10/10
Ford Mustang 2010 nov. 22. - 19:25:10 10/10 Előzmény Wilde
(7/27)
Szerintem sem rossz mozi, sõt, nagyon is jó film. Remek színészek, jó történet és cselekményvezetés, nekem simán megér 10 pontot!
Wilde 2010 júl. 03. - 18:59:12
(6/27)
Edvard Zwick rendezõ az elsõ öbölháborúról szóló filmje eléggé megosztotta a kritikusokat, és az embereket is. Pedig nem olyan rossz mozi, bár bizony az amerikai patriotizmus néha túlzóbban nyilvánul meg benne, mint azt egy európai gyomor bevenné. Erényei a tökéletesen megkomponált akciójelenetek, és természetesen Denzel. Ez a férfi bizony nem nagyon tud hibázni......még a kissé nyálas, a fiúk miattam halt meg jelenet is csont nélkül megy neki. Meg Ryan itt sem gyõzött meg arról, hogy drámai szerepekben is tündökölhetne - pedig jó volt az Angyalok városában - de nem is rossz. Lou Diamond azóta a Zs kategóriás filmeket pécézte ki magának. Akire érdemes odafigyelni, Matt Damon, aki a film kedvéért majdnem áttetszõvé fogyott. A film krimiként is értelmezhetõ néha, hisz mindig az adott szereplõ szemszögébõl látjuk Meg karakterének halálát. A vége persze –sajnos - kissé azért kiszámítható, és patetikus is. Mégis, mint mondtam, ennek a filmnek vannak erényei, még ha talán Zwick leggyengébb munkája. Persze, sok rendezõnek ez a gyenge minõsítés nem éri el a legjobb filmjét sem......
7/10
affarefatto 2010 febr. 23. - 18:54:45 7/10
(5/27)
Gondolom egy amerikai ezt a filmet sokkal jobban tudja értékelni, mint mi. Szerintem sztenderd amerikai háborús dráma-féle. Ha nem Denzel lenne a fõszereplõ, meg sem néztem volna. Szerintem elmegy, nem untatott. Egyszer érdemes megnézni.
9/10
aa194545 2009 nov. 21. - 17:39:50 9/10
(4/27)
Én viszont csípem a színészt. Talán éppen ezért ellentétes a véleményem. De nem tudok olyan mélyreható filmkritikát írni. De, ha tudnék sem akarok. Nekem csak szimplán tetszett...
7/10
zee944 2008 szept. 12. - 14:16:02 7/10
(3/27)
Nem kifejezetten jó, de kifejezetten nézhetõ. Azóta szinte csak rosszabb military thrillerek születtek.
8/10
charlena08 2008 jan. 26. - 16:53:06 8/10 Előzmény zszoltan
(2/27)
Kicsit túl hosszúnak és vontatottnak éreztem a filmet (Denzel W. "szenvedését") de végülis nem volt rossz...
Bár szerintem Matt Damon és LDP alakítása volt a legjobb az egészben.

Azért aki teheti és még nem látta, legközelebb nézze meg, ennek azért többx neki kell ugrani, meg kell emészteni.
zszoltan 2007 ápr. 13. - 12:15:23
(1/27)
Ahhoz már túl régen láttam a filmet, hogy részletes véleményt mondhassak róla. De ami még mindig él bennem, az Meg Ryan játéka. Ahány szemtanút meghallgattunk, annyi nõt alakított a filmben. Persze tudom, hogy egy színésznõnek ez a dolga. De akkor is tetszett, ahogy egy filmbe rakták õket egymás mellé. (De mintha lett volna már neki más ilyen filmje is, csak most annak a címe nem jut eszembe...)