Koncert

Lehár-gálaest

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
2022. július 02. (szombat) 20:00

Helyszín:

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
9421 Fertőrákos, Fő utca 1.

Benedekffy Katalin operaénekes szervezésében, neves szólistákkal, a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekarral, a Sopron Balett közreműködésével német nyelven hétszer látható a kétszer 45 perces produkció, amely magyarul is megtekinthető július 2-án.

Benedekffy Katalin az elmúlt években játszott, énekelt a Soproni Petőfi Színházban A víg özvegy nagy `sikerű operettben és a Stabat Mater című összművészeti táncműben. Lehár Ferenc klasszikusa, Glavári Hanna szerepe, a soproni produkció emlékezetes fogadtatása, a közönség szeretete nagyon a lelkébe, szívébe égett. Ezért is örült annak, hogy Pataki András felkérte, állítson össze egy olyan műsort, amely Lehár Ferenc életműve, népszerű operettjei előtt tiszteleg német és a magyar nyelven.


A nyáron látható esten a világhírű zeneszerző fantasztikus művei közül elhangzanak dalok A víg özvegy, A mosoly országa, a Cigányszerelem, a Luxemburg grófja, a Giuditta című népszerű operettekből. Négy szólista - köztük Benedekffy Katalin és Turpinszky Gippert Béla - adja elő az örökzöld slágereket. A soproni szimfonikusok közül 18-an játszanak a műsorban, a tervek szerint Oberfrank Péter vezényletével. A Sopron Balett tagjai önálló koreográfiákkal is részt vesznek a nagyszabású esten, amelynek látványvilágát Led-falas vetítésekkel teszik még hatásosabbá, filmszerűvé, vonzóvá.

Benedekffy Katalin szeretné, ha ezzel az összeállítással úgy tudnának tisztelegni Lehár Ferenc életműve, nagyszerű munkássága, operai minőségű és színvonalú muzsikája, dallamai előtt, hogy megmutathassák a közönségnek, nem véletlen mondta Puccini egyes fennmaradt legendák szerint, ha Lehár nem operetteket ír, akkor a legnagyobb riválisa lehetett volna. Mindemellett pedig ezzel a műsorral a nézőket szeretnék elrepíteni az operettek generációkat összekötő, mai napig vonzó világába, amikor a műfaj varázslata tölti meg a szíveket, időtlenül A víg özvegytől a Cigányszerelemig.