2/10
trev 2009 szept. 02. - 20:32:56 2/10 Előzmény intellectuel
(270/610)
"Látod itt nagyot tévedsz. rengeteg keleti filozófiai nézet van, nem mindegy melyiket hol használjuk. rendkívül mély mondanivaló van az ORÁJ karakterben ! itt most nem megyek bele, mert nagyon sokáig tartana leírni, és téged úgy sem érdekel. a filozófiai irányzatok relatívisztikus interpretációjátol kezdve sok szerepük van. sok érdekességgel kecsegtettek."

Francokat. Az ORÁJ ötlete simán "csak" a Star Trekhez nyúl vissza (vö. DS9 Dominium és Jem'Hadar "szilárdakhoz" való viszonya), de sajnos az egész SG bûzlik a ST koppintásoktól, az alapötletet is beleértve (vö. Iconia kapui). Persze le tudja kötni az embert, ha éppen nincs jobb dolga, de nem minõség.
Popej01 2009 szept. 01. - 18:59:03 Előzmény Vinogradov
(269/610)
A hozzászólásom ,amit nem szeretnék ha bárki is a többi hozzászólásokhoz kapcsolna, ugyanis saját vélemény.Szeretem ezt a fajta mûfajt,és nem azt nézem,hogy hogyan lehetne jobb hanem egyszerûen csak élvezem a filmet.
offtopic
Vinogradov 2009 aug. 30. - 12:11:26 Előzmény intellectuel
(268/610)
Ja és ez volt a slusszpoén?

Óriási, komolyan mondom, ehhez csak gratulálni tudok!
offtopic
Vinogradov 2009 aug. 30. - 11:22:48 Előzmény intellectuel
(267/610)
Bocsáss meg, tényleg nem gonoszságból, de ez most mi akart lenni???

Mert, ahogy mondani szokták - ez nekem marhára nem jött le... :)

Most ezzel az Atlantiszból - ami mellesleg, jó lenne, ha tudnád, éppen idén ért véget... - :), vagy LL-bõl akartál hülyét csinálni?

Mert - részben - kb. tényleg így nézne ki, ha bevennék ebbe a csapatba ezt a hihetetlen és szédületes szellemi képességekkel bíró hölgyet, de az sztem nagyon gáz, hogy karaktereket és a valóságot kevered egymással, mint egy ovódás, vagy a bakonybéli öregasszonyok, akik Isaura felszabadítására szerveztek gyûjtést csekélyke húsz esztendõvel ezelõtt... :)

Ez mondjuk magyarázatul szolgálna az elõzõ hsz-emben felvetett kérdésekre is, köztük leginkább arra, hogy miért nézel ilyen hihetetlen szellemi pezsgéssel bíró filmeket?
intellectuel 2009 aug. 29. - 18:24:31
(266/610)
Véleményem szerint a sg atlantiszba, egy önfeledt eredeti karakter kellene, hogy ismét elõbújon a sorozat az sg series tündöklése után. például Lyndsey Lohan megfelelõ lenne eme célra. Vele talán vissza lehetne tornázni a nézettséget, legalább a régi idõk felére. Bár a büdzsét kicsit visszafogná, azonban késõbb visszajönne a bevételi oldalon :-)




FORGATÓKÖNYV SZPÓJLER



Beszélik, hogy fel akarták kérni Lindsey Lohant, egy atlantiszi karakter megszemélyesítésére a SG Atlantiszban. Elõször volt egy kis nehézség, ugyanis bevonták californiában a jogsiját. Azután az elsõ próbán, amikor az ugrót vezette 50m után beleszállt a csillagkapuba, amit nem tudtak megjavítani, építeni kellett másik kelléket. Mondanom sem kellett, hogy 5 perc mulva lefagyott az Atlantis XP a laptopon amit használt, miután újra bekapcsolták Lindsey klippeket kezdett véletlen szerûen lejátszani, ezért újra kellett installálni. Utólag kiderült hogy az élõ lidérc PC Lindsey varázslatos újja hatására átalakította a lidérc gént egy vírussá, amitöl a lidércek olyanokká kezdtek válni mint Lyndsey, és minden forgatás elõtt külön kellett behozatni a lidérceket, mert kimaradoztak az éjeli tivornya miatt, és persze nem fizették ki a szállodai számlát sem, ezért egy alkalommal a rendõrség is kiszállt. Beakadt a dauerolt haja a liftbe. A hajfestékét véletlen a kellékes összekeverte a lidérc szõkítõvel , és bekente vele a királynét, azóta hívják a lázadó lidércek vörös démonnak az uralkodót, és egyetlen lidérc sem mer enni vörös hajú emberböl azóta sem.
Már a második nap kezdte felmondani Mccay a szolgálatot ; nem bírta az egója Lindseyt. Nem tudott megjavitai egy kütyüt sem amikor jelen volt Lyndsey, és elkezdett illedelmes és szófogadó lenni, és elõzékeny az emberekkel, amitöl kiütések lepték el a testét. Az orvos szerint csupán hókuszpók szindrómáról volt szó.
Tiltakoztak a lidércek, hogy fiatal kora ellenére, az alkohol miatt, már olyan állapotban vannak a belsõ szervei, pl : máj, mint egy 60 évesnek. Nem igazán tudnának táplálkozni belõle. Az elsõ próba lakoma alkalmával Lindsey fiatalodott a lidérc javára, az eset után a lidérc alkoholista lett.
Lindsey szokásos kívánságára a rumorst kellett volna fõcímzenének leadni. A lidércek tíltakoztak, hogy a klip sötét borongós hangulata miatt lyndsey konkurencia lesz, az imageukra nézve. Végül mielõtt megszakították volna a kontaktust Lyndseyvel az afférok miatt, Lohan kisasszony visszamondta a felkérést, mert nem érezte igazán középpontban magát.
offtopic
Vinogradov 2009 aug. 29. - 12:00:18
(265/610)
"Ez azt jelenti hogy roppant tárgyilagos voltam, te pedig amint a szövegkörnyezetböl kitûnik, éppen ellenkezõjét szeretted volna kifejezni. a bakikat nem szégyen elismerni."

Nem bizony... XD



"Nade az SG seriesben volt ám elég sok bizsergetõ intellektuális élmény !"

A SG-ben és az Atlantisban is megtalálja az intellektuális élményt, az, akit érdekel a sci-fi mûfaj.

Téged úgy tûnik, nem igazán.

Nem baj, de legalább ne huhogd le azokat , akik igenis megtalálják benne az - adott esetben akár intellektuális - élvezetforrást.

Különösen nem akkor ha csakugyan nevezheti magát entellektüelnek az illetõ - mondjuk én... :)



"Hát ha olvastad eddigi hozzászólásaimat tudnod kéne, hogy már többnehányszor megindokoltam, igencsak alaposan, hogy miért érzem így"

És még idézel is belõlük, te jó ég...

Csak az a baj, hogy ezeknek a kilencven százaléka ugyanúgy degradáló megjegyzésekkel teli - szemmel láthatólag nem tudsz tárgyilagosan megmunkált, igényes érvrendszert felépíteni.

Pedig az entellektüel ott kezdõdik, hogy tud tárgyilagosan kezelni kérdéseket, tud több nézõpontból is szemlélni dolgokat.

Neked ez nem megy - nem baj.

Van ilyen...



"a lidércek pedig úgy néznek ki mint a woodstockból elszakadt narkósok hidrogénezett szõkére vámpír stylusban, retro new age kutyulék stílusban, mint a suhancok akik most akarnak almát bugázni a kertbõl."

Nem, ez tényleg nem degradáló megjegyzések tárháza...

Fúúú...

NO COMMENT...



"aug 4

a lidércek mindenkit összevissza esznek, nem sok intellektuális élményt nyújtva. kielégületlenül állok fel a videó elõl másnap, lassan már nem veszem fel a részeket :P"

Ezért nem vagy tisztában az események folyásával.

Akkor tudnád, hogy már az elsõ évad vége felé két nagyon izgalmas, mondhatni, diplomáciai magasiskola élményét nyújtó rész található, amelyben lidércek egy csapata szövetséget ajánl az embereknek.

Még tovább fejlõdnek a dolgok a következõ évadokban: elég, ha csak Shephard különleges kapcsolatát említem a lidércekkel.

Persze ezekrõl nem tudsz, hisz nem is láttad a szóban forgó epizódokat.

Nem baj, csak akkor ne "woodstoki emberezzél", meg ilyen baromságok...



"nem igazán fûzi tovább az sg verzó szálát. az atlantis nem igen hasonlít a sg film ami az igazi volt és a sg sorozatra, amolyan újszülött. ismerem a replikátorok filmbeli mondanivalóját, de nem értek egyet vele, náluk a korlátlan hódítás a cél, és azt kell meghódítani ahol van is valami, nem néhány ember, viszont õk már annyira fejlettek hogy felesleges fejlesztgetnije magukat. nem igazán illik bele az sg történetbe, inkább csak elvarrják a szálakat."

Az tényleg ne zavarjon, hogy az sg-ben is ugyanúgy hasonló volt a funkciójuk, nem egy, nem öt, nem húsz részen keresztül. :)



"a lidércek nagyon primitív emós vámpíros benyomást keltenek, ezért olyanok mint a woodstoki ember kiszõkítve egy csomó emós társasága után.
el kell ismernem ezt a verziót elfuserálták, persze egy különálló verziót akartak ; ez is lett !"

Ezek sem voltak degradáló és abszolút nem tárgyilagos megjegyzések, nem, tényleg... :)



"Tulajdonképpen a mai 21.századi emberben amiben számos nyomot hagyott sok tini szubkultúra és horror scifi, nem igazán gerjed bennük félelemérzet ! mindenki azt írja a sikoly és a tudom mit tettél tavaly nyáron c forumban, hogy ma már ha leadnák azon filmeket, akkor már nem lenne félelmetes horrór élmény. olvasd el azt is tanulságos!"

Szóval számodra az jelentené az intellektuális élményt, hogy megijedj a lidércektõl...

Ezek aztán az összetett gondolatok, brávó!



"Valójában nem tölti be a kívánt funkcióját a lidérc faj, elég nevetségesen néznek ki, sajnos ápolatlan sérójuk és divatjamult felismerhetetlen fazinú dreszkójuk inkább éhes hajléktalan ember benyomását keltik. elég bárgyúan és szegényesen
kommunikálnak, és kérlek az a kifejezés, hogy lakmározni, mert mindíg ezt fújják,; hahhh, nyomatékosan alátámasztják ezt."

A "lakmározni" kifejezés használata egyrészt a magyar szinkronhoz tartozó kérdés, másrészt engem marhára nem zavar.

Egy õsi kultúráról van szó, melynek tagjai éppenséggel kb. olyan emelkedettséggel társalognak egymással, mint az ori hívei, csak ez még izgalmas is, míg az egy dögunalom...



"a goauldok, a történelmi gyökereinkhez illeszkedett és elég találékony, értelmes faj volt, jó szereplõkkel. az ori, pedig az õsök ellenpárja, értelmetlen is lenne a sorozat nélkülük!"

Az ori nélkül lenne TÖKÉLETES a sorozat - meg Vala nélkül, meg O'neill elküldése nélkül - vagyis az utolsó három évad nélkül.



"Elcsépelt 20ad rangú amerikai scifikböl kiragadott karakterjellemzõkkel."

pontosan ! :xD)"

EZT TE ÍRTAD, EMBER!!! XDXDXD




"a tilket, nem segállal vagy tom cruiseval kell öszehasonlítani. mindegyikük hitelesen játsza az adott szerepet !!! segal is ! egy megfontolt harc és küzdõsport edzett ember benyomását kelti, amilyen a valóságban lehet egy ember, nem kell olyan ripacsfélének lennie mint McCaynek. Tilk is roppant hiteles Jaffa volt mindvégig !!"

Na ja, "Segal a színész", röhögnöm kell...

Lehet, hogy jól játsszák a karaktereiket, csak a karaktereik bénák és kidolgozatlanok.



"Az atl karakterei ..... hát :xD. a sötét rövid hajú vezetõ asszon a dr vier, vagy ki ; hát õ
eléggé visszafogja színészi képességeit, mert még a pozícióval járó irányító funkciói is eléggé lanyhák ; elég szegényesen kommunikál és magyaráz a beosztottaival ; pufff :Xp
A seperdet szépfiúnak szánták, kb annyi az egész. az a téla, a bombázó nõnek szánt jól dekoltált hölgy,.... nem igazán közönségvonzó azon közönségrétegböl. a ronnon , a hosszúhajú vad ember.... hát õ is alúl alakít eléggé. A Mccay, ... ezekután róla jobbis ha nem is beszélünk :LOL."

Ugyanazt szajkózod harmincadszorra is: a véleményed eléggé szubjektív, semmi tárgyilagos sincs benne, ráadásul ez az ordító bunkóság, ahogy ontod magadból ezeket a mondatokat, minden ön- és helyesírási kontroll nélkül...

És még te nevezed magadat entellektüelnek, õrület...



"Látod itt nagyot tévedsz. rengeteg keleti filozófiai nézet van, nem mindegy melyiket hol használjuk. rendkívül mély mondanivaló van az ORÁJ karakterben ! itt most nem megyek bele, mert nagyon sokáig tartana leírni, és téged úgy sem érdekel. a filozófiai irányzatok relatívisztikus interpretációjátol kezdve sok szerepük van. sok érdekességgel kecsegtettek."

Ja, persze és P. Coelho a kedvenc íród, mi? :)



"Nem kell számontartva tudnom, a szereplõk nevét, nem vagyok scifi rajongó, én a szélesebb célközönséghez tartozok.
Most így, hogy utánanéztem a neveknek, inkább a zelenka szímpatikusabb :)

Ezt is leírtam, nem figyelsz ! ne csak nézz, hanem lássál is."

Jó, ez már tényleg övönaluli lesz, de te provokáltad ki, úgyhogy kénytelen vagyok cselekedni: a helyesírásod elképesztõ ("számontartva tudnom" szóösszetétel pl. nem létezik a magyar nyelvben), a neveket undorító módon írod le (téla nõ, és társai - brrr...) és, ami oltári nagy bunkóság, csak, hogy tudd, hogy ha egy filmrõl írsz, annyi fáradtságot nem veszel, hogy megnézd a benne szereplõ karakterek és színészek nevét.

Mégis miféle entellektüel vagy te?



"Mcgyver-t Jack O'nneil-nak hívják - még a neveket sem tudod... "

tudom :xD"

Hihi, akkor talán legyél szíves nevén nevezni...



"mert én összetetten látom a világot ! mindegyikben más más dolog volt ami intellektuális szinten kellemes volt. és mivel igen széles éerzékelési és életfilozófiai spektrumon mozgok, így sokféle színböl választok. szeretek idõnként kikapcsolódni , szórakozni. ha a kevésbé impulzív dolgokat sem tudjuk a megfelelõ átéléssel nézni, akkor a magasztosat sem tudjuk kellõ intenzívitással átélni."

Itt nem errõl van szó...

Hanem az eddigi hozzászólásaidból kiderült, hogy csak ilyen filmeket nézel. Ha, mondom, teszem azt, valami tényleg kiemelkedõ film mellett olvasnám a dicsõítõ hozzászólásodat - nem is szóltam volna emiatt.

De könyörgöm, te csak ilyenekrõl írsz...

Egyébként meg ezen filmek egyike sem szórakoztató, kikapcsoló darab, hanem fárasztó, idegesítõ, intellektust megölõ...

Mert ezekben aztán tényleg vibrál az intellektuális feszültség!

Mert az xy harmatgyenge chillei "soap opera" tényleg jobb mint a kitûnõ szakértelemmel megalkotott, tökéletesen fényképezett, kisebb-nagyobb hibái ellenére igényes SG-Atlantis...



"a cinkosok egy kedvenc sorozat, a másik kettõ lindsey lohan film :D.... igen ! minden lindey filmet megnézek,... miatta."

Ez a magánügyed, de akkor ne hívd magad entellektüelnek, mert Lindsey-nél - és még rengetegen ezt mondanák neked erre - kevesebb színészi tudással rendelkezõ "színésznõt" Hollywood-ból nem nagyon ismerek.

Nem errõl van szó, hogy ezekrõl a filmekrõl írsz dicsõítõ hozzászólásokat, hanem, hogy 1. csak ezekrõl; 2. miket és 3. milyen "stílusban".



"leesik az újja a lindseynek,.... és hogy viszateszi :D)

Varázslatos lány ez a lindsey."

Ezt azért idéztem, mert ilyen bizarr gondolatritmuson alapuló bizarr hsz-t, nyolc év alattiak szoktak megereszteni egy-egy film kapcsán.



"örülök hogy figyelemmel kíséred hozzászólásaimat hátha ragad rád valami intellektüel."

ATYA-ÚR-IS-TEN!

Te figyelj, nézz egy kicsit utána, hogy én milyen filmekhez írtam csak az elmúlt héten.

RÁM RAGADJON ENTELLEKTÜEL?

Én tudok helyesen írni, veszem a fáradtságot, hogy utánanézek a szereplõknek, ha egy filmrõl írok és nem eresztek meg olyan tartalmú és külcsínnel bíró hozzászólásokat, mint egy nyolc éves.

Ez nálam az alap...

Azt hiszem nem vagyok öntelt, ha azt mondom, akármilyen jellegtelen kis porszem vagyok a világmindenséghez képest, hát nálad nagyobb entellektüel az biztos.
intellectuel 2009 aug. 29. - 01:39:09 Előzmény Vinogradov
(264/610)
és tiszta kupi belül a kaptár hajó
intellectuel 2009 aug. 29. - 01:06:21 Előzmény Vinogradov
(263/610)
"A kijelentés negációjának, negációja maga az A kijelentés.:xD nem voltam kevésbé tárgyilagos, mert teljes mértékben tárgyilagos voltam

Pontosan, e logikai elv alapján fogalmaztam meg azt a mondatomat is... :)"



Ez azt jelenti hogy roppant tárgyilagos voltam, te pedig amint a szövegkörnyezetböl kitûnik, éppen ellenkezõjét szeretted volna kifejezni. a bakikat nem szégyen elismerni.




"Az Atlantisz valóban más, mint az SG-1, jogod van nem szeretni, engem az zavar, hogy te állandóan azzal jössz, hogy nincs benne elég intellektuális feszültség, pedig... (- de errõl majd késõbb)

Figyu, akkor olvasgass Kant-ot, ha az itt leledzõ szellemi töltet számodra nem elegendõ... :)"

Nade az SG seriesben volt ám elég sok bizsergetõ intellektuális élmény !




""Én nem teszek szubjektív degradáló megjegyzéseket, mert külön végül is valamilyen értéket képvisel a csifi mûfajban, bár már sok elemet ágyazott be más történetekböl, mindazonáltal el kell mondjam roppant unalmasnak és izlésteleneknek találom a lidérceket, inkább a gúnyos nevetés környékedzik meg tõlük mint a félelem."

Azt állítod, hogy nem teszel degradáló megjegyzéseket, de ugyanabban a mondadtban mégis teszel...

Ez eléggé kacagtató, nem gondolod... :)"


Hát ha olvastad eddigi hozzászólásaimat tudnod kéne, hogy már többnehányszor megindokoltam, igencsak alaposan, hogy miért érzem így


jul 30

"a lidércek pedig úgy néznek ki mint a woodstockból elszakadt narkósok hidrogénezett szõkére vámpír stylusban, retro new age kutyulék stílusban, mint a suhancok akik most akarnak almát bugázni a kertbõl."

aug 4

"a lidércek mindenkit összevissza esznek, nem sok intellektuális élményt nyújtva. kielégületlenül állok fel a videó elõl másnap, lassan már nem veszem fel a részeket :P
nem igazán fûzi tovább az sg verzó szálát. az atlantis nem igen hasonlít a sg film ami az igazi volt és a sg sorozatra, amolyan újszülött. ismerem a replikátorok filmbeli mondanivalóját, de nem értek egyet vele, náluk a korlátlan hódítás a cél, és azt kell meghódítani ahol van is valami, nem néhány ember, viszont õk már annyira fejlettek hogy felesleges fejlesztgetnije magukat. nem igazán illik bele az sg történetbe, inkább csak elvarrják a szálakat.
a lidércek nagyon primitív emós vámpíros benyomást keltenek, ezért olyanok mint a woodstoki ember kiszõkítve egy csomó emós társasága után.
el kell ismernem ezt a verziót elfuserálták, persze egy különálló verziót akartak ; ez is lett !"


Tulajdonképpen a mai 21.századi emberben amiben számos nyomot hagyott sok tini szubkultúra és horror scifi, nem igazán gerjed bennük félelemérzet ! mindenki azt írja a sikoly és a tudom mit tettél tavaly nyáron c forumban, hogy ma már ha leadnák azon filmeket, akkor már nem lenne félelmetes horrór élmény. olvasd el azt is tanulságos! Valójában nem tölti be a kívánt funkcióját a lidérc faj, elég nevetségesen néznek ki, sajnos ápolatlan sérójuk és divatjamult felismerhetetlen fazinú dreszkójuk inkább éhes hajléktalan ember benyomását keltik. elég bárgyúan és szegényesen kommunikálnak, és kérlek az a kifejezés, hogy lakmározni, mert mindíg ezt fújják,; hahhh, nyomatékosan alátámasztják ezt. minnél méllyebben boncoljuk fel, annál inkább az említett filozófiai gondolatmenet szilárdúl keménnyé.
a goauldok, a történelmi gyökereinkhez illeszkedett és elég találékony, értelmes faj volt, jó szereplõkkel. az ori, pedig az õsök ellenpárja, értelmetlen is lenne a sorozat nélkülük!


"Elcsépelt 20ad rangú amerikai scifikböl kiragadott karakterjellemzõkkel."

pontosan ! :xD)





"A SG sorozatokban nem a karakterek jellemzõi a leglényegesebbek - ilyen szempontból "indeed" T'ealc pl. egy nagy nulla, ennél még Segal is jobb színész.

Ehhez képest az Atlantisz fõkarakterei egytõl egyig eléggé szórakoztatóak, tökéletesen ellátják azt a színészi feladatot, amelyet rájuk szabtak, és a Shepperd-McKay szócsatákban bõven van annyi ötlet és poén, mint teszem azt anno O'neill zseniális megjegyzéseiben volt."



a tilket, nem segállal vagy tom cruiseval kell öszehasonlítani. mindegyikük hitelesen játsza az adott szerepet !!! segal is ! egy megfontolt harc és küzdõsport edzett ember benyomását kelti, amilyen a valóságban lehet egy ember, nem kell olyan ripacsfélének lennie mint McCaynek. Tilk is roppant hiteles Jaffa volt mindvégig !!
Az atl karakterei ..... hát :xD. a sötét rövid hajú vezetõ asszon a dr vier, vagy ki ; hát õ
eléggé visszafogja színészi képességeit, mert még a pozícióval járó irányító funkciói is eléggé lanyhák ; elég szegényesen kommunikál és magyaráz a beosztottaival ; pufff :Xp
A seperdet szépfiúnak szánták, kb annyi az egész. az a téla, a bombázó nõnek szánt jól dekoltált hölgy,.... nem igazán közönségvonzó azon közönségrétegböl. a ronnon , a hosszúhajú vad ember.... hát õ is alúl alakít eléggé. A Mccay, ... ezekután róla jobbis ha nem is beszélünk :LOL.



"Az orik vontatottá és unalmassá tették a sorozatot, szikrányi eredetiség sem volt bennük (az egész vallásuk keleti filozófiákból és néhány más vallás elemeibõl lett összeeszkábálva), arról nem is beszélve, hogy a kilencedik-tizedik évadban minden résznek legalább a fele azzal ment el, hogy dícsérték az Ori-t, ami valljuk be, elég nevetséges."


Látod itt nagyot tévedsz. rengeteg keleti filozófiai nézet van, nem mindegy melyiket hol használjuk. rendkívül mély mondanivaló van az ORÁJ karakterben ! itt most nem megyek bele, mert nagyon sokáig tartana leírni, és téged úgy sem érdekel. a filozófiai irányzatok relatívisztikus interpretációjátol kezdve sok szerepük van. sok érdekességgel kecsegtettek.



"Te most Daniel Jacksonról beszélsz HAHAHA -figyelj arra, hogy miket írsz le, mert ennyi helyzeti elõnyt hagyni már nem tisztességes (mondhatni övön aluli) a másikkal szemben... XDXDXD"


Nem kell számontartva tudnom, a szereplõk nevét, nem vagyok scifi rajongó, én a szélesebb célközönséghez tartozok.
Most így, hogy utánanéztem a neveknek, inkább a zelenka szímpatikusabb :)

Ezt is leírtam, nem figyelsz ! ne csak nézz, hanem lássál is.




"Mcgyver-t Jack O'nneil-nak hívják - még a neveket sem tudod... "

tudom :xD




"Ehhez képest a dícsõítõ tartalmú hozzászólásaid olyan filmek topicjaiban szerepelnek, mint a "Cinkosok" c. dél-amerikai szappanopera, a "Tudom ki ölt meg", és mindenekfelett a filmmûvészet csúcsteljesítménye, a "Kicsi kocsi - tele a tank" címû remekmû... - MUHAHAHAHA!!!"


mert én összetetten látom a világot ! mindegyikben más más dolog volt ami intellektuális szinten kellemes volt. és mivel igen széles éerzékelési és életfilozófiai spektrumon mozgok, így sokféle színböl választok. szeretek idõnként kikapcsolódni , szórakozni. ha a kevésbé impulzív dolgokat sem tudjuk a megfelelõ átéléssel nézni, akkor a magasztosat sem tudjuk kellõ intenzívitással átélni.


a cinkosok egy kedvenc sorozat, a másik kettõ lindsey lohan film :D.... igen ! minden lindey filmet megnézek,... miatta.


"leesik az újja a lindseynek,.... és hogy viszateszi :D)

Varázslatos lány ez a lindsey."

ez nem igazán illett a filmbe, de nem is figyeltem annyira. ez másképpen tölti be a tartalmát. De valóban szép volt töle. még akarok a reno 911-hez is írni. ott a garcia meg a társa a szímpatikus, és az aki mindíg kivül hordja a mellényt.



örülök hogy figyelemmel kíséred hozzászólásaimat hátha ragad rád valami intellektüel.
intellectuel 2009 aug. 29. - 00:59:52 Előzmény Vinogradov
(262/610)
"A kijelentés negációjának, negációja maga az A kijelentés.:xD nem voltam kevésbé

tárgyilagos, mert teljes mértékben tárgyilagos voltam

Pontosan, e logikai elv alapján fogalmaztam meg azt a mondatomat is... :)"

Ez azt jelenti hogy roppant tárgyilagos voltam, te pedig amint a szövegkörnyezetböl kitûnik,

éppen ellenkezõjét szeretted volna kifejezni. a bakikat nem szégyen elismerni.


"Az Atlantisz valóban más, mint az SG-1, jogod van nem szeretni, engem az zavar, hogy te

állandóan azzal jössz, hogy nincs benne elég intellektuális feszültség, pedig... (- de errõl

majd késõbb)

Figyu, akkor olvasgass Kant-ot, ha az itt leledzõ szellemi töltet számodra nem elegendõ...

:)"

Nade az SG seriesben volt ám elég sok bizsergetõ intellektuális élmény !



""Én nem teszek szubjektív degradáló megjegyzéseket, mert külön végül is valamilyen értéket

képvisel a csifi mûfajban, bár már sok elemet ágyazott be más történetekböl, mindazonáltal

el kell mondjam roppant unalmasnak és izlésteleneknek találom a lidérceket, inkább a gúnyos

nevetés környékedzik meg tõlük mint a félelem."

Azt állítod, hogy nem teszel degradáló megjegyzéseket, de ugyanabban a mondadtban mégis

teszel...

Ez eléggé kacagtató, nem gondolod... :)"

Hát ha olvastad eddigi hozzászólásaimat tudnod kéne, hogy már többnehányszor megindokoltam,

igencsak alaposan, hogy miért érzem így


jul 30

"a lidércek pedig úgy néznek ki mint a woodstockból elszakadt narkósok hidrogénezett

szõkére vámpír stylusban, retro new age kutyulék stílusban, mint a suhancok akik most

akarnak almát bugázni a kertbõl."

aug 4

"a lidércek mindenkit összevissza esznek, nem sok intellektuális élményt nyújtva.

kielégületlenül állok fel a videó elõl másnap, lassan már nem veszem fel a részeket :P
nem igazán fûzi tovább az sg verzó szálát. az atlantis nem igen hasonlít a sg film ami az

igazi volt és a sg sorozatra, amolyan újszülött. ismerem a replikátorok filmbeli

mondanivalóját, de nem értek egyet vele, náluk a korlátlan hódítás a cél, és azt kell

meghódítani ahol van is valami, nem néhány ember, viszont õk már annyira fejlettek hogy

felesleges fejlesztgetnije magukat. nem igazán illik bele az sg történetbe, inkább csak

elvarrják a szálakat.
a lidércek nagyon primitív emós vámpíros benyomást keltenek, ezért olyanok mint a woodstoki

ember kiszõkítve egy csomó emós társasága után.
el kell ismernem ezt a verziót elfuserálták, persze egy különálló verziót akartak ; ez is

lett !"


Tulajdonképpen a mai 21.századi emberben amiben számos nyomot hagyott sok tini szubkultúra

és horror scifi, nem igazán gerjed bennük félelemérzet ! mindenki azt írja a sikoly és a

tudom mit tettél tavaly nyáron c forumban, hogy ma már ha leadnák azon filmeket, akkor már

nem lenne félelmetes horrór élmény. olvasd el azt is tanulságos! Valójában nem tölti be a

kívánt funkcióját a lidérc faj, elég nevetségesen néznek ki, sajnos ápolatlan sérójuk és

divatjamult felismerhetetlen fazinú dreszkójuk inkább éhes hajléktalan ember benyomását

keltik. elég bárgyúan és szegényesen kommunikálnak, és kérlek az a kifejezés, hogy

lakmározni, mert mindíg ezt fújják,; hahhh, nyomatékosan alátámasztják ezt. minnél

méllyebben boncoljuk fel, annál inkább az említett filozófiai gondolatmenet szilárdúl

keménnyé.
a goauldok, a történelmi gyökereinkhez illeszkedett és elég találékony, értelmes faj volt,

jó szereplõkkel. az ori, pedig az õsök ellenpárja, értelmetlen is lenne a sorozat nélkülük!


"Elcsépelt 20ad rangú amerikai scifikböl kiragadott karakterjellemzõkkel."

pontosan ! :xD)





"A SG sorozatokban nem a karakterek jellemzõi a leglényegesebbek - ilyen szempontból

"indeed" T'ealc pl. egy nagy nulla, ennél még Segal is jobb színész.

Ehhez képest az Atlantisz fõkarakterei egytõl egyig eléggé szórakoztatóak, tökéletesen

ellátják azt a színészi feladatot, amelyet rájuk szabtak, és a Shepperd-McKay szócsatákban

bõven van annyi ötlet és poén, mint teszem azt anno O'neill zseniális megjegyzéseiben volt."



a tilket, nem segállal vagy tom cruiseval kell öszehasonlítani. mindegyikük hitelesen játsza

az adott szerepet !!! segal is ! egy megfontolt harc és küzdõsport edzett ember benyomását

kelti, amilyen a valóságban lehet egy ember, nem kell olyan ripacsfélének lennie mint

McCaynek. Tilk is roppant hiteles Jaffa volt mindvégig !!
Az atl karakterei ..... hát :xD. a sötét rövid hajú vezetõ asszon a dr vier, vagy ki ; hát õ

eléggé visszafogja színészi képességeit, mert még a pozícióval járó irányító funkciói is

eléggé lanyhák ; elég szegényesen kommunikál és magyaráz a beosztottaival ; pufff :Xp
A seperdet szépfiúnak szánták, kb annyi az egész. az a téla, a bombázó nõnek szánt jól

dekoltált hölgy,.... nem igazán közönségvonzó azon közönségrétegböl. a ronnon , a hosszúhajú

vad ember.... hát õ is alúl alakít eléggé. A Mccay, ... ezekután róla jobbis ha nem is

beszélünk :LOL.



"Az orik vontatottá és unalmassá tették a sorozatot, szikrányi eredetiség sem volt bennük

(az egész vallásuk keleti filozófiákból és néhány más vallás elemeibõl lett

összeeszkábálva), arról nem is beszélve, hogy a kilencedik-tizedik évadban minden résznek

legalább a fele azzal ment el, hogy dícsérték az Ori-t, ami valljuk be, elég nevetséges."


Látod itt nagyot tévedsz. rengeteg keleti filozófiai nézet van, nem mindegy melyiket hol

használjuk. rendkívül mély mondanivaló van az ORÁJ karakterben ! itt most nem megyek bele,

mert nagyon sokáig tartana leírni, és téged úgy sem érdekel. a filozófiai irányzatok

relatívisztikus interpretációjátol kezdve sok szerepük van. sok érdekességgel kecsegtettek.



"Te most Daniel Jacksonról beszélsz HAHAHA -figyelj arra, hogy miket írsz le, mert ennyi

helyzeti elõnyt hagyni már nem tisztességes (mondhatni övön aluli) a másikkal szemben...

XDXDXD"

Nem kell számontartva tudnom, a szereplõk nevét, nem vagyok scifi rajongó, én a szélesebb

célközönséghez tartozok.
Most így, hogy utánanéztem a neveknek, inkább a zelenka szímpatikusabb :)

Ezt is leírtam, nem figyelsz ! ne csak nézz, hanem lássál is.




"Mcgyver-t Jack O'nneil-nak hívják - még a neveket sem tudod... "

tudom :xD




"Ehhez képest a dícsõítõ tartalmú hozzászólásaid olyan filmek topicjaiban szerepelnek, mint

a "Cinkosok" c. dél-amerikai szappanopera, a "Tudom ki ölt meg", és mindenekfelett a

filmmûvészet csúcsteljesítménye, a "Kicsi kocsi - tele a tank" címû remekmû... -

MUHAHAHAHA!!!"


mert én összetetten látom a világot ! mindegyikben más más dolog volt ami intellektuális

szinten kellemes volt. és mivel igen széles éerzékelési és életfilozófiai spektrumon mozgok,

így sokféle színböl választok. szeretek idõnként kikapcsolódni , szórakozni. ha a kevésbé

impulzív dolgokat sem tudjuk a megfelelõ átéléssel nézni, akkor a magasztosat sem tudjuk

kellõ intenzívitással átélni.


a cinkosok egy kedvenc sorozat, a másik kettõ lindsey lohan film :D.... igen ! minden lindey

filmet megnézek,... miatta.


"leesik az újja a lindseynek,.... és hogy viszateszi :D)

Varázslatos lány ez a lindsey."

ez nem igazán illett a filmbe, de nem is figyeltem annyira. ez másképpen tölti be a

tartalmát. De valóban szép volt töle. még akarok a reno 911-hez is írni. ott a garcia meg a

társa a szímpatikus, és az aki mindíg kivül hordja a mellényt.



örülök hogy figyelemmel kíséred hozzászólásaimat hátha ragad rád valami intellektüel.
offtopic
Vinogradov 2009 aug. 28. - 10:13:10 Előzmény intellectuel
(261/610)
"A kijelentés negációjának, negációja maga az A kijelentés.:xD nem voltam kevésbé tárgyilagos, mert teljes mértékben tárgyilagos voltam."

Pontosan, e logikai elv alapján fogalmaztam meg azt a mondatomat is... :)



"Az ORIk vonatkozásában azt is figyelembe kell venni milyen közegbe van ágyazva, és rendkívül beleillenek !"

Valóban, így már minden érthetõ... :)



"Úgí tûnik neked akkor az egész SG series borzalmas volt, ez így rendben van, nem kell tetszeni mindenkinek."

Nono, mirõl beszélsz?

Nem is figyelsz arra, amit leírok?

Akkor még egyszer: az SG elsõ hét évada a sci-fi-történelem legmagasabb hegyvonulatai közé sorolható, sõt, tovább megyek: ez a K2 a csúcsai között.

Én nagyon szeretem az elsõ Csillagakapu sorozatot, és ezt nem gyõzöm eléggé hangoztatni - éppen ezért keserített el az, amit az utolsó három évadban mûveltek vele - Ori, Vala, Baal személyének lejáratása (aki elõtte az egyik kedvenc karakterem volt), kilenc évad után az UTOLSÓRA a legfõbb karakter lecserélése stb.



"Én az alap esemény sztori tükrében mint evolucionális eseménytörténetet figyelem az egész sorozatot az atlst is. Meg kell mondjam igencsak elkalandoztak már az eredeti filozófiai gyökerektöl, és ez nekem nem tetszik, továbbá maga az ATL series szereplõgárdája és története a lidércekröl nem is beszlve stb."

Az Atlantisz valóban más, mint az SG-1, jogod van nem szeretni, engem az zavar, hogy te állandóan azzal jössz, hogy nincs benne elég intellektuális feszültség, pedig... (- de errõl majd késõbb)

Figyu, akkor olvasgass Kant-ot, ha az itt leledzõ szellemi töltet számodra nem elegendõ... :)



"Én nem teszek szubjektív degradáló megjegyzéseket, mert külön végül is valamilyen értéket képvisel a csifi mûfajban, bár már sok elemet ágyazott be más történetekböl, mindazonáltal el kell mondjam roppant unalmasnak és izlésteleneknek találom a lidérceket, inkább a gúnyos nevetés környékedzik meg tõlük mint a félelem."

Azt állítod, hogy nem teszel degradáló megjegyzéseket, de ugyanabban a mondadtban mégis teszel...

Ez eléggé kacagtató, nem gondolod... :)



"Elcsépelt 20ad rangú amerikai scifikböl kiragadott karakterjellemzõkkel."

A SG sorozatokban nem a karakterek jellemzõi a leglényegesebbek - ilyen szempontból "indeed" T'ealc pl. egy nagy nulla, ennél még Segal is jobb színész.

Ehhez képest az Atlantisz fõkarakterei egytõl egyig eléggé szórakoztatóak, tökéletesen ellátják azt a színészi feladatot, amelyet rájuk szabtak, és a Shepperd-McKay szócsatákban bõven van annyi ötlet és poén, mint teszem azt anno O'neill zseniális megjegyzéseiben volt.


"Nekem valóban az intellektuális a kulcs szó, de nem lehet mindenki egyforma, nem csupán egy célközösséget kell kielégíteni."

Na erre mindjárt írok valamit - de a slusszpoént a végére tartogatom, úgyhogy itt még semmiképpen nem lövöm le... ;)



"El kell mondjam az ORIk nem csupán bele illettek a történetbe, de bizonyos értelemben, már már kínálkoztak is oda. Teljes filozófiai értékû lezárása az SG évadoknak."

Persze, ha te azt írod, akkor nyilván úgy is van.

Az orik vontatottá és unalmassá tették a sorozatot, szikrányi eredetiség sem volt bennük (az egész vallásuk keleti filozófiákból és néhány más vallás elemeibõl lett összeeszkábálva), arról nem is beszélve, hogy a kilencedik-tizedik évadban minden résznek legalább a fele azzal ment el, hogy dícsérték az Ori-t, ami valljuk be, elég nevetséges.



"amiket sidalee leírsz"

Miféle tagmondat ez, entellektüel barátom? XD



"azt ugyanúgy lehetne visszafelé is elsütni; szintén teljesen szubjektív , hogy jellemfejlödõ karakter a kis duci fõtudós, vagy akár lehetne az SG-böl is akármelyik pl a szemüveges ottani fõtudós is,"

Te most Daniel Jacksonról beszélsz HAHAHA -figyelj arra, hogy miket írsz le, mert ennyi helyzeti elõnyt hagyni már nem tisztességes (mondhatni övön aluli) a másikkal szemben... XDXDXD



"aki rendkívül szerény ! intellektuális arcú ! vékony tudós vonásokkal, és eléggé szimpatikus gesztusaival, verbalitásával."

Én bírom Jackson-t egyébként - szimpatikus karakter volt - amíg fel nem bukkant Vala... :)



"Õ pl felemelkedett így õ méginkább nevezhetõ karakterfejlödõnek , hogy már Mcgyver-t ne is említsem. Amúgy akármelyik ATL sorozatot nézem, a mckay ugyanolyan tenyérbeászóan izléstelen !"

Mcgyver-t Jack O'nneil-nak hívják - még a neveket sem tudod...

Hmmm, érdekes...

McKay meg miért is ízléstelen?


Na és akkor elérkezett az idõ a slusszpoénra: gondoltam, ha ilyen fantasztikus entellektüel vagy, akkor biztos remek mûvészfilmekhez, vagy legalábbis olyan mozikhoz adtad a nevedet eleddig a fórumban, amelyekben kétségtelenül felismerhetõ a hamisítatlan intellektuális feszültség.

Ehhez képest a dícsõítõ tartalmú hozzászólásaid olyan filmek topicjaiban szerepelnek, mint a "Cinkosok" c. dél-amerikai szappanopera, a "Tudom ki ölt meg", és mindenekfelett a filmmûvészet csúcsteljesítménye, a "Kicsi kocsi - tele a tank" címû remekmû... - MUHAHAHAHA!!!

És, hogy még ezt is übereljük, következzék a "Tudom ki ölt meg" c. filmhez írott hozzászólásod - mondhatni összefogott, aprólékos kritikád:

"leesik az újja a lindseynek,.... és hogy viszateszi :D)

Varázslatos lány ez a lindsey."


KÖSZÖNÖM BÍRÓ ÚR, NINCS TÖBB KÉRDÉSEM!
intellectuel 2009 aug. 27. - 23:50:40 Előzmény sida_lee
(260/610)
Tkpen nem lényeges hogy tudjam, hogy ronon melyik évadban volt, benne csak azt mondtam szímpatikus a neve. Nem kell számontartva tudnom, a szereplõk nevét, nem vagyok scifi rajongó, én a szélesebb célközönséghez tartozok.
Most így, hogy utánanéztem a neveknek, inkább a zelenka szímpatikusabb :)

Tulajdonképpen nekem a film tetszett igazán, a többi csak halvány mása.
intellectuel 2009 aug. 27. - 23:43:31 Előzmény Vinogradov
(259/610)
"Na igen, csak ebben a tekintetben semmivel sem voltál kevésbé tárgyilagos, mint én... "

A kijelentés negációjának, negációja maga az A kijelentés.:xD nem voltam kevésbé tárgyilagos, mert teljes mértékben tárgyilagos voltam.

Az ORIk vonatkozásában azt is figyelembe kell venni milyen közegbe van ágyazva, és rendkívül beleillenek ! Úgí tûnik neked akkor az egész SG series borzalmas volt, ez így rendben van, nem kell tetszeni mindenkinek. Én az alap esemény sztori tükrében mint evolucionális eseménytörténetet figyelem az egész sorozatot az atlst is. Meg kell mondjam igencsak elkalandoztak már az eredeti filozófiai gyökerektöl, és ez nekem nem tetszik, továbbá maga az ATL series szereplõgárdája és története a lidércekröl nem is beszlve stb. Én nem teszek szubjektív degradáló megjegyzéseket, mert külön végül is valamilyen értéket képvisel a csifi mûfajban, bár már sok elemet ágyazott be más történetekböl, mindazonáltal el kell mondjam roppant unalmasnak és izlésteleneknek találom a lidérceket, inkább a gúnyos nevetés környékedzik meg tõlük mint a félelem. Elcsépelt 20ad rangú amerikai scifikböl kiragadott karakterjellemzõkkel. Nekem valóban az intellektuális a kulcs szó, de nem lehet mindenki egyforma, nem csupán egy célközösséget kell kielégíteni. El kell mondjam az ORIk nem csupán bele illettek a történetbe, de bizonyos értelemben, már már kínálkoztak is oda. Teljes filozófiai értékû lezárása az SG évadoknak.

amiket sidalee leírsz azt ugyanúgy lehetne visszafelé is elsütni; szintén teljesen szubjektív , hogy jellemfejlödõ karakter a kis duci fõtudós, vagy akár lehetne az SG-böl is akármelyik pl a szemüveges ottani fõtudós is, aki rendkívül szerény ! intellektuális arcú ! vékony tudós vonásokkal, és eléggé szimpatikus gesztusaival, verbalitásával. Õ pl felemelkedett így õ méginkább nevezhetõ karakterfejlödõnek , hogy már Mcgyver-t ne is említsem. Amúgy akármelyik ATL sorozatot nézem, a mckay ugyanolyan tenyérbeászóan izléstelen ! Viv azt írod a SG soha nem volt karakterközpontû, hát persze ezt írtam korábban, hogy kiegészítik egymást együtt alkotnak egy egészet, egyik sem játsza túl magát a másikon.
offtopic
Vinogradov 2009 aug. 27. - 13:18:03
(258/610)
Tudom és értem - de ez annyira durva, hogy nem hagyhattam szó nélkül... :P
henett 2009 aug. 27. - 11:56:15 Előzmény Vinogradov
(257/610)
Nem az a lényeg, hogy második kedvenc, hanem, hogy összefoglaló van a részekrõl, képekkel illusztrálva. :P
offtopic
Vinogradov 2009 aug. 26. - 20:42:45 Előzmény henett
(256/610)
Attyaúristen!

"Joe Flanigan - a másik számú kedvencem..." - hát ez az abszolút gigalol kategóriája!

Tizenhat évesen még meg is érteném, nade harmincöt évesen?
gabrix81 2009 aug. 26. - 20:30:12 Előzmény GABCI74
(255/610)
A csillagkapu 10.évad utolsó részében átadják az embereknek a tudásukat majd felrobbantják a bolygójukat,és kiírtják magukat mert már haldokoltak.
GABCI74 2009 aug. 25. - 19:23:03 Előzmény Hermit
(254/610)
Meghaltak, de az azt hiszem az egyik egész estét filmben van, talán a Continiumbam.
henett 2009 aug. 23. - 21:21:29
(253/610)
Eerika 2009 aug. 23. - 20:22:33
(252/610)
Mindig imádtam a CS1-et, többször végignéztem. Most nemrégiben éppen az axn-en, mintha még sosem láttam volna, egy részt sem hagytam ki. Aztán kezdõdött az Atlantisz. Azóta megvan mind az 5 évada a sorozatnak. Úgy gondolom, mindkét sorozat a maga nemében kiváló, jók a történetek, a szereplõk, nekem még a szinkronhang is tetszik. A karakterek kiválóak, egyedül Weir-rel voltak fenntartásaim. Nem igazi parancsnok-típus. De mindent összevéve, így (volt) kerek Atlantisz legénysége.
Petrapetrus 2009 aug. 23. - 16:56:14
(251/610)
Ma betegeskedésem közepette megnéztem 2 epizódot az AXN-en. Jó vót. :-)