Téma: A szökés

10/10
offtopic
sarahangel 2009 jún. 01. - 18:27:42 10/10 Előzmény Alex27
(22587/25847)
:D:D:D
Pedig nem vagyok ám bõbeszédû ember, de errõl a témáról jó sokat tudok írni (ebbõl is látszik, hogy tényleg 'kedvenc'). ;)

Csak azt nem tudom, ezután mi lesz velem/velünk, hogy nem lesznek új részek, mirõl fogunk írni? :S *lol*
10/10
sarahangel 2009 jún. 01. - 18:25:00 10/10 Előzmény Alex27
(22586/25847)
Az biztos, hogy az a kép nem túl bizalomgerjesztõ. :D És ha úgy vesszük, nem baj, hogy Mahone megölte, bár én azt mondom, ahhoz is egy 'típus' kell, hogy valaki megöljön valakit meg elássa a kertben, akármilyen rossz ember is volt. De ahogy írtam, nekem inkább a Tweener-Zakkant-Aldo meggyilkolásssal volt bajom. ;)

Igen, késõbb már Linc is ölt... az sem volt túl 'szerencés', de betették az írók. :S
10/10
sarahangel 2009 jún. 01. - 18:15:10 10/10 Előzmény Alex27
(22585/25847)
*** SPOILER THE FINAL BREAK ***

Annak én is jobban örültem volna, ha Michael 'küzd' azért, hogy ne kelljen Neki is meghalnia, mert még mindig azt érzem, hogy ki tudott volna találni valamit arra a kábeles dologra, ha nagyon akar. Ettõl még persze nem haragszom Rá, de azért kár, hogy így történt, mert így a 'véletleneken' múlt, hogy meg kellett halnia, és ez jobban bosszant, mintha a tumorba halt volna bele. :S
10/10
sarahangel 2009 jún. 01. - 18:08:40 10/10 Előzmény könnycseppek
(22584/25847)
*** SPOILER THE FINAL BREAK ***

- A mérgezésrõl tényleg nem derült ki, hogy ki tette (szerintem nem Gretchen volt), de ez talán nem is annyira lényeges. ;)

- Sucre-nak lehet, hogy bûntudata támadt a múltkori miatt, mikor elment. ;) Amúgy nekem inkább az lógott ki a sorból; igaz, megvárta, hogy Michael mûtéte sikerült, de egy búcsút azért 'vártam' volna ott. Meg lehet, hogy úgy gondolta, hogy ott 'csak' a Scylla hajkurászásáról van szó, itt meg azért komolyabb dolog, és ezért is maradt. ;)

- Lehet, hogy úgy gondolta a szabadságot, hogy ha elmegy egy másik országba, ott már nyugodtan élhet, nincs börtönben, de persze egy kicsit azért sántít ez a dolog (és ezek szerint itt mégsem volt csavar :S). ;)

- Sara itt már kb. 3,5 hónapos terhes volt, aztán milyen lapos a pocija meg egy dekát sem hízott (pedig Ráfért volna ;)); úgy látszik, Neki is Maricruzhoz hasonló terhessége volt. :O:D;)
csancsy 2009 jún. 01. - 14:42:07 Előzmény sarahangel
(22583/25847)
*****SPOILER******
Jaja, nagyon jó amit mondtál, ez is elég tragikus lenne, hisz nem látta a fiát 4 évig, a kómás dolog, nekem bejött volna!!!

Amúgy a párhuzamnál eszembe jutott valami:))) Nekem a Sara-börtönorvos párbeszédnél, beugrott, hogy most mi van, újra kezdõdik az egész, és hogy Sara börtönorvossal jön össze? Ahogy anno Mike és Sara:))) Érdekes kivitelezés lett volna, bár biztos a nézõk 99%-a nem örült volna másik pasinak Sara oldalán, márpedig lesz, hisz még 40 sincs, élete felét se élte le!!! Ez a legszomorúbb:(. Hát, szegény májki, még mindig sajnálom, egyszerûen nem így kellett volna végzõdnie.
*****SPOILER VÉGE*****
10/10
könnycseppek 2009 jún. 01. - 13:45:55 10/10
(22582/25847)
10/10
könnycseppek 2009 jún. 01. - 13:10:29 10/10
(22581/25847)
***SPOILER*** TFB

Olyanokat kaptam el, hogy 'feláldozza magát', 'úgy hal meg, mint Linc halt volna meg', 'csalódás volt a reakció', 'Gretchen segít neki' (ezt pl. megintcsak nem értettem, hogy vajon miért tette)...

1. Azt tudom, hogy honnan van Sara sebe, de ha csak a PB-t nézem TFB nélkül, akkor ugyan ott mutatták ezt a sebet, de onnan nem derül ki, hogy hogyan szerezte és egyébként sem utaltak arra, hogy börtönbe került.
Én továbbra is úgy kezelem ezt az egészet, hogy a PB 79 részes egy 4 éves ugrással lezárva, míg ez a TFB egy plusz, egy kuriózum, amellyel adnak egyfajta magyarázatot a történtekre. De igazából nem adtak, csak bonyolították. Úgy értem, a 22. rész végén volt egy lezárás, aztán a TFB-ben kiderül, hogy jah mégsem szabadok, aztán mégis azok. Minek?!:-O

3. Az a morzés beszólás nekem is nagyon tetszett, de az elõzmények után nekem az volt kicsit fura tõle, hogy most meg elküldeni sem lehetett.

5. Félreértettél: nekem nem zavaros Mahone árulása, sokkal inkább zavar az árulása.
Számomra egyértelmû, hogy a kamerát Õ árulta el, és az ügynök csak azért tört be hozzájuk, hogy fedezze Mahone-t (így mondhatják, hogy az FBI találta ki a képekbõl, különben pedig egyértelmû lett volna, hogy valaki közülük árulta el). Amikor a parkolóban találkoztak, az tette aezt egyértelmûvé, de ugyanakkor az volt ott az érzésem, hogy ugyan ki akar szállni (de akkor ezt miért nem elõbb tette, miért vállalta el egyáltalán?!) és persze az ügynök nem engedi... de mégis mit várt Mahone? Ha beépítették, akkor nyilván nem fogják hagyni, hogy menet közben kiszálljon. Vagyis, ha itt sem árulja el õket, Michael valszeg nem (így) hal meg.
aztán késõbb már az volt az érzésem, hogy azért hangsúlyozzák ennyire, hogy M. bízik benne, hogy térjen észhez és segítsen nekik. De ez már késõ. És akkor is b@sszus. Én Mahone-ra vagyok mérges, mert azok után, hogy a 4. évadban végig együtt dolgoztak, egy célért küzdöttek, és már azt hihette az ember, hogy tényleg visszatért belé a régi énje, szóval ezek után mégis vállalja, hogy elárulja Michaeléket. Pfff!:-(
10/10
könnycseppek 2009 jún. 01. - 12:42:06 10/10
(22580/25847)
Huhhh, már itt ülök vagy egy órája és olvasok vissza, de már alig bírom;-)
...persze véleményem az van;-)


***SPOILER*** TFB

Túllépve azon (de csak a vélemények kedvéért, mert egyébként nem tudok), hogy Michael halálával "kellett" végzõdnie a sorozatnak, szerintem azt hozták, amit lehetett, bár az is igaz, hogy ekcvésbé kidolgozva, mint az a PBben várhatóó lenne, viszont olyan ötletekkel, amit megszokhattunk.
Ha átlépünk azon, hogy vajon mit ért a Kellerman-féle papírozás, ha aztán mégis elkaphatják Sarat (erre gondoltam az 'elõbb' az elsõ pontomba) és egyáltalán miért kellett ezt a szálat beleszõni (jahogy ezzel akarták Michael hõsi-feláldozós halálát igazolni? -de csak mûsoron kívül), akkor szerintem ennyit tudtak tenni és nem többet.

- Kértek Kellermantól segtséget, ez kiderül abból, amit az elején az ügyvédnek mondanak, valami olyasmit, hogy miért küldte õt (mármint az ügyvédet) Paul, ha az nem tud segíteni.

- Sarat azért kellett kihozni a börtönbõl, mert Krantz meg akarta ölni és azt Michael nem hagyhatta. Már egyébként a tábornoknak is felajánlotta a saját életét cserébe.

- Ugyan az idõvel megint elég furán bántak (mert ha a sírkõ dátumából indulunk ki és most láttuk, hogy összvissz két napjuk volt, akkor a 22. rész vége és az esküvõ között telt el a 3 hónap, vagyis azért valamennyit együtt voltak/lehettek), de ilyen rövid idõ alatt nem tudott sokmindent kitalálni Michael, sõt, így is KÉT tervet eszelt ki, egy harmadikkal, ami aztán az életébe került (pffff:-().

- Bevallom, nekem nem volt Sara reakciója fura, én nem érzem, hogy karakteridegen volt, amit tett.
Ebbe az infóba pont belefutottam elõtte és kíváncsi is voltam, mi lesz valójában és ugyan én is... valóban kicsivel több ellenállást vártam volna, de szerintem NEM tehetett volna mást. Én, amikor néztem, éreztem benne (Sara-ban) a keserûséget és a fájdalmat, fõleg, mert az a pocisimi nagyon eltalált mozdulat (még mindig azt mondom, hogy ezért érte meg nekem) és az, hogy Michael nem 'csak' azt mondta, hogy szeretlek, hanem elé tette a 'God'-ot épp a MiSa-érzést erõsítette bennem (apróság, de mégis sokkal több -ez a másik, amiért megérte és ezt az elõbb kihagytam··)... szóval szerintem nagyon is erõs ez a jelenet. Sara nehéz helyzetben volt, hiszen azzal indított, hogy nem hagyja ott, hogy nyitva hagyja az ajtót, hogy nem megy el nélküle, de látva Michael reakcióját el kellett hinnie, hogy nincs más megoldás és mennie kell, az idõ sürget, mert ráncigálják a másik ajtót, ugyanakkor szerintem egfajta sokkot is kapott és amikor ott kint állt már az utcán és körbenézett, még mindig várta, hogy M. kijön...
Mondtátok, hogy ott kellett volna maradnia Michael-lel, de gondoljatok bele: okés, hogy feláldozzák egymásért magukat, de itt mi lett volna az áldozat mondjuk Sara részérõl, ha ottmarad? Börtönben marad, a babát is ott szüli meg, ha korábban nem ölik meg, ráadásul még Michael-t is elkapják. Lássuk be, ezzel nem segített volna senkinek semmit és Michael hiába ment volna be érte...

- Szerintem Linc reakciója is 'Linces' volt. Szorította a kerítést rendesen, szaporábban vette a levegõt, nem akarta elhinni, hogy nem sikerült...

Ha már itt tartunk, nekem az volt nagyon fura és 'lelketlen', ahogy ez a "nem jön vissza" szöveg elhangzott, mintha ez nem egy életet jelentett lett volna.

Még egy dolog így hirtelen: egyáltalán nem éreztem csöpögõsnek ebben a részben semmit:
- A Michael-féle-szíves mozdulat nagyon teátális lehetett volna, de nem volt az, mert nem hangsúlyozták, pontosabban egy pillanat volt, de az nagyon ott volt.
- A videóval szerintem éppen azért nem vitték túlzásba, mert ott sem tértek ki sokmindenre, de a lényeg benne volt és egy kis humort is beleszõttek.
- A MiSa 'búcsú'ról (de rossz leírni:-() az elõbb írtam, a lehetõségekhez képest, szerintem nagyon szép lett (és a csók ugyanolyan, mint a 4x01ben volt -szájsimi helyett pocisimivel).
10/10
Alex27 2009 jún. 01. - 12:04:26 10/10
(22579/25847)
legalább pont a lényeget kaptad el? :SS

**** SPOILER THE FINAL BREAK ****

1) Ezt nem értem,hogy itt konkrétan mire gondolsz? :) Sara a sebet "apától" (de rossz leírni.. brrrrr...) kapta, mikor bekerült a "családba" ez volt a jel,hogy akkor te is tag lettél és így megvédünk.

2) hát igen a mérgezés az tényleg fura volt, elõször azt hittem Gretchen tette bele, de talán mégsem õ volt, legalábbis nem úgy jött le nekem,hogy õ tette volna (pedig elvileg az õ feladata lett volna, de ez a módszer nem vallana rá, õ inkább a fizikai erõszak/halál híve)

3) Én is örülök,hogy most maradt! :)) És tökre tetszett, mikor az elején, "bekussoltatja" (*lol*) Michaelt, meg ahogy adja az ötleteket (újabb elsõ évados feeling), na meg ott volt az a beszólása -hát ezen még mindig szakadok- ,hogy pislogva fogtok mozézni (vagy valami ilyesmi) *lol* Ez simán lehetne "junkie-s hét mondata" :DDDD

4) Pont ezt beszéltük Sarahangellel is, hogy Mahone árulása nagyon zavaros. Mert végülis megtette és akkor miatta kellett a második tervet bevetni és ugyebár az nem jött össze.. :S És tényleg akkor meg mit keresett ott a végén, meg utána is. Ahogy mondtam már korábban, ezt még meg kell néznem pontosan,hogy hogy is történt, mert ha így ahogy gondolom/gondoljuk,akkor nagyon haragszom én is!!! :S

5) jaja, végülis nem szabadok, és ez újabb kérdéseket vet fel

kíváncsi leszek,hogy a többirõl mi a véleményed, meg kimondottan egy valamire (majd fogod látni is,ha végigolvasol minket ;D),hogy benned mit hagyott..

Nekem összességében pozitív a véleményem errõl a filmrõl, nekem tetszett (néhány dolgot leszámítva!). Nekem hozta a színvonalat, ebben nem kellett csalódnom, végigizgultam az egészet, meghatódtam elég sokszor!
Valahol vagy valamikor írtam is,hogy én is örültem annak,hogy Went újra játszhatott, több lehetõsége volt most,hogy megmutassa magát, és nagyon is átjöttek: az izgulós võlegény, a boldog lagzizós férj; a düh, mikor meglátta az összevert Sarat, az akciók (még nem is mondtam, tök jó volt a kocsis jelenet! ;D) az ötletelések, az amikor cinikusan válaszolt az ügynöknek mikor az észrevette a fotókat (oh, az az arcjáték!! ;D ), a beszélõi jelenetek, a "SZIVEMBE ZÁRLAK" Michael-Linc rész!!!! a "T-Bag egy patkány" mondat és az a véõszemüveg ^^. Na és a búcsú, mégha nem is volt maradéktalanul tökéletes, de Went részérõl (meg végülis Sarah részérõl is) nagyon ott volt, õk mindent kihoztak belõle! A poicisimi is nagyon kellett!! És a videó... az egyszerûen tökéletes volt. Ahogy Went eljátszotta, nagyon-nagyon átjött!!!!
Na jó befejezem, vegyétek úgy,hogy ezt Wenthez írtam ;DDDDD

---
:DDD hogy mi lett volna? örökös tagság a "hosszú véleményeket írók" topicjába *lol* Lennénk egy páran.. bár egyszerûbb, ha már itt maradunk ;DDDD
10/10
Alex27 2009 jún. 01. - 11:29:20 10/10
(22578/25847)
* SPOILER*
én is úgy tudom,hogy nem, de késõbb nem is egyszer ha jól emlékszem. Bár egy az biztos,hogy önvédelem volt egy meg tudom,hogy biztos gyilkosság. Szóval, ha úgy vesszük semmivel sem különb Shalesnél, gyilkos-gyilkos.

Persze ettõl még nem változik a véleményem Lincrõl, továbbra is az egyik kedvencem. És továbbra sem említem egy lapon Shales-szel :))
10/10
Alex27 2009 jún. 01. - 11:24:50 10/10
(22577/25847)
"dettó" ez jó! ;D

Most amúgy akkor mi lesz a játékkal?
(Én..én...én még szívesen játszanám.. bár eddig nem sok vizet zavartam, de ha vége a vizsgaidõszaknak és még folytatjuk,akkor belehúzok. És ezt vehetitek fenyegetésnek!! *lol*)
Quantumleap 2009 jún. 01. - 11:21:57
(22576/25847)
Lincoln tudtommal nem gyilkolt a Foxba kerülése elõtt.
10/10
Alex27 2009 jún. 01. - 11:21:49 10/10 Előzmény sarahangel
(22575/25847)
**** SPOILER THE FINAL BREAK ****

húú, ez szépen összeszedted! ;)

1) Szerintem ez lehet a válasz, -ahogy te is írod- védelmet akart, csak akkor még nem tudta,hogy jön Michael! :) Azért eléggé meg volt rémülve, hiszen semmit sem tudott, hírtelen szakították el a férjétõl, és hírtelen belecsöppent egy más világba, ahol a túlélés a tét.

2) Mahone a másodikkal semmi képpen sem áruló, ott egyértelmûen segített Michaelnek, ez volt a terv része, amíg azt hiszik,hogy Michael az ejtõernyõs (Mahone így adta tovább), addig Michael be tudott szökni (hogy stílusos legyek :DDD) a börtönbe. Azért hívta vissza Mahone Mihcaelt a boltnál,hogy ezt elmondja. De ettõl még mindig ott van az elsõ eset: (Még mindig nem néztem azt vissza) ott elvileg õ árulta el,hogy van egy vakfolt a börtönben,amit nem látnak a kamerák. Vagy az ügynök jött rá, mikor nézte a terveket, de akkor meg miért mondta Mahone-nak a kocsinál,hogy kösz az infót, csak így tovább, akkor mégiscsak Mahone árulta el õket :SSSS És ha ez így van, akkor keményen felelõs Mahone Michael sorsában, hiszen ha az elsõ tervet valósítják meg, nem kellett volna feláldozni a magát. És ez nagyon zavar, mert akkor meg mit keres ott a gyászolók között, hiszen ezzel õ is szöget vert Michael sírjába :SS

3) az idõn nem is gondolkodtam :O Rejkjelezésben meg profik ;)) végülis mi is csak azért értettük, mert végigkísértük az életüket.. az igazgatónõ meg nem tudta,hogy min mentek keresztül, õ csak csupa általános, lelkesítõ mondatokat hallott.. mi meg benfentesek voltunk ;))

4) szintén, az idõn itt sem is gondolkodtam (;DD) jól összeszedted! ;)
Végülis a betegségnél bármi lehet, nem újult ki azonnal, kicsit változott a tumor, hiszen elvileg megbolygatták, lehet bent maradt egy kicsi, ami még csak "most" (akkor) kezdett el növekedni (De ezt Koma jobban tudja ;D) szóval számos dolog lehet. Lehet járt orvosnál is, végülis mintha mutatták volna,hogy bemegy egy kórházféleségbe (képet most sajnos nem tudok betenni)

5) jaja, én is néztem nagyokat. Szerintem ezt már sosem tudjuk meg

6) Barry és Theresa *lol* errõl nem is hallottam... miért mondta ez The Man? Félre akarta vezetni a rajongókat? Nagyon kis cseles :DDD Tényleg érdekes! Van még ilyen kiszivárogtatás, amit nem valósult meg, de The Man állította?

7) nagyon édesek voltak az esküvõn, az szerintem egy tökéletes pillanat volt. Azon meg tök jót röhögtem, mikor mondta a pap,hogy a kérésük szerint egyszerû szertartás lesz, erre Sara: mintha nálunk minden olyan egyszerû lenne (persze nem szószerint idézek) ez aranyos beszólás volt :DD

8) az origami üzenet az fantasztikus volt, nagyon bejött, tök ötletes volt!
Mi lett volna, ha Sara másik hajtogatási módot ismer...?! höhöhö

9-10) szerintem is jók voltak! Bár megint kicsit karakteridegen volt csúnyagonosznénihez, de ettõl függetlenül jó volt! ;)

11) én akkor azt hittem, azt mondja majd Gretchen,hogy "Yes, you", de a "Yes, God" jobb volt!

12) igen, ez nekem is bejött, csak kár,hogy kevés volt az idõ,hogy kidolgozzák a részleteket :S

13) ezt nem is figyeltem :O De jóóóó ^^ Mihcael-hatás :DD

14) tényleg jó volt, nekem is tetszett! Azért remélem,hogy az alatt a 3 hónap alatt amit együtt tölthettek nagyon boldogok voltak.. kár,hogy ezt sem mutatták meg nekünk :(

15) ^^

16) igen, Mihcael részérõl teljesen jó volt minden. maga a tett, maga a mozdulat, maga a bátorítás..

17) igen, a videó az is tökéletes volt! Egy gyönyörû összefoglalása volt az egész történetnek és a mindennapi emberi kapcsolatoknak. Sok tanulságot le lehet vonnai belõle! És mindezt ahogy Went elõadta, nagyon hiteles volt, nagyon igaznak éreztem!

Ezek a párhuzamok nagyon jók, nekem le sem estek. De akkor szinte biztos vagyok,hogy ez direkt volt így! És ez nagyon jó (persze a kimenetel az nem :( ), tetszik,hogy visszautaltak a meghatározó pillanatokra!
Az utolsó amit írsz, az meg egyenesen hátborzongató! Mert igaz! És ez nagyon durva! Nagyon durva halálmód! Egyszer elmesélték nekem,hogy mit is él át áramütésnél az ember (bár ez azért talán annál nagyobb volt, hiszen robbant is :S) hihetetlen durva, szóval le sem írom, rossz belegondolni is :'(

Amúgy visszakeveredtem ahhoz a hszemhez(25425), amit írtam még aznap este,mikor arra készültem,hogy megnézem a finálét, és most így utólag döbbentem meg,hogy milyen hasonlatot használtam :S Hát akkor még nem tudam,hogy hogyan fog meghalni Michael... :S
10/10
Alex27 2009 jún. 01. - 10:35:47 10/10 Előzmény sarahangel
(22574/25847)
én is-én is!! ;DD
10/10
offtopic
Alex27 2009 jún. 01. - 10:34:28 10/10 Előzmény sarahangel
(22573/25847)
*lol*
jól van én sem kaptam eddig rajongói levelet,hogy hagyjam má' abba, vagy lehet most fogalmazzák? :DD
vagy simán csak átugornak minket, olyan alapon,hogy mi a csudát írnak ezek ennyit XDDD
10/10
Alex27 2009 jún. 01. - 10:30:04 10/10 Előzmény sarahangel
(22572/25847)
én sem sajnálom Oscar-t :D
DE:
* SPOILER *
ha abba belegondolsz,hogy igazából mit is tudunk Oscar Shales-rõl? Van róla egy nagyon csúnya és rosszérzést kelltõ kép, és tudjuk,hogy több embert megölt. (ezek a tények, meg ezeket sulykolták belénk -képletesen szólva- "amerikai" állampolgárokba) Így még talán jogos(?) is az,hogy Mahone megöli, hiszen rossz emberrõl van szó és ráadásul szökevény is, ez elvileg "mindenre" feljogosít. De ott van a másik oldal, mondjuk Lincoln. Ennyi erõvel akár õ is megérdemelné, hiszen többször is gyilkolt, nem kellett volna megtennie (másként is megoldhatta volna ), de mégis megtette :S Így már nem sokban különbözik Shaelstõl, hiszen mindketten gyilkosok. De mivel Lincolnról van szó (ismerjük) így ez a bûne felejtehtõ(?), Oscarról meg úgy sem tudjuk miért csinálta (lehet,hogy õt is kényszerítette a cég.. :DDD na jó ez már túlzás, de elvileg róla semmi többett nem tudunk)
Persze ez egy elég kifordított példa, de ha belegodnolunk nem sok különbség van (a tények alapján) kettõjük között.

Persze én nem így gondolom, csak elfilózgattam ezen ;))
10/10
Alex27 2009 jún. 01. - 10:14:32 10/10 Előzmény sarahangel
(22571/25847)
**** SPOILER THE FINAL BREAK ****

jaja, pont ezért is értek egyet azzal,aki azt írta valahol,hogy totál karakteridegen volt Sara cselekedete :S Tényleg olyan szépen felépítették mindkét (összes) karatkert, erre Sara(h)ét elég csúnyán lerontották. Ezt nagyon nem kellett volna :(

a korábbi részeknél ez tényleg maximálisan ki volt dolgozva, itt ez valahogy elmaradt, vagy tök más lett. Ez azért fáj nekem is, mert amíg ott 100%-os volt a jelenet, addig itt csak egy elég gyenge megoldást láttunk. Michaelben én sem csalódtam, sõõõt (bár azért azon elgodnolkodtam,hogy õ végülis öngyilkos lett :S:S:S de az azért enyhít a dolgon,hogy végülis nem akart õ meghalni -legalábbis ebben bízok- feláldozta magát azért,hogy Sarat és a picit megmentse!)

a reakciókról meg annyit: most,hogy már többször megnéztem azt a részt, kicsit tényleg érdekes volt Linc "belenyugvása". Õ elvileg egy hírtelen vérmérsékletû ember, neki dühöngnie, vagy legalábbis harsányabbnak kellett volna lennie, legalábbis én valami ilyesmit vártam volna a karakterétõl... az hogy "halkan" vagy inkább döbbenten várta,hgoy na mikor jösz már (szerintem ez egy kicsit olyan hollywoodi megoldás volt.. még talán valamelyik is mondja, hogy "nem jött össze neki", szereintem ezzel akarták megdöbbenteni az embereket, mert van egy olyan tippem, hogy sokan,akik bíztak abban,hogy mégiscsak él.. várták,hogy kijön az ajtón és ez egy újjabb csavar lesz.. hát nem lett ). Szóval Lincre visszatérve, maga a pillanat engem meghatott, és nekem átjött, de ha belegondolok ez is egy kicsit karakteridegen volt Lincoln karakterétõl. Sucre meg szinte teljesen ki is maradt ebbõl a jelenetekbõl.. néhány pillanatra bevágták, de tõle sem teljesen ezt vártam volna, õ is egy temperamentumusabb -olykor naív- ember. ITT Egyedül Mahone karakterével nem volt semmi baj, vele a korábbi cselekedete miatt nem vagyok kibékülve :S

A végén csak(!) Michaelnek potyogtak a könnyei, Saranak könnybelábadt (azt nem mutatták,hogy sírna is), Linc meg nagyon meg volt hatódva. De ezzel nem volt bajom, nyelte õ azért a könnyeit.. legalábbis én így láttam :)

Én is NAGYON kíváncsi vagyok,hogy WeSah hogy élte meg ezt az egészet, és nekik mi volt a véleményük az egész zárással kapcsolatban. Lehet hogy nagy volt a hangjuk, szóltak is,hogy ez így gáz, erre megharagudtak rájuk az írók és direktbe megrodnították mindenki karakterét.. *lol* na jó ez csak vicc, de amit csináltak a személyiségükkel az is az volt!


próbálkozom :)) szerencsére optimista jellem vagyok és addig agyalok,amíg számomra egy megfelelõ(=pozitív) indokot nem találok a történtekre.. persze azért ez sokszor nem jön össze :S
10/10
könnycseppek 2009 jún. 01. - 00:50:03 10/10
(22570/25847)
Megnéztem.

Elkaptam korábban pár szót abból, amit írtatok (de most még nem olvastam vissza), így volt fogalmam a történésekrõl
és/de
sok mindent nem is tudok/szeretnék most hirtelenjében írni, mert igazából nem is értem, miért készült ez az egész:-O


***SPOILER*** TFB

Kérdések maradtak bennem (a 79 rész alatt nem volt ennyi:-S)
~ eleve a börtönbe kerülésrõl -a fináléból nem derül ki semmi, Sara azt a hátsebet bárhogy szerezhette; az elején lévõ magyarázat pedig nekem kissé zavaros;
~ a mérgezésrõl -nem derült ki, hogy ki tette,
~ Sucre miért maradt most, ha M. mûtétjénél mégis inkább elment -persze jó, hogy volt, csak fura azok után, hogy (fura módon) otthagyott csapot-papot,
~ Mahone-ról -miért árulta el elõször, ha aztán mégsem; ha elõbb gondolkozik (=Michael elõbb gondol arra, hogy hatnia kell rá), akkor talán Michael nem ilyen körülmények között hal meg [ez valami iszonyatosan 'rossz vicc' volt az írók részérõl *mérgesebb már nem lehetnék*], ráadásul ezek után fura visszagondolni arra, hogy simogatta a sírt,
~ miért is szabadok, ha Sara végülis szökevény,
és a többi, ami még meg sem fogalmazódott;

DE megérte megnézni,
egyrészt azért, mert jó volt újra látni még egy kis csavart,
másrészt azért, mert Went végre akciózott egy kicsit és végre játszhatott,
harmadrészt, vagyis leginkább, ezért a mozdulatért:
http://kepfeltoltes.hu/090601/tfb_83_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
a többi részt egyenlõre úgy érzem, szeretném elfelejteni -mondom ezt úgy, hogy még mindig a 'még mindig a kedvenc sorozatom'ról beszélek, bár ez (a TFB) ugyebár 'csak' ráadás:-S:-)

___
És képzeljétek, mi lett volna, ha sokat írok?!;-P
10/10
sarahangel 2009 máj. 31. - 21:10:24 10/10 Előzmény könnycseppek
(22569/25847)
Múltkor kimaradt a 'ledettózás', de most utánaszámoltam én is. ;)

Szóval: dettó! :D;)
10/10
sarahangel 2009 máj. 31. - 20:38:21 10/10
(22568/25847)
*** SPOILER THE FINAL BREAK ***

Van pár dolog, amit nem értek:

- Sara miért akart a 'családhoz' tartozni, a védelem miatt? /Szerintem nem nagyon volt értelme, hiszen nem kellett sok idõt eltöltenie a börtönben, persze ezt akkor még nem tudhatta - és így 'fölöslegesen' szerezte azt az égési sebet/

- Mahone-ról már beszéltünk Alex-szel - mióta olvastam itt-ott, azóta még jobban belezavarodtam. Van, aki azt írja, hogy nem lett áruló, van, aki szerint az elsõ megoldással lett az, mások szerint a másodikkal /én úgy voltam vele, mikor néztem, hogy tuti nem lesz áruló a 4. évad elõzményei alapján, valami csel lesz, meg máskülönben nem állna ott 4 évvel késõbb a sírnál/.

- Sara ha jól értem, kb. 2 napig volt börtönben. Ami nekem logikátlan, hogy annyira vigyáztak arra, hogy ne lehessen megszöktetni, és mégis - az idõ rövidsége ellenére is - 2x is engedték, hogy Mike meglátogassa, plusz hogy küldjön egy levelet. Az is érdekes, hogy nem vették észre, hogy valamit 'rejtjeleznek'.

- Azt már kiszámoltuk, hogy a tengerpartos jelenet óta 3 hónap telt el Michael haláláig, és ezek szerint a TFB kezdetéig is, mivel kb. 2 nappal késõbb M. már meg is hal. :S Ez az orrvérzés szempontjából érdekes, mert mikor elõször megjelent a 4. évad elején, utána elég gyorsan meg kellett mûteni (ha a 18. részig 2 hét telt el, akkor a mûtétig talán 1-1,5 hét), különben meghalt volna. A kiújulás után meg eltelt 3 hónap, és addig szerintem mégsem volt megmûtve, meg addig mit csináltak, nem is jártak orvoshoz, vagy Michael egyedül járt? Mert a rész végén, mikor olvasták az orvosi jelentést, úgy tûnt, mintha sem Sara, sem Linc nem tudna errõl. Pedig szerintem 'kellett' volna...

- A srácok ugyanabban a 'kégliben' laktak még mindig, ahol Gretchennel, Teddyvel meg Selffel 'ügyködtek'? Hogyhogy és miért? :O

- A forgatókönyben anno Michael és Sara 'álnéven' szerepeltek, mint Barry és Theresa, és valamelyik spoilerben arról írtak, hogy Pam-nek új pasija van, akivel Mahone találkozik a bevásárlóközpontban, vagy valami ilyesmi (ezeket csak érdekességképpen említem, hogy kimaradtak).

Ami tetszett (ezek egy részét már említettem vagy itt, vagy a Sarah-topicban, bocsi :D):

- Michael 'ideges' volt az esküvõ elõtt ;)) /meg persze az egész esküvõi jelenet/
- az elsõ börtönlátogatós MiSa jelenet (a 2. lehetett volna romantikusabb is) ;)
- az origamis üzenet (és ezek szerint Sara is tudja, hogyan kell hajtogatni :D), meg egyáltalán, ahogy újból 'kódjeleztek' egymásnak, ebben nagyon jók :-)
- Sara és Gretchen közös jelenetei
- Gretchen Emily-s medálja (mármint maga a gesztus)
- Gretchen nem köpte be Sara-t, és mikor kérdezték, hogy van-e Vele valaki, azt mondta, "yes, God" :D;)
- a nõi börtön feelingje
- Sara a börtönorvosnak ugyanazt a mondatot mondta/haszálta, mikor kérdezte az arcán lévõ sérülésekrõl, mint amit Michael mondott
Neki anno a szemöldöksérülésérõl (párhuzam ;))
- "my wife", "I have a husband" -> olyan jó volt ezeket hallani (az persze szomorú, hogy kb. 2 napig voltak csak házasok :S)
- az Alex által is említett "szívembe zárlak" mozdulat
- és bár maga a tény, hogy Michael feláldozta magát, nem tetszik, de maga a gesztus mindenképpen (pocisimirõl és az 'I coming with you'-ról meg ne is beszéljünk, megkapó és megható nagyon ;))
- a rész végén a videó ugyan elég szomorúra sikeredett meg még nincs is kedvem visszanézni, de amiket mond benne M., az azért tetszik (és végülis jó ötlet volt, hogy legalább egy ilyen emlékük marad Nekik Róla - már ami jónak mondható ebben a helyzetben :S)


Párhuzamnak mindenképpen érdekes, de egyben szomorú is az ajtó nyitvahagyás: anno Sara hagyta nyitva M.-nak (is), most meg fordítva: Michael Sara-nak (persze a 'végeredmény' nem ugyanaz :S). ;) Lehet, hogy pont ezért választották az írók az önfeláldozásnak ezt a módját? A párhuzam miatt?

Pár oldalon írják, hogy az is 'érdekes', hogy Michael végülis majdnem ugyanúgy halt meg, mint ahogy eredetileg Linc halt volna meg az 1. évadban. :S