10/10
Rahel 2010 aug. 20. - 16:19:59 10/10
(487/1007)
-Ennek a sorozatnak csak az a baja, hogy mindig vacsi közben adják, én pedig utálom az ízeltlábúakat!!:(((
Corrie 2010 aug. 20. - 13:35:10
(486/1007)
Én is szeretem ezt a mûsort. Szórakoztat, megnevettet. :)
Legutóbb azon rötyögtem amikor egy bûzös folyóhomok gödörbe ugrott ruhástul, majd amikor kijött, "megtisztította" ruháját a ráragadt sártól, nehogy a megszáradt sár feldörzsölje a kényesebb testrészeket. Majd miután felvette a még mindig saras, vizes göncöket a következõ vágóképben már újra száraz és tiszta ruhában folytatta útját.
Ebbõl én - többek között - annyit biztos megjegyeztem, hogy ha egyszer saras lenne valahogy a hónaljam, akkor gyorsan mossam azt le mert különben könnyen életveszélybe kerülhetek. :)
ibacs 2010 aug. 19. - 09:58:57 Előzmény pipijoe
(485/1007)
Helló!

Nem tiszta most nekem, hogy kinek címezted a mondandódat.
Legalábbis abból, hogy engem is a fikázók közé veszel.Ha minden hozzászólást olvastál volna akkor láthatnád, hogy mélyen meghajlok Bear eddigi sport teljesítménye elõtt.
De ettõl még a mûsor hatásvadász, következetlen és sok esetben életveszélyes tanácsokat ad, amit már a késõbbiekben persze igyekeztek orvosolni.
Egyébként mindezek ellenére egy elég élvezetes mûsor, csak a helyén kell kezelni.
Az utolsó soraidhoz annyit, hogy Bear és a stáb sem hülye, fõleg nem a producerek és nem engedik , hogy Bear biztosítás nélkül csináljon veszélyes dolgokat.Ezért a felhozott példáidat kiegészíteném azzal, hogy természetesen a ruházat alatt viseli a bekötõhevedereket és az operatõr meg az utómunkastáb ügyeskedik a mászókötelek eltüntetésén.Youtube-on számtalan videó van ezekrõl.
De ez nem leszólás, ez tök természetes, akkor lenne hülye, ha ezek nélkül csinálná.
pipijoe 2010 aug. 15. - 00:59:34 Előzmény ibacs
(484/1007)
Heló!

Én ibacs hozzászólásához szeretnék hozzá fûzni valamit.
Ha ilyen "sz×r" a mûsor ahogy azt õ állítja akkor meg minek nézi mert úgy látszik,hogy nagyon törõdik vele. É 20 éves vagyok és már 6 éves korom óta karatézom 2 danos fekete öves vagyok nagyon sok ütést és rúgást kaptam már a 14 négy év alatt de még is tisztelem és felnézek egy olyan emberre aki megmászta a Mount Everestet.Nem tudom,hogy ti akik fikázzátok a mûsort megtudnátok-e vagy megmernétek-e csinálni azokat a dolgokat amit Bear a mûsorban csinál, szerintem még akkor se ha fizetnének érte.Na mindegy azért gondoljatok bele,hogy van amikor az életével játszik amikor 12 méter magasban kútmászással halad felfelé és csak egyszer kéne megcsússzon a kezének és vége.De ez a tapasztalatainak hála még nem fordult elõ.Na csak ennyit akartam
ZsoltXD 2010 júl. 31. - 16:09:35
(483/1007)
Mi a fenének tették ezt 18asra?
10/10
mark0915 2010 júl. 28. - 20:15:08 10/10 Előzmény szekfuandras
(482/1007)
Igazad van ez a mûsor az elsõ legjobb a csatornán mert még van pár nagyon jó ;) 10/10
10/10
szekfuandras 2010 júl. 18. - 18:16:16 10/10
(481/1007)
Fantasztikus mûsor! Imádom nézni!
Még régebben olvastam egy cikket, aminek már a címében az volt h "puhapöcs"... Nos én nem nevezném azt az embert így, aki a mûsor kedvéért eltöri a vállát, aztán 2 hónap múlva újra forgat... Mindenki tudja h nem egyedül van(nagyon jól megoldották, h véletlen se látszódjon a stáb, néha még a helyszínen is marad, h a jobban nézzen ki a vége), de azért azokat a bogarakat tényleg megeszi(és tetszik, h elmondja a véleményétxD), tényleg bekeni magát sárral meg egyéb dolgokkal, és tényleg esik nagyokat.
Mindenki nézze meg a "Kulisszák mögött" c. részét a sorozatnak. Akkor talán jobban hisznek neki...

10/10
MelMadMAXGibbon 2010 júl. 17. - 23:06:11
(480/1007)
Nem csak azért választja mindig a "nehezebb és látványosabb" utat, mert a képernyõn az mutat jobban, hanem mert így próbálja illusztrálni a legszélsõségesebb körülményeket, amiket néha saját maga hoz létre.
Továbbá nem értem, hogy miért kell ilyeneken lovagolni, hogy ez csalás meg nincs is egyedül. Nyilván van vele egy tucat ember aki kirángatja a sz*arból ha valami balul sül el, és valószínüleg nem sáskákat meg pókokat eszik napokon keresztül. Lényegében az sem számítana ha az egészet stúdióban vennék fel, mert nem azt próbálja megmutatni nekünk, hogy mennyire faszacsávó, hanem hogy a nézõ, ha minden kötél szakad, mit tudna tenni hasonló szituácókban, mi az amit hasznosítani tud a környezetében és szélsõséges körülmények között mi az amit meg tud enni. Szerintem errõl szól ez a sorozat.
MelMadMAXGibbon 2010 júl. 16. - 17:58:09 Előzmény Quarker
(479/1007)
" Nem arról szól, hogy hogyan meneküljünk ki a vadonból, hanem arról, hogy Bear Grylls hogyan menekül ki. "
Nem csoda, hogy nem érted minek pöcsölt a liftaknában. A sorozat túlélési technikákat mutat be. A lépcsõmászás tudományát valószínüleg te is ismered ...
Quarker 2010 júl. 07. - 22:13:34
(478/1007)
Például a mai adásban nem értem, minek pöcsölt a liftaknában, mikor biztos, hogy egy kis keresés után talált volna egy használható lépcsõt is.
Quarker 2010 júl. 07. - 22:10:22 Előzmény viruska_
(477/1007)
Akinek nem tetszik, az ne nézze. Fikázni nem kell. Nyilván ez nem egy túlélési oktató film. Nem arról szól, hogy hogyan meneküljünk ki a vadonból, hanem arról, hogy Bear Grylls hogyan menekül ki.
10/10
viruska_ 2010 júl. 07. - 16:29:01 10/10 Előzmény Arnessoff
(476/1007)
Én le**arom, hogy természet tudomány, oktató film, vagy szórakoztató.
Aki errõl vitázik gondoljon bele, hogy õ mikor lenne egy olyan helyzetbe, mint a forgatáskor Grylls / pl: egyedül a sivatag közepén víz, kaja és bármiféle segédeszköz nélkül.. /
Imádom nézni, engem leköt a TV elé. Csak így tovább! ;)
Kedvec sorozat
Arnessoff 2010 júl. 04. - 18:28:16 Előzmény ibacs
(475/1007)
Gratulálok, én is ezt próbáltam elmagyarázni, de süket fülekre talált.
ibacs 2010 júl. 02. - 23:34:45 Előzmény scip
(474/1007)
Hát valóban nem a Discoveryre való, legalábbis, ha azt komoly ismeretterjesztõ csatornának vesszük.
De szerintem, mûsorait tekintve, abszolút nem az.Inkább valami "bulvár doku" csatorna.Így akár még helye is lehetne ott.Valóban a csatorna és a mûsorszerkesztõk hibája a megtévesztés, de ennyi idõvel a nézõknek is rá kéne jönni mit is takar ez a csatorna.Olyan "kinai piacos" majdnem doku filmeket adnak sajnos.

A "nagy sportember" nem negatív jelzõ volt feléd, félre értetted.
Hogy én milyen sportember vagyok, nem értem, hogy jön ide.
Volt aktív múltam, de ami leginkább a mûsorba vág az a túrázós múltam, régen nagy teljesítmény túrázós voltam.De ennek itt nincs sok jelentõsége.

Respekt minden sportembernek valóban, én a hegymászókat is ide sorolom, õk sincsenek többen mint akiket említettél.Az a 4500 ember persze mint tudjuk cca. 60 évre kell leosztani, úgy azért már nem olyan "sok"
scip 2010 júl. 02. - 21:06:31
(473/1007)
"Sz*rozni persze csak a tapló emberek szoktak."
akkor ezek szerint én TAPLÓ vagyok! nos én vállalom mert ez szerintem tényleg egy f*s mûsor lévén hogy nem arról szól ami a címe! nem discovery-s (ahogy sok másik mûsoruk sem az szerintem, dehát nem én szerkesztem a mûsort)! korábbi hozzászólás volt azt hiszem hogy akár a film+ is mûsorra tûzhetné ha már szórakoztató mûsor! amúgy nem fogom újra leírni a véleményem alátámasztását, ismét olvasd vissza a hozzászólásaimat és keresd ki mit írnék rá!
viszont az elsõ, idézett sor alapján azonban megkérdezném, hogy a "nagy sportember" kifejezés használata után milyen kategóriába sorolod magad? én büszke vagyok arra amit elértem, az eredményeimre, hogy a mai világban én még mindig sporttal foglalkozok. az összes olyan sportembert tisztelem aki letett valamit az asztalra (olimpikonok, világ és kontinensviadalok résztvevõire, fõleg az érmesekre de a futottak még kategória is megbecsülést érdemel a szememben). a listán szereplõ embereket is tisztelem, ÉN NEM TUDNÁM UTÁNUK CSINÁLNI. ha viszont jól számoltam akkor 4571en vannak... ez egy kicsit visszavesz az érdemükbõl a szememben lévén hogy igen sokan vannak (ettõl most biztosan vérben forog néhány szempár).
3/10
1asokközül 2010 júl. 02. - 19:51:49 3/10
(472/1007)
Igen, csak a sorozat elején errõl szó sem volt, hogy õ most show mûsort csinál, hanem hogy õ mekkora keménylegény és mekkora kalandok... én naiv meg el is hittem. (Egyébként a Discovery nekem akkortájt jött be elõször a Tv-men mikor elkezdtem nézni, szóval nem tudtam mirõl van szó, de én azért, leszámítva egy két idióta mûsort az ismeretterjesztõ csatornákhoz sorolom még mindig.) Rájöttem hogy nem arról van szó benne, ami érdekelne, értékeltem mint szórakoztató mûsor és úgy sem volt szimpatikus, úgyhogy azóta nem is nézem. De azért nem vagyok ezzel egyedül, eléggé megoszlanak róla a vélemények és a hírnév sem minden, attól még az sem biztos hogy annyira jó valami, hogy sokan nézik.
Les Stroud mûsora persze ugyanazon a csatornán van, más karakter, nyilván õ sincs tökegyedül de nekem nem is az a bajom, hogy egyedül van-e vagy nem, de legalább nem kamuzik össze-vissza, meg csinál hülyeségeket, hanem arról van szó amirõl szólnia kell.
Ezen az elefántsz@ros leírásodon majdnem hangosan felnevettem... :D Teljesen egyetértek, csak sajnos az a szomorú, hogy a többség aki szereti ezt a sorozatot, nem úgy értékeli ezt a dolgot mint te, hanem komolyan hasznosítaná a hasonló praktikákat és azért rajong érte. Bár igazad van lehet, hogy nem is lenne kár azért aki ilyen okos.
Azért ha buta tanácsokat osztogat egy állítólag szakértõ ember a Tv-ben az is lejáratás szerintem bizonyos szinten. Bocs, akkor sportember volt(?) vagy most is csinál valamit ezen a mûsoron kívül... nem tudom, nem követem napról napra az életét, mert nem is érdekel, de amit a sorozatban produkál az nem egészen sport. (De azért attól függetlenül pénz és technika kérdése is hogy valaki a Mount Everest-ig eljusson... ;)) Szerintem ha igaziból nekivág stáb, meg minden felesleges hacuka nélkül, az egy egészen más dolog mint ez a mûsor, másért csinálná és másképp. Ez egy munka, ami igaz hogy közel áll ahhoz, amit szeret de azért inkább színészkedés mint kaland (pedig nem jó színész).
ibacs 2010 júl. 02. - 14:33:43
(471/1007)
Az a baj , hogy még sokan azt hiszik, hogy a Discovery channel az valami tudományos tv adó, miközben k.urvára nem az.
Észre kéne venni, hogy ez a sorozat nem tudományos és nem is oktató film.

Ez egy showmûsor, szórakoztató film. Ezért olyanon rugózni, hogy csalás, meg kamu az egész az kész röhej.Remélem akik itt a csaláson vannak kiakadva azok nem ordibálnak a moziba a Harry Potter alatt, hogy : "Hééé, varázsolni nem is lehet!" :)

Ezt sima szórakoztató mûsorként kell értékelni, és szerintem úgy nem lehet rá panasz. Persze akkor is van akinek nem tetszik, de az élet már ilyen.
Szarozni persze csak a tapló emberek szoktak.
Az ételre is azt mondjuk, hogy nem ízlik és nem az ,hogy sz.ar, mert bár 20millió légy nem tévedhet, de a sz.art az emberek nem eszik meg.Viszont az izlés más, ha valami nekem nem jön be az még nem biztos ,hogy rossz.

Természetesen a másik véglet is elég debil, aki azt hiszi, hogy ez szóról szóra igaz és túl lehet élni vele bármit.

Azon sem kell kiakadni, hogy úgy van tálalva, mintha igazi túlélési oktatófilm lenne. Ezen kár meglepõdni manapság amikor egy zacskó chipsre sem írják rá az igazat.

Valóban, pont úgy kell nézni, mint régen a MacGyver sorozatot. Ott sem hitte el az emberek értelmesebb fele, hogy a nagyi varródobozából lehet csinálni idõzített bombát, de egy-két használható apróságot át lehetett venni.
A filmélmény mellet az üzenete az, hogy ha helyzetbe kerülsz, ne debil módjára tétlenkedj, hanem találd fel magad lehetõségek szerint .

Bear mûsora a szórakoztató élményen kívül ezt üzeni szintén.Ami jó. Ha meg valaki a showelemek hatására megissza az elefántszarlevest akkor vessen magára ha halálrafossa magát, megérdemli.
De egy átlagos értelmes ember tudja mit lehet hasznosítani benne, hogyan rakjon tüzet.Vegyen egy szaros szikravetõt ha túrázni megy és ne a nedves gyufával p.öcsöljön.Találja fel magát a nála lévõ cuccokból, mint MacGyver, stb...stb...



Még a végére amit kérdeztél:
Nem haragszom:) Igen, te maradtál le valamirõl.Scip kollega itt a nagy sportember.

De úgy látom még te is ott tartasz, hogy: "ha Bear akkora sportemeber...."
Ezzel a mondatoddal olyan mintha kételkednél amúgy a "sportemberségében"
Azért a Everest még mindig nem "pénz és technika" kérdése elég ha emlékszel mi történt pár hónapja Várkonyi Lászlóval.

Szóval, látod ez is baj, mert van ez a film amit lehet szeretni nem szeretni.De itt a sok "ellendrukker" az emberre is kivetíti ellenszenvét.
Ilyen bugyuta fa.szságokat mondva, hogy hát ha gazdag a szülõ akkor könnyû neki....


Az, hogy lejáratná magát? Nem hiszem, a mûsorban ugyan azt csinálja amit egész életében, tipikus kalandor.
A sorozat és könyvei sikere õt igazolják,hírneve úgymond pozitív elõjelû.
A lejáratás az, amit a mi lantmûvészünk mûvel õ is hírneves csak negatív elõjellel.


Még eszembe jutott valami, sokan jönnek , hogy "bezzeg a survivorman" Nos elég naívnak kell ahhoz lenni, hogy az ember ne vegye észre, hogy Les Stroud mûsora egy lassabb ütemû, más karakterre íródott, de szintúgy megrendezett mûsor.
Persze, ahogy Bearék, õk sem azzal indítottak, hogy ez is ám "átverés".

No, de az átverést itt sem rossz dologként értem, ez is csak egy kitalált showmûsor, amik már csak ilyenek.És ettõl Les Stroud sem lesz semmivel sem kevesebb.
3/10
1asokközül 2010 júl. 02. - 07:43:56 3/10
(470/1007)
Jaj, itt nem a hasznosítható szemétrõl van szó... hanem a díszletekrõl.:) Pont azt amire szükséged van szerintem elég kicsi a valószínûsége, hogy megtaláld mondjuk a sivatag közepén néhány lépés után. Már ha egyáltalán tényleg ott forgatnak, mert ugye köztudott hogy a helyszín sem mindig valóságos. Van benne hasznosítható tanács, de azért lássuk be a fele teljesen felesleges, vagy olyan eszközökkel van bemutatva, ami nagyon megkönnyíti a dolgát, pedig amúgy nem állna rendelkezésre adott helyzetben, de nem egyszer még bajba is sodorhatnak bizonyos ötletei. Errõl a túlélés témájával nálam komolyabban foglalkozó is írt már itt korábban, még valahol a fórum elején. Akit a túlélés része érdekelne a dolognak, annak nem is nagyon érdemes nézni, mert itt tényleg nem az a lényeg, hanem a látványos szórakoztatás. Van akinek meg pont az tetszik benne.
Ne haragudj, nem azért hogy kötekedjek, de nem értem kinek írtad azt, hogy "ha már ilyen nagy sportembernek tartja magát"? Én úgy látom senki sem írt magáról ilyet. Szerintem félreértettél valamit. Vagy én maradtam le valamirõl? Mindenesetre, ha Bear akkora sportember, szerintem neki sem ilyen show mûsorokban kéne lejáratnia magát. Bár biztos sok pénzt kap érte, ezért valahol meg lehet érteni...
ibacs 2010 júl. 01. - 22:17:02 Előzmény scip
(469/1007)
A világ legeldugottabb zugában a WC deszkától a nagyi kanapéjáig minden megtalálható.Bear nyugodtan válogathat.Gondolom hallottál a Nagy Csendes-óceáni Szemétszigetrõl, ha nem googlizz rá


Ez nem egy dokumentumfilm, hanem agy show mûsor, amit lehet szidni, szeretni. Nyilván kellõ értelemmel az ember megtudja ítélni, mi az amit akár lehet hasznosítani, ha arra kényszerül az ember.Lehet nem a elefántszaros víznyerés a fontos, hanem, hogy tudjál tüzet rakni, gyújtani.

De ha már ilyen nagy sportembernek tartod magad, sõt még túrázol is, azért megjegyezném egy igazi sportember azért fejet hajt olyanok elõtt, akik ezen a listán szerepelnek

http://www.8000ers.com/cms/download.html?func=startdown&id=152
scip 2010 júl. 01. - 19:41:55
(468/1007)
""Én nem akarom utána csinálni, valószínûleg nem is tudnám megcsinálni". Köszi, nekem ennyi elég is!"
mire elég ez neked? amúgy meg az eszközökhöz hozzáfûzném azt is hogy mindig talál valami olyat ami baromira nem a környezetbe illõ dolog és láss csodát, pont az kell neki hogy kinyírjon vagy hogy baromkodjon még 2percet!