8/10
edimir 2019 okt. 15. - 18:33:06 8/10 Előzmény edimir
(237547/239047)
Off

Little Forest - TV show - 2019 - 16. rész - vége

Mivel Illiona is a mostani koreai útja során különböző gazdaságokat látogat meg, így megkértem, hogy kérdezzen rá az almafarmok működésére. A TV show kisebb kirándulásokat is beiktatott a programjába, többek közt egy almafarmra látogattak el.

KÉP: az almafarm madártávlatból. Gyönyörűen rendezett.
8/10
edimir 2019 okt. 15. - 17:34:02 8/10
(237546/239047)
Szia, én anno végigszenvedtem rajta magam. Közvetlenül Silla után meg különösen kell hozzá a kitartás, annyira más jellegű a két sorozat ugyanarról az időszakról.

KÉP: - felirat - lám, itt csak 7 csillag!:))))))))))))))
10/10
kimbin01 2019 okt. 15. - 14:09:28 10/10
(237545/239047)
Sziasztok! Jó utat Illi! Sok élményben legyen részed!

Igaz, csak az 51. részi néztem meg Sillát, és most a King's Dream-ot kezdtem el, és nézek, mint Rozi a moziban, mert annyi mindenre nem emlékeztem belőle. Bár Tokman itt csalódás nekem, meg néhány más dolog is, de megpróbálom nem összehasonlítva, egy új történetként kezelni. Igazándiból ez talán közelebb áll a valósághoz. Még az elején vagyok, és majdnem úgy nézem, mintha sose láttam volna, jó időtöltés. Lehet, hogy dömpingben néztem, azért emlékszem rá ennyire hézagosan.
8/10
edimir 2019 okt. 15. - 06:40:10 8/10 Előzmény Illiona
(237544/239047)
Jó utat!:)))))))))))))
Illiona 2019 okt. 13. - 20:18:26
(237543/239047)
El is köszönök itt mindegyik libagoly társamtól, most keddtől 8 napig Dél-Koreában fogok "lenni".
Iszonyú hajtáson vagyok túl, most tényleg nagyon sokat dolgoztam, hogy nyugodtan mehessek el.

Kertészekből álló szakembereket kisérek ki, kizárólag szakmai programok lesznek, csak reménykedem abban, hogy legalább éjszaka beiktathatok egy mozit, pl.
A kinti szervezők - ugyanazok, akiket a találkozón már megismerhettetek- már kint vannak, és nagyon tartalmas programot állitottak össze, én is várom, pedig én nem is vagyok szakmabeli.
De igy legalább megismerek távoli, Szöultól, és minden főúttól messze eső vidéki gazdaságokat, találkozom egyszerű, hús-vér emberekkel, és elmegyünk a hegyek közé, egy paprika gazdaságba is.

Viszem a laptopomat, és próbálok majd onnan is irni, ha egyáltalán lesz olyan téma, ami itt másokat is érdekelhet.
Már 3 évvel ezelőtt voltunk egy ilyen túrán, az nagyon jól sikerült, most ugyanazokkal megyek vissza. Remélem most nem fognak meghivni Sünhal levesre, (még néha most is érzem a gyomromban) és nem kell a földön ülve enni sem. De ha mégis, hát kibirom!
Illiona 2019 okt. 13. - 19:59:07
(237542/239047)
Heart Surgeons

a sorozat főszereplője számomra a már ismert Ko Soo helyett mindenképp Uhm Ki Joon volt, akit a Scent of a Woman sorozatban láthattunk korábban.
Az ő alakitását emelném ki, a kétkedő, gondolkodó, merengő, kényes helyzetekben is biztosan döntést hozó orvosét, aki nem a virágfiúságával, hanem a töprengéseivel vett meg.
A másik, előtérbe tolt főszereplő, Ko Soo, de ő olyan kis unalmaska alakitást nyujtott, szóra sem érdemes :)))
Kép: Uhm KI Joon

Erről a sorozatról még sok gondolat fogalmazódott meg bennem, de nézzétek csak meg, és két hét mulva kibeszéljük! :)))
Illiona 2019 okt. 13. - 19:51:48
(237541/239047)
Sziasztok!
Heart Surgeons - a végére értem ennek a 32 (16) részes koreai orvosi sorozatnak.
Ha valaki azzal a szándékkal fogott hozzá, hogy valamival bölcsebb legyen mint amikor elkezdte, annak csalódnia kell. Ez a sorozat is ugyanarról szól: az orvos, a kórház felelősségéről, avagy felelőtlenségéről.
Egyről viszont ez sem szól, mint ahogy a többi orvosos sorozat sem: a beteg felelősségéről, az életvég egyszerű , méltóságteljes elfogadásáról.
Mert ugye mindent a betegért - mondja az orvos, de a kritikus betegeket mindegyik kórház csak továbbküldözgeti, legfeljebb a mentőben hal meg....
Nem vállalják be azokat a műtéteket, ahol a beteg meg is halhat.
Figyelembe kell venni a beteg fizetési hajlandóságát, mert ha nem fizet nincs műtét sem.
És még sorolhatnám.... Eddig szinte mindegyik kórházas sorozat erről szólt.
Mégis jó volt megnézni, hiszen jók a karakterek, jó a szinészek (vannak kivételek, de hol nincsenek), és nagyon érdekes a történet.
Ezek a problémák igaz hogy kicsit megvannak a koreai betegellátásban, de nem ennyire sarkitva, kiélezve.
itt egy ismertető:
http://asianwiki.com/Heart_Surgeons
10/10
offtopic
Ljerk 2019 okt. 12. - 20:43:10 10/10 Előzmény kimbin01
(237540/239047)
Javaslok egy japán történelmi sorozatot, a szokott helyen ez a címe:
[Taiga drama #50] Gou ~ Himetachi no Sengoku 1-46 Complete TV series (2011)

Igazából a sorozat végére döbbentem rá, hogy milyen hihetetlen sorsa volt a 3 leánytestvérnek. Itt nincsenek hatalmas romantikus történések - a valóság adja a tragikusan drámai keretet, amit szerencsére jól oldanak néha egy kis vidámsággal. (angol feliratos)

Visszatérve a 3 leánytestvér történetére - egyedi és megismételhetetlen az a láncolat, ahogy sorsuk egymás után sorban összefonódik e korszak Japánt uraló mindhárom hadurával. Többek közt az ő sorsuk miatt lesz Japánban 250 évig béke. Azt a tényt, hogy a nőket politikai "eszközként" használták, drámák tömegét hozta magával (ez számomra szinte minden e korszakkal foglalkozó sorozatból kiderült), így nem véletlen, hogy e dráma kimondottan ezt hangsúlyozza .
10/10
kimbin01 2019 okt. 10. - 08:32:26 10/10
(237539/239047)
Sziasztok! Mivel a friss sorozatok fordítása nem az én filmnézési tempómban halad, így mit ad isten, nézem Sillát újfent, de csak az 51 részig fogom. Jelenleg a 30. résszel végeztem. Igaz, hogy angollal végignéztem KNG, és Ji Sung sorozatát, és nem találtam meg még azt, ami igazán érdekelne, és lekötne.
Új hír, KNG Lisszabonban fotózkodik, titokban reménykedjünk, ha eljött ilyen messze, talán máshol is megfordul.
offtopic
Mennyei Harmónia 2019 okt. 09. - 20:12:48 Előzmény Illiona
(237538/239047)
Engem ez most meglepett. Férfi szépségverseny!
offtopic
Mennyei Harmónia 2019 okt. 09. - 20:11:16
(237537/239047)
Kedves Libagolykák! Nagyon régen jártam a megszentelt partok felé - de most! A Faith-t néztem apró részletekben - megihletett az Empress Ki és újra kíváncsivá is tett, hogy milyen is volt Gi Cheol. Töprengem azon, hogy miért dobta őt vissza a jövő kapuja. Ezek szerint csak a doktornőt és Főhősünket engedte át és vissza. Mást nem! Elég válogatós kapu! Nagyon hiányoztok! A szomszédban olvastam, hogy filmhét lesz okt.25 és 31 közt. Jó lenne eljutni, meglátjuk. Mindenkire szeretettel gondolok, jó filmnézést!
Illiona 2019 okt. 07. - 12:21:25
(237536/239047)
és ha már a témánál tartunk, akkor egy kép erejéig megnézhetjük a japán versenyzőt is.
Jellemző, hogy mindkét versenyző (koreai és japán) nagyon visszafogott volt a megjelenés tekintetében.
Illiona 2019 okt. 07. - 12:17:27
(237535/239047)
A közelmúltban Thaiföldön zajlott a Mister Global, a férfi szépségverseny. Az eseményt 2014-ben alapították, és az első kiadás óta több mint 60 ország küldte képviselőit, hogy versenyezzenek a Mister globális címen. Ebben az évben 38 jelölt úgy döntött, hogy kipróbálja erősségeit ...

A versenyt koreai Jong Woo Kim nyerte, aki egy 23 éves rendőr hallgató és modell. Jong Woo Kim célja, hogy inspiráló példakép legyen a fiatal férfiak számára az egész világon. Ezenkívül globális goodwill (jó szándékú) nagykövet lesz, és részt vesz a környezetvédelmi és jótékonysági projektekben.

https://www.boredpanda.com/mister-global-2019-national-costume/?fbclid=IwAR1mBwvcP-dWrYxanp_P9M8aIEKcmqHfT38VMGi1QP79K3vxHeiYOB_Plyo&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=organic

Kép: a Győztes koreai Jong Wo Kim. Megérdemelte!
Illiona 2019 okt. 06. - 22:29:36
(237534/239047)
Hát ezt nem kellett volna!!!!

azért Koreában sem minden tökéletes!
a mult hétvégi King Masked Singers adásában énekelte el egy énekes a már nem köztünk lévő JongHyun egyik dalát, pocsékul.
https://www.youtube.com/watch?v=eivjhFAb1mk
Már egyszer elővették ez a dalt, de akkor az az előadás elfogadható volt.
https://www.youtube.com/watch?v=EkCZB9jfdv8

és az egyetlen, amit inkább nem kellene utánozgatni:
https://www.youtube.com/watch?v=DLPo9_UWYls

(Tudom, hogy ez is egy átvett dal, eredetije spanyol volt, azt vette át, és énekelte koreaiul JongHyun.)
Illiona 2019 okt. 06. - 16:38:40
(237533/239047)
The tale of Nokdu

ez is egy uj inditású sorozat, az 1-2 rész ment le eddig, és az 1. epizódnak már van is rendes magyar forditása.
Ez egy történelmi vigjáték. Lenne, ha nem Koreában lenne, mert itt azért vannak benne jócskán a hatalom érdekei miatt hulák, sebesültek, bérgyilkosok (férfiak és nők) , földönfutók, körözöttek is szép számmal. Vagyis mégsem lehet felhőtlenül nevetni a poénokon.
itt egy ismertető róla:
http://asianwiki.com/The_Tale_of_Nokdu
Nakem tetszene is, ha Jukbang nem játszana benne, de sajnos játszik, ezért eleve kisebbre értékelem az egészet.
Kép: a lánynak öltözött fiu. Tetszik is egyes férfiaknak : "főleg hátulról" !!! :))))))

8/10
edimir 2019 okt. 06. - 00:59:07 8/10
(237532/239047)
További szép hajnal/éjt! Silla 8 csillaga ragyogja be álmaink!

A búcsúzó kép ezúttal legyen a My Country sorozatból....

Hmm, a kedvenc fám és a lámpások fényei.....
8/10
edimir 2019 okt. 05. - 18:21:24 8/10 Előzmény edimir
(237531/239047)
Off

The Running Mates: Human Rights 3-4. rész

Spoiler

Úgy tűnik, hogy hiánypótló sorozat. Olyan kérdésekkel, társadalmi perifériára szorult emberek problémáival foglalkozik, amit más sorozatokban legfeljebb, ha érintőlegesen mutatnak be.

Eddig két-két részenként bontottak ki egy-egy ügyet. Ezúttal egy Fülöp-szigeteki illegális munkavállaló és egy 80-as IQ-val rendelkező szerencsétlen kis koreai esetét járják körül, akik gyilkossági ügybe keveredtek. Eddig se voltunk elragadtatva a koreai rendőröktől, az ügy kapcsán sem fogjuk magasztalni őket. A koreaiul épp csak pár szót pöntyögő külföldit tolmács közreműködése nélkül "hallgatják" ki a rendőrségen, szegény azt se tudja, mit akarnak tőle, így aztán nem csoda, ha bármire rábólint, bármit elismer és aláír. De az sincs jobb helyzetben, aki bár született koreai, de sajnos értelmi képességeiben korlátozott. Az Emberi Jogok Bizottságának dolgozói pedig hiába derítik fel az igazságot, nem bírók, nem ügyészek, nem ügyvédek, csak ahogy ők fogalmazzák meg... "senkik". Ám a "senkik" mégis megtalálják a módját, hogy az igazságra utólag fény derüljön, s valahol a méltányosság is érvényesüljön vmilyen módon.

KÉP: - felirat - nem véletlen a 4. rész végén a tábla záróképként.... az a bizonyos "welcome" még nem az igazi, még kell érte tenni....
8/10
edimir 2019 okt. 05. - 12:16:33 8/10 Előzmény Illiona
(237530/239047)
My Country
Spoiler

Nagyon remélem én is, hogy a készítők elkerülik a két barát szeret 1 nőt felállást, mert az már valóban kaptafa lenne. A "leányka" elég izgalmas karakter, öntörvényű, erős, határozott, akinek saját elképzelése van a maga életéről, az ország dolgáról. Tehát nem vmi törékeny kis virágszál, akit a széltől is óvni kell, az orránál messzebbre terjed a látóköre. Így az első rész után is akad egy sejtés, hogy romantikus szál melyik ifjúhoz kötheti majd a jövőben, de persze még minden változhat.

Számomra a jó indító rész már egy plusz pontot ér. Nagyon várom a ma esti folytatást.

KÉP: a három fiatal együtt... és egy remek mondás: "Azt mondják, hogy egy tükör megmutatja, hogy néz ki, és az alkohol feltárja, mit gondol."
Illiona 2019 okt. 05. - 11:50:54 Előzmény edimir
(237529/239047)
My Country

Én még töltögetem, ha megvan az 1-4 rész, akkor belevágok.
De igy olvasva a leirásod kicsit félni kezdtem, hogy a két fiú barát beleszeret az egyszem lánykába! ez azért már nagy csalódás lenne.
Egyszer összeszedhetnénk már egy olyan listát, amiben ez nem fordul elő.

Amit most éppen nézek (forditgatom a részeket:)) )a My Beautiful cimű mában játszódó sorozatban is két ugyanolyan kvalitásokkal rendelkező fiatalember szeret egy nőt. Ez annyira unalmas!!

A plakát tényleg nagyon szép, fel is figyeltem rá már korábban. Az az igazság, már volt a mult héten egy special kiadás, de abba még nem néztem bele.
Kép: egy másik plakát. De nagyon sok igényes plakátja van a sorozatnak.
8/10
edimir 2019 okt. 05. - 11:04:14 8/10
(237528/239047)
My Country
Spoiler

Talán hamarosan magyar felirata is elkészül, hiszen Brigi tervbe vette a fordítását:, itt találhattok erről információt és a szereplők közötti kapcsolatról egy ábrát: http://www.yisanprojekt.hu/2019/09/02/my-country-2019/

KÉP: a két ifjú még az út elején... együtt:)
8/10
edimir 2019 okt. 05. - 10:52:32 8/10
(237527/239047)
My Country - 1. rész.
Spoiler

Úgy tűnik, hogy a sorozat kb. 10 évet ölel fel a közösen indult utat...

KÉP: ... ami talán végül elágazik...
Pedig ezt nagyon nem szeretnénk, hiszen mindkét ifjút elsőre megkedveljük, ahogy egymáshoz való ragaszkodásukat is.
8/10
edimir 2019 okt. 05. - 10:44:04 8/10
(237526/239047)
(240339/240339)

My Country - 1. rész.
Spoiler

Nem szeretném elkiabálni, de lehet, hogy ez lesz az a kosztümös sorozat, amire már régóta vártunk.
A Goryeo/ Joseon váltás áll a középpontban, egy új korszak a koreai történelemben. Mondhatnánk, hogy sokadjára feldolgozva, de úgy tűnik, hogy azért még azon a bizonyos csonton lehet mit rágni.:)

Bár még nem ismerjük a 3 főszereplő élettörténetét teljes egészében, de nagyon ígéretesnek tűnik mindhárom, ahogy az alakító színészek is. A két barát egyaránt a régi rendszer merevségének foglya.
Hiszen hiába miniszter az apád, ha az anyád csak ágyas volt. Ismerős béklyó. A másik harcművészetekben tehetséges ifjú még lentebbről indul, ő csak "szellem". Apja egykor Goryeo legjobb kardforgatója volt, akit vszínűleg koholt váddal , a hadsereg ellátmányának ellopásával vádolva kényszerítettek öngyilkosságra. Kettejük számára csak az jelenthet igazi felemelkedést, ha a katonai vizsgán átmenve a hadseregben fordítják meg sorsukat.

Seo Hwi vallja, hogy a születésünk csak a sorsunk felét határozza meg, a másik felének alakítása rajtunk múlik. Nos, tehetségével, bátorságával ezt a másik felet próbálja hozzátenni saját sorsához. Barátja pedig az első nagy lépésben önzetlenül segíti.

A harmadik? Egy lány. Egy Lány, aki titkok tudója, de ő maga is eléggé titokzatos. Vajon mi áll különös alkuja mögött a főkiszenggel? Mi az ő története? A 100 átadott hír után vajon ki ellen akar fordulni?

Sajnos már épp elég sorozatot láttunk a Joseon korszakból ahhoz, hogy tudjuk, ez az új korszak sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. De mégis jó látni a három fiatalt, ahogy tele van reménnyel, elszántsággal, hittel.

My Country... a sorozat címe... vajon kinek mit is jelent? Seo Hwi számára a rizs, amit a sikeres vizsgáért kapna, az éhezőnek ez szabja meg a mércét. De tudjuk, hogy a "my country" a részek előrehaladtával új töltéssel gazdagodik majd.

Hmm, már a Mr Sunshine kapcsán is beszélgettünk arról, hogy megtagadhatod-e a hazádat csak azért, mert a mostohák a körülményeid, sorsod tragédiáktól sötét. Itt most nem az Amerikába menekülés, egy másik ország állampolgárává lenni a kitörés útja, hanem a a belső változás elősegítése. Hogy aztán majd kit hová sodor ez a bizonyos változás? Talán a barátokat is elsodorja egymás oldaláról?

Jó kis történetnek ígérkezik.

KÉP: a sorozat plakátja... a 3 főszereplővel. Igényes plakát, líraian gyönyörű és nagyon kifejező. A fényképezése, a sorozat képi világa is ilyennek tűnik így elsőre.
Ismertető: http://asianwiki.com/My_Country
8/10
edimir 2019 okt. 05. - 07:52:18 8/10 Előzmény kimbin01
(237525/239047)
Ilyen gyors a fordító, vagy te húztad be a kéziféket sorozatnézés közben.

Azon gondolkodtam, hogy vajon minek köszönhető, hogy 3 éve nem láttuk SIG-et új filmben/sorozatban? Vajon ennyire válogat a forgatókönyvek között, vagy az ő népszerűsége is csappant az újak feltűntével? Esetleg más, nyugisabb és jövedelmezőbb bevételi forrást talált időközben, és inkább a családi életet helyezi előtérbe a filmes karrierrel szemben?
8/10
edimir 2019 okt. 05. - 07:41:46 8/10 Előzmény Illiona
(237524/239047)
Vagabond

ez sem spoiler

Tegnapi telefonos beszélgetésünkre visszatérve egy kis időrend:

- a Vagabond első forgatókönyv olvasását 2018. (!!!) június 2-án tartották. Tehát a forgatókönyv már 1 éve megíródott!!!!

- a sorozat forgatását 2018 júniusában kezdték.

-A sorozat ot 2018 végén szándékozták sugározni, majd 2019 májusában, de a forgatási ütemterv és a Netflix-szel történt megállapodások miatt elhalasztódott 2019 szeptemberére.

- Egyébként ez egy nagy költségvetésű sorozat (25 milliárd won/22 millió dollár), gondolom, ebben a külső forgatási helyszínek is szerepet játszanak (Marokkó, Portugália).

Adatok forrása: http://en.koreaportal.com/articles/46791/20190402/lee-seung-gi-suzys-new-k-drama-vagabond-premiere-date-pushed-back-to-september.htm

Van egy kicsi amerikai akciófilmes utánérzésem, de némi alapötlet hasonlóságot én a Confession sorozattal érzek, hiszen ott is egy a koreai hadügyminisztérium által a légierő gépparkjának korszerűsítését szolgáló nagy beszerzési pályázat állt a dolgok mögött, ott is a különböző összefonódások húzódtak meg a háttérben. A Confession első forgatókönyv olvasását 2019. január 5-én tartották, tehát a Vagabondé után fél évvel.

Egy kis érdekesség a szereplők választásánál. A Confessionban a Fekete Medve tervet elutasító lelőtt ezredest alakító színész ezúttal a Vagabondban a kezdetben megvesztegethetetlennek tűnő hadügyminisztert játsza, aki aztán mégis eltántorítható a meggyőződésétől.
10/10
kimbin01 2019 okt. 04. - 23:57:11 10/10 Előzmény edimir
(237523/239047)
15 rész van már lefordítva, így mire odaérek, meg lesz a 24 fordítása. A fiatalkorit a kis Jusint alakító gyerek játssza, jóval fiatalabbon, mint a Sillában.
8/10
edimir 2019 okt. 04. - 22:34:37 8/10 Előzmény kimbin01
(237522/239047)
Szia!:) Jó régi sorozatot bányásztál elő, nem láttam még. Az ismertető alapján érdekesnek ígérkezik.

Tényleg, SIG mintha az utóbbi 3 évben eltűnt volna. A Jang Youngsil óta nem láttuk semmi újban.:(
8/10
edimir 2019 okt. 04. - 22:28:36 8/10 Előzmény Illiona
(237521/239047)
Flower Crew: Joseon Marriage Agency

Spoiler

Ezek a forgatási videók is csak azt támasztják alá számomra, hogy nagyon jó hangulatú lehet a forgatás, a vezető páros valóban jó kis kettős, semmi sztárallűr, semmi mesterkéltség.

Vmitől működik a dolog, ami számomra nem jött össze sem a The Crowned Clown, sem a legutóbbi Rookie Historian Goo Hae-ryung sorozat esetében, azoknál vhogy mindig megbicsaklott a vmi, kizökkentett a lóláb kilógása. Itt ezt nem érzem egyelőre, csak élvezem a humorát, a frissességét, a szereplők játékát.

KÉP: egy kis napszemüveg....
Illiona 2019 okt. 04. - 16:24:24
(237520/239047)
Beutiful you

feltettek a mult héten 3 , egyenként 120 részes sorozatot az Avistazra, angol forditással. A Sea of the Woman ciműről már irtam itt.
A másik ilyen sorozat a Beautiful You, ez 122 epizódból áll, szintén jó minőségű angollal rendelkezik.
Még ami miatt mindenképp jobb a másiknál, hogy egyből a jelenben kezdődik nem mennek vissza a 70 évvel ezelőtti korba.
egy ismertető:
http://asianwiki.com/Beautiful_You
A főszerepben Kang Eun Tak, aki már a Love in Drop by Drop cimű sorozatban is nagyon tetszett.
Jelenleg már a 20. résznél tartok, izgalmas, jó történet, jó a többi szereplő is!
Kép: a sorozat plakátja.
8/10
edimir 2019 okt. 04. - 13:48:00 8/10 Előzmény Illiona
(237519/239047)
Vagabond

ez sem spoiler

Az, hogy ki hogyan éli meg a gyászt, magánügy. Hihetetlenül nehéz egy ilyen tragédiát egyáltalán felfogni is, nem hogy feldolgozni. Ráadásul a gyászban gyakran jelentkezik az önvád is, mindaz a mulasztás, amit már nem tehetünk meg szerettünkért, minden elmaradt bocsánatkérés, ki nem mondott szavak.

Itt nagyon nehéz határ meghúzni, mi még az, ami a külvilág számára "őszinte" megnyilvánulás, mi az, ami már "ripacskodás". Nem mondanék ítéletet a forgatókönyvi szerepeltetéséről, hiszen ott egyértelmű a cél, a hozzátartozók érzelmeinek felkorbácsolása, félrevezetésük, mert így egyrészt elérhető a közvélemény befolyásolása, a Dynamic System ellen való hangolása (hogy ne indulhassanak a repülőgép pályázaton), másrészt, hogy a beépített ember, mint a hozzátartozók képviselője által a kárigények benyújtásával anyagilag is ellehetetleníteni a Dynamic Systemet.

Az, hogy az egészre mi most a korábban Magyarországon történtek miatt másként reagálunk, igen, ez tény. De azért azt is tudomásul kell venni, hogy a sorozat egy fikcióra épül, a forgatókönyvnek van egy belső felépülése, egy sajátos logikája, amibe így illesztették be a tragédiát és a hozzátartozókat, mert így illett bele.
10/10
kimbin01 2019 okt. 03. - 19:30:08 10/10
(237518/239047)
Most SIG egy régi sorozatával kacérkodok a Lobbistával, 2 részt már megnéztem, de még nagyon az eleje, még a nehéz gyerekkor, a koreai háború volt.
http://asianwiki.com/Lobbyist
https://en.wikipedia.org/wiki/Lobbyist_(TV_series)
10/10
kimbin01 2019 okt. 03. - 19:21:59 10/10 Előzmény Illiona
(237517/239047)
Szia, sziasztok! Igen, filmet nézünk, sorozatokat is. Amíg nem volt netem kénytelen voltam a "tartalékokhoz" nyúlni. Eszembe jutott egy kép, amit anno feltettem valamikor régen Joo Sang Wookról. Sikerült kinyomoznom, hogy melyikben is láttam, így végig is néztem az One Mom and Three Dads sorozatot. Jókat derültem, de mint tudjuk minden örömben van egy kis üröm is.
Illiona 2019 okt. 03. - 01:43:41
(237516/239047)
és valami egészen más:
itt egy forgatási videó a Flower Crew: Joseon Marriage Agency cimű sorozatából. Különösen a videó közepén, a az együttalvás, és összegurulós jelenetek elkövetésének felvételein készült:

https://www.soompi.com/article/1356408wpp/watch-gong-seung-yeon-and-kim-min-jae-keep-messing-up-their-kiss-scene-in-flower-crew-joseon-marriage-agency?fbclid=IwAR0OORbSerUvdMMTDoTXoBotg73Mo3887zRMkLC-C7g_8OREyTYBy80jzXA
Illiona 2019 okt. 03. - 01:28:39
(237515/239047)
Sziasztok! Hol van mindenki? Filmet néz? :)))

Vagabond

nem spoiler

most néztem meg a 2-4 részeket, és nagyon jó! - lenne, ha bizonyos szempontokat is figyelembe vennének. De én nem mehetek el szó nélkül a május 29.-én történt hajókatasztrófa mellett.

Itt a sorozatban egy légikatasztrófa miatt egy csomó idióta hozzátartozó idióta módjára ordit, meg jajongat!
Mert hogy őfeléjük ez igy divat!?
Nem hiszem!
Nem gondoltak arra, hogy ezt a sorozatot rajtuk kivül még sok országban fogják megnézni?
Valószinűleg nem gondoltak rá, vagy ha igen, a saját EGOjuk miatt megengedték maguknak...

És itt ezen a ponton egy picit (nagyon nagyon ) becsapva is érzem magamat.
Mert én KOMOLYAN vettem, hogy gyász van, hogy együttérzés van, komolyan vettem minden sóhajt, sirást, panaszt.
KOMOLYAN vettem azt, hogy egy ember még mindig a Dunában van!
Azóta nem köszönök be a szokott módon, hogy "sziasztok, szép napot mindenkinek" és nem is fogok egészen addig mig az az egy ember elő nem kerül. Én igy gyászolok, igy érzek együtt.

Erre kiderül, hogy ott Koreában show műsort csinálnak egy hasonló szituációt kreálva? hogy ifj Jukbang ott grimaszol nagy bánatában, na az volt az a pont ahonnan azt mondtam, ez itt már csak ripacskodás.

Nos ez csak egy szunjektiv (nagyon szubjektiv ) vélemény . Másoknak persze lehet más a véleménye.
Illiona 2019 szept. 30. - 14:34:43 Előzmény edimir
(237514/239047)
Vagabond

az utolsó 2 epizódot még nem sikerült megnéznem, de nagyon várom Shin Sung Rok megjelenését.
számomra a legemlékezetesebb az All About My Family / My Life's Golden Age cimű 50 részes sorozatban volt, ahol egy lezser dukumentumfilm rendezőt alakitott.
A volt barátnője elhagyta egy másik férfiért, emiatt bosszúból meg akart ő is nősülni, és meg is egyezett egy kiszolgáltatott helyzetben lévő, de kedves, aranyos, talpraesett lánnyal. Végül mégsem lett az eskűvőből semmi, de egy kis idő mulva egy dokumentumfilm miatt mégiscsak találkoznak, a fiú beleszeret a lányba, és le kell vetkőznie minden ellenérzését, hogy elfogadni, szeretni tudja.
Ebben a sorozatban van igazi jellemfejlődés, ugy szépen részről részre, és Shin Sung Rok igazán nagyot alakit ebben (akkor amikor néztem, részletesen irtam itt erről a sorozatról, most csak felidéztem)

Kép: Shin Sung Rok
Illiona 2019 szept. 30. - 14:03:14 Előzmény edimir
(237513/239047)
Rookie Historian Goo Hae Ryung

körülbelül ugyanaz a véleményem van, mint neked. (van ilyen is!)

Ebben a sorozatban semmi olyan nem történt, nem volt egy olyan momentum sem, ami miatt érdemes volt nézni, és nem volt olyan sem, ami miatt ne lett volna érdemes.
Amikor itt a végső részt megnéztem, még felirat nélkül, olyan jót nevettem magamon! Hát ilyen is van, elfér a repertoárban!
8/10
edimir 2019 szept. 29. - 21:06:15 8/10 Előzmény edimir
(237512/239047)
Off
Rookie Historian Goo Hae Ryung 40. rész - vége
Spoiler

Jó messzire kellett visszamennem, hogy az utolsó bejegyzést megtaláljam róla. Nem véletlenül. Bár nézegettem folyamatosan az egyes részeket, de írni nem igazán volt kedvem róla. Sem a színészi alakítások, sem a karakterek nem tették ezt a kis kosztümös történetet emlékezetessé. Még a történész feladata és felelőssége adott ugyan egy kis színt ebbe a nagy cukormázas rózsaszín katyvaszba, de aztán slussz, ezzel ki is fújt.

Az utolsó részek felé végre a történet kezdett feljavulni, minden a helyére került, a "20 évvel korábban" megadta a rejtélyekre a választ. Már azt hittem, hogy komolyra fordul a dolog, de...

aztán a forgatókönyvíró szépen visszaterelte a történetet és a szereplőket a kedves, senkinek se fáj mesécske földjére. S olyan véget kanyarított a sorozatnak, hogy senkiért ne kelljen könnyet ejteni, sőt! Totál a korba nem illő jelenetecskével még a romantikus igényeket is sikerült kielégítenie. Hercegünk virágszállal a szájában várja szíve hölgyét! Ettől kész voltam!:(

Pedig lett volna min elgondolkodni. A meggyilkolt király és politikája. "Korai 19. század", azaz az 1800-as évek eleje a sejtelmes datálása a sorozatnak. És a király meggyilkolásához a hataloméhségen túl épp a király modernizációs törekvéseinek félremagyarázása ad lehetőséget. Külföldiekkel való kapcsolat, újszerű oktatási kísérlet, nyugati sebészet, nemtől, társadalmi státustól függetlenül a tehetségekkel való foglalkozás... Természetesen ezek a hagyományokkal szembe mennek, nehéz elfogadtatni. De nem egész 100 év múlva az elmaradt lépések a függetlenség elvesztéséhez vezetnek.

Eljátszunk a gondolattal, hogy vajon mennyi múlott az uralkodókon és a vezető eliten, ill. ha megtették volna a modernizáció útján a szükséges lépéseket, az sem segített volna rajtuk a geopolitikai helyzet, az éhes szomszédok miatt? Vajon Joseon mindenképp halálra volt ítélve, vagy lett volna esetleg vmi kiút? Itt a sorozat vége olyan idilli, olyan megnyugtató. De a jövő történései miatt, hogy tudjuk, mi vár az országra nem egész 100 év múlva... nos, így vhogy nem tűnik olyan biztonságosnak a rózsaszín felhőcske, amelyre lecsüccsent bennünket a sorozat vége.

KÉP: egy találkozás 20 évvel korábban....
8/10
edimir 2019 szept. 29. - 20:24:35 8/10 Előzmény edimir
(237511/239047)
Off
Vagabond 5 - 8. rész
Spoiler

Úgy tűnik, a feszültséget sikerül a sorozatnak fenntartania, nem vagyunk továbbra se híján az izgalmaknak. Egyik oldalon a bizonyítékok megsemmisítése, az eltusolás folyik gőzerővel, míg a másik oldal kezdi kibogozni a szálakat. A szálak természetesen nagyon magasra vezetnek, ezen meg sem lepődünk, hiszen ilyen volumenű biznisznél csakis a csúcs közelében lévők vannak döntéshelyzetben.

Kaszkadőrünkre még sok nehézségnek kell várnia, hogy a hátralévő 12 részt kitöltse. Szerencsére a segítői tábora tovább szélesedik egy másik hozzátartozóval.

Természetesen akad igazi "sötét ló", akiről fogalmunk sincs, hogy melyik oldalhoz tartozik valójában.

KÉP: végre felbukkan a sorozat 3. főszereplője.... a NIS egyik vezetője
Shin Sung-Rok - http://asianwiki.com/Shin_Sung-Rok
Én a Liar Game-ben láttam először. Ott a hideg futkosott a játékától a hátamon. Későbbi szerepeiben már nem tudott ilyen elementárisan hatni rám. A Return-ben szimplán jó volt, a The Last Empress uralkodójaként borzasztó izgalmas és összetett karaktert sikerült megformálnia, bár ott tett rá néhány lapáttal, de az a sorozat szarkazmusába belefért. Kíváncsi vagyok, ezúttal milyen arcát mutatja majd....
Illiona 2019 szept. 28. - 23:38:03
(237510/239047)
Sea of the Woman

a legjobb, és leghumorosabb (az egyetlen humoros) jelenet, amikor ezzel a veterán autóval elütnek egy embert. Az autó álló helyzetből indul, azután egyes, azután kettes, azután hármas, Ja, az autómata szivatót még később találják fel, eközben az elütendő alany észreveheti, hiszen a motor bőg, akár rá is gyujthat mire odaér, de persze nem ugrik el, mert hát meg volt mondva, hogy ott kell megvárni....

Ez a pár képsor a boldog ifjuságomat idézte fel, amikor még a jól megérdemelt wartburgggal autóztam, illetve próbáltam autózni, a 80-as évek elején. :))))))))

Kép nincs róla, ugyanis ezt a sorozatot tv-n néztem.
Illiona 2019 szept. 28. - 15:59:41
(237509/239047)
Sea of the Woman
A sorozat 60-70-80-as években játszódik.
A belső felvételek elég szegényesek, ugyabban a kávéházban történnek a "nagy " beszélgetések, akár Inchonban, akár Szöulban+ két ház + egy szegényes étterem, + 2 szegényes szoba.
A külső felvételeknek lehet valahol egy felépitett falu, vagy város, ami megfelel ennek a kornak épitészetileg. Már egy korábban látott filmsorozatban ( The Stars are Shining) is megfigyeltem ezeket a külső elemeket, hogy olyan művi, de mégis valóságos.
Ami azonban ennél is érdekesebb azok a korabeli autók.
Nem nagy ügy egy veteránautót beszerezni forgatásra, de ahogy ezek a szereplők ezeket hajtják, az minden, csak nem természetes. Részben a váltót teljes testbedobással használják, meg az elindulás, és megállásnál is látszik az izgalom, meg az hogy ez egy olyan izzadós "feladat". De zek inkább megmosolyogtatnak, minthogy hibák lennének!
Kép: a főszereplő
Illiona 2019 szept. 28. - 15:21:13
(237508/239047)
Sea of the Woman
A sorozat a koreai háborúnál kezdődik, hogy ugy kb 25 évvel később véget érjen.
A háború iszonyú pusztitást okozott, emberek tucatjai haltak meg ugy, hogy nem lehetett később tudni róluk semmit, családok szakadtak szét, vagy éppen szóródtak szét, akik utána vagy sohasem találkoztak, vagy csak sok évvel később, amikor már uj családot alapitottak.
És (tudom!) a többnejüség kérdése. Ezt valahogy eddig nehezen értettem meg, hogy hogyan lehet ilyet eltürni egyáltalán, de ma már árnyaltabb ez a kép. A férfiak tucatjai haltak meg a háborúban, felborult a nemek közti egyensúly, a nőknek pedig valahogy élni kellett. Nem volt ez a határozott érdekérvényesitő nők 2 évtizede, ott Koreában.
És ott van a Konficiusz nevével jegyzett társadalom. Ahol a gyermeknek akkor is tisztelnie kell az apját, vagy anyját, ha azok szemétre való népek. Hogy egy egyedülálló anya, vagy egyedülálló apa az egy senki, kivetni való közülük. Én konkrétan tudom, hogy ezek az előitéletek még most is jelen vannak, ha nem is kapnak akkora hangsúlyt, mint az elmúlt évtizedekben. (emlékezzetek csak az utolsó előtti találkozón a vendégeimtől való elhangzottakra)
Gyermekek születtek, a háborúban és utána is, és sokan elhalt gyermekük helyett, vagy csak szivjóságból (mifelénk meg tehénpásztornak) örökbe fogadtak gyermekeket, akiknek semmiképp el nem árulták utána a születésük történetét.
Ezek a társadalmi anomáliák remek alapot szolgáltatnak egy jó sorozathoz, hiszen a legjobb sztorikat mindig az élet irja.
Kép: a stáb
Illiona 2019 szept. 28. - 05:44:39
(237507/239047)
Sea of the Woman

a főszereplő: Choi Sung Jae
Illiona 2019 szept. 28. - 05:40:29
(237506/239047)
Sziasztok!
Sea of the Woman
A héten tették fel az Avistára ezt a 120 részes (40 perces részekkel) sorozatot, aminek már majdnem a végéhez is értem.
Érdekes a történet, jók a szereplők, sok fordulat van benne, ugyhogy ki is töltötte a 120 részt.
A főszereplők szépek, és tehetségesek, és ami a lényeg, hogy szinte ismeretlenek.
Egyetlen bajom volt vele, nagyon elnyujtották a gyerekkori részeket, a történetnek ez a része annyira nem érdekelt, én elhiszem, ha sorozatban később visszautalnak, de hát ez tényleg csak apróság.
Nos? ki kapott kedvet hozzá?
egy ismertető:
http://asianwiki.com/Sea_of_the_Woman
Kép: a főszereplők
8/10
edimir 2019 szept. 27. - 01:54:18 8/10 Előzmény Illiona
(237505/239047)
Flower Crew: Joseon Marriage Agency - 1- 4. rész
Spoiler

Köszi az ajánlást. Tényleg jónak ígérkezik, friss és szórakoztató. A három fiú: az "Aranyos", a "Hedonista" és az "Okos". Tetszik, hogy tkp. nem üres virágfiúk, már itt az elején jól körülhatárolható a különbözőségük, remekül kiegészítik egymást, jó a csapatmunka. "Aranyos" a divatdiktátor, a smink mestere, a "Hedonista" vonzó külsejét remekül hasznosítja az információk megszerzéséhez.... az "Okos" pedig tényleg okos, kitűnő megfigyelő, egy kis Sherlock Holmes, ahogy az apró részletekből összerakja a valóságot, hiába akarják megtéveszteni.

Bár a fordító által közölt ismertető alapján a kovácslegényből lett király tűnhetne a főszereplőnek, de én inkább Ma Hoon-t érzem annak, az "Okos"-t. Kettőse a Lánnyal igazi jó páros.

A női főszereplőt én nem ismertem, valóban remek a szerepben. Talpraesett, erős, de szerencsére úgy tudja megformálni az egyszerű lányt, hogy nem megy át közönségességbe.

Eddig a sorozat nem vmi korábbi "leporolása", a történet ugyan meseszerű, de ezt elfogadva kifejezetten jópofa és eredeti.

KÉP: a Lánnyal kibővült Virág Társaság..:)
8/10
edimir 2019 szept. 24. - 22:07:19 8/10
(237504/239047)
Off

When the Devil Calls Your Name
Spoiler

Igazi romantikus szálat hiába keresnénk, helyette kapunk egy különleges kapcsolatot...

KÉP: amikor végre meghallhatjuk a "Busan" dalt
https://www.youtube.com/watch?v=BHn4VWhTROs
8/10
edimir 2019 szept. 24. - 22:01:55 8/10 Előzmény edimir
(237503/239047)
Off

When the Devil Calls Your Name
Spoiler

Ez a sorozat is a múlt héten ért véget. A nézettsége elenyésző, de akik megkedvelték a szokatlan, kissé bizarr világát, azok egy különleges élménnyel gazdagodtak. Persze lehet, akit a misztikus oldal fog meg, Isten és Ördög különleges fogadása, vagy az Ördög "létre jötte", a vele kötött szerződés. Számomra sokkal inkább az ember volt az izgalmas, a vágyaival, döntéseivel, tévedéseivel és tévelygéseivel.

Nagyon tudatosan építkező sorozat, ahogy a szereplők történetei át- meg átszövik egymásét mindig új, más mintázatot hozva létre. Meddig terjed a saját akarat ereje, s hol szab korlátot a Sors? Izgalmas, ahogy dinamikusan hatnak egymásra.

Csak egy példa. A Lányt (Kelly) bántalmazza az iszákos nevelőapja. Idős zenész barátja azt tanácsolja, szálljon szembe a bántalmazóval, védje meg magát. Az iszákos bántalmazóra lesújt egy hamutál, a fejsérülésbe nem hal bele, de lebénul és magatehetetlen ronccsá válik. A Lány pedig börtönbe megy.
Vajon a börtönbüntetés után a Lány "szabad" lesz? Nem, hiszen ott van rajta a bélyeg, a béna gondozása, eltartása ránehezedik a családra teherként. Vajon mit kéne tenni, megbújni, hátha úgy elkerülhető a múlt árnyéka? Vagy az álmot követve a rivalda fénybe lépni, s ezzel a közvélemény ítéletét is felvállalni?
Kinek legyen bűntudata? Talán az idős zenész barátnak a tanácsért? Valóban az bűnhődött, akinek kellett? Mi van, ha vmi csoda folytán 10 év után felgyógyul a béna? Vajon csak a test változik, vagy az ember is? A sors ismétli önmagát, vagy megváltozik?

És persze a zene... ezek a dalok és dalszövegek!!!

Egy kis ízelítő az OST-ból...

https://www.youtube.com/watch?v=5gCNL9Uo__o

https://www.youtube.com/watch?v=Ms8IEKdO0Ak

KÉP: búcsúzó kézfogás.. Ördög és a Zenész
Illiona 2019 szept. 24. - 19:09:58
(237502/239047)
Tune in for Love

Megnéztem felirat nélkül, majd ujranézem, ha lesz angol hozzá.
Nagyon jó kis film, de én azért nem mennék el miatta moziba.

És elnézést kérek a főszereplőnőtől, én tévedtem, Ő nagyon jó volt, egy számomra ismeretlen eddig.
Valahogy azt hittem a Pastás konyhai kisegitő, akit nagyon nem szeretek, de szerencsére nem .

Ez egy szerelem története, a történet 10 évet ölel fel. Amikor a fitalok megismerkednek, akkor 1994-et irunk, és bár megszeretik egymást, de mégsem lesz belőle semmi. Később ujra találkoznak...
Az időtlen szerelemről szól ez a film. Majdnem azt irtam, hogy lirai, de azért mégsem annyira....
Illiona 2019 szept. 24. - 13:34:47
(237501/239047)
Szerelemre hangolva - Tune in for Love

ez a mozifilm letölthető az Avistazról, egyenlőre angol nélkül.
Nagyon vártam ezt a filmet, közepesen teljesitett a koreai mozikban, gondolom emiatt tették ki megosztókra ennyire hamar. Még jó, hogy nem a nézettség alapján választunk mozit! :)))
A főszerepben Jung Hae In (One spring Night). Sajnos a női főszereplő nem tartozik a kedvenceim közé, de sebaj, elviseljük :))))
Illiona 2019 szept. 24. - 00:15:04
(237500/239047)

A sorozatnak egyébként már van is rendes magyar forditója, aki nem ilyen türelmetlen, hogy azonnal látni akarja, az már nézheti az első két részt! A forditója Wviki köszönjük neki.
Ő ezt irta ismertetőnek:
" Lee Soo vidéki kovácsként átlagos életet élt egészen 23 éves koráig, amikor is hirtelen megváltozik minden és ő lesz Joseon következő uralkodója. Első szerelme Gae Ddong, akit trónra lépése után feleségül szeretne venni, ám ez a lány alacsony származása és szerény neveltetése miatt gyakorlatilag lehetetlen. Lee Soo megbízza a Virág Társaság házasságszerző ügynökséget, faragjanak előkelő nemes hölgyet Gae Ddong-ból. Az ügynökséget vezető három jóképű férfi, Ma Hoon, Do Joon és Ko Young-Soo, akik Joseon legjobb házasságszerzői, életük kockáztatásával is teljesítik a megbízatást."

Vagyis ennyit lehet tudni előre a cselekményről.
És mindjárt itt az első nagy bökkenő: mikor a lány kiáll a szabad házasság mellett, amikor a házasulandók ezer éven keresztül nem is ismerhették egymást előtte, és a házasság egy "biznisz" volt csak, és ez egészen a mai napig tart (One Spring Night).

Na persze! de hát higgyük el, végül is ez egy mese....
Illiona 2019 szept. 23. - 23:59:30
(237499/239047)

Ez is egy most indult kosztümös sorozat, és egyenlőre nagyon jónak néz ki.
Némileg emlékeztet a Sungkyunkwan Scandal cimű sorozatra, de azért ez több, mint annak a leporlása.
Átvették magát az ötletet, 3 férfi (illetve csak fiú) és egy lány. Itt legalább a lány lánynak is néz ki, és egy jó szinésznő. :)))) Átvették azt a könnyed stilust, ami a Sungkyunkwan Scandal egészét jellemezte.

Viszont uj a történet, uj a helyszin, a fiúk vállalkozása is ujszerű.
Vagyis én sikeresnek tartom ezt az uj sorozatot, a Sungkyunkwan Scandal már ugyis a régmúltté. Annak idején nagyon tetszett, még ujra is néztem, de ma más semmiképp nem nézném meg.

A sorozatot a Dramiában forgatták, vannak részek amiket felismertem, és s zomorúan állapitottam meg, hogy uj részeket (mármint épitészetileg ujakat) is csináltak közben. Hiába, a Föld csak forog!
itt egy ismertető:
http://asianwiki.com/Flower_Crew:_Joseon_Marriage_Agency

Kép: a főszereplő.... Kim Min Jae
8/10
edimir 2019 szept. 23. - 21:25:00 8/10 Előzmény edimir
(237498/239047)
Off
At Eighteen
Spoiler

Csendben ez a sorozat is véget ért még a múlt héten. Rá kellett jönnöm, hogy milyen mostohán bántam vele, pedig nagyon szerettem. Igazi szép sorozat volt, lélekfényesítő. Amikor megcsömörlöttem az épp futó sorozatokban látott hazugságoktól, fondorlatoktól, mocskos tettektől, akkor ez a sorozat feltöltött újra pozitív energiával. Szerettem a szereplőit, szerettem, ahogy megnyíltak előttem, kiálltak egymásért, ahogy vigasztalták a másikat, erőt adtak neki.

KÉP: a vigasz....

Mindent szerettem ebben a sorozatban. Még a végét is, ami mert nem szirupos lenni, szokatlanul zárult. Aztán rá kellett jönnöm, hogy ez volt az odaillő, a történethez igazán passzoló. Mint ahogy a fiú megtanult lámpa nélkül aludni.... kapott egy olyan megerősítést, hogy immár bárhol képes nagyszerűt alkotni.

8/10
edimir 2019 szept. 23. - 20:59:59 8/10
(237497/239047)
Off
Mother of Mine - 105-108. rész
Spoiler

Az Anya tanítása nem csak a lányainak szól... légy erős és önálló, tudj megállni a saját lábadon. Nem láthatunk a jövőbe, a házasság bárhogy alakulhat, legyen saját kereseted és vastartalékod a váratlan, nehéz időkre! Tartsatok össze! Hogy vmi hasonlót mondanánk mi is a saját gyerekünknek? Hát persze.
Ezért is olyan könnyű azonosulni a szereplőkkel, a helyzettel.

Először Sillában láttam, hogy Alcheon "jelent" Deokman sírjánál, beszámol az elhunyt királynőnek az országban történt változásokról. Még mindig ez az egyik kedvenc jelenetem, akkor nagyon megrázott.
Vhogy azóta is meghat, ha a hozzátartozó felkeresi szerette sírját egy sorozatban és ott mesél . Mintha egy élővel beszélgetne, mintha így vonná be az elhunytat a történésekbe....

KÉP: a lányok is beszámolnak a történtekről az anya sírjánál... képileg szép, ahogy a fa túlsó oldalán a meghalt anya mindezt hallgatja....

Szeretem a gyönyörű, fenséges fákat!:)
8/10
edimir 2019 szept. 23. - 20:44:40 8/10
(237496/239047)
Off
Spoiler

Nincs csoda, nincs vmi amerikai kórház fantasztikus új eljárása a gyógyításra... a sorozat a halál elfogadására, feldolgozására is megtanít... szépen, méltósággal és szeretettel....

KÉP: az urna nem vmi kolumbáriumba kerül, hanem egy gyönyörű fa tövébe.... hmm, a fa élőlény, megtapintható, átölelhető... hordoz vmit az eltávozottból.... így egyfajta vigasztaló is....
8/10
edimir 2019 szept. 23. - 20:39:04 8/10 Előzmény edimir
(237495/239047)
Off
Spoiler

Ez a hosszúra nyúlt családi sorozat végül is úgy zárult, hogy mindennek megadta a módját. A 8 rész hozzátoldása nem okozott különösebb törést, jutott elegendő idő, hogy ne maradjon megválaszolatlan kérdés, hogy mindenki jövőjének alakulása követhető legyen... végre az "x év múlva" nem egy pár perces összecsapott vmi a sorozat végén.

A sorozat minden generáció problémájával foglalkozott, nem csak a nők helyzetét mutatta be a különböző korosztályokban, hanem törekedett, ha kisebb hangsúllyal is, de a férfiakét is érzékeltetni.
Gyermekvállalás/gyermeknevelés, munkahely és család összeegyeztetése, családi munkamegosztás, a fiatalok párkapcsolatainak alakulása, a nagyszülőség, az idős kor, az együtt megöregedő házastársak kapcsolatának felülvizsgálata.

Igen, ezek nem koreai specialitások, ezek minden társadalomban ugyanúgy létező problémák. Ez a családi sorozat igyekezett nagyon korrekten több oldalról is körüljárni, bemutatni a problémákat. A több mint 100 rész erre jócskán biztosított lehetőséget.

A válaszok? Azok bizony család centrikusak, talán túl optimisták, de nagyon szerethetőek.
Természetesen az Anya állt mindennek a középpontjában, mint igazi megtartó és összetartó erő....

KÉP: önfeledt tánc a legkisebbik lány lakodalmán... már ünnepelhet, hiszen anyaként az utolsó gyermekét is elindította az életben...
8/10
edimir 2019 szept. 23. - 20:11:05 8/10 Előzmény Illiona
(237494/239047)
Off

The Running Mates: Human Rights 1-2. rész

Spoiler

Az OCN mindig kicsit "bevállalósabb", kábelcsatornaként kicsit mer más lenni... és ez vhol jó. Ez a sorozat is kell, mert létező problémával foglalkozik. Nem lehet minden habkönnyű, néha kell a másik oldal is az egyensúlyhoz. Azért nem végletesen sötét és komor a sorozat hangvétele.

Én nézni fogom, már csak Lee Yo-Won játéka miatt is. Érdekes megfigyelni, hogy az évek alatt mennyit változott a játéka, mennyivel érettebb lett. Az ázsiavikin írta az egyik rajongója, hogy mi mindent képes kifejezni a szemével. Itt most a szinte rezzenetlen arcban a szemek mondanak el mindent, tényleg különleges.

Nos, ha neked nem is jön be, én azért még bevállalom a további részeket is, kíváncsi vagyok, milyen esetek kerülnek terítékre.
Illiona 2019 szept. 23. - 10:54:44 Előzmény edimir
(237493/239047)
The Running Mates: Human Rights
Ennek a sorozatnak én is megnéztem először is a plakátját. De már az annyira ijesztő volt, hogy akár némi horrornak is elmenne. Igy magát a sorozatot le sem töltöttem, és meg sem néztem. De amit képet feltettél is azt igazolja, hogy igazam van....
8/10
edimir 2019 szept. 23. - 00:01:37 8/10
(237492/239047)
Off

The Running Mates: Human Rights 1-2. rész

Spoiler

Nem ígér könnyű szórakozást az OCN most indult sorozata. Emberi Jogok Bizottsága... nos, e téren mindig mindenhol akad tennivaló. A dél-koreai Emberi Jogok Bizottságának dolgozói nincsenek könnyű helyzetben, a hozzájuk beérkező ügyek kivizsgálása során nincs korlátlan hozzáférésük a hivatalos iratokhoz, mint az ügyészségnek, vádat sem emelhetnek, csak ajánlást fogalmazhatnak meg. Ilyen körülmények között van értelme a munkájuknak? Talán mégis, ha elkötelezettek.

Ilyen a Lee Yo-Won által alakított ellenőr is, aki látszólag szenvtelenül tárgyilagos, de van benne elég kurázsi ahhoz, hogy mélyreható, súlyos döntést hozzon a látszólag szexuális zaklatási ügyben, ami valójában egészen más. Az érintettek miért szexuális zaklatásként jelentették az esetet? Miért ragaszkodnak a sajtó jelenlétéhez a meghallgatás során? Jóval szövevényesebb az ügy. Csak egy biztos, az emberi jogokat megsértették, ezt pedig egy lelkiismeretes ellenőrnek fel kell vállalnia.

Furcsa partnert kapott az ellenőr az ügyben. Bae Hong-Tae ügyészt úgy igyekeztek az ügyészségről eltávolítani, hogy áthelyezték az Emberi Jogok Bizottságába ideiglenesen. Az ügyész eddigi nyomozásai során nem kímélte sem a gyanúsítottakat, se a berendezéseket, autókat, saját testi épségét sem, ha vkit el kellett fognia. Vehemenciáját igyekszik új helyén visszafogni, de bűnüldözői szenvedélye töretlen maradt.
Ne keressünk virágfiúkat, se romantikus szálat, ez a sorozat vmi egészen mást kínál...

KÉP: az ellenőr meghozza a döntést
8/10
edimir 2019 szept. 22. - 23:31:17 8/10 Előzmény Illiona
(237491/239047)
Nem csak a festészethez ért, a szavaknak is művésze, gyönyörű a párhuzam.....
Illiona 2019 szept. 22. - 00:00:16
(237490/239047)
Ma este volt a koreai Yong Chul Jang festőművész kiállitásának megnyitója a szegedi Dómban.
Itt volt a művész is, személyesen, egy nagyon közvetlen, közlékeny, emberbarát művész, akit a felnőtt lánya kisért el.
Többek között ezt is mondta:
"Ha az ember és a hegy közötti kapcsolatot szétválasztjuk, akkor egyik oldalon a hegyekből lefutó víz útját, a másikon pedig az emberi léptek nyomán futó ösvényt találjuk. Az emberi léptek utakat teremtenek. Ami először csak egy hegyi ösvény volt, az később a falu főutcája lett, majd utak szőtték be a tájat emberi kultúrát teremtve. A hegyről lefutó víz az élet és a civilizáció kialakulásának lehetőségét jelenti. A magasból induló megannyi patak vize aláfolyik a völgybe, vízeséseken keresztül a folyóba jut, majd a tengerbe ömlik. E folyamat a fáradságos emberi életet jelképezi."

Maga a kiállitás szeptember 27-ig tekinthető meg a Dóm kiállitótermében.
8/10
edimir 2019 szept. 21. - 17:06:03 8/10 Előzmény Illiona
(237489/239047)
Off
Vagabond
Spoiler

Repülő út előtt senki se lát szívesen légikatasztrófát... azért néhány momentummal igyekeztek a készítők vmi személyességet belecsempészni a 102 utasba, ha csak egy villanásra is, hogy érzékeljük, egyéni tragédia is egyben minden tömegszerencsétlenség. Emlékezni fogunk a fiatal párra, ahol a reptéren értesül a férfi a barátnője terhességéről... aztán a nő gyerekneveket válogat a gépen... majd kicsúszik a katasztrófa közben a kezéből a telefon... A férfit is felismerjük a Marokkóba látogató hozzátartozók között....
Szerintem nincs eltúlozva a hozzátartozók reakciója Amikor a Diynamic System vezetői kérnek bocsánatot, akkor tör ki belőlük az első indulat, úgy érezhetik, hogy a meghajlás nem adja vissza a szeretteiket. De később már Marokkóban jóval higgadtabbak, hiszen a személyes gyászuk, aggodalmuk közepette is észreveszi a férfi, hogy nincs ott a megbeszélésen az egyikük, Cha Dal-Gun.

Igen, a kormány katonai repülőgép vásárlásánál a bemutatott típusok taglalása angol nyelven folyik, ahogy a külföldi üzletemberekkel való tárgyalás is, így nincs hozzá angol felirat, csak koreai, de azért nagyjából lehet érteni. Jól követhető a történet, bár azért hagynak benne rejtélyt, így a titokzatos telefonálót, akit öngyilkosságra kényszerítenek. Nagyon összetett az összeesküvés, ami a katasztrófa mögött áll, kiterjedtek a szálak, lesz mit kideríteni a 16 részben.

Egyébként a hozzátartozók Marokkóba érkezésekor nekem is a magyarországi események villantak be.

KÉP: Cha Dal-Gun, aki nem hagyja magát, a megállíthatatlan nagybácsi
Illiona 2019 szept. 21. - 16:06:53 Előzmény edimir
(237488/239047)
Vagabond

én is megnéztem az 1. részt. Kár volt. Ezt a repülőgép balesetet annyira nem élveztem igy utazás előtt, egyszerűen még a hideg is kirázott tőle. De van még idő, legfeljebb nem hagyok hátra semmilyen elintézendő ügyet.... Mindenesetre majdcsak elfelejtem, még van 3 hét.

Amugy nagyon érdekes, és minden szempontból ujszerű történet, és jók a szinészek is..
Nekem túl sok volt az idegen szöveg, amit nem is feliratoztak, hiszen csak koreai nézőkre számitottak, ez olyan koreais megoldás.

És még valami fontos!
mig ezeket a képeket nézzük, addig nagyon is itt van a közelmultban a magyar hajóbaleset, ahol szintén jöttek hozzátartozók ide Magyarországra. Mégpedig túlzásoktól mentesen, méltósággal. Itt 22-en haltak meg, ténylegesen, mégsem orditozott senki.
A sorozatban a hozzátartozók viselkedése, az a látványos fájdalommutatás túlzás volt, legalábbis, nekünk magyaroknak.

Kép: nincs. Miután a googlee keresőbe beütöttem hogy vagabond képek, csupa csak olyan kép jőtt ki a főszereplő, Lee Seung Gi-ről, ahol nővel van, én ilyet le nem mentek...
8/10
edimir 2019 szept. 21. - 14:46:56 8/10 Előzmény Illiona
(237487/239047)
Off
Vagabond
Spoiler

Én is sokat hezitáltam, hogy a sok induló sorozat közül végül is melyiket válasszam. A Vagabond mellett döntöttem, ami vérbeli akciófilm, roppant pörgős.

A történet hátterében egy nagy katonai beruházás, repülőgépek vásárlása áll. Az egyik versenytárs, hogy riválisának megbizhatatlanságát bizonyítsa és így kiüsse a nyeregből az üzlet során, egy légikatasztrófát idéz elő. Merénylőt küld egy Marokkóba tartó utasszállító repülőgépre, amely lezuhan.

A gép utasai között 102 koreai volt, többek egy gyerekcsoport, mely a két ország kapcsolatfelvételének 50. évfordulós ünnepén taekwondo bemutatót tartott volna. Az utasok hozzátartozói Marokkóba utaznak. Cha Dal-Gun egy kaszkadőr, aki egyedül neveli unokaöccsét, aki tehetséges taekwondósként bekerült a bemutatót tartó csapatba, ő is ott a kétségbeesett hozzátartozók között.

De mi van, ha a Marokkóba érkezve a reptéri mosdóban felismersz egy férfit, aki rajta volt az unokaöcséd videóján, amit a repülőgépről küldött utazás közben? Hogyhogy ő él? Hát persze, hogy kíváncsi leszel, válaszokat akarsz! ... És ezzel kezdetét veszi a hajsza...

Egy kaszkadőrt még egy profi bérgyilkosnak is nehéz lerázni.... ha azt hitted, sikerül...
KÉP: ... akkor landol a kocsid motorháztetején...

A "Stupid Uncle" - így szerepelt az unokaöcs telefonjában - lehet, hogy a hétköznapokban egy lúzernak tűnt az unokaöcs számára, de most egy lerázhatatlan buldog.
Talán nem sokáig kell egyedül keresnie a választ. Marokkóban a koreai nagykövetség ügyetlenke női gyakornoka valójában egy nagyon is profi ügynök.....

A sorozat ismertetője: https://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=en&u=http://asianwiki.com/Vagabond_(Korean_Drama)&prev=search
8/10
edimir 2019 szept. 21. - 13:02:59 8/10
(237486/239047)
Off
Mother of Mine - 101-104. rész
Spoiler
KÉP: az Anya és lányai

A hétvégén lezárul a sorozat a két befejező dupla résszel. Sejthető a vége, de azért mégis várom, miként is alakul ez a bizonyos vég.
8/10
edimir 2019 szept. 21. - 12:58:26 8/10 Előzmény edimir
(237485/239047)
Off
Spoiler

Egy bölcs döntés születik a kórházi kezelésről. Végül a család is belátja, hogy felesleges kínzás. S innentől vmi békesség és összetartás tölti el a családtagokat, s valahogy mi is elfogadjuk a dolgok alakulását. Érdekes, hogy még itt is sikerül derűt csempészni a történésekbe, s hogy a pozitív változások közepette is bizony egyes családtagok képtelenek átlépni a saját árnyékukat... mert ugyebár az éretlen legkisebb lány még mindig levágja a maga hisztijét az esküvői ruha és a házasságkötő terem miatt, kedvünk támadna jól megrázni, hogy vegye már észre magát. Mint ahogy a hirtelen megértővé vált anyós is elszólja magát... Megértőbbek ugyan lettek, de okosabbak nem.:)

Örülni egymásnak, a még megadatott időnek...
KÉP: Az anya még sosem látta a tengert, most ez a kívánsága is teljesül... ráadásul szerettei körében...
8/10
edimir 2019 szept. 21. - 12:46:09 8/10
(237484/239047)
Off
Spoiler

Nos, megkaptuk az Anya és az Elnök jelenetét, pont olyan lett a folytatás, mint a felütés, azaz nagyot szólt!:)

Igen, akinek már alig csak három hónap van hátra az életéből, az ugyan mitől is féljen? Az Anya eddig is kiállt a lányaiért, innentől azonban nincs senki, aki megállíthatná. Az Elnök sem tud más lenni vele szemben, csak egy tehetetlen, gyenge, beteg öregember... ami valójában a hatalom máza nélkül.
Itt már nincs jelentősége vagyonnak, hatalomnak, befolyásnak, ez itt az akaratok, a lelkierő csatája, s ebben az Anya verhetetlen!:) Még a hideg is végig fut a hátunkon, ahogy az elnököt megfenyegeti. Mi is elhisszük neki, hogy képes lenne a halála után visszatérni, hogy magával vigye, ha továbbra is ártani akar a lányának. S lám, a rettegett elnök is csak egy nagyapaságra vágyó idős ember, hiszen attól retten meg igazán, hogy a hatalmi játszma miatt majdnem elvetélt az unokájával a menye.

Korábban írtam már arról, hogy mennyire felerősödött az anyát alakító Kim Hae-Sook színésznő játéka a sorozat vége felé. Itt már kifejezetten magával ragadó. Letisztultság és erő. Úgy tűnik, ez a szerep illik hozzá. Ami a Babel nagyasszonyaként nem sikerült, itt teljesen meggyőző és hiteles.

KÉP: az Anya és az elnök
Illiona 2019 szept. 21. - 12:22:17
(237483/239047)
Sziasztok!
Ma megpróbálom behozni a lemaradásomat, sok uj filmsorozat kezdődött el a héten.
Az egyik egy igazi bohózat: a Pegasus Market.
Az ázsiawikin 9 férfi van 2 nő ellenében, illetve hát együtt :)))))
Ez is mutatja hogy nem lesz ez rossz!
Ebben a sorozatban nincs igazi szép virágfiú egy sem, vagyis a férfiak kénytelenek a tehetségükkel, kisugárzásukkal megvenni bennünket, ez egy rész után ugy tünik, sikerül!
Ezt akár nevezhetjük vigjátéknak is, bohózatnak is, de akár zragikomédiának is, talán majd 16 rész után ez eldönthető lesz.
egy ismertető:
http://asianwiki.com/Pegasus_Market

Kép: munkaerőtoborzás. Hát nem éppen önfényezés, mint általában....
8/10
edimir 2019 szept. 21. - 12:18:40 8/10 Előzmény Illiona
(237482/239047)
Off
Medalist Lawyer Heir
spoiler

Igen, valóban mások, mint amit a koreainál megszoktunk. A szélsőségekkel kevésbé operálnak. Ebben a sorozatban sincs igazán "gonosz", velejéig romlott, nincs az a mély szegénység, nincs kisarkítva minden. Kicsit lesimogatva, lekerekítve kapjuk a a problémákat , az ellentéteket.. kicsit light-osan.

Nekem nagyon tetszik, hogy a színészek olyan természetesek. Például elképzelhetetlen lenne egy dél-koreai sorozatban olyan gazdag hölgy, mint a kínaiban a nagynéni, akinek szemölcs van a jobb szemöldöke alatt. A színésznőnek eszébe se jutott, hogy leműtesse, nem akar tucat arcú szépség lenni, felvállalja. Így kapunk egy különleges, egyedi érett nőt, aki kifinomult ízléssel öltözködik. Házon kívül elegáns dáma, otthon a kínai motívumokkal finoman díszített kabátkáiban pedig egy csinos, nőies jelenség.

A főszereplőlány is olyan természetes, az arc az alkat sugárzik az energiától, a fiatalos lendülettől.
Számtalan koreai sorozatban láttuk már kerékpározni a szereplőket...
KÉP: a két főszereplő.... itt végre a helyén van a dolog, ők valóban bringáznak... nem csak görcsösen fogják a kormányt és pedáloznak...
10/10
kimbin01 2019 szept. 20. - 08:31:48 10/10
(237481/239047)
Szia, sziasztok! Valójában ez a két sorozatról nem is az osztályozásról beszéltem, hanem arról, hogy milyen emberi tettek, és mozgatórugók vannak ezekben a filmekben. Igaz, és szerintem a Royal Family egy kicsit más, lehet, valakinek jobb, másnak esetleg kevésbé, de a tettek ott is tettek, méghozzá sokkal borzalmasabbak.
8/10
edimir 2019 szept. 19. - 21:31:39 8/10 Előzmény kimbin01
(237480/239047)
Köszönöm!:) Hadd toldjam meg a jókívánságot egy kis kiegészítéssel ... és mindenki mást is... főként, akik a szülinapjukat ünneplik e névnapon!:)))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 szept. 19. - 21:22:01 8/10 Előzmény kimbin01
(237479/239047)
:))))))))))))))
8/10
edimir 2019 szept. 19. - 21:20:07 8/10 Előzmény kimbin01
(237478/239047)
A képnek viszont nagyon örültem!:))))))))))))))))) Látod, az igazi ajándék!:))))))))))))))
8/10
edimir 2019 szept. 19. - 21:17:24 8/10 Előzmény kimbin01
(237477/239047)
Szia!:)

A Royal Family-t nem láttam, de a Babelt még akkor néztük együtt Illionával, amikor Koreában adták. Amennyire lelkesedtünk az első részekért, fokozatosan úgy lohadt le a részek előrehaladtával mind a várakozás, mind a lelkesedés, míg a végére már nem igazán érdekelt, legalábbis engem. Az utolsó rész megnézése után a gépről is töröltem.

Sokat találgattuk anno a gyilkos személyét, vitatkoztunk a szereplőkről, de maga a sorozat a feledhető kategóriába tartozik nálam, semmiképp se újranézős, ezért is dobtam ki minden szívfájdalom nélkül.

Valójában egyik karakterért se voltam oda, a színészi játék se tudott megfogni, egyetlen kivétel akadt, az pedig pont a fiatalabbik chaebol fiú volt, akit a sajnálatosan már a sorozat kezdő képsorában megölnek.... a múltban játszódó jelenetei hoztak pezsgést az egyébként egyre ellaposodó történetbe.
10/10
kimbin01 2019 szept. 19. - 20:03:08 10/10
(237476/239047)
Ma bepótoltam KNG sorozatát, és rögtön meg is néztem a lefordítottakat, és majdnem tena kellett, amikor a "sárga kutyát" megdobálták kővel, és nem belelépett, hanem beleült.:)))))Mivel telefonon megtárgyaltuk, hogy az ügyésznő eléggé közönséges, és malac, ahogy eszik, de úgy látom ő is a másik kettőhöz tartozik, akik a humorért felelnek a sorozatban. Gondolok itt a duci fiúra, és a thai srácra.

10/10
kimbin01 2019 szept. 19. - 17:09:09 10/10
(237475/239047)
Isten éltesse az Editeket!
10/10
kimbin01 2019 szept. 19. - 14:41:10 10/10
(237474/239047)
Sziasztok, szép napot!
Végre van netem Illi! Nem a modem volt a baj, hanem kint az oszlopon volt valami probléma.
Mint a múltkoriban írtam, megnéztem Ji Sung egy régebbi sorozatát a Royal Familyt, utána PSH Babel címűjét. Szinte édestestvérei egymásnak ezek a filmek, amelynek lényege , hogy egy csebol, vagy gazdag akárki mit engedhet meg magának. Az éjszakai álmaimat is megzavarta, annyira feldúltak ezek a jelenetek.
http://asianwiki.com/Babel_(Korean_Drama)
http://asianwiki.com/Royal_Family
Aztán elkezdtem nézni a Dr. Johnt, de a 6. rész után angolul folytattam, de meg fogom nézni fordítással is az orvosi szakszavak miatt.
http://asianwiki.com/Doctor_John

Persze az én heveském sem marad ki a sorból, mégha pap is!
Illiona 2019 szept. 19. - 08:25:38
(237473/239047)
Sziasztok!
Medalist Lawyer Heir
spoiler

Ez egy kellemes kis sorozat. A kinai sorozatok mások, mások a prioritások. Ezt is meg lehet szokni.
A lány amerikai sikerei , és kinai munkája csak másodlagos.
Amiatt ment asszisztensnek az ügyvédünk mellé. mert azt hitte, hogy onnan jött a névtelen levél. A nagybátyánál lett volna ügyvédi állás is, de nem akarta...
Az hogy nem ismerik el az amerikai tanulmányokat teljesen, az számomra nagyon pozitiv. Nem kell behódolni amerikának, és lesni, miben lehetnek a szolgálátára, mint egyes szomszédos országban.... És bár ezek udvarias szavak, magamban itt ezt sokkal trágárabban fogalmaztam meg, Dél-Koreára gondolva...
Kép: a főszereplő páros...
8/10
edimir 2019 szept. 17. - 21:07:16 8/10 Előzmény Illiona
(237472/239047)
Medalist Lawyer Heir

Spoiler

Még csak az első 12 részt néztem meg belőle, ez kb. a sorozat negyede. Ami számomra kicsit furcsa az az itteni bíróság légköre. Az amerikai sorozatokban hozzászoktunk a szakmai brillírozáshoz, amikor egy tök ismeretlen precedenst, mint nyuszit a kalapból, húz elő a dörzsölt ügyvéd, de a koreai bíróságok hűvös tárgyilagossága is messze áll tőle. Itt bizony a perben állók maguk is közbe szólnak, keresetlenül, indulatosan, mintha otthon a négy fal között veszekednének.

Több furcsaság is feltűnt. Mindjárt az első, hogy a Lány a Harvardon PHD-t szerzett ugyan, ám hónapokon keresztül Kínában nem számít kész ügyvédnek. Nem igazán világos számomra a dolog, honosítania kellene a diplomáját, netán vmilyen kínai jogi vizsgát kéne még pluszba letennie? AZ USA-ban kapásból egy jól menő ügyvédi iroda alkalmazottja lehetett volna, Kínában viszont csak jogi asszisztens lehet. Vajon miért húzódik el ennyire a procedúra, hogy teljes jogú ügyvédi státust szerezhessen?

Számomra meglepő volt az egyik ügy kapcsán a szóbeli végrendelet. Több milliárdos vagyonról volt szó! Miután a szalvétára írt végrendelet érvényességét aláírás és dátum hiányában megkérdőjelezték, szóbeli végrendeletként elfogadták azt, hogy az örökhagyó hangosan kimondta, amit a szalvétára írt, így már érvényesnek bizonyult, természetesen két tanú hitelesítette. Azért félelmetes belegondolni abba, hogy két tanú elég egy "szóbeli" végrendelethez.. onnantól már határ a csillagos ég!

Az eddigi ügyeknél megfigyelhető volt egyfajta tendencia, amit a sorozat igyekszik pozitívként beállítani. Ez pedig a fogadott gyermek a vér szerinti mellett. Azt próbálja a sorozat igazolni, hogy nem a vér szerinti kapcsolat a döntő, hiszen a felnevelés által erősödi meg igazán a szülő-gyermek kapcsolat... és bizony néha a fogadott gyermek bánik jobban az idős, beteg szülővel, mint a vér szerinti csemete.

Elég érzelem dúsak ezek a bírósági ügyek, nem kevés az erkölcsi tanmese sem körítésként, főként az idősek tiszteletéről..

Ugyanakkor van egy olyan érzése az embernek, hogy igazából nincs szükség a Harvardon szerzett jogi diplomára a sikeres ügyvédnek, sokkal inkább józan paraszti észre, meg kiterjedt nyomozásra. Itt is megdöbbentő egyfajta naivitás és dilettantizmus... kb. a koreai rendőröknél szoktam ilyen kínban lenni. Ennyi esetlegesség és esetlenség egyrakáson... igen, ez már fáj.

Viszont üdítő a három főszereplő, természetesek, semmi túljátszás, felesleges szenvelgés.
Illiona 2019 szept. 17. - 12:07:30
(237471/239047)
Egy kép Yong Chul Jang képei közül. Azt nem tudom, hogy maga a festőművész is itt lesz-e Szegeden?
Majd meglátjuk?!
Illiona 2019 szept. 17. - 08:20:45
(237470/239047)
ez pedig kint a Dóm mellett....
Illiona 2019 szept. 17. - 08:19:59
(237469/239047)
még egy is kórus 2014-ből
Illiona 2019 szept. 16. - 18:14:26
(237468/239047)
ezt a képet is Rejuci készitette, igy legalább megemlékezhetünk róla.
Illiona 2019 szept. 16. - 18:08:02
(237467/239047)
Most utánanéztem a képeknek, és ez a koncert 2014-ben volt a Dómban. A képek egy részét a már nem élő libagoly társunk (Kimbin huga) készitette ( a kinti parkban lévőket mind), részben a netről szedtem, részben egy koreabarát társunk, akit nem ismerek, de hódmezővásárhelyi, és végül jómagam is csináltam párat. Ezekből teszek fel.
Illiona 2019 szept. 16. - 18:00:40
(237466/239047)
Sziasztok!
most egy Szegedi kulturális programra hivnám fel a figyelmet: szeptember 21-30-ig komolyzenei programok lesznek a Dómban:

"Magyarország és a Koreai Köztársaság idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 30 évfordulóját.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye idén immár 12. alkalommal rendezi a Szent Gellért Fesztivált, az egyházmegye első püspöke, a vértanú Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódóan.

A 2019. szeptember 21-30-ig tartó hangversenysorozaton olyan művek csendülnek fel, amelyek Szeged gazdag zenei életét tovább színesítik, és igazi komolyzenei ritkaságok. A mesterművek előadása olyan újszerű megközelítésben hallható, amely elfogadott az európai zenei fővárosokban is. A fesztivál, amely ezúttal Magyarország és a Koreai Köztársaság sokrétű barátságát mutatja, különleges művészi- és kulturális élményt ígér a zeneszerető közönség új generációjának is.

A rendezvény alaptói missziójuknak tekintik a fiatal hazai tehetségek támogatását, ezért az ifjú művészek szólóban is bemutatkozhatnak, de fellépnek a Szent Gellért Akadémia zenekarának tagjaként is. A koncertek különleges hangulatát a szegedi Székesegyház egyedülálló akusztikája és a Szegedi Dóm Látogatóközpont családias légköre biztosítja.
A fesztivál Yong Chul Jang festőművész koreai hagyományos művészeti stílusú festményeinek kiállítását is megrendezi.
A kiállítás helyszíne: Szegedi Dóm Látogatóközpont.
A megnyitó ideje: 2019.09.21. 18:30
A kiállítás megtekinthető 2019. szeptember 22-27. között minden nap, 10:00 – 22:00 óra között."

http://www.szentgellertfesztival.hu/

Nos, kit érdekel?
Én szóltam....

Kép: egy korábbi hangversenyből, de szintén a Dómból.
Illiona 2019 szept. 16. - 09:37:41
(237465/239047)
Ha hétfő akkor koreai Box Office. A nagy film, az " Exit " 9 387 ezer nézővel már letölthető az Avistazról, még ugyan angol nincs hozzá.
A uj sikerfilm a The Bad Guys: Reign of Chaos, Ma Dong Seok főszereplésével, az első hétvégén 1 968 ezer mozinézőt vonzott.
Bár azt mondtam, hogy ezt a filmet semmiképp nem fogom megnézni, már annyira elég Ma Dong Seok szerepléséből, de ki tudja? lehet hogy mégis? Azonkivül már gyüjtögetem az idei filmes táborra a filmeket....
https://www.hancinema.net/korean-box-office-for-the-weekend-2019-09-13-~-2019-09-15-133590.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR1YS8hkfDgWq7b0smd8vNKjKYGEVZ6LLoxF0bqS2MX31Xdbq46CjhVsP9k

Amit nagyon várok, az a Tune in for Love, 08 28-án jelent meg, és eddig 1 225 ezer néző látta. Ez olyan szerelmes filmnek néz ki, lehet hogy nem annyira népszerű, de annak ellenére várom.

Kép: a The Bad Guys: Reign of Chaos plakátja
Illiona 2019 szept. 15. - 03:10:06
(237464/239047)
Medalist Lawyer Heir

Maga a történet azzal kezdődik, hogy egy Amerikában tanuló, és dolgozó lány visszatér Kinába, mert kapott egy névtelen levelet, amiben a lány apja 16 évvel korábban bekövetkezett halálára, és az utána bekövetkező részvényátruházásra hivja fel a lány figyelmét.
A lány elhelyezkedik egy kis ügyvédi irodában, egy kis ügyvéd asszisztenseként, aki már benne is van az első örökösödési perében. Különleges eseteket dolgoznak fel, olyan fordulatokkal, amelyre nem is gondolnánk.
Részről részre derülnek ki részletek a lány dolgában is, de folyamatosan ujabb és ujabb ügyekben is.
Csak az első 5 részig kell eljutni, utána már éjjel és nappal is lehet, sőt kell nézni, folyamatosan...

Biztosan ki kell-e derülni minden igazságnak, vagy jobb ha némelyik homályban marad?
Mi az ügyvédek lehetősége? ha ügyvédi kötelességből mindent beáldoznak, vagy némelyik titok olyan, hogy hallgatniuk kellene???
Van e rosszabb, mint a mindenkin átgázoló "kapzsiság"? No persze Kinában!
Megőrizheti-e a tisztaságát egy naiv, még teljesen tiszta lélekkel rendelkező lány, vagy muszáj, hogy torz személyiséggel kerüljön ki a pénzéért való küzdelemből?
Megannyi kérdés!
Kép: a két főszereplő
Illiona 2019 szept. 15. - 02:56:51
(237463/239047)
Medalist Lawyer Heir

egy 43 részes kinai sorozat, nagyon izgalmas, jó szivvel ajánlom mindannyiótoknak.
Ügyvédek világában játszódik, végrendeletek, örökösödési ügyek vannak benne, amikben végül maguk az ügyvédek is érintetté válnak.
Közben családok mennek tönkre, kiderülnek régi, évtizedes titkok, barátságok mulnak el, és aztán mégis inkább visszaélednek.
Van egy kis pici szerelmi szál is, de az annyira kevés, hogy teljesen elfogadható.
Rendes forditás nincs a sorozatnak, én googléssal néztem meg, kinai sorozathoz képest jól googlézható angolja volt, szinte mindent megértettem belőle, az első rész után már "biróság" Tanú" "per" szavakat is kitaláltam.
Maga a sorozat Sanghajban játszódik, sok ikonikus kép van benne, sok emléket idézett elő :)))
itt egy trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=xrlwsWgmUpk
Kép: a film plakátja , a két főszereplővel
8/10
edimir 2019 szept. 14. - 21:41:33 8/10
(237462/239047)
Off
Mother of Mine - 96-100. rész
Spoiler

A 100 részre tervezett sorozat a nagy népszerűségre való tekintettel további 8 résszel lesz megtoldva. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez a 8 rész szükséges, hiszen a 100. rész épp csak a botrány, a titok kipattanásával ér véget, még rengeteg kérdés maradt függőben, tehát van mit megoldani, sok szál vár még elvarrásra.

Bármilyen vacak is némely karakter, bármilyen ócska is egyes színészek alakítása, mégis sikerült a 100. rész végére egy olyan jelenetet összehozniuk, ami ütős, aminél minden nézőt roppant elégedettség töltött el....

A halálosan beteg Anya a kórházi ágyból felkelve az Elnökhöz megy és az asztalra csap. Már eddig is kellően utáltuk a kis töpszli elnököt a festett hajával, a műfogsora mögül való kifröcsögéseivel, ahogy mindenhatónak képzeli magát, de ez a minizsarnok azonnal fülét-farkát behúzza, ha az Anya a maga keresetlen módján beszól neki. Ezúttal is érezzük, hogy Ómindenhatósága hogyan zsugorodik még inkább össze az Anya beolvasásától, hogyan olvad semmivé önhitt magabiztossága az asszony jogos vádjaitól, felháborodásától.

KÉP: a 100. rész záróképe... Anya kontra elnök....."Te bunkó!"... Szerintem sokan várjuk e felütés után a folytatást.:)))))))))))))))))))))))))))
8/10
edimir 2019 szept. 14. - 21:18:47 8/10 Előzmény edimir
(237461/239047)
Off
Mother of Mine - 96-100. rész
Spoiler

A Koreában nézettségben vezető sorozat a vége felé határozottan kezd feljavulni. Eddig is olyan problémákat boncolgatott, amikkel koreai és magyar néző is találkozik a hétköznapok során. Ezekben a részekben az anya betegsége áll a középpontban.

Gyógyíthatatlan utolsó stádiumú tüdőrák.

Akár magunk, akár rokonunk, ismerősünk történetére ismerhetünk az Anya helyzetében, vmi kis makacs, nem múló probléma, aztán kiderül a vizsgálatok során, hogy egy sokkal súlyosabb betegség áll a háttérben. A szembesülés megrázkódtatása, a családtagok előtti eltitkolás, hogy kímélje őket, rendezni a lezáratlan ügyeket... ugye, ismerős?
Aztán persze az élet ismét bekavar.... Lám, aki három lány nevel fel, végül úgy hozza a Sors, hogy bizonyos dolgokat mégis egyedül kell megtennie...

Hogyan döntsön? Vállalja a kezelést, bár gyógyíthatatlan, de talán némi időt nyer általa? Vagy a szinte elviselhetetlenül fájdalmas kezelésekről lemondva békében töltse az utolsó néhány hónapot, ami még még hátra van?
Kinek fontos a kezelés? A betegnek v. a beteg családtagjának? Hogy fura a kérdés? A sorozatot nézve rá kell jönnünk, hogy bizony inkább a családtagoknak. Az egyik csodát remél tőle, a másik a lelkiismeretét szeretné általa megnyugtatni. A harmadik pedig fel meri vállalni, hogyha ekkora fájdalom az ára, akkor talán nem kellene ezzel is kínozni a beteg anyjukat.

De van, ami minden fájdalmat megér.... látni a legkisebb lány esküvőjét, a középső lány gyermekének megszületését....

KÉP: a három lány az anyjuknál a kórházban

Illiona 2019 szept. 11. - 01:14:50
(237460/239047)
The Great Show

spoiler

5-6 epizód

Hát ez fergeteges! A nemzeti apából hamarosan nemzeti nagyapa lesz!

Ez a sorozat attól koreai, hogy egy bohózat, amin lehet hangosan hahotázni, de ugyanakkor tele van komoly elemekkel is, hiszen a középiskolás gyereklányka terhessége nem is annyira komolytalan téma. Komoly a tisztségviselők korruptsága, az egyszerű emberek szándékos megvezetése.
Ezt tudjuk, érezzük, és mégis nevetünk.

Kép: Song Seung Hun akiből csak ugy dől a szöveg a sorozatban. Itt látszik, közben dolgozik érte...
10/10
micike_MSc 2019 szept. 11. - 01:13:21 10/10 Előzmény Illiona
(237459/239047)
:))))))))
Először is szép estét Mindenkinek!
A többi filmhez, sorozathoz nem tudok hozzászólni, de a Great Show-val naprakész vagyok.
Épp nemrég fejeztem be a 6. részt... és teljesen bele vagyok esve Wi Dae-hanba.
H o l l e h e t r á s z a va z n i ?! ?! <3 :))))

(A szempilláit én is imádom, de nekem már csak "eseshá" marad...)
Jó éjt, legyen szép napotok! :))
Illiona 2019 szept. 10. - 23:22:02
(237458/239047)
The Great Show

Spoiler

megnéztem az 1-4 epizódot, és egy nagyon jó kis sorozatnak nézünk elébe.
Eleinte idegesitett a sok gyerek, és most is ugy gondolom, hogy a kevesebb néha több, ráadásul a nagylányt játszó (szinész?) nő nagyon gyengécske, a hangjával egyáltalán nem tud játszani, a megjelenése inkább hasonlit egy plázacicára, a frissen, vasalt, beállitott haj, szemébe hulló frufruvak- nekem túl mű ez egy testvéreivel magára maradó felelősségteljes nagylányhoz.
De ez van , ezt kell szeretni. ..
Aki viszont mindent visz, Az a "nemzeti apa" kifejezés és Song Seung Hun.
Mr Szempillácska nevet én nem mis szerettem, én soha nem hivtam igy, de sokan igy becézgatték, ezután már csak mint nemzeti apát fogom emlegetni.
Valamikor pár évvel ezelőtt a Kecskemétem sétáltunk a főtéren, valami vásár volt, és ott volt egy bódéra kiirva, hogy "nemzeti libatepertő". Akkor nevettem is rajta, de el is képedtem. Persze azóta már szinte minden "nemzeti" lett.
Hogy Koreában mi a helyzet nem tudom (majd megnézem) de ugy tünik ez a divat általánossá vált, már sokkal korábban, amikor Misilt kinevezték a rajongók a "nemzet hullájává".(akkoriban irtunk is erről itt a fórumon!)
Vagyis ez nem mai keletű, és itt van nekünk a nemzeti apa, egyenesen koreából.

8/10
edimir 2019 szept. 09. - 17:51:46 8/10 Előzmény kimbin01
(237457/239047)
Off
Secret

Spoiler

Szerintem nem nagyon tudsz "spoilerkedni", mert sokan látták már anno. Akkoriban egy nagyon jó kis sorozatnak számított, nekem is tetszett.

Most, hogy írtál róla, gondoltam, újra belenézek. Érdekes, hogy évekkel később mennyire más szemmel nézi már az ember, legalábbis én.
Anno még teljesen magával ragadott a lány önfeláldozása, még vhol el is tudtam fogadni az érvelését, hogy miért vállalja magára a vőlegénye helyett a

gázolást

...

De most nem önfeláldozásnak éreztem, hanem felesleges mártírkodásnak. Ugyanis egy erős embernek nincs szüksége arra, hogy más vigye el helyette a balhét, sőt sértené az önérzetét. A gyenge ember számára nem megmentés, hanem az elmaradt büntetés egyfajta erkölcsi lecsúszáshoz vezet, innentől már könnyebben dönt rosszul, vállal be kisebb-nagyobb félresiklásokat, bűnöket, gazemberségeket, könnyebben lépi át a jó és a rossz határát. Tehát kifejezetten ártalmára válik a dolog.

Mint ahogy ez ki is jön a későbbiek során, persze kell vmi, amire a sorozat épülhet . De újranézve már számomra kevésbé meggyőző

"Töltött száj", engem nem a színésznő szája, mint inkább a hangja zavar, egyébként semleges.
Illiona 2019 szept. 09. - 08:03:15
(237456/239047)
Sziasztok!
hétfő lévén hétvégi Box Office.
A kedvencem a Tune in for Love cimű mozifilm átlépte az 1 millió jegyvásárlót, vagyis népszerű ott kint is.
A figyelemreméltó film még az EXIT-Movie, ami közelit a 10 milliós nézettséghez, hát majd meglátjuk...
"
2 Hello Carbot Theater Version: Save the Moon Land! (극장판 헬로카봇 : 달나라를 구해줘!) 2019/09/04 271 900 319 479
3 Tune in for Love (유열의 음악앨범) 2019/08/28 230 172 1 117 430
4 Exit - Movie (엑시트) 2019/07/31 191 999 9 225 909
5 Metamorphosis (변신) 2019/08/21 135 476 1 757 967
6 Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw 108 812 3 611 491
7 '47' Meters Down: Uncaged 66 070 440 349
8 A Dog's journey 32 651 39 833
9 The Battle: Roar to Victory (봉오동 전투) 2019/08/07 26 453 4 772 656
10 House of "

Kép: a Tune in for Love-ból...
10/10
kimbin01 2019 szept. 08. - 17:40:41 10/10
(237455/239047)
Azt hiszem szája ilyen kezdetek óta. Talán a matt, és színtelen smink miatt tűnt még nagyobbnak. Mint kezdő, az egyik első sorozatában a Lonely Birdben 2007-2008.
https://www.youtube.com/watch?v=FN9LsNITK5g&t=43s
10/10
kimbin01 2019 szept. 08. - 16:53:38 10/10 Előzmény Illiona
(237454/239047)
Mindenesetre nagyságrendekkel jobbak voltak, mint a később, sorozatban készült limonádék. Néhányba sikerült beleszaladnom, legtöbbjét nem is néztem végig. Akkoriban nem volt időm, épp elég volt a legeket nézni, és sajnálatosan nagyot romlott a mai idők sorozatainak színvonala. Inkább nyúlok vissza 2015 előttiekre.
Illiona 2019 szept. 08. - 16:28:13 Előzmény kimbin01
(237453/239047)
Sziasztok!

ezt a Secret cimű sorit akkoriban néztem amikor adták. Ez volt az első, és az utolsó is, amit ezzel a "töltött szájúval" . mint szinésznővel láttam. Soha többé....
Egyedül a zenéje időtálló!
Maga a sorozat nem volt rossz, csak hát a szereplőválasztás miatt....
De ha nem is tekintjük a szerepek kiosztását, lehet hogy ma már nem is nézném meg, annyira megváltozott már ott is a társadalom, hogy nem is lehet olyan, hogy valaki valaki helyett csak ugy bemegy a börtönbe. Pár évvel ezelőtt még csak csak hihető volt, de most már nem...
És igy vagyok egyre több népszerűnek számitó sorozattal, amiket évekkel ezelőtt adtak, amikért ugy odavoltam, hogy már nem nézném meg...
Ji Sungot egyébként épp most nézem a Dr John cimű friss sorozatában.
Amugy pedig pont ugyanolyan, ugyanugy játszik, mint a korábbi években, semmi uj gesztus, arcjáték, fintor, egyedül a frufruja hosszabb, 1 kemény cm.rel.
Hogy ez most dicséret vagy kritika?
10/10
kimbin01 2019 szept. 08. - 07:08:36 10/10
(237452/239047)
Ji Sung egy másik régebbi sorozatát is megnéztem, most őt szúrtam ki filmnézési szempontból. A Címe Secret(Bimil) Ez a sorozat egy halálos kimenetelű balesettel indul, és árulással, tévedéssel, mindenféle rosszal folytatódik Elgondolkodtató sok szempontból is, de nem akarok spoilerkedni.
https://www.youtube.com/watch?v=_4e3ksSdazA
http://asianwiki.com/Secret_Love
10/10
kimbin01 2019 szept. 08. - 06:47:07 10/10
(237451/239047)
Sziasztok, kellemes vasárnapot!
Mint írtam Ji Sung egy régebbi sorozatát néztem, a Royal Familyt, amit már befejeztem. Annak ellenére, hogy az éjszakai nyugalmamra is erősen rányomta a bélyegét ez a sorozat, csak ajánlani tudom, legfeljebb napi 2 részt. Kíváncsi volnék a véleményetekre az ügyben, hogy a pénz, és a hatalom mennyire tudja elidegeníteni egymástól akár a családtagokat is.
https://www.youtube.com/watch?v=3SdWSFwLnW0
8/10
edimir 2019 szept. 06. - 18:24:04 8/10 Előzmény edimir
(237450/239047)
Class of Lies
Spoiler

Véget ért. Ügyesen zárták le a sorozatot.. ügyesen ....
Mert igenis van, amit a bíróságon nem lehet megdönthetetlen bizonyítékokkal alátámasztani tökéletesen... ám vhol mégis megtörténik az igazság érvényre jutása... az emberek hozzáállásában pedig tükröződik mindez...

Mert hiába nem lehet teljesen rábizonyítani a képviselőfire apja szeretőjének megölését... a kritikus ponton megszakadt videó ellenére az emberek belül igenis érzik, hogy ő a gyilkos..... ezt már valóban sohasem moshatja le magáról. A látszat integritás visszájára fordul, már nem lehet megtéveszteni többé másokat, már nem ő a "tökéletes", hanem csak egy elvetemült vki, akitől mindenki elfordul.

Neked mi a tipped az injekcióra?

Az enyém a tetőről lelökött lány anyja. Korábban láttuk, ahogy sokkolja a hazugságok leleplezése, ahogy a lánya öngyilkossága is megkérdőjeleződik. A kéz, mely beadja az injekciót a méreggel, egyértelműen női kéz a körmök formája alapján. Közvetlenül az eset előtt pedig az ügyvéd épp arra utalt, hogy már közel jár a barátnő megölésének bizonyításánál is, hiszen felvétel van arról, hogy az épületbe lépett a fiú, melynek tetejéről a lány "öngyilkos" lett.

Illiona 2019 szept. 05. - 22:56:20 Előzmény edimir
(237449/239047)
One Spring Night

Egyébként ez nem állami iskola, hanem magán. Koreában eddig majdnem csak ilyenek voltak, legalábbis a középiskolai szakaszban. Épp most , a mult héten rendelkeztek arról, hogy legyenek állami középiskolák, amik ingyenesek is lennének.
Ezt az iskolát egy alapitvány müködteti, amit részben az állam is finansziroz, a szülők befizetései a legnagyobb tétel, azonkivül elfogadnak szponzorpénzt is.
Minden ilyen intézmény a szinvonal megtartása érdekében bizonyos százalék szegényebb diák is tanulhatott ingyen.
Vagyis az alapitvány elnöke a felelős azért, hogy összeszedje a müködéshez szükséges pénzt, amihez gondolom kell a szükséges kapcsolatrendszer.
De amit a fiáról irtál, azzal egyetértek!

Kép: végre egy egymáshoz illő pár! A főszereplők!
8/10
edimir 2019 szept. 05. - 21:17:15 8/10 Előzmény Illiona
(237448/239047)
One Spring Night

SPOILER

Az áldozat szót idézőjelbe tettem, nem véletlenül. Nem felmentésnek szántam. Ugyanakkor tény, hogy egy nagyon erős személyiség egy gyermek nevelése során a "gyönyörű, ártatlan csecsemő"-t szépen fokozatosan el tudja nyomorítani lelkileg. Nem szükségszerűen, de benne van a pakliban. Hogy a lelki deformitás miként jelentkezik, ez egyéniség függő és nagyon változó. Most nem keverném ide a Class of Liest, mert ott egészen más, ott egy 18 éves fiúról van szó, itt pedig már egy felnőtt férfiról, ráadásul nagyon eltérő kettejük személyisége.

Nézzük ezt a bizonyos férfit. Az erős apa mellett gyengévé és gyávává vált, az apja szépen megtörte, kiölte belőle az önálló akaratot. Már a feleség és a bátyja is "elszökött" otthonról, Amerikában élnek, mert képtelenek voltak elviselni az elnök urat otthon, ahogy a családtagjaival bánt, a férfi maradt csak Koreában az apjával.
Miért nem mutatta be korábban a lányt? Mert tudta, hogy az apja nem helyeselné a választását. Egyszerűen gyáva volt hozzá, nem mert kockáztatni. Hiszen ha bemutatja hivatalosan otthon, akkor az apja felszólítja a nyílt szakításra a lánnyal, így viszont megtűrte, hogy együtt járjanak.

Hogy a lány a személyes bemutatkozásnál megváltoztatta volna az elnök véleményét? Annyira ne hatódj meg. Elég megtévesztő a dolog. A lány az elnöknek elmondja a szakítást. Az elnök meggyőződhetett arról, hogy ez a lány karakán és őszinte.... és nem akar a fia felesége lenni. Ezért már bátran tehet úgy, mint akinek tetszik a lány, mintha maga is támogatná az esküvőt. Az elnök kivár. Vajon vissza tudja szerezni a fia a barátnőjét? Eddig a fiát figyeltette meg, innentől a lányt, így készülnek a fényképek a lányról és a gyógyszerészfiúról. Az elnök pedig még mindig kivár.... látszólag úgy tesz, mintha a fiát támogatná, de a fotókat azért az orra alá dörgöli.... és végül bejön a számítása... a fia ott köt ki a képviselő egyetemi tanár lányával a vakrandin, ahogy az elnök eredetileg is akarta....
Jól keverte az öreg a kártyát, jól ismerte a fia gyengeségét.

A lány apja. Igazgató. Bocs, de egy jó iskolába a demográfia alakulásától függetlenül mindig is lesz túljelentkezés, mert vonzó! Az, hogy az alapítvány iskolájába csökken folyamatosan a beíratott diákok száma, ez azt mutatja, hogy veszített a presztízséből. Miért? Elhangzott a sorozatban. Évek óta költségvetési megszorítások vannak, minden olyan tételt, amit a szülők és a diákok fontosnak tartanak, az igazgató kihúz a költségvetésből, hogy az alapítvány elégedett legyen vele, milyen jól gazdálkodik.
Az a baj, hogy még csak kísérletet sem tesz arra, hogy az iskola, az oktatás érdekeit képviselje, semmi más alternatívát nem keres.
Szakember. Az irodájában üldögélve olyan szakirodalmat olvas, mint a hogyan készüljünk a nyugdíjas évekre!!!!!! Ez egy igazgató dolga??????????????? Tök mindegy, hogy nyugdíj előtt áll, még igazgató, még azért kapja a fizetését, hogy egy intézményt a legjobb tudása szerint vezessen!

Apa. Igen, régi vágású pater familias. A "jobban tudom, hogy kihez kell férjhez menned" még talán beleférne a dologba, de az, hogy a házasságban bántalmazott lánya helyett a lányát verő vejét pártolja.... na az már tényleg sok. Ráadásul ettől a vejtől annyira hanyatt se kéne esnie, hiszen hiába fogorvos, ha elhanyagolja a praxisát, adósságokba veri magát.