offtopic
pozsizsuzsi 2009 nov. 07. - 22:37:40
(20/60)
Elsõ hsz, új reges, nem neked szánta. :)
tombenko 2009 nov. 07. - 22:17:45
(19/60)
Ezt miért nekem címezted? Felõlem mindenki abban hisz, amiben akar, amíg nem akarja a nézeteit ráerõszakolni másokra. Más kérdés, hogy csak a hülyék nem veszik tudomásul a tényeket.
Egy másik szkeptikus.
tombenko 2009 nov. 07. - 20:47:43
(18/60)
Nem. Az evolúció tények halmaza, azaz elmélet. Egyébként miér ne lenne összeegyeztethetõ bármilyen isten létével?
2/10
bluesman 2009 nov. 07. - 18:23:21 2/10
(17/60)
Egy pár idézet, bárgyú hívõktõl!

Azok az emberek, akik nem tudományos munkát végeznek, abban a félreértésben élnek, hogy a tudósnak széles körû ismeretei következtében vallástalannak kell lennie; ellenkezõleg, a mi munkánk Istenhez közelebb visz bennünket.”

(Ernest Rutherford, 1871-1937, Nobel-díj (fizika), 1908)

„Csak a tudomány vagy a vallás terén iskolázatlan emberek gondolhatják azt, hogy ez a kettõ szemben áll egymással.”

(Paul Sabatier, 1854-1941, Nobel-díj (kémia), 1912)

„Abból, amit a tudomány tanít nekünk, arra a következtetésre juthatunk, hogy a természetben emberi léttõl független rend van, olyan értelmes rend, amelynek a természet és és az ember alá van rendelve. Mind a tudomány, mind a vallás Istenbe vetett hitet kíván. A hívõk számára Isten van kezdetben, a fizikusoknak pedig Õ van minden megfontolás végén. Az elõbbiek számára Isten a bázis, az utóbbiaknak a világ minden megfigyelésének koronája. Amikor mi Istennek tulajdonítjuk a jóság és a szeretet tulajdonságain túl a mindenhatóságot és mindentudást, akkor az Istenhez menekvés a vigaszt keresõ embernek igen nagy biztonságot, boldogságot nyújt. Bárhová nézünk, sohasem találunk ellentmondást a vallás és a tudomány között, inkább tejes összhangot minden lényeges pontban. Vallás és tudomány párhuzamosak, és a távoli jövõben ugyanahhoz a célhoz jutnak. Ennek megvalósítására legjobb, ha állandóan törekszünk a tudomány lényege és célja, és a vallásos hit megértésére. Akkor egyre világosabb lesz az, hogy bár a módszerek különböznek, mivel a tudomány általában az értelemtõl függ, a vallás pedig a hittõl, a haladás értelme és iránya teljesen megegyezik. A vallás és a tudomány állandóan vállvetve küzd a kételkedés (szkepticizmus) és a vaskalaposság (dogmatizmus), az istentelenség (ateizmus) és a babona ellen, és a mottó, amely örökre jelzi ennek a küzdelemnek az irányát: ’oda, Istenhez!’”

(Max Planck, 1858-1947, Nobel-díj (fizika), 1918)

„Az isteni elsõ intuitív megérzéstõl az Isten létezése felõli meggyõzõdésig a tudománynak lényeges szerepe van.”

(Erwin Schoedinger, 1887-1961, Nobel díj (fizika), 1933)

„Azok, akik megpróbálták eltörölni az isteneszmét, szégyenletes és tudományellenes munkát folytattak. Én az akkoriban divatos kételkedéssel léptem a felnõtt korba, és 30 év laboratóriumi munkájába került, hogy meggyõzõdjem róla: pontosan azok csaptak be szándékosan, akiknek az lett volna a kötelességük, hogy megvilágosítsanak engem, legalább saját tudatlanságuk elismerésével. Én erre a hitre a biológia és a fizika ösvényeit kutatva jutottam el; meg vagyok gyõzõdve róla, hogy bármely gondolkodó tudós számára lehetetlen, hogy el ne jusson erre a következtetésre, hacsak nem vak és tisztessételen.”

(Pierre Lecomte du Noüy, 1883-1947, biofizikus, a sebek gyógyításának fiziológiáján dolgozott.)

„A tudomány erõsíti a vallásosságomat. Minél jobban kapcsolódom a fizikai világhoz, annál jobban hiszek az Isten valóságában.”

(Hubert Aleya, a Princetoni Egyetem kémiaprofesszora)
2/10
bluesman 2009 nov. 07. - 18:16:34 2/10
(16/60)
Beteg agyú hívõk? Mirõl beszélsz?

Olvass már utána, hogy mennyi hívõ tudós(Einstein) és zseni, aki összetudta egyeztetni a hitét a tudománnyal.
A kettõ nem zárja ki egymást.

Az evoluciót ma a legtöbb ember vallásnak tartja, és nem bizonyított ténynek!

Vajon mi az oka ennek?
Szerintem az, hogy az embernek nem nyújt válaszokat az élet értelmére és gondjainak megoldására.

Az evolució nem tény!
twillight 2009 nov. 07. - 17:54:09
(15/60)
A teista istent nyilván lehetetlen cáfolni, hiszen nincs definíciója, amit cáfolni lehetne. A biblia istenét viszont ízekre kapjuk pillnatok alatt.

Az evolúciót meg senki nem tiszteli istenként, ahogy a gravitációt sem. Ezek a dolgok csak vannak, történnek. Csak a beteg agyú hívõk, akik szántszándékkal mondanak ellent minden bizonyítéknak, csak õk hordanak össze olyan hülyeségeket.
2/10
bluesman 2009 nov. 07. - 16:49:42 2/10
(14/60)
Ez mind szép és jó, egy ateista szemszögébõl. De engem nemhogy meggyõzött volna, hanem megerõsített abban, hogy Isten létezik. Ha Isten nem létezik, akkor nincs bûn, szenvedés, sõt ártatlanok és jók sem léteznek, mert az evolúció az, ami "osztogatja" ezeket genetikai alapon. Ezek szerint állatok vagyunk, akik megérdemlik, hogy kipusztuljanak. Egy gazdag és menõ tudósnak, aki nem nélkülözik lehet, hogy csodálatos egy Isten nélküli világ, de sok embernek az egyedüli vigasza az Istenben vetett hit, amit sokan próbálnak lerombolni, de ez nem fog sikerülni nekik.

Sokan megpróbálták de sikertelenül. Rengeteg hívõ tudós és kutató létezik, amit az evolúciót Istenként dicsõítõ emberünk elfelejtett megemlíteni. Egy ember sem jelentheti ki teljes bizonyossággal, hogy Isten nem létezik!

Egy híres Istentagadó, ateista, tudós, filozófus, így nyilatkozott halála elõtt: "Van egy dolog ami minden örömömet elrontja, attól félek, hogy a biblia igaz."
10/10
viktor666 2009 nov. 07. - 15:53:57 10/10
(13/60)
...egész nap ilyeneket néznék... ennek van értelme... CSODÁLATOS ez a pasi!
tombenko 2009 nov. 07. - 10:45:36
(12/60)
Bár lenne egy csatorna, ami szigorúan a természettudományokra szorítkozik! Lehet, hogy a tévénken nem is lenne a többi beállítva...
palko2 2009 nov. 07. - 07:26:10 Előzmény tombenko
(11/60)
Detto :-(((
tombenko 2009 nov. 04. - 07:20:57 Előzmény pozsizsuzsi
(10/60)
Mint mindig. Annyira nem érdekel a tévé, hogy az ilyen mûsorokról is le tudok maradni. :(
offtopic
pozsizsuzsi 2009 nov. 03. - 00:07:30 Előzmény tombenko
(9/60)
A célegyenesben csatlakozol? Bár ez az utolsó rész izgi lesz azt hiszem, csõstül jönnek a trolljaid. :D
tombenko 2009 nov. 02. - 21:12:02
(8/60)
Megnézem, remélem, jó lesz. Bár Dawkinst ismerve biztosan az.
josti01@freemail.hu 2009 nov. 02. - 19:59:50 Előzmény Anke
(7/60)
Most regisztráltam, hogy leírhassak valami olyasmit, amit te is mondtál. Miért kell kiemelni egy tudománynépszerûsítõ dokumentumfilm leírásánál, hogy a készítõje egy ATEISTA. (De azért) érdemes megnézni a filmet.. Nagyszerû tudós, de ateista. Úgy tekintenek erre, mint valami stigmára, ami csökkent a munkásságának értékébõl és magyarázatra szorul. Jócskán rányomja bélyegét ateizmusa. A kreacionisták téveszméi nyomnak rá különbözõ "bélyegeket" a tudományra, Dawkins egyáltalán nem tesz hozzá semmi felesleges dolgot az evolúcióhoz. Pláne nem Bélyeget.
offtopic
7szünyü 2009 okt. 31. - 14:36:03
(6/60)
Mindig is megengedõ voltam :) Legfeljebb akkor nem, ha annyira felhúztak, hogy megfeledkeztem magamról. Szerintem nincsenek többen, csak most jobban látszanak :) Különben is, mindenki abban hisz, amiben akar, nemdenem? Amíg ezt nekem is megengedik, addig engem nem zavar. Az zavar, ha rám akarják erõltetni. De ezt is elég egyszerû elhárítani :)
(Meg az is lehet, csak a dilibogyóim miatt vagyok ilyen toleráns %)
offtopic
pozsizsuzsi 2009 okt. 31. - 14:20:22
(5/60)
Ejj de megengedõ vagy ma.
Már az is eléggé zavar, hogy 150 év nem volt elég a befogadáshoz, de hogy manapság ennyire felszaporodott a trollizmus, az már több, mint aggasztó...
7szünyü 2009 okt. 31. - 12:54:10
(4/60)
Azér mennek oda, mer õk lesznek a jövõ hogyhíjjákjai. És még mindig jobb, mint csavargyárba melózni, vagy sorbaállni segélyér. ;) Így megy ez... ;)))
Angolszász nyelvterületeken hagyományosan nagy (nagyobb, mint nálunk) az egyházi befolyás az oktatásban, ezért ezen nincs mit csodálkozni (ld. Kákabelü és családja ;)
Amíg vannak Dawkinsaik, addig még nincs veszve minden :)
pozsizsuzsi 2009 okt. 31. - 11:19:01 Előzmény 7szünyü
(3/60)
Az elsõ részben elkeserített, hogy kiderült: Angliában 10 egyetemista közül 4 kreacionista. És hogy Richard Dawkins oxfordi egyetemi tanár, evolúciós biológus arra kell cseszkedje az idejét, hogy meggyõzze a hallgatóit, és mondjuk kövületeket mutogasson nekik.
Az ilyen hallgatók mi a frászt várnak az egyetemi tanulmányaiktól? Minek mennek egyáltalán oda?
Elkeseredtem, na.
offtopic
7szünyü 2009 okt. 24. - 13:39:14 Előzmény Anke
(2/60)
Valahol egyenesen ifjú kreacionistaként említették (Darwint) X]
Anke 2009 okt. 23. - 18:49:01
(1/60)
Nagyon örülök, hogy levetítik ezt a háromrészes sorozatot, igaz jól eldugva az M2-n, de ehhez már hozzászoktunk. :)

Ellenben nem értem, hogy miért egy vallásos paranoiásra bízzák a film ismertetõjének írását.
Milyen alapon jön ide a rendezõ ateizmusa. Még életemben nem olvastam olyan dokumentum filmismertetõt, ahol kiemelték volna, hogy a rendezõ vallásos és rányomta a bélyegét a témára, pedig igencsak sok ilyen mûsor van. Ez tényleg paranoiás, nem? (költõi kérdés volt)
A másik ferdítés, miszerint Darwin lelkésznek készült. Sohasem készült annak! A tájékozatlan író lehet, hogy a wikipediából szedte a részinfot, mert ott írják, hogy teológiai tanulmányokba kezd Cambridge-i egyetemen, de nem abba kezdett, hanem természettudományi tanulmányokba. De ha teológiai tanulmányba kezdett volna sem jelenti, hogy lelkésznek készült.