10/10
Bensid 2014 dec. 16. - 15:24:48 10/10 Előzmény Paul Deak
(693/2293)
Ennél jobban le se írhattam volna!
10/10
offtopic
Bensid 2014 dec. 16. - 15:19:21 10/10
(692/2293)
Igen ez is egy érdekes felvetés! :)
1/10
offtopic
cellasto 2014 dec. 16. - 15:08:57 1/10
(691/2293)
engem aztán nem zavar,csak meg van a véleményem róla :)
az általad említett filmek nem akartak semmilyen ál vagy valós tudományos maszlagot megetetni velem,mint ez a csodamû
a szárnyas fejvadászt ráadásul a valaha született legnagyobb sci-fi író könyvébõl csinálták
a star wars pedig nem sci-fi,hanem kaland-fantasy
szerintem akadj le rólam,jobb lesz mindkettõnknek :)
offtopic
Sz Peter 2014 dec. 16. - 13:54:15
(690/2293)
Lehetne vezetni, az igaz. Csak ne felejtsük el, hogy pár ezer év alatt micsoda "üzletággá" nõtte ki magát. ;)
offtopic
Paul Deak 2014 dec. 16. - 13:43:52
(689/2293)
A "kitalált hülyeség" attól még kitalált hülyeség marad.
A vallás egy kitaláció, ez tény. És az, hogy kultúrák erre, vagy e köré épültek még nem hitelesíti. Elég nagy terhe ez az emberiségnek, szerény véleményem szerint. Az emberek belemenekülnek ebbe a képzelt valóságba, egy képzelt f*szságot képzelnek el életük értelmének. Majd az isten segít... Igen, ez azért történt, mert az isten akarta... Ébredjünk már fel. Ez mind az érzelmi felelõsségvállalás elodázása, függõség kialakítása. 4 évig jártam vallási iskolába és nyitott voltam, aztán láttam hogy értelmes emberek hogy lesznek ilyen vallásos zombik, akiknek Jézus a haverjuk és az ablak lecsukódik és minden észérv megszûnik. Lehajtott fejjel bólogatni a templomban, mert persze bûnösök vagyunk. Nemár. Aki a gyerekemnek azt meri bemesélni kiskorában, hogy bûnös, csak azért mert megszületett, azt úgy b*om ki az ablakon, hogy Batman (hogy ne legyen annyira offtopic :) ) is megirigyli. A tömegeket értelmesebben is lehetne vezetni, mint egy esti mesével / esti mesékkel.
1/10
offtopic
cellasto 2014 dec. 16. - 13:07:25 1/10
(688/2293)
Minden civilizált kultúra valamilyen vallás köré épült/alakult.
Ha neked ez"kitalált hülyeség"akkor tudlak sajnálni.
Nézd csak ezt a csodafilmet még meg legalább ötvenszer :)
offtopic
Sz Peter 2014 dec. 16. - 11:56:03
(687/2293)
"a vallásal kapcsolatos dolgok gondolatok mind az emberi kitaláció hülyeségei"

Ezen azért elgondolkodhatnál. Szerinted a történelem folyamán - egészen az õskortól kezdve - vallás nélkül, a vezetõk hogyan tudták volna irányítani az embertömegeket? Nem az a lényeg, hogy mennyi a valóságtartalma hanem, hogy mennyire szükséges!
10/10
offtopic
Bensid 2014 dec. 15. - 21:19:50 10/10
(686/2293)
Ha a hívõség alatt a vallásosságra gondolsz nem, nem vagyok az. Egyáltalán nem. Sõt, nem akarok senkit megbántani, de a vallásal kapcsolatos dolgok gondolatok mind az emberi kitaláció hülyeségei, valamint pl. nagyon sok háborúnak az alap oka egy adott vallás. Egy olyan dolog aminek aztán tényleg semmi alapja nincsen mégis sokan hisznek a saját istenükben, a Bibliában stb. Az univerzum csodái pedig valósak, csak fel kell fedezni õket és nem azt mondom, hogy ha egy feketelyuk beszívna egy embert ott ez várna a bizonyos emberre mint a filmben, de nagyon sok valóságalapja van a filmnek.
Hogy mi az oka annak, hogy ennyire érdekel az univerzum, az ûrutazások az igazi okát talán nem is tudom, de már amikor 4-5 évesen felnéztem az égre már akkor is nagy csodálattal tekintettem fel. Mi ez az egész? Miért vagyunk mi? Mi az élet egyáltalán? Hol van a vége az univerzumnak? van e egyáltalán vége? Ha van akkor mi van a végén? Ezek nekem olyan csodálatos rejtélyes dolgok, hogy nem is tudnám kifejezni.
Egy másik dolog, ami miatt "szerelmes vagyok" az univerzumba az pedig nem más mint az a hatalmas erõ amit képvisel. Mi tényleg csak egy porszemnek a porszeme vagyunk. Ennek ellenére a földön az emberek úgy élik mindennapjaikat mintha csak a föld lenne, csak az emberek, az emberek közötti különbségek gazdagság, szegénység, ha valaki tehetõsebb már lenézi a másikat stb. Az emberek be vannak a saját földi világukba ragadva, miközben ha akárki mélyebben belegondolna, hogy mi folyik körülöttünk egybõl kicsinek érezné magát mindenki a gazdag is a szegény is a nagy emberek stb. Ugyanolyan senkik vagyunk az univerzumhoz mérve. A mi erõnk ahhoz képest semmi. Ha ezen elgondolkodna mindenki rájönnének, hogy ezen a földön minden ember egyenlõ, mindenki ugyanolyan lyukból jött ki és mindenki ugyanolyan büdöset sz*rik. Egyszóval senki nem különb a másiknál.
Na de már nagyon elkanyarodtam a filmtõl. Röviden összefoglalva azért ekkora élmény nekem ez a film mert az Univerzum nevû "szerelmemet" mutatja be. :)

Ja igen:
A másik pedig az, hogy ha valaki egybõl a kritizálni, lehúzni való dolgokat keresi mindenben, (ebben az esetben pl filmekben, de ez akármire vonatkozhat) akkor soha nem lesz igazán boldog ember. Meg kell tanulni élvezni mindent amit lehet és nem mindenben a negatív dolgokat keresni.
1/10
offtopic
cellasto 2014 dec. 15. - 19:00:46 1/10
(685/2293)
felesleges ebbe belemenni,már leírtam számtalanszor a véleményem
lehet isteníteni ezt a filmet,én nem fogom :)
filoszemitabélus 2014 dec. 15. - 18:13:46
(684/2293)
Egy indiszkrét kérdés. Nem muszáj válaszolni rá. Hívõ vagy? Érdekelne, hogy milyen alapállásból láttad ilyennek a filmet. Egyébként tényleg nagyon gondolatébresztõ film.
1/10
cellasto 2014 dec. 15. - 16:15:11 1/10
(683/2293)
moziban ráadásul :D
1/10
offtopic
cellasto 2014 dec. 15. - 15:06:09 1/10
(682/2293)
á,végig nem olvasom :D
offtopic
Paul Deak 2014 dec. 15. - 14:59:40
(681/2293)
Cellasto a plafonig fog élvezni :)
10/10
Bensid 2014 dec. 15. - 14:53:02 10/10
(680/2293)
Életem legjobb filmje. Sok esélyt látok arra is, hogy örökre az is marad. Nem vagyok az a tipikus nagy fimnézõs mozibajárogatós típus, de azért szeretem a filmeket, ha van mondanivalójuk, érdekesek, vagy egyszerûen odaragasztanak a székhez az élmények. Nem elég, hogy ez a film mind a 3 dologban jeleskedett, de érzelmes részekkel is tele volt(Aminek sok ember nem örült, ahogy elnézegettem a kommenteket és amit nem is értek, hiszen ezek a dolgok tesznek minket emberré. Én a film alatt kb 3-szor is elkezdtem könnyezni fiú létemre. Talán ilyen sok emberbõl kihaltak mára már az érzelmek?), valamint pontosan azt a témát feszegette ami engem mindig is nagyon érdekelt. Az ûr, a csillagok, a galaxisok, féreglyukak, feketelyukak. Ez az egész dolog aminek mi is részesei vagyunk. (Aki ugyanolyan kíváncsi ezekre mint én, nekik még az "Utazás az Univerzum peremére" címû dokumntumfilmet ajánlom.)Arról nem is beszélve, hogy Hans Zimmer zenéje nagyon jó választás volt a filmhez. Hihetetlen, hogy mennyire harmóniában van ez a fajta zene az ûrutazással. Ha valaki még ezek után is kételkedik, hogy ez esetleg nem jó film, azoknak még van mondanivalóm. 3 alkalommal mentem el rá moziba kb 3 hét alatt. Az elsõ alkalommal annyira magával ragadtak az élmények, hogy a film végén eszméltem fel, hogy én egy moziban ülök. Ezután órákig csak a filmen járt az eszem. Másnap utánaolvasgattam. Hogyan készült videókat nézegettem, soundtrack-eket hallgattam stb... Eltelt pár nap és rájöttem, hogy nekem ezt újra látnom kell. Nem bántam meg. Második alkalommal is ugyanaz az élmény de most már libabõrrel is párosult. Aztán megint minden nap csak ezen járt a fejem. 3. alkalommal is beneveztem egy mozira. Még hatalmasabb élmény, libabõr és itt már a szívverésem is felgyorsult amikor pl féreglyukhoz közeledtek. Most pedig azt várom, mikor jön ki dvd-n és már veszem is meg, aztán úgy fogok rá vigyázni mint a szemem fényére. Lehet, hogy ez valakinek már túlzás, de ha valaki kicsit is érdeklõdik a teljes világunk iránt annak nem szabad kihagynia ezt a filmet. Ha lehetne 100 pontot adni rá megadnám, de így marad egy nagyon erõs betonbiztos 10/10
1/10
offtopic
cellasto 2014 dec. 15. - 08:35:27 1/10
(679/2293)
én elfogadom,de erre a katyvaszra azt írni,hogy teljesen logikus..
azért az már vicc :D
1/10
offtopic
cellasto 2014 dec. 13. - 19:44:55 1/10
(678/2293)
Teljesen logikus :D
Azaz. .komolyan az eszem megáll
10/10
Front3r 2014 dec. 13. - 14:05:08 10/10 Előzmény molnibalage
(677/2293)
SPOILER!!!!
Semmivel sem értek egyet. A zene azért volt hangsúlyosabb több helyen, mert jobban elmeríti az embert így a film hangulata. Teljesen logikus volt a története a filmnek, a feketelyukon belüli "dolog" meg fikció volt, de ennek is lehet realitása, mondjuk nekem inkább mûvészi megoldásnak tûnt.

Ami zavart, az a kamera rángatása pár helyen. De ettõl még 10/10 a film.
7/10
pelu 2014 dec. 13. - 10:14:45 7/10
(676/2293)
Nehéz értékelni a filmet, mivel képes magával ragadni, nagyon szép üzenetet közvetít, viszont tele van idegesítõ, amatõr bakikkal. És ez utóbbi a film monumentalitásához viszonyítva, illetve a marketingjének ismeretében, számomra frusztráló. Összességében kikapcsolt, élményt is adott, de semmi több, és talán nem is fognék hozzá mégegyszer.
10/10
eIemes 2014 dec. 13. - 09:13:24 10/10
(675/2293)
Tudod, aki azért megy moziba, hogy fanyalogjon, mindig megtalálja ami neki fáj.
Hibátlan film kevés van (bár szerintem a Mr. Morgan közel áll hozzá).

*** SP0ILER ***
ööö... például nem halt ki, és azért nem halt ki, mert kiszöktek a zûrbe, azokban a hengerekben, amiket a végén láthattunk, és azért tudtak kiszökni, mert az ikszlábú robot által a gravitációról gyûjtött információkat a pasi elmorzézta a lányának.
*** SPOILER VÉGE ***
offtopic
Sz Peter 2014 dec. 09. - 13:50:22 Előzmény eIemes
(674/2293)
Olyan nem létezik ami mindenkinek tetszik. ;)