olahmiki1959 2014 júl. 16. - 06:22:09
(4/4)
Egész jó volt, volt egy hangulata, és a színészek meglepõen jók voltak benne.
-greghouse- 2014 júl. 15. - 12:53:45 Előzmény Texas Bill
(3/4)
Ez nem teljesen igaz. Ez a (közismert Hollywoody) mondás nem a "könyvre" vonatkozik (abból valóban mindenki azt csinál amit tud és akar), hanem a forgatókönyvre (ami messze nem ugyanaz). Ebben az esetben viszont pont az a lényeg, hogy "jó forgatókönyvbõl is lehet rossz filmet csinálni, meg jót is, de rossz forgatókönyvbõl a büdös életben nem tudsz jó filmet csinálni", ami nem meglepõ, az alapanyag fontos, sz...ból nem lehet várat építeni. A film minõségét nem az irodalmi regény, novella korlátozza, hanem az az alapján írt (karakterekre, jelenetekre, színhelyekre stb. bontott) forgatókönyv.
...Valahogy a franciáknak nem sikerült (eddigi tapasztalataim szerint) Agatha Christie-t jól feldolgozni, de ez nem is könnyû, mivel Christie nem a "modern", gyors krimiket írta, hanem más stílusban, ahol száz oldalas leírások vannak a karakterek jellemérõl, elhintve apró nyomokat, melyek alapján (elvileg) az olvasó is össze tudja rakni a képet. Ilyen szerkezetû könyvet megfilmesíteni nagyon nehéz, és én - kövezzetek meg - nem is vagyok benne biztos, hogy lehet, vagy egyáltalán kell-e. Egyszerûen nem filmes alapanyag, a könyvek zseniálisak, olvasni kell, tudom, ez ma nem divat, de mégis ezt kellene tenni.
offtopic
Texas Bill 2013 nov. 22. - 17:22:14
(2/4)
Rossz könyvbõl is lehet jó filmet készíteni, jó könyvböl is rém rosszat.
olahmiki1959 2013 nov. 22. - 17:14:36
(1/4)
Sajnos, az a tapasztalatom, hogy Agatha Christie történetei - egy-két kivétellel, - csak olvasva jók, filmen nem annyira.