Sz. Péter júl. 05. 21:24:02 Előzmény deadscott
(6/26)
Azért kell ilyen filmeket megcsinálni mert (egyrészt üzlet, másrészt) lesz akinek tetszik.
Őket hívják célközönségnek. Te - akinek nem tetszik - nem tartozol bele.

Olyan filmet pedig kb. lehetetlen készíteni ami mindenkinek tetszik.


1/10
deadscott júl. 05. 20:35:38 1/10
(5/26)
A nyugdíjas Batman tipikus esete. Miért kellett ezt az illúzióromboló gagyit megcsinálni? Már a harmadik rész is rossz volt, de azt legalább egyszer, tisztességből végigszenvedtem. Ezt fájt nézni.
10/10
KriszXD56 júl. 05. 20:01:35 10/10
(4/26)
Azt kell hogy mondjam hogy ez összejött. Jó Eddie Murphy is megöregett már, és az eredeti szereplők is. De a film hozza azt a poén akció kombót amit a trilógiától megszokhattunk. Kapunk egy Apa lánya szálat. És hát a szokásos rosszarcok sem maradnak el. Méltó visszatérés volt ez ami nem rontja az eredeti filmek varázsát. Foley megöregedett, de azért még részben tartja a fiatalkori énjét...
5/10
Atis88 júl. 05. 18:28:22 5/10
(3/26)
Nosztalgia faktor van benne, de amúgy meg nem nagy szám.
7/10
itsme1 júl. 05. 08:14:16 7/10
(2/26)
Alig várom már a sok okost, akik majd a Netflixet fikázzák (miközben előfizetői), vagy hogy minek kellett előrángatni egy negyven évvel ezelőtti történetet...
Axel Foley karakterét imádtam annak idején, Eddie Murphy későbbi munkásságát már nem annyira, tehát mondhatom, hogy elfogultságom kiegyenlítődött, amikor leültem megnézni a negyedik részt, amiben (kellemes meglepetésemre) feltűntek a régi szereplők is. A történet gyorsan beszippantott, és bár új elemeket nem tartalmazott, mégis végig lekötötte a figyelmemet. Az összetört autók száma is a nyolcvanas évek hangulatát hozta vissza, tehát mondhatom, hogy kisebb nosztalgiával néztem ezt az alkotást.
7/10
Pimpalini júl. 05. 00:34:38 7/10
(1/26)
A kritika lehúzta ezt a filmet, ezért mindenképpen meg kellett néznem. Mármost amennyiben a karót nyelt kritikusok hamleti monológokat, vagy egyéb komoly életbölcsességeket, netán túlpörgetett és agyonvágott akciókat vártak el ettől a filmtől, akkor megértem, hogy csalódtak. Vagy csak azért csalódtak, mert eleve csalódni akartak.

Komolyra fordítva a szót, szerintem Axel Foley újabb története teljesen élvezhető lett, mivel gyakorlatilag azokat az elemeket, karaktereket, helyzeteket, poénokat, fordulatokat hozta, amit az első részek. Azzal/azokkal pedig nem volt túl nagy gond. Aki a 80-as, 90-es évekkel kapcsolatos nosztalgiamozira vágyna, ezzel a filmmel tökéletesen elégedett lehet.

Másrészről bizonyos körökben divat a Netflixet reflexszerűen elmarasztalni, ezt egy bizonyos szubkultúrában beugrónak is lehetne nevezni, de akcióvígjáték műfajon belül ezzel a filmmel nem volt semmi probléma, sem "netflixes", sem egyéb, még annak ellenére sem, hogy 100%-ban a fent említett szolgáltató nevével fémjelezhető.

Úgy gondolom, az utóbbi években tapasztalt nosztalgia-cunami hullámai közül hiányzott volna ez a darab, szóval összességében véve ajánlom azoknak, akik anno kedvelték Axel Foley-t, és a 80-as, 90-es évek hangulatát.