Koncert

Mount Kimbie

Mount Kimbie előadó
Akvárium Klub
2024. július 18. (csütörtök) 20:00

Helyszín:

Akvárium Klub
1051 Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 12

Legújabb albumával érkezik az Akvárium Klubba a Mount Kimbie
Április elején jelent meg a brit elektronikus zenei formáció, a Mount Kimbie legújabb lemeze, amit most az Akvárium Klub közönségének is bemutatnak július 18-án.


Az eredetileg Dominic Maker és Kai Campos duójából álló Mount Kimbie 2008-ban alakult Londonban. Első próbálkozásaik a dubstep hangzása köré épültek, de mindig is kicsit túlmutattak annak tipikus keretein. Első nagylemezüket a DJ Mag rögtön az évtized legmeghatározóbb albumai közé sorolta.


A The Guardian úgy jellemezte a párost, mint akik „a basszusnehéz dubstepből való felfedező kitörést vezetik egy könnyedebb, homályosabb, álmos hangulatokkal és felaprított, talált hangokkal gazdagított elektronikus stílus felé.”


Második albumuk 2012-ben jelent meg, amit egy kisebb alkotói szünet követett, majd legközelebb 2017-ben jelentkeztek új anyaggal. A duó ekkor olyan nevekkel dolgozott együtt, mint James Blake, King Krule vagy éppen Micachu.


Zenéjük egyik fő egyediségét egyébként az adja, hogy terepmikrofonnal vesznek fel különböző hangokat, zajokat, amiket később kissé átalakítva, teljesen egyedi módon használnak fel a zenéjükben.


The Sunset Violent című negyedik albumuk pedig április 5-én jelent meg, amit a kaliforniai Yucca Valley-ben írtak. A sajátos helyszínen számos UFO-észlelés történt az elmúlt időszakban, így nem csoda, hogy elmondásuk szerint a sivatag szürreális tájai nagy hatással voltak rájuk a lemez írása közben. Ennél a munkánál is feltűnt King Krule két szám erejéig már-már megszokott visszatérő közreműködőként.