roogdky niombahn 2012 júl. 10. - 23:35:01
(5/5)
Például most hangzott el egy méretes farokság:
Lehet, hogy az usákok a keményfémbetétes szerszámokra a "carbide" kifejezést használják (a wolframkarbid rövidítéseként) de kies hazánkban a "karbid" szó a kálciumkarbidot jelenti, ami durvára puha, és a karbidlámpába alkalmazzák a mai napig is a barlangászok. A megfelelõ fordítás a "vídia" lenne.
roogdky niombahn 2012 júl. 10. - 23:30:05
(4/5)
Nem feltétlenül. Egy építészmérnök barátom például azért használja az apjától örökölt rajzgépet, mert az egyedi terveknél több gondolata születik mellette mint a számítógépnél.

A fordítás meg az igazán dühítõ ezeknél a mûsoroknál. Nem csak pongyola hanem kifejezetten szar, összecsapott. Egyértelmûen elsõs nyelvszakos, semmilyen természettudományi ismerettel nem rendelkezõ bõõõõccsészjánykák fillérekért irkálnak hülyeségeket. Lektorra meg egy kanyit se költenek.
Szepy2884 2012 júl. 10. - 23:08:41 Előzmény ELog
(3/5)
OFF
Ha valahol még használnak rajzgépet akkor azt kényszerbõl teszik nem pedig jó dolgukban. Magyarán nincs pénzük valamilyen CAD rendszer bevezetésére és licenszére.

Szomorú ha ez még mindig így van a 21. században. A rajzgép épp annyira elvúlt eszköz mára mint a logarléc, abakusz vagy akár az írógép.

ON
A sorozat amúgy jó, de sokszor figyelmen kívül hagyják a szakmai kifejezéseket ezért viszont nagyon pongyolának hat a fordítás pedig állítólag még lektorálják is.
offtopic
ELog 2011 dec. 12. - 05:49:49 Előzmény Ford Mustang
(2/5)
A matematikát kivenném belõle, és akkor jó. :) Egyébként ha hiszed, ha nem, van ahol még alkalmaznak rajzgépet. Igaz, leginkább vázlatok készítéséhez, a születõ gondolat kiegészítésére.
Ford Mustang 2011 aug. 13. - 19:22:34
(1/5)
A mérnöki (vagy mûszaki) tudomány a technológia alkalmazása emberi problémák megoldására. Az a hivatásos cselekvés, melynek során a képzelõerõt, az ítéletet és az intelligenciát alkalmazzák a tudományban, a matematikában és a gyakorlatban olyan objektumok és folyamatok tervezésére és kivitelezésére, amelyekre az emberiségnek szüksége lehet. A mérnöki tudományok mûvelõi a mérnökök.

<---- Napjainkra már elavult rajzgép.