Illiona 2019 ápr. 15. - 22:57:50
(236725/239045)
Szevol komp balesete:

az áldozatoknak készitett kegyeleti hely Szöul főterén.
Illiona 2019 ápr. 15. - 22:56:26
(236724/239045)
Szevol komp balesete.

52 áldozat hozzátartozója nyiratja le a haját nyilvánosan: szigorú kivizsgálást követeltek igy
Illiona 2019 ápr. 15. - 22:45:42
(236723/239045)

2015 óta évről évre felteszem ide a Sewol kompbaleset részletes eseményeit, és utóéletét, megemlékezvén a 295 halottról. Tavaly hirdettek ítéletet ugyanis a koreai elnökasszony perében, amiben 24 év börtönre itélték. A Sewol katasztrófája inditotta el ugyanis azt az eseménysorozatot, ami a évekkel később a lemondáshoz, és az itélethirdetéshez vezett. A gyerekek szülei voltak azok, akik megszervezték a folyamatos jelenlétet Szöul főterén, ott aludtak, és felváltva örizték a megemlékezés helyét, követelve a kivizsgálást: HOL VOLT AZ ELNÖKASSZONY A BALESET IDEJÉN? Végül kiderült, hogy bizony sámániszta szertartáson vett részt barátnőjével. Miután ez napvilágra került , tüntetéssorozat kezdődött 2016 őszén és volt, hogy 800 ezer ember vonult fel Szöul főterén. Magam is épp akkor jártam Szöulban, és a járdaszgélyről megdöbbentő volt a békés tüntetők vonulása. De most már vége van, a bünösök megbünhődtek, egy egész politikai korszaknak lett vége, a 295 halott pedig nyugodjon végre békében!

A dél-koreai MV Szevol nevű komp 2014. április 16-án szenvedett végzetes balesetet. A hajó helyi idő szerint délelőtt 9 óra (magyar idő szerint hajnali 2 óra) körül adott le vészjelzéseket kb. 3 km-re Kvanmedo szigetétől, majd hamarosan felborult és két óra alatt elsüllyedt. Kb. 470 személy tartózkodott rajta, többségük az Anszan városi Tanvon középiskola diákjai, akik Incshonból Jejura utaztak.

Sok utast a környékbeli halász- és kereskedelmi hajók mentettek ki, mielőtt a koreai partiőrség és haditengerészet hajói, illetve helikopterei megérkeztek. A mentésbe több száz búvárt, rajtuk kívül távirányítású eszközöket, darukat és szakembereket is bevontak. A balesetet 172-en élték túl, 295 halálos áldozatról tudnak, 9 embert eltűntként tartanak nyilván.

A hajó
Az MV Szevolt a japán Hajasikane vállalat gyártotta, és szolgálatát 1994-ben kezdte meg. Dél-Korea 2012 októberében vette át Japántól. Azóta további utaskabinokat építettek be, megnövelve a hajó utasszállítási kapacitását 181 fővel, súlyát 239 tonnával. A 6825 tonnás hajó 146 m hosszú, 22 m széles; 921 utas, 180 jármű és 152 konténer szállítására alkalmas. A hajó maximális sebessége 22 csomó (41 km/h).

A hajó rendszeres ellenőrzéseken esett át, koreai működését 2013. március 15-én kezdte meg. Utoljára 2014. február 19-én esett át egy közepes mértékű biztonsági átvizsgáláson.

Utasok
A hajón tartózkodó személyek számáról különböző adatok láttak napvilágot, az egyes jelentések 459–477 személyről beszélnek. Közülük kb. 320–325 főt az Anszan városi Tanvon középiskola diákjai, kb. 15-öt tanáraik, kb. 30 főt pedig a személyzet tett ki.

A Szevol útvonala
A hajó egy 400 kilométeres, sűrűn hajózott útvonalon közlekedett Incshon és Csedzsu között, mikor április 16-án reggel víz került a hajóba. A dőlés kb. 25 km-re a délnyugati parttól kezdődött. A hivatalos álláspont szerint a baleset oka egy éles kanyarodás volt, mely helyi idő szerint 8:48 és 8:49 között történt. A baleset idején a tenger nyugodt volt, sziklák vagy zátonyok nem voltak a közelben. Az utasok úgy érezték, megbillent a hajó.

Jelentések szerint rögtön a baleset után a kapitány visszatért a kormányhoz, és megkísérelte kiegyenesíteni a hajót. 8:55-kor a komp kapcsolatba lépett a csindói hajóirányító központtal, és kérte őket, értesítsék a partiőrséget, hogy a hajó billeg és veszélyben van. 8:58-kor egy szülő, miután gyermeke szólt neki, értesítette a partiőrséget, hogy a hajó megdőlt. Nem sokkal később állítólag egy nagy dörej hallatszott, a távbeszélőrendszeren keresztül pedig az utasokat többször arra szólították fel, hogy ne mozogjanak. 9:07-kor a központ kapcsolatba lépett a komppal, ekkor a hajóról megerősítették, hogy felborult. 9:14-kor a személyzet közölte, hogy a megdőlés miatt lehetetlenné vált a menekülés. Négy perc múlva hozzátették, hogy több mint 50 fokkal dőlt meg a hajó balra. 9:23-kor a központ utasította a hajó személyzetét, hogy a hangosbemondó rendszeren keresztül kérjék meg az utasokat mentőmellényeik felvételére. A személyzet válaszában közölte, hogy a hangosbemondó rendszer nem működik.

9:30-ra a hajó tovább dőlt 20 fokot balra. 11:18 körül a hajó orra elmerült, 2 m magasan és 20-30 m hosszan látszott ki a vízből. Két nappal később, április 18-án reggel 8 órakor már csak egy méter magasan állt ki a hajó orra a vízből. Délután 1 óra 3 perckor teljesen elsüllyedt.

A kimentett utasok elmondásuk szerint nagy zajt hallottak, és a hajó hirtelen megállt – mintha földet ért volna, noha a víz ott 37 méter mély volt. Szintén elmondták, hogy a hajó távbeszélőrendszerén keresztül azt mondták nekik, miközben süllyedt a hajó, hogy ne mozogjanak.
Eterjedt az a hír, hogy a hajó elsüllyedése után a bent rekedt utasok még szöveges üzeneteket küldtek hozzátartozóiknak és ismerőseiknek.Egy későbbi vizsgálatból azonban kiderült, hogy a hajóban lévő utasok 16-án dél és 17-én 10 óra között nem használták telefonjaikat, és az állítólagos üzenetek hamisak voltak.

Az óceán vize a baleset térségében 12 °C volt, ilyen hideg vízben a kihűlés tünetei 90 perc után jelentkeznek.

Okok
A partiőrség előzetes következtetése szerint a balesetet egy éles kanyarodás, és a rakomány ennek következtében történt megmozdulása okozta. Szangjon professzor szerint az éles kanyar további előzménye lehetett a túl nagy sebességgel haladás (erre rácáfolnak a műszerek által mért adatok), majd ilyen sebességgel való áthaladás egy gyorsabb sodrású szakaszon, ahol egy akadály (például egy hullám) megjelenése indokolhatta a gyors irányváltoztatást. Kim Gilszu professzor szerint a hajó szerkezete is okolható a balesetért: a külső és belső erőhatások együttes fellépése miatt dőlhetett meg a hajó. Kong Giljong professzor szerint az éles fordulás mellett egy robbanás is történhetett mint másodlagos kiváltó oka a balesetnek. A nyomozás elején a partiőrség még azt is felvetette, hogy zátonynak ütközhetett a hajó. Később ezt az okot mint lehetségeset elvetette mind a kapitány, mind szakértők.
Mentés

Április 16-án 8:58-kor megindultak a dél-koreai haditengerészet erői több hajóval és számos katonával. A légierő is több légi járművet indított. A hadsereg 150 speciális katonát és 11 mentőt küldött.

Április 17-én reggel hat órakor 171 hajót, 29 repülőgépet és 30 búvárt vontak be a mentési munkába. A koreai partiőrség 20 búvárt küldött párokba szervezve. A haditengerészet is küldött 8 búvárt. Civilek is segítettek. Délután fél négykor már 555 búvár dolgozott.

Április 18-án 10:50-kor a búvárok bejutottak a hajótestbe, de nem jutottak az utasok közelébe. Magas nyomású oxigént pumpáltak be, abban a reményben, hogy néhány eltűnt utas a hajóban kialakult légbuborékban még életben van.

Április 19-én juttatták ki az első holttesteket a hajó negyedik emeletének kabinjaiból. A partiőrség tervbe vette, hogy megemelik a hajót két-három méterrel, melyhez 3 daru érkezett a helyszínre.

A fentiek mellett távirányított víz alatti járműveket is bevetettek, valamint külföldi szakembereket és úszódarut is a helyszínre rendeltek, hogy segítsék a több száz búvár munkáját.

A mentésben részt vevő búvárok közül a kimerültség mellett többen keszonbetegséget kaptak. Két búvár életét vesztette a keresés során.

A vízalatti keresést 2014. november 11-én befejezték, a hajót ki szándékozzák emelni a vízből.

Túlélők és áldozatok
Az első jelentések szerint 368, a süllyedő hajóból korábban kiugró utast sikerült kimenteni a vízből. A dél-koreai kormány későbbi pontosításában 295 eltűnt utasról beszélt. Utóbbi hivatalos adatok szerint a túlélők száma 172, a halálos áldozatoké 295; 9 főt eltűntként tartanak nyilván. Várható, hogy a keresett utasok nem mindegyikét találják majd meg a hajó testében, feltehetően többüket elsodorta a tenger, erre utalnak a komptól nagy távolságra talált, valószínűleg tőlük származó tárgyak.

Külföldi segítség
Egy amerikai hadihajó és helikopterei is segítettek a mentőakcióban. A mentőhelikopter azonban nem kapott engedélyt a koreai haditengerészettől, így nem vehetett részt. A japán partiőrség ajánlatát a koreai partiőrség elutasította, megköszönve a szándékot, de nem tartottak igényt speciális segítségre. A hajóban rekedt utasok kereséséhez később Hollandiából szakembereket, Japánból a hajó építőit hívták segítségül, Kínától pedig úszódarukat kértek.

Nyomozás, tárgyalás
A dél-koreai partiőrség a baleset napján nyomozást indított, különösen a kapitányra, I Dzsunszokra összpontosítva. A kapitányt április 19-én letartóztatták, egyebek mellett gondatlanság és a tengeri jog megsértésének vádjával. Egy videó tanúsága szerint az elsők között hagyta el a hajót. Az is kiderült, hogy a harmadtiszt, akire a kapitány bízta a kormányzást, és aki a balesetet közvetlenül megelőző manővert végrehajtotta, nem rendelkezett megfelelő tapasztalattal. A hajó túlélő legénységéből mindenkit, akinek köze volt a hajó vezetéséhez (15 fő), őrizetbe vettek gondatlanság és a segítségnyújtás elmulasztásának vádjával. Nyomozás indult továbbá a hajó tulajdonosa és üzemeltetője ellen, ugyanis több szabálytalanságra is fény derült: a hajó túl volt terhelve, hagyták hibásan közlekedni, és a személyzet feltehetően nem volt eléggé képzett. Őrizetbe vették az üzemeltető vállalat vezérigazgatóját és négy középvezetőjét; a tulajdonos és fia ellen hajtóvadászat indult. Az üzemeltető céget egyébként a baleset előtti években többször is megbüntették kisebb balesetek, mulasztások miatt.

Júniusban kezdődött a tárgyalás a hajó személyzete fölött. A kapitányt és három főtisztet emberöléssel vádoltak, ami halálbüntetést is kilátásba helyezett. Összesen mintegy négyszáz embert helyeztek vád alá.
2014 novemberében született ítélet. A komp kapitányát, I Dzsunszokot felmentették a 304 rendbeli emberölés vádja alól, de gondatlanságáért 36 év börtönbüntetést kapott. A hajó főmérnökét 30, a legénység további tizenhárom túlélő tagját pedig fejenként 5–20 év szabadságvesztésre ítélték többek között gondatlanságért és emberölésért. A kompot üzemeltető vállalat vezérigazgatója, Kim Han Szik 10, néhány további vezetője 3–6 év börtönbüntetést kapott, mert a bíróság szerint annak ellenére üzemeltették a kompot, hogy tudtak szabálytalan átalakításáról és működéséről. Rövidebb szabadságvesztésre ítélték még a hajó meghalt tulajdonosának három hozzátartozóját is.
Reakciók
Pak Kunhje dél-koreai elnök maximális erőfeszítésre utasított, minél több túlélő megmentése érdekében. Április 17-én meglátogatta a helyszínt is. A politikai pártok felfüggesztették választási kampányukat. A baleset után az elsők között fejezte ki részvétét az amerikai, a vietnami és a kínai elnök, valamint számos ázsiai politikus.

Április 17-én a hajót működtető vállalat képviselője bocsánatot kért a balesetért. 19-én a kapitány is bocsánatot kért, amiért „zavart okozott”; azt, hogy az utasokat a helyükön maradásra szólították fel, azzal indokolta, hogy féltette az utasokat az elsodródástól, ha idő előtt kiugranak.

Pak Kunhje elnök „érthetetlennek és gyilkossághoz hasonlónak” nevezte a kapitány és a legénység néhány tagjának viselkedését.

Április 27-én Csong Hongvon dél-koreai miniszterelnök bejelentette lemondását, felelősséget vállalva a baleset utáni kormányintézkedések hibáiért. A miniszterelnököt és kormányát ugyanis sokan kritizálták a baleset kapcsán. Pak Kunhje elfogadta a lemondást, de később e döntését visszavonta, a miniszterelnök végül a helyén maradt.

Az államfő május 19-én televíziós üzenetben bocsánatot kért a koreai lakosságtól a katasztrófáért, válaszul a kritikákra, melyek a hatóságok intézkedéseit illették. Egyúttal ígéretet tett az ország biztonsági előírásainak átfogó reformjára, valamint bejelentette a partiőrség feloszlatását.

Utóélet
Kang Mingju, a Tanvon középiskola igazgató-helyettese megmenekült a hajóról, de később felakasztva találták Csindóban, valószínűleg öngyilkos lett. A rendőrség egy jegyzetet talált tárcájában, melyben az igazgató-helyettes leírta, hogy ő szervezte a kirándulást, melyre a hajó utasainak nagy része tartott. Leírta, hogy túl fájdalmas lenne egyedül túlélnie úgy, hogy annyi diák odaveszett.

Júniusban Pak Kunhje államfő leváltotta a kormány hét miniszterét, azzal a szándékkal, hogy a kormányban – a kompbaleset miatt – megingott bizalmat helyreállítsa.

A komp tulajdonosának, Yoo Byung-eun-nak a holttestét 2014. júniusában találták meg egy kerti szekrényben, de csak júliusra sikerült azonosítani.
Illiona 2019 ápr. 15. - 21:54:45
(236722/239045)
The Fiery Priest - Feri Atya

spoiler

hát megnéztem az utolsó 2 epizódot is felirattal, és igen, sokkoló a vége. Ráadásul nem volt előzetes sem. És milyen jó, hogy (nagy ) pénteken Koreában nincs ünnep, igy biztosan fogják vetiteni, ha ez magyar adón lenne, akkor csak maradna az imádkozás a atyáért.
Ebbe a részbe is csempésztek egy kis hasmenésról naturális tudósitást, vagyis ez a rész sem lesz a kedvencem
Amiatt sem, hogy ugy nézett ki, a Feri Atya összefog a gengszterfőnökkel, de végül is elárulja őt. Ezért nagyon tudtam haragudni, de hát ez van.
Sajnos képeket nem tudok hozni, ugyanis át lett telepitve a gépem, és a jó kis képvágó programot elfelejtettem, hogy áthozzák, vagyis most 1-2 hetet várni kell rá.
Illiona 2019 ápr. 15. - 20:53:28 Előzmény edimir
(236721/239045)
The Fiery Priest - Feri Atya

spoiler

végre sikerült megnézni a 33-34 epizódot, immár felirattal.
Végül kiderült: a börtönben lévő városvezető asszony-féle az testvére szeretett gengszterfőnökünknek. Mindig is olyan meghitt volt köztük minden szóváltás, de nem szerelmi szál volt, hát itt a magyarázat.
Továbbra is tartom azt a megállapitásomat, hogy ez a hasmenéses dolog nagyon gusztustalan és felesleges volt.
edimir hiába is magyarázod, ezt azért már nem lehet! a multkor már megirtam a véleményemet, azt most is tartom. Hülyének néznek vajon, ha elmondják, akkor nem értem meg? Dedósnak néznek, akinek meg kell mutatni a fehér nadrágot a barna folttal?
És még egy dolog zavar! ez az ügyésznőféleség amikor a rendőrlány megsebesül, és beviszik a kórházba, annyira ölelegeti, simogatja, a hideg is kirázott tőle.
Mi van? a szeretet éhség ily módon tör ki belőle? A van a bugyuta, gyáva nyomozó, ugorjon csak rá!!!
Szeretett ez már valakit? 40 éves létére senkit és semmit. Na ja! a hatalmat és a pénzt, azt igen. És a simogatási vágy ilyen módon tör nála elő??? borzalmas....
ebben az epizódban ismét jó harcokat láthattunk, meg az apácanő is beleállitotta a konyhasztalba a konyhakést, Kim Nam Gil és Joon Go ismét remekeltek, de nem ez a rész lesz a kedvencem.
8/10
edimir 2019 ápr. 15. - 03:46:58 8/10 Előzmény edimir
(236720/239045)
off

Love in Sadness - 29-32. rész

Spoiler

A lemaradt kép....
8/10
edimir 2019 ápr. 15. - 03:36:45 8/10
(236719/239045)
off

Love in Sadness - 29-32. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - ... igen, anno egy másik filmnél...egy bizonyoSSH vietnámi veterán tisztnél merült fel ez a szó... s vhogy már számunkra össze is nőtt azzal az alakítással és színésszel....
Tudom, sajnálnom illene a férjet a lelki sérülése miatt, amit gyermekként az anyja halála miatt érte... s a lelki terrorért, amivel az apja még most is kínozza... DE

DE mégsem tudom... mert mindig van egy választás... ő pedig nem mondana le apuci vállalatbirodalmának igazgatói székéről ... a hatalomért eladta a lelkét, akkor pedig kéretik a könnyzáport visszafogni... nem, nem fogom sajnálni!!!!!
8/10
edimir 2019 ápr. 15. - 03:24:08 8/10 Előzmény edimir
(236718/239045)
off

Love in Sadness - 29-32. rész

Spoiler

KÉP: - felirat - igen, a saját bőrükön kezdik megtapasztalni, hogy a férj egy veszélyes figura.. az a töltött pisztoly, amit előszeretettel lóbál... a kapanyél is elsül, hát még az a fegyver...

A galériás nőt nem bántom már, most se lett az a villámeszű, de próbál segíteni az orvosnak, azért ehhez nem kevés bátorság kell, főként, hogy már nem elcsábítani akarja a férfit, miután megtapasztalja, hogy nem az a könnyen irányítható/befolyásolható vki, akinek vélte, hanem kész megölni a feleségét is, csak másé ne legyen... a gaz dokiról már nem is beszélve... ezzel az őrülttel csak a feleség tu egyedül bánni.... keééemes a sétaaz ahna
8/10
edimir 2019 ápr. 15. - 03:04:57 8/10 Előzmény edimir
(236717/239045)
off

Love in Sadness - 29-32. rész

Spoiler

Tévedtem... nagyon is kiszámítható volt a folytatás... természetesen a férj vissza akarja operáltatni a régi arcot a feleségének, úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, a madárkára rákattintani az aranykalitka ajtaját... az asszony a doki életével sakkban tartható, ráadásul ott még az anyja is... két ütőkártya a férj kezében...

Most egy kicsit gonosz leszek, de nekem ez már nem szenvedés, hanem szenvelgés, belefulladni a könnyek árjába... tömény volt a két dupla rész belőle egymás után....

kép. - felirat - ... na, ezen viszont fel kellett nevetnem... hát persze, épp csak annyi van belőlük, hogy a Han-folyót lehet velük rekeszteni....

A mások, hogy a kedves férj azt hiszi, hogyha visszaoperálják, akkor a műtéti hegyek csak úgy felszívódnak egyik pillanatról a másikra... magyarán nem számol a gyógyulási idővel.... hiába, a keves agresszív apuci-igazgató látni akarja a feleséget, tehát muszáj.....
boil54 2019 ápr. 14. - 20:57:29
(236716/239045)
Jaj, de aranyos vagy edimir! Nem tudok eléggé hálás lenni a sok információért. Hihetetlen alapossággal nézel utána egy-egy részletnek, amit bevallom én képtelen vagyok megtenni. Lustaságból? Lehet eszembe sem jutna ezt az "önző egós" könyvet felkutatni és elolvasni. De minden, amit a sorozathoz írtál hatalmas segítség a jobb megértés érdekében. Ráadásul most már itt van a spoiler elrejtésének lehetősége is. Eddig erről nem is tudtam. Még csak a 8. rész következik, így nem néztem bele a későbbi részekről írottakra. Most nézem tovább, de vissza fogok jönni olvasni. Hálás köszönet!
8/10
edimir 2019 ápr. 14. - 17:50:57 8/10 Előzmény edimir
(236715/239045)
SKY Castle - special

BOIL, itt is írtam róla
8/10
edimir 2019 ápr. 14. - 17:47:03 8/10 Előzmény edimir
(236714/239045)
SIY Castle

BOIL, itt is írtam róla....
8/10
edimir 2019 ápr. 14. - 17:14:57 8/10 Előzmény boil54
(236713/239045)
Szia!:)))

Sokan hitték azt, hogy ez csak az "oktatásról" szól, ezért aztán félretették, mondván, hogy olyan túlzás, amire nem kíváncsiak.... pedig ez a sorozat jóval többről szól, megdöbbentő és felkavaró....

anno én is szerettem volna róla vkivel beszélgetni, szinte fizikailag viselt meg, hogy pusztába kiáltott szónak éreztem minden leírt szót.... pedig ez a sorozat tényleg megérdemelte volna, hogy a sillások vetítést csináljanak belőle és egy rendes kibeszélést... de miután a Mr Sunshine-nál sem működött a dolog, én már nem erőlködöm rajta....
8/10
edimir 2019 ápr. 14. - 17:06:48 8/10 Előzmény edimir
(236712/239045)
SKY Castle

BOIL, Itt találsz tőlem elemzést. Többször is írtam róla, de mivel más nem nézte, így aztán csak ritkán áradoztam róla.... de majd igyekszem visszakeresgetni...
boil54 2019 ápr. 14. - 14:47:06 Előzmény edimir
(236711/239045)
Sziasztok Libagolykák! Megint fáziskésésben vagyok. Keresem mikor beszéltétek ki a SKY Castle c. sorozatot, ugyanis én még csak most nézem. Felirat is csak az első 10 részhez van. Döbbenetesen jó sorozat, jó lenne róla szót váltani, de sehol nem találok róla egy icipici beszélgetést, elemzést sem. Sem a facebookon, sem itt. Semmihez nem hasonlítható, ilyen sorozatot még nem láttam. Tökéletesen írtad le edimir a lényegét, és most ugyan úgyúgy jártam, mint a My Misterrel. Azt sem tudtuk kibeszélni, sőt a nagytöbbségnek az is unalmas, vontatott volt. Ezt a SKY Castle-t nem lehet fekve nézni csak ülve, szájtátva, miközben a pumpa megy fel bennem, látva mennyire eltvélyedett a morális mérce. Teszik tönkre a gyerekeik életét a "nagy cél", az egyetemre való bejutás érdekében. A 6. rész következik. Ezer kérdés, megállapítás kavarog bennem. Pl. csoda-e, hogy felnőtt korukra gátlástalan, nekik mindent szabad emberekké válnak, ha a megértő anyuka egyszerű "gőzkiengedésnek" titulálja csemetéje sorozatos bolti lopásait. Vagy az apuka saját léleknyomorító módszereit célszerűnek tartja annak ellenére, hogy egy "hozzáértő" már sima állattenyésztésnek minősítette. Saját meg nem valósult álmait akarja a fiain behajtani. Döbbenetesen jó a közben fel-felcsendülő Ravel Bolerója.
8/10
edimir 2019 ápr. 14. - 09:07:23 8/10
(236710/239045)
off
The Fiery Priest - Feri atya - 35-36. rész

Spoiler

Nem vagyok "cukiság"-gyűjtő...
KÉP: .... remélem, a 39-40. részben is csináltok még közös képet.....
8/10
edimir 2019 ápr. 14. - 09:01:44 8/10
(236709/239045)
off
The Fiery Priest - Feri atya - 35-36. rész

Spoiler

Kedvenc gengszterünk és az atya közötti együttműködés.... roppant ingatag alapon nyugszik....
KÉP: - felirat - gengszterünk állítja, hogy nem ő ölte meg Lee atyát... hmm, vajon hihetünk neki?

Eddig minden erre mutatott, hogy gengszterünk és a Színes Öltönyös benne volt. Márpedig az atya gyilkosával nincs lepaktálás, ezt az egyet Kim/Feri atya nem bocsátja meg....

Az együttműködés csak ideiglenes lehet... elvégre gengszterünk megmarad rosszfiúnak....
8/10
edimir 2019 ápr. 14. - 08:52:14 8/10 Előzmény edimir
(236708/239045)
off
The Fiery Priest - Feri atya - 35-36. rész

Spoiler

KÉP: a válasz az imára!:)))))))))))))))))) Az orosz maffiafőnök csákánnyal betöri a széf falát.....

De hát a padló és a falak ugyebár 100 tonna megduplázott acéllemez... hát igen, német minőség, de koreai kivitelezés, ahol ugyebár kilopták az acélt belőle.... szerencsére!:))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 ápr. 14. - 08:45:13 8/10 Előzmény edimir
(236707/239045)
off
The Fiery Priest - Feri atya - 35-36. rész

Spoiler

Lássuk tehát a széfből szabadulást!.)

Lehet, hogy csoda történik? Rajtuk talán már tényleg csak az segít...

KÉP: - felirat - az utolsó lélegzetnyi oxigént az atya imára használja fel... és láss csodát... a páncélterem megremeg!
8/10
edimir 2019 ápr. 14. - 01:16:44 8/10
(236706/239045)
off
The Fiery Priest - Feri atya - 35-36. rész

Spoiler
Megnéztem felirattal, de egyszerűen képtelen vagyok róla írni, minden olyan remekül alakul a végéig... de a rész vége kiborított... és egy hetet kell várni a folytatásra... ezúttal még nehezebb lesz.
Remélem, hogy nem az történt, amit látni véltem.... a bűnösök egy részének "megtérése" után kicsit fejbekólintós ez a bekeményítés.....

Illiona, és még te aggódtál rajta korábban, hogy esetleg nem lesz mivel kitölteni a 40 részt.... hát most aztán ki van töltve, kapunk hideget és meleget egyaránt.......