scip 2009 szept. 02. - 20:44:59 Előzmény Ricsike14
(287/1007)
hali!
jól hiszed, nem tudnám megmászni a MOUNT EVEREST-et (megtanulhatnád helyesen leírni végre) és az SAS-hez sem vennének fel! de valószínüleg ha én is politikus gyereke lennék (még ha csak magyar politikusé is) akkor nekem is telt volna arra hogy mondjuk a hegymászást válasszam hobbimnak ne pedig a focizást a haverokkal a lepukkant játszótéren! amúgy a másik 1700 hegymászótól aki feljutott miért nem vagy/vagytok elájulva? az meg hogy ki mit tett le az asztalra az szerintem baromira nem függ össze azzal hogy mit csinál most és hogy próbál (jelen esetben) baromkodva egyre népszerûbb lenni! amúgy nem ismételném magam...
10/10
Ricsike14 2009 szept. 01. - 13:37:22 10/10 Előzmény scip
(286/1007)
üdv, nem hiszem h Te is megtudnád mászni a Mount Everesztet, meg h te is a brit különleges alakulatoknál szolgálj! nem csak arra erre a mûsorrra értettem h akk irj ha megtod csinálni, hanem amit a mûsor elött csinált!

Ja és persze lehet véleményt írni, ez tény, de akk is õ már elért vmi és feltud mutatni vmit, mi meg mégcsak a közelébe sem érhetünk, na mind1! Csõ kutya:)
3/10
offtopic
1asokközül 2009 aug. 31. - 14:52:47 3/10
(285/1007)
Igen, ezt én sem értem miért kéne nekem azt megcsinálnom amit õ, ahhoz hogy bármit mondhassak... de az efféle hozzászólásokkal kapcsolatban is leírtam már korábban a véleményem:
Egy túlélõ mûsornak szerintem olyan dolgokat kéne bemutatnia, amit katonai kiképzés nélkül átlagemberként is tudunk alkalmazni, ha olyan helyzetbe kerülünk.
Az meg hogy õ mennyire kiképzett egyáltalán nem tartozik ide, az az õ magánélete, ami engem nem is érdekel és nem is válik hasznomra. Ez egy show, ahol mindent a kezébe adnak, õ pedig eljátssza a szerepét, mert ez a dolga és ezt lehet jól eladni. Az hogy õ elõtte mit csinált csak a marketing része. Te rajonghatsz érte, engem nem zavar, de attól én még le fogom írni mit gondolok.
scip 2009 aug. 31. - 13:43:06
(284/1007)
üdv!
szerintem meg mindig mindenki írhat rosszat arról akirõl akar (demokrácia meg szólásszabadság meg mittudoménmégmi)! szerintem te sem csak azokat fikáztad életedben akivel minimum egy szinten vagy! úgy mellesleg meg még mindig nem olyan hû de nagy snassz amit csinál mert ahogy õ ebben a mûsorban, úgy lehet hogy bármelyikünk meg tudná csinálni mert SEGÍTENEK NEKI! arra válaszoljatok: hogy lehet az hogy a survivorman emberkéje a 4.nap után feladta a füves pusztán (volt viszonylag a közelében egy vízmmosás is) afrikában és bejelentette hogy õ most visszamegy a biztosító táborba mert most meghalt volna, ezzel szemben ez a gyökér meg keresztülgyalogol a tök kopár kõ illetve homoksivatagon (amikor az atlasz hg felé igyekszik)? egy dolgot csinál ez az ember: illusztrálja a túlélõkönyvek egy-egy lapját (ugyanis elmondhatna még pár csilliárd dolgot minden részben) és mellette mint egy idióta, retardált akcióhõs ugrál össze vissza!
10/10
Ricsike14 2009 aug. 31. - 11:33:46 10/10 Előzmény 1asokközül
(283/1007)
Szerintem az irhat bárkirõl rosszat, de jelen esteben Bearról, aki annyit tud mint õ, megcsinálja azokat amiket õ, meg stb:) ameddig nem csináljátok meg azokat a dolgokat mint õ, csak nézitek, addig ne fikázzátok! vélemyényt lehet írni, de ez már nem arról szól h leirom h mi nem tetszik benne v a mûsorban! itt már mindenben hibár kerestek, de téll mindenben!

csõ kutya!:)
3/10
1asokközül 2009 aug. 30. - 12:49:37 3/10 Előzmény G.Mester
(282/1007)
Igazad van a "nyakikurbanizálódott" embereknek való, mert õk mindent elhisznek hogy az úgy van mint a TV-ben. Igazából Bear sosem kerül végveszélybe, de még csak a közelébe sem. A sz@revés pedig csak show elem, de engem az ilyesmi nem hoz lázba. Sajnos sokakat igen, ezért csinálja.
Majd azért nézd meg a Túlélõembert is, ha érdekelnek a hasznos túlélési tanácsok is... be is linkeltem egy részt korábban.
Brainiac-et én is utálom amúgy...:)
10/10
VODKA0710 2009 aug. 29. - 23:48:39 10/10
(281/1007)
Majdnem teljesen egyet értek veled. Az egyetlen kivétel, hogy nekem a Brainiac is tetszik :) .
10/10
offtopic
G.Mester 2009 aug. 29. - 22:02:21 10/10 Előzmény 1asokközül
(280/1007)
Tisztelettel, és azt megjegyezve, hogy a Survivorman-t még nem láttam, vitába szállnék veled.
Ez a sorozat arról szól, amit a mai, nyakigurbanizálódott emberek már képtelenek lennének a meguk agya alapján megtenni.
Nevezetesen, hogy amikor olyan, számukra teljesen szokatlan helyzetbe kerülnek, mint pl a túlélés, milyen praktikákhoz (is) lehet folyamodni.
Mert - legyünk õszinték - szinte mindnyájan napszúrást kapnánk, elfáradnánk, eláznánk, és megfagynánk kis idõ múltán, ha tized olyan durva helyzetbe kerülnénk, amiket bemutat. A paráról nem is szólva.
Légy õszinte : ha valakinek pl az alföld közepén lerobban az autója, és netán nincs nála mobil, nem két ségbe, hanem minimum háromba, vagy négybe esik, és fogalma sincs, mi lesz vele.
Az, hogy kíséri a stáb, egy dolog, valószínûleg azért van, mert sokszor nem tudja egyedül kezelni a kamerát, viszont szeretnék, hogy a nézõk a lehetõ legjobb képet kapják.
És el tudom képzelni, hogy nemigen kap külsõ segítséget, max végveszélyben.
Egyébként nem hinném, hogy megenné a pondrókat, kígyóbõrbe h*gyozna, és azt, vagy az elefántkakából kifacsart vizet inná. (A sort lehetne folytatni...)
Szóval, én igenis értékesnek, és tanulságosnak tartom ezt a sorozatot, még akkor is, ha feltehetõen sose kerülök olan szituációba, hogy alkalmaznom kelljen azt, amit tanít.
Az meg, hogy néha fényezi magát? Istenem, emberek vagyunk...
Ez még mindig 1000x jobb, mint amikor azok a sárga agyatlan barmok azt vizsgálják, hány tojás törik el az autóban, vagy egyéb, áltudományos, és iszonyatos felületes "vizsgálat"okat végeznek, minden képzettség, értelem, és valódi haszon nélkül.
Grillmacitól lehet tanulni sokmindent, még akkor is, ha az ember gyomra néha forog, de a bréniaktól mindig csak hányingerem van... ;)))
Naphinel 2009 aug. 29. - 17:56:34
(279/1007)
Nem bántottál meg, semmi, ez is egy vélemény. :)
10/10
Ricsike14 2009 aug. 29. - 16:43:29 10/10 Előzmény Naphinel
(278/1007)
hehe, a medicoptert már láttam, és attól hogy nem nézem a boszikat, vágom h milyen mûsor:) nekem nem jön be:) egy rakás trágya:) már bocsi:) nem megbántani szeretnélek, de ez igy van:)

Renhoek teljesen igazad van:) én egyetértek veled, :)

Cage, énis sokat tanultam belölle:)

Na csõ kutya:)
Naphinel 2009 aug. 29. - 10:51:38 Előzmény Ricsike14
(277/1007)
Miért alkotsz vményt, ha nem láttad? A Medicopter komoly, a Bûbájos pedig ilyen más világon élõ, elvarázsolt emberkéknek való, mint én. :)
Christian Cage 2009 aug. 29. - 09:33:30
(276/1007)
én nekem teccik ez a sorozat mindig megnézem, sokat tanultam belõle, igaz hogy egy egész stáb van vele de nem érdekel ha valakit ez zavar akkor ajánlom neki a "Túlélõember"-t ez u.a mint amit bear csinál csak egyedül van nincs mellette senki van egy csomó kamerája azokat szokta magával hurcolni, igaz nekem nem teccik
3/10
1asokközül 2009 aug. 29. - 07:55:15 3/10
(275/1007)
Honnan tudod milyen az én teljesítményem és kitartásom, vagy bárkié ezen a fórumon? Én sem ismerlek téged. Bocs, hogy nem vagyunk egy véleményen és nem imádom a Beart... és bocs hogy én is leírtam mit gondolok. Ettõl "annyira jellemzõen magyar" vagyok tényleg... Igazad van, magyar mentalitás mindenbe belekötni és a kákán is csomót keresni, de itt nem errõl van szó.
Nekem nem tetszik ahogy színészkedik. Nem hiszem hogy õszinte amit csinál, te elhiszed de sebaj.
Örülök, hogy kedvet csinált neked a kiránduláshoz, meg hogy tanultál belõle valamit az pozitív, de azért remélem nem kell majd rájönnöd hogy a dolgok mégsem úgy mûködnek a valóságban mint ebben a show-ban... (engem csak emiatt érdekel hogy mit hülyéskedik, mert bajba is keverhet embereket ha olyan helyzetbe kerülnének). Na de ezt te állítólag úgysem olvasod már el..:)
renhoek 2009 aug. 28. - 23:58:18
(274/1007)
"véleményt, és kést" helyett "véleményt, és kész" :D

csak felhúztam magam és tudatalatt Bear tûzgyújtó késére gondoltam :) Elég fasza egy cucc, kéne nekem is ilyen, baltának is király (ez pl eszembe sem jutott volna egy erdõben... nekiálltam volna kitörni :D) - én legalább beismerem eltunyultam, de ez a sorozat kedvet csinált hogy újra megmásszam a Vértes hegyeit, a csókakõi vár is tervbe van véve.

Régi nosztalgia, mikor haverral a csont meredek hegyoldalon valami fával próbáltunk felmenni a vár melletti hegyre ahonnan furulya szó szólt :D (ha ottlett volna Bear-féle fa jégcsákány, nem órákba tellett volna, még lehet a furulyás csajt is elértük volna :D)
renhoek 2009 aug. 28. - 23:52:58
(273/1007)
Áhh komolyan hihetetlen... Ha itt valakinek is felérne minimum negyedéig Bear tudásának, és kitartásának akkor asszem összetehetné a kezét.

Lehet 10-en vannak mellette és óvatos körülmények között forgatnak, de ez KIT érdekel? Ezeket a dolgokat akkor is megcsinálja, nem szarozik... Ezek nem 3d effektek. Akkor is becsülendõ a srácban ez. Úszott már valaki jeges vízben?? Én 18 fokos (pedig az még meleg) tengerben eltöltött negyed óra után majdnem meghaltam kb, a heréim felmentek az alhasamba annyira fáztam. Akkor azok a tavak hány fokosak?

Meg voltak olyan pillanatok amikor biztosan láttam hogy baromira fél, majdnem leesett az operatõrrel együtt, felsegítették egymást.A kötél ugyanúgy felbaszta neki is a kezét. Vagy a szûk barlangi patakban úszott picsahideg vízben... E! A félelmet ki lehet venni az arcán.

Személy szerint nagyon sokat tanultam a sorozatból. Tûzgyújtás, égtájak,rengeteg menedéképítési tudás, növények felhasználása, ehetõségi teszt, az hogy úszásnál tarts szárazon ruhád valahogy. Ezek mind hasznosítható tudást adnak. Rengeteg szép tájat csodálhattunk meg, ezeket kéne értékelni nem mindenben a hibát keresni és kukacoskodni.

ÁÁÁ hihetetlen és annyira jellemzõen magyar... :( Komolyan még véletlenül sem a jó dolgokat emelik ki belõle.

Már annyiszor megfogadtam, hogy nem fogok kommentárokat olvasni, és azthiszem ez volt az utolsó. Megnézem, alkotok egy véleményt, és kést.
10/10
Ricsike14 2009 aug. 28. - 16:10:38 10/10
(272/1007)
üdv:) Azt hittem komolyabb mûsorokat írsz:) a beszélgetések során azt hittem h vmi értelemeset nézel:) na mind1!
Annak örülök, hogy a Bear-t te is nagyra tartod:), és keménynek!:)
A két mûsorba amit írtál majd egyszer belenézek:D na csõ kutya:)
Naphinel 2009 aug. 28. - 12:45:26 Előzmény Ricsike14
(271/1007)
Bûbájos boszorkák... azt mindig nézem. Vagy Medicopter. Azt is mindig nézem. :)
3/10
1asokközül 2009 aug. 28. - 12:24:52 3/10
(270/1007)
Hát nem ezt mondtam én is?:) Figyelj oda jobban Ricsike! :)
10/10
Ricsike14 2009 aug. 28. - 10:57:24 10/10 Előzmény 1asokközül
(269/1007)
Üdv! hát ja, az õ mûsortát egyzer láttam vlahol:) de szerinem õ sem egyedül van:) max annyi h nincsenek közvetlenûl mellette! Na mind1:) csõ kutya
3/10
1asokközül 2009 aug. 27. - 21:03:31 3/10
(268/1007)
Itt van egy rész Survivorman-bõl. Én errõl beszéltem:
http://www.youtube.com/watch?v=tJyrYTTKyEo&feature=related
(jobb oldalon ott van a többi része az epizódnak)