Darabjai megszólaltak a Bartók Fesztivál mellett a Making New Waves, a Wien Modern, a New York-i mise-en music festival, a CAFe Budapest és az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében. Gyakran ír zenét filmekhez, tánc- és színházi előadásokhoz. A budapesti szabad improvizációs szcéna aktív résztvevője. Tagja a Budapest Improvisers Orchestrának, duólemezei jelentek meg Grencsó Istvánnal, Oliver Mayne-nel és Czitrom Ádámmal, játszott Christian Kobi, Jonas Kocher, Sőrés Zsolt partnereként. Háromszor részesült Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjban, 2016-ban az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében posztdoktori kutatói ösztöndíjat kapott.