Téma: A-X-L

Poldari 2022 máj. 15. - 09:03:59
(7/7)
Nagyon hervadt film! Diszkózene, diszkó fények egy harci kutya programjában!?
2/10
Nico71 2022 márc. 17. - 20:03:59 2/10 Előzmény Rotovics Kázmér
(6/7)
Köszi! Erre nem jöttünk rá! ;-)
Tök logikus így számolni az időt! :-D
4/10
Rotovics Kázmér 2022 márc. 17. - 19:19:46 4/10 Előzmény Nico71
(5/7)
0.1 óra az 6 perc. Szívesen. :DD
2/10
Nico71 2022 jan. 15. - 12:54:25 2/10
(4/7)
Mesének is gyenge! Még a kiskamasz gyerekeim is marhaságnak tartották. Végigszenvedtük, de időpocsékolás volt.
Egyértelműen a Rövidzárlat (1986) film remake átdolgozása a mai trendnek megfelelően. Csupán abban tér el ez a film, hogy nincs benne saját ötlet, nincs benne humor, nincs benne szerethető színész, sőt, kedvelhető robot sem.
Mellesleg, ezek a fegyverek nem filmes kitalációk, hanem létező holmik. :-(
https://www.portfolio.hu/global/20211021/lerantottak-a-leplet-a-fegyverrol-ami-a-katonak-legrosszabb-remalmat-valtja-valora-506014

Harci gép, ami semmit nem bír ki, ráadásul két hónapos kölyökkutya értelmi szintjén van. Egy a lábába hatoló vascső majdnem kicsinálja, amihez még fájdalmi reakciókat is mutat. Amikor a jóképűnek egyáltalán nem mondható (bagolyképű) srác kihúzza a csövet, már meg is gyógyul a vadállat. Milyen robot, ami alapvetően mindenkit ellenségnek tart?
Harci robot, ami nem állja a tüzet, az eletrosokkot, tehát bárhogy egyszerűen elpusztítható. Két tudatlan, tanulatlan kölyök 3D nyomtatóval újra alkothatja, akkor ez lényegében egy játékkutya gyerekeknek. :-)
Még egy érdesség, ilyet is csak amerikai filmesek tudnak kitalálni. A robotkutya időmérése szerint 0,1 óra időmérési forma is létezik. :-) Megmondaná valaki, az hány percnek számít? :-D
Az csak nekünk volt feltűnő baki, hogy a kutya projektorra elé álló srácok hátán nem az jelenik meg, ami a falon? Tehát, a testükön áthatolva vetíti ki a falra az adatokat a robotkutyus? :-)
Az is jó beszólás a privát katonától: "A terült tiszta, a robot érintetlen!" - körbe sem néztek, hogy megállapíthatnák, mennyire tiszta a terült, a robotkutyáról pedig tudják, hogy nem érintetlen. Hiszen az elmúlt napokban kiszabadult egy őrzött létesítményből, elkóborolt, megsérült, megismert embereket, összepárosította magát egy sráccal, leégette lángszóróval egy hülyegyerek, majd 3D nyomtatóval újjáépítették és éppen egy szerelőállásban van. :-)
A valóságban Guantánamóban kötött volna ki a főszereplő fiú és lány, de még a lángszórós haverjuk is, a fiú apjáról nem is szólva. A börtönkulcsot pedig jó messzire dobták volna. Sőt a lány Mexikói anyukáját is kitoloncolták volna az USA-ból. A tervezőnek pedig kinyalták volna a hátsóját, kapott volna még néhány millió dollárt, hogy még jó sok ilyen hülye gyilkológépet gyártson.


4/10
sorozatneked.hu 2021 nov. 29. - 18:09:01 4/10
(3/7)
4/10

Hááááát. A motorok jók voltak benne. Thomas Jane megöregedett sajnos, Becky G meg cuki csaj, csak kár, hogy nem nőtt magasabbra. :( A film maga sajnos felejthető alkotás, se eleje, se vége.
3/10
sexykex 2020 júl. 10. - 04:01:48 3/10
(2/7)
Tetszik ez a 12 éven felülieknek készített családi film – persze van az úgy, hogy megnőnek a gyerekek – a rendkívül béna harctéri robotkutyával. Elég könnyen barátkozott a blöki és még a vadméhek is kicsinálták volna a pajkos ugrándozások közepette. Előkerült az összes ide illeszthető sablon az ide nem illőkkel együtt. Szerintem egy rendkívül harmatos tákolmány az egész.
7/10
Nótárius 2020 jún. 06. - 11:55:40 7/10
(1/7)










A szigorúan titkos kormányzati programban létrehozott, rendkívül tanulékony, katonai célú robotkutya megszökött a megalkotóitól. Majd miután összetalálkozott Miles-szel egy motokrosszos fiatalemberrel (és kevéssel később Sarah-val) gyorsan összehangolódva, különleges baráti (!) köteléket alakítottak ki egymással. 
Ezután mindhárman szembesülni kényszerültek az alávalóság pusztító gonoszságával. Majd a robotkutya keresésére indult fegyveres egységek és drónok elől menekülve kellett számos veszéllyel szembenézniük, de A-X-L-re akkor már mint határozott védelmezőjükre számíthattak; míg végül aztán ...

A film romantikus cselekményére nem vesztegetnék szót, mivel számomra fikcióként is volt annyira elgondolkodtató, látványosan érdekfeszítő és etológiai szempontból ugyancsak figyelemre méltó; hogy az előfordulható hibái számbavételét meghagyom másnak.

A filmhez való viszonyulásomhoz és értékelésemhez hozzájárulhatott az is, hogy a téma-alapja szinte aktuálisan idézte fel az alábbi, nemrég a szemem elé került, önmagában és kapcsolódóan is nagyon érdekes tudományos publikációt:
Amikor a robot vissza­kérdez – a kutya mint koncepció fontos
https://www.innoteka.hu/cikk/amikor_a_robot_vissza_kerdez_a_kutya_mint_koncepcio_fontos.2049.html?fbclid=IwAR0oelhVG0EzLZVgeWN85g7qxmwAY8rSHpZfPXCcbEfdKZfj61JtCHM3Ms0