Koncert

Model/Actriz

Akvárium Klub (Lokál)
2024. augusztus 06. (kedd) 19:30

Helyszín:

Akvárium Klub (Lokál)
1051 Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 12

A brooklyni Model/Actriz (Cole Haden énekes, Jack Wetmore gitáros, Ruben Radlauer dobos és Aaron Shapiro basszusgitáros) augusztusban a Lokálban mutatja be legújabb lemezét. A Dogsbody, a zenekar debütáló albuma, egy szürkület és hajnal között játszódó coming-of-age album. Ez éppúgy a szerelem és a veszteség felfedezése, mint egy éles, szúrós és erőszakos óda az élet robbanásszerű öröméhez - a napba bámulás elsöprő fényességéhez.

A zene az elektronikus zene fizikalitásából és ismétlődéséből, valamint a városkép és a földalatti vonatok szüntelenül lendületes hangjaiból merít ihletet. A zenekart a tánczene inspirálta, és az, hogy hogyan lehet újraépíteni, újrakeverni, vagy lebontani azokra a központi elemekre, amelyek egy dalt érintetlenül és élesen tartanak. A Seth Manchester (Lingua Ignota, The Body, Battles) által társproducerként és keverőként készített lemezt szinte tapinthatónak érezzük; az élesen eltérő környezetekben (Shapiro szüleinek vermonti házában, Haden nagyapjának pennsylvaniai faházában, a Pfizer brooklyni épületében, valamint a tribecai művészeti galéria, a The Hole pincéjében) írták, és a zenekar saját világaként alakították újra. A zene feszesen ritmikus, ipari jellegű, zakatoló hangzása megteremti az alapot Cole Haden énekes számára a lírai felfedezéshez - a város, és annak minden veszélye és kísértése átszivárog a dalszövegeken.

A Model/Actriz konfrontatív élő show-jairól ismert, de a zenekar előadásai, ahogy maga a Dogsbody is, valójában a jelenlévők között megosztott intim pillanatokról szól.

A Dogsbody külsejének érdes élei ellenére a zene súlya magában hordozza az emlékeztetőt, hogy törődjünk magunkkal és az élettel, amit csak mi magunk tudunk építeni.