Koncert

Zene fagottra és zongorára: Lakatos György és Szekér Bernadett koncertje

Lakatos György előadó
Ötpacsirta Szalon / FSzEK Zenei Gyűjteménye
2024. október 18. (péntek) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Ötpacsirta Szalon / FSzEK Zenei Gyűjteménye
1088 Budapest, VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Fekete Gyula: Fagottverseny (1-2. tétel)
Hollós Máté: As bassoon as possible
R. Hahn: A Chloris
Sugár Miklós: Tavaszi levél
Madarász Iván: Lót imája
A. Vivaldi: G-dúr Fagottverseny RV 492 (1. tétel)
Kovács Zoltán: Fagottverseny

Lakatos György fagottművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, 1987-ben diplomázott a Zeneakadémián. 1985 óta a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának első fagottosa. 1996-ban Liszt Ferenc-díjjal, 1993 és 1997 között négyszer Artisjus-díjjal tüntették ki magyar kortárs művek előadásáért. Szólistaként és kamaramuzsikusként egyaránt jelentek meg lemezei. Számos európai országban koncertezett, versenyzett, illetve tanított, de fellépett Amerikában és Izraelben is. Alapítója a Kék Madár Fesztiválnak, amely beteg gyermekeket támogat jótékony célú rendezvényeivel.


Szekér Bernadett diplomáit ének-zenetanár, karvezetés és zeneelmélet-tanár szakon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, zongoratanár és kamaraművész szakon a Budapesti Tanárképző Intézetben, valamint közoktatási vezető és pedagógus-szakvizsgáját az Óbudai Egyetemen szerezte. Jelenleg a Budaörsi Leopold Mozart Zeneiskola igazgatóhelyettese, zongoratanára és korrepetitora, illetve a Bodzavirág Leánykar karnagya. 18 éven át a Musica Nostra nőikar kórusénekese és zongorakísérője volt. Számos koncerten lépett fel kórustagként és zongorakísérőként, amelyért a KÓTA zongorakísérői díjjal jutalmazta 2024-ben. 2019 óta az Új Liszt Ferenc Kamarakórus tagja, és versenyekre, felvételikre is rendszeresen készít fel zongoristaként.


A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztráclók visszajelzést kapnak. A terem befogadóképessége korlátozott, ezért ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze, hogy ne vegye el mástól a részvétel lehetőségét.