10/10
suxel 2012 ápr. 24. - 13:29:31 10/10
(1633/2153)
Lucrecia majd kicsattan az örömtõl, bezzeg Carlota már nem: te itt akarsz maradni??? :D :D Csak a fejét fogja, nem képes felfogni, hogy a fekete bárány hazatért. De kárörvendõ MP., hogy Ivan nem lehet Luciaval. :D :D Hehe, Mp. csak a hurrikán miatt jött haza. Hiszi a piszi.
Lucia csak zokog az ágyában.
Na Judithnak sem egyszerû az apjával, aki egyre csak iszik.
Alex már megint mehetne Luciahoz, de most nem lehet, csak a nagyapához.
És talákozik a sógor meg a sógornõ. A sógornõ pedig rögvest egy csókkal üdvözli az újdonsült sógort.
Galvanék is érkeznek a farmra. Jó nagydarab kislányra varrt Arcelia egy kis ruhácskát, Perlita csak minimum kétszer fér bele.
MP. irigykedik rendesen Luciara megint, hogy kifogta az aranyhalat Camilot.
10/10
suxel 2012 ápr. 24. - 10:58:34 10/10
(1632/2153)
Mondhatták volna, hogy nem voltak meghívott vendégek, de egy kisvárosban az ilyen hírek gyorsan terjednek és az esküvõrõl mindenki tudomást szerez, fõleg, hogy a Mondragon família közel áll a Curielekhez. Nekem ilyet mondtak volna, na na kábítsatok reakció lenne tuti, de már erre is, amit levágtak. A cselédség meg szereti a pletykát, szeretnek locsogni, tudni a dolgokról minthogy, s kifecsegni õket, ugyanakkor még mindig hihetõbb, hogy õk nem tudják pontosan a dolgokat, mint Davidék. Egy ilyen kérdéstõl a cselédek mindig zavarba jönnek, a McGuire cselédek meg fõleg, mikor még Tony telefonját is alig merték felvenni, mikor odatelefonált LA-bõl.
Ejj, de sokat emlegettül tavaly ateate-val ezt, hogy elfogadnánk azért egy digitális órát a képernyõ sarkába, hogy mennyi idõ is telt el! :)
10/10
suxel 2012 ápr. 24. - 10:49:14 10/10
(1631/2153)
Nálad a pont megint, mert tényleg nem is a Galvan család házába lopózott be a dagi, nem is az a környék volt. Egyszer egy pillanatra láthattuk a lakást belülrõl, amikor széttaposta Antolin a telefont, amiben a képek voltak MP.-rõl. Gondolom ezek a Gordo-félék egy zárat kinyitnak simán, mondjuk egy lakatot egy hajcsattal még én is simán kinyitok. Na jó ezen nem lakat van, hanem rendes zár, de hát vannak ilyen besurranó tolvajok, nem hiszem hogy az elsõ betörése lenne egy ilyen simlis alaknak. Gordo lehetett jártas is Antolinnál régebbrõl és tudhatta hol a pisztoly, vagy egy kis kutakodás, persze Antolin nem volt otthon, akkor ment az anyjáékhoz, ami után majdnem nekiment Camilo. Na de ha a pisztoly elõkerül, ott általában jó dolgok nem sülnek ki belõle, fõleg ha rossz és felelõtlen kezekbe kerül.
napraforgó 2012 ápr. 24. - 05:58:55 Előzmény suxel
(1630/2153)
A faggatózásra, amely Lucia esküvõjére, meg a kislány születésére vonatkozik, mind David, mind Judith válaszolhatta volna, hogy nem voltak meghívott vendégek, ezért fogalmuk sincs, hogy mi mikor volt.
Persze akkor még mindig ott van Gloria hebegése-habogása, na õ hazudhatott volna szemrebbenés nélkül. Az esküvõ egy éve volt, a kislány meg nemrég született. Vannak olyan kifejezések, amelyek nem utalnak a konkrét idõpontra és pl. a "nemrég", meg a "mostanában" annyira tágan értelmezhetõ... De a buta tyúk azt mondja, hogy nem olyan kicsi már... Hát ez pont elég Ivannak....
napraforgó 2012 ápr. 24. - 05:52:25 Előzmény suxel
(1629/2153)
Úgy tudom, hogy Antolin külön lakik, de rendszeresen látogatja az anyját. Nyilván a fegyvere is a lakásán van. Oda meg nem mehet be akárki.
Carmen, mint testvér talán. Ha rajtakapják, talán kimossa magát azzal, hogy pénzt, támogatást jött kérni a bátyjától (bár bennem fölmerülne a hogy jött be? kérdés, Antolin nyilván nem hagyja nyitva a lakását és elõl a fegyverét.
Gordo korábban Antolin samesza volt de nekem az is gyanús lenne, hogy mit keres õ a lakásomon, hogy jött be, miért nem telefonált elõtte, stb.
Saulnak viszont semmi keresnivalója nincs ott, soha nem voltak jóban - mégha "balkézrõl" a sógora is Carmen révén. De Saul csak a sántaságára hivatkozik.
napraforgó 2012 ápr. 24. - 05:45:11 Előzmény ateate
(1628/2153)
Tényleg furcsa Carmen alkalmazása Camilo és Lucia mellett. Elõször is húgot/sógornõt, stb. közeli rokont nem alkalmazunk fizetett alkalmazottként = cselédként. Ez megalázó mindkét fél részére. Rokon vagy vigyáz a gyerekre ingyen, szeretetbõl, vagy ne tegye sehogy. Testvért, rokont vagy támogatunk pénzzel, vagy munkát szerzünk neki - na de nem a személyes háztartásunkban cselédként - vagy elirányítjuk másfelé, de nem alázzuk meg.
Másrészt Camilo pontosan tudja, hogy a húga milyen megbízhatatlan, álhatatlan, lusta, locsi-fecsi, stb. Egy ilyen nõt - még ha nem lenne is rokon - nem engednék be a háztartásomba. És mit tesz Carmen? Már az elsõ nap pletykál Ezequiellel (mégha érdekbõl is). Úgyanígy pletykálkodna õ minden hátsó szándék nélkül is, addig sem kell dolgozni.
10/10
suxel 2012 ápr. 24. - 00:13:30 10/10
(1627/2153)
Egy kis ajánló:http://www.dailymotion.com/video/xjihl3_adelanto-capitulo-76_shortfilms

Én Luciam, én Luciam. Na de Ivanka miért nem maradtál mégis a helyeden? Ha'mer megmondtam, hogy visszajövök érted, hahaha, de már késõ van. Nem, soha nincsen késõ. És besos! /Na ezt látná még Camilo, az agya biztos eldurranna/ :P :P
10/10
suxel 2012 ápr. 23. - 20:25:00 10/10
(1626/2153)
Na a cseléd után David a soros, de õ is csak hebeg és habog, és feltûnik ez Ivannak is. Egyenes választ itt sem kap. Irány a 3. személyhez Judithoz, kezdi is összerakni a képetmajd , a dátumok nem stimmelnek.
Carlota leoltja Luciat, minek ilyen buta, hogy felkereste Ivant. Na mit érez Lucia, hazudik, hogy semmit, na de ez mindjárt nyilvánvaló is lesz. És már Ivan csörög is, itt egy bocsika, húzz vissza az államokba kb ez Luci üzenete nyersen fogalmazva.
Ivan fejében nem a munka jár, nem hiszi, hogy hûtlen volt Lucia. Ivan is szeretné békében és boldogan élni az életét, nem nagyon érdekli Lucia és Camilo boldogsága. :P
Jajj, Camilo is, hogy tud ordítani az anyja elõtt, paprikás hangulatban telik a vacsora.
Na még Carmen nem sok hasznos infót hoz Saulnak, de van még ideje.
Camilot próbálják nyugtatni, na Antolin adja a jó tanácsot engedje el. Már képes lenne nekimenni Antolinnak is, Camilo bevallja, hogy nem az övé a kislány.
Lucrecia még egy válást nem engedélyez, ki õ a mindenható??? :D :D
És megjött Maripaz is, hogy tovább bosszantsa a ház népét. :P :P
10/10
suxel 2012 ápr. 23. - 20:07:51 10/10
(1625/2153)
De türelmetlen Saul, nagyon beépíthetné a kiscsajt a Curielek közé.
Na Gerardo is megdöbben a váláson. Benito meg titokban elviszi Alexet Luciahoz, tiszta jófej.
Camilonak már meg is van az új kocsija. Egybõl: volt itt valaki? Volt itt valaki? Saulnak ismét sikerült rászednie a buta, szegény fruskát.
Alex egybõl kiszúrta a kislányt, már egybõl kishúgom és egybõl elmondja a terveket, amit Ivant szõtt. Na most értessék meg Alexszel, hogy ez megint nem lehetséges.
Judith nagyon magányos az anya nélkül abban a nagy házban az apjával. Sikerült, kicsempészni a fegyvert a daginak játszi könnyedséggel. JJ. már megint iszik, nem lesz ennek jó vége, Judithot megint megdöfte.
Alex természetesen beszámol a babáról, na Ivan meg eloszlatta a reményeit a fiának.
Lucia megy Ivanhoz, rendezzük is csak a helyzetet. És ki fut be: Camilo! Jól megragadta Luciat, és itt van Ivan is. Ez jó: soha nem lett volna szabad visszajönnie Ivannak. Camilo csöppet agresszív mind Ivannal, mind Luciaval, és kivillant a sárkányos jin-jangos tetkó. Nem lehet Ivan visszaküldeni LA-be, attól õ sokkal makacsabb. Lucia meg kimondta, hogy boldogtalan, még ha indulatból is, de ez az igazság.
Camilo megy magyarázatot kérni, miért csinálta? Lucia megkezdte a sírást, ez így nem mehet tovább, Camilo meg csak a gyerekkel jön. Na ezt jól odadobta Lucianak, hogy adja Ivannak a kislányt és minden meg van oldva. Bocsánat, bocsánat a hirtelen kijelentés után. Gyorsan kiszaladnak itt a dolgok mindenkinek a száján.
JJ-Lucrecia bájcsevej: milyen szépen tudnak kokettálni, egymás szemébe nézni. Vannak itt érzelmek rendesen még 50 felett is. Nagyon ól megoldották ezt a jelenetet. Milyen közel jár a két száj egymáshoz. :P
Carmen szedi ki az információkat Ezequielbõl rendesen.
Na szedi az infot Ivan is,mennyi idõs a kislány: Alex is jó, pont úgy néz ki, mint a papája. Most kire is célzott, mert a kiscsaj hasonlít mindenkire csak pont Camilora nem.
10/10
suxel 2012 ápr. 23. - 19:42:56 10/10
(1624/2153)
Bikucik: :D :D Camilo ezt hamar lezavarta: kocsikulcs vissza és pá!
Persze Carlotanak meg Lucianak nem számoltak be Carmen rossz szokásairól, na már akkor alkalmazhatjuk is.
Camilo minden kontaktot meg akar szakítani Lucia és Ivan között. Perlita már idegen férfi lánya, na nem érti meg Camilo, hogy nem akar új gyereket Lucia, mellé még rendesen féltékeny is. Luciat már rendesen idegesíti a helyzet. Jobb lenne Ivant eltávolítani az útból, menne vissza oda, ahonnan jött, na de ez már nem fog menni.
Na Carolina örülhet megérkezett Alex az államokból.
Lucreciat akarják elrabolni, s az egészet rákenni Antolinra. Saul nem tud menni, menjen Gordo Antolin fegyveréért, ugyanmár Carment még erre is rá lehetne venni, nem kell oda Gordo. Megtenne õ mindent a kedves Sauljáért. :P
violet82 2012 ápr. 23. - 19:26:52
(1623/2153)
Hát igen, õ mindig így jön be, ez már a védjegye :D Volt már "csók a családnak" is, ha jól emlékszem. Lehet, hogy el se utazott Európába, csak kicselezte õket. Szerintem Lucrecián kívül nem nagyon lesz olyan, aki örülni fog neki :D
10/10
suxel 2012 ápr. 23. - 16:46:47 10/10
(1622/2153)
Tavaly mikor ennél a résznél jártak, baromira meglepõdtem én is, mondom jó hamar megérkezett, rövidre szabta a kirándulását. Már fel voltam készülve, hogy Camilot átvittük negatívba, és most õ fogja megnehezíteni Ivan és Lucia szerelmi életét, erre jön õ is. De az a hatalmas mosoly, ami kiülepedett a szája szélére, olyan nagy lelkesedéssel bevágja, hogy Hola!, és Cleto is milyen szépen bejelenti a kis vendéget, na már csak a ház lakói örüljenek ennyire neki!! Nem hinném, hogy túlcsordul bennük a lelkesedés!! :P
violet82 2012 ápr. 23. - 16:14:07
(1621/2153)
Én ma csak a végét láttam, a "váratlan vendéget", de jót kacagtam :D erre most még nem is számítottam!
napraforgó 2012 ápr. 23. - 14:47:38
(1620/2153)
JJ-nak is vannak aranyköpései: a férfiak nem tökéletesek, õ sem, csak majdnem.

Anthony Alexnek: nézd meg, tojt-e a disznó!

Antolin meg milyen tisztán lát. Azt mondja az öccsének, hogy minek kényszerítesz magadhoz egy nõt, aki nem szeret téged?

És a végén ott a meglepetés: na ki érkezett meg?
napraforgó 2012 ápr. 23. - 14:36:46
(1619/2153)
Alex megjegyzése úgy tûnik betette a bogarat Ivan fülébe, elkezd nyomozni, mikor is született a gyerek.

A cseléd, David, meg Judith is hogy köntörfalaznak, senki nem emlékszik, mikor is született a baba.

Szegény Bruno kutyát ma is rövid pórázon rángatják a házban.
napraforgó 2012 ápr. 23. - 14:32:40
(1618/2153)
Camilo milyen duli-fuli lett! Hogy balhézik Ivannal, még csak hagyján, de az a szerencsétlen megjegyzés a kislánnyal kapcsolatban - Lucia adja oda Ivannak -az gondolom eléggé lerontotta Lucia iránta táplált érzéseit.
Alex meg hogy lelkesedik, hogy ráhibázik a kishugára is.

Lucrecia meg hogy évõdik JJ-val...
10/10
ateate 2012 ápr. 21. - 22:15:04 10/10 Előzmény suxel
(1617/2153)
Az, hogy Carmenbõl pesztrát csináltak, nekem sem tetszett. Egyrészt azért, mert Camilo pontosan tudja, milyen bajkeverõ. Neme egyszer, nem kétszer gond volt belõle, h. mit mondott. A sulit is ott hagyta. Erre berakja Perla mellé? Másrészt cselédnek a saját házába a húgát? Még egy kötöttség a Lomelik felé. Szóval ronda dolog volt. Szerintem az egész rablás dolgot meg lehetett volna nélküle is csinálni.

Napraforgó: Ennek a sorozatnak a vége is jó. És az esküvõi jelenet kifejezetten jól sikerült.
10/10
suxel 2012 ápr. 21. - 10:42:40 10/10
(1616/2153)
Az eredti 74-es rész után kint nem is nyomattak le ajánlót egybõl a rész végén, de leltem egy ilyet a szarvasbikákról.

http://www.metatube.com/es/videos/64233/Avance-La-fuerza-del-destino-Cap-75/
Ivan kérdezi, hogy miért tette ezt Camilo. Camilo szerint Ivan döntött az életérõl, hogyan fogja élni, és így döntöttek õk is. Ivan szerint feleségül vett egy olyan nõt, aki nem is szereti. Camilo: Mit tudsz te errõl? A folytatás meg hétfõn 13:15kor. :)
10/10
suxel 2012 ápr. 21. - 10:34:52 10/10
(1615/2153)
Többet foglalkozik vele a nagyi, mint Carmen Lichitaval. Sok mindent megtanított a lányának, hát sok mindent eltaníthatott ott neki, ha megnevelni rendes lánnyá nem lehetett.

Nézzük kit lehet elrabolni:
1, Carlota: minden viccet félretéve: nagy falat lenne az öreg hölgy
2, Lucrecia: Ez érdekes, de JJ.-ban tuti megmozgatna valamit elég közel áll hozzá, de ha fizetni kellene akkor már nem tudom, mert most, hogy kiderültek a mahinációi meg, hogy Antolin is elvitt tõle egy csomó pénzt, nem épp a legjobb helyzetben van
3, Lucia: õ érte ölne mindenki Curielek-Galvanok-McGuire-ök közül
4, Perlita: dettó, de azért durva lenne, ha egy kislányra pályáznának
5, Maripaz: mi van ha netán visszatér a luxusútról, õ még képes lenne betársulni is, hogy esetleg õt rabolják el, na de õ az, akiért még egy lyukas garast sem adnék. :P :P
Akárkit is visznek a McGuire-ök úgyis segítenek neki, már ha összejön valami nekik, mert Saul nem a híresen sikeres akcióiról ismert! :P
offtopic
napraforgó 2012 ápr. 21. - 09:07:10
(1614/2153)
OFF
Ezt én elhiszem. Az állatoknál fontos, hogy az éppen aktuális almot fel tudja nevelni a nõstény. Ezért, amíg szoptat, szünetel a peteérés, nem ivarzik, nem párzik föl újra. Ha már elválasztotta a kölykeit, újra ivarzik, párzik, vemhes, ellik, kölyköket nevel. Ez az élet rendje.
Így van ez pl. a macskáknál, és az oroszlánoknál is. Ezért öli meg a kanmacska, meg a hímoroszlán a kölyköket. Az anyaállat, ha elveszítette a kölykeit, hamarosan újra ivarzik, párzik, stb.

Azért ez az embernél nem pontosan van így. Az ember tudatos lény. Persze egy anya igyekszik "igény szerint" szoptatni a gyermekét, de ezt rengeteg tényezõ befolyásolja. Pl. nem mindig ér rá, esetleg nincs mindig otthon (nagymamára hagyta a gyereket, amíg valami hivatalos dolgát el kell intézni), a gyerek sokszor nem is éhes, csak cumizni akar, anyuka ideges, vagy gyenge fizikumú, nem tud megfelelõen szoptatni. Az állatoknál nincs mese, ha a nõsténynek nincs elegendõ tápláléka, nem tud szoptatni, a kölyke elpusztul. Vége.
Az embereknél azért ilyenkor felírnak tápszert, egyéb más módon táplálják a babát.

Az "igény szerinti" táplálás - ez is nehezen értelmezhetõ.
Az én idõmben a három óránkénti szoptatást tartották megfelelõnek, a gyereket elõtte - utána mérni kellett, és az eredményt vezetni egy füzetben, így a napi 7-6, majd 5 etetés adatait pontosan lehetett követni. Központi kérdés volt a "mennyit hízott a gyerek?", ha nem megfelelõ ütemben fejlõdött, az orvos tuti rábeszélt a tápszerre. Három hónapos korban meg KELLETT kezdeni az elválasztást, szilárd kajára átállítani a babát, akkor is, ha jól szopott és szépen fejlõdött.

Aztán késõbb hálistennek visszatértek a természetes módszerhez, 6 hónapos korig fel se merült az elválasztás, ha a baba egyébként jól szopott és jól feljlõdött. Nem kell minden etetés elõtt - után mérni a babát, ha az idõnkénti mérés fejlõdést, növekedést mutat, akkor minden rendben.

Van olyan ismerõsöm is, akinek már majdnem 3 éves a gyermeke, de még mindig sokszor a cicire kéredzkedik.
No ez a másik véglet. Mert nyilván jó az anyatej, a legjobb táplálék, de azért kicit furcsa, ha a járni, beszélni tudó 2-3 éves gyermek pl. a buszon az anyja mellén lóg. És valószínûleg nem is annyira táplálkozik, inkább csak vígasztalódik, fáradtság, nyûgösség ellen használja az anyja mellét.

Erre nehéz mit mondani. Az afrikai, dál-amerikai primitív törzseknél talán természetes, nálunk nehezebben viselik. Én is. Mert nem érdekel, hogy anyuka hány éves koráig szoptat - vagy cumiztat - a mellén - de tegye ezt inkább otthon, ne nyilvános helyen.

Visszatérve az etológiához, a nõknél nem feltétlenül szünetel a peteérés a szoptatás alatt. A nõgyógyászom anno figyelmeztetett, hogy még a szoptatás alatt is kell védekezni, ha nem akarok túl hamar ismét teherbe esni, mert ez azért nem biztos módszer.

Inkább az ellenkezõjét lehet mondani, ha szoptatás alatt teherbe estél, nagy valószínûséggel elapad a tejed. Bár ez sem 100%,. mert arról is hallottam, hogy egy nõ már 6 hónapos terhes volt és még mindig szoptatta az elsõ gyermekét, szülés után meg akár mindkettõt.

A lényeg az, hogy én az etológiát nem alkalmaznál feltétlen érvénnyel az emberre, ott száz egyéb hatás ér.
Az állatoknál nyilván ez jobban mûködik, ezért lehet ott következtetéséeket levonni.

A sorozatban ez akkor merült fel, amikor Camilo felvetette a közös gyerek kérdését. Vegyük úgy, hogy a kicsi már mintegy 6 hónapos volt és esetleg lassan szóba is kerülhetett a téma, ha a szülõk nem akarnak nagy korkülönbséget a gyerekeik között. De itt Lucia nyilván inkább azért vonakodik, mert nem akar Camilotól gyermeket, mert az már valóban hozzá kötné õt. Már így is elég bonyolult az élete, nem akarja tovább bonyolítani.


Jajj, annyira kiszámítható a vége - Camilot nyilván elteszik láb alól, hogy hogyan, azt nem tudom. Lucia ejt 3 könnycseppet: Jó ember volt, mondja, aztán mindent feledve siet Ivan karjaiba.

És mindenki boldogan él, amíg meg nem hal. Az esküvõn meg folyt a sárga lé Hencidától Boncidáig....