Tegu 2015 febr. 08. - 21:19:17
(801/9141)
Igen, innen néztem, de ez a pénzügyminiszter szolgája, aki mindig hazarángatja EunGit?
K. Judit 2015 febr. 08. - 21:18:11
(800/9141)
Akár még Inyoub is lehet.

Miért volt muszáj neki egy alacsonyabb rangú férjet találni?
K. Judit 2015 febr. 08. - 21:15:20
(799/9141)
Nekem még semmi nem egyértelmû :)))
Õ Bawoo
Tegu 2015 febr. 08. - 21:00:15
(798/9141)
Akkor most egyértelmü, hogy a fátyolos nõ a szolgálók fõnökasszonya?
Tegu 2015 febr. 08. - 20:58:17
(797/9141)
De most már én is esélyesnek tartom azt, hogy esetleg a szolgálólány lesz a király lánya, ha egyáltalán lányról van szó, nem tudhatjuk.
Van a szereposztásban még egy BaWo nevü, õ ki? A pénzügyminiszter házában szolgáló fiatal srác?
Tegu 2015 febr. 08. - 20:51:40
(796/9141)
Igen, lehet, hogy uezt olvastam én is, máshol. Szerintem Yoon-Ok találta ki, mint gonoszkodásainak egyikét, hogy mégjobban megalázza azzal, hogy férjhez adja valamelyik szolgához /az a dagadt szolga remélem még megbünhõdik azért, amit müvelt/
K. Judit 2015 febr. 08. - 20:42:05
(795/9141)
Itt pedig egy cikk a HanCinemáról (az 5. rész után), az elsõ bekezdés eléggé meglepõ:

"On the 5th episode of JTBC weekend drama, "Maids", Goo In-yeob (Jeong Yoo-mi) was pressed to marry someone from low class. As this happened, she asked Moo-myeong (Oh Ji-ho) to marry her. However he rejected her asking.

Later, Kim Eun-gi (Kim Dong-wuk), who could not forget about Goo In-yeob, came to see her. Although Kim Eun-gi had to marry Heo Yoon-ok (Lee Si-ah), he said he would take in Goo In-yeob as his mistress.

Kim Eun-gi told Go, "I'm going to be looking at you only. I wouldn't do such a thing as living between two women. The only woman I think about in my life is you".

However, Goo In-yeob returned Kim Eun-gi's ring and said, "The relationship between you and me ends here. Please forget everything about me in the past. I wish you happiness".

Kim Eun-gi could not accept it and grabbed Go. At the moment, Moo-myeong came by and stopped Kim Eun-gi. As Kim Eun-gi became angry, Moo-myeong said, "Goo In-yeob will wed me. She'll be my bride", which surprised everybody."
K. Judit 2015 febr. 08. - 20:39:37
(794/9141)
Én sem tudom elképzelni, és azt sem, hogy ennyire hozzá lehessen szokni az állandó fázáshoz. Gondolom, sokan haltak meg még fiatal korukban.
És talán mi el vagyunk kényeztetve...
K. Judit 2015 febr. 08. - 20:37:17
(793/9141)
Itt mondja OJH, hogy IY az õ menyasszonya lesz.
Ezt nyilván megbeszélte a lánnyal, kíváncsi vagyok, miért határoztak így.
(Azt hiszem ennek sem örül a védelmi miniszter háza népe.)

Még annyit olvastam a Smpin, hogy ez egy kábeltévé társaság (JTBC), és hogy ahhoz képest elég jó a nézettség. Ott is epedve várják a feliratot.

És, bár még mindig nem tudni, hány részbõl fog állni a sorozat, de ezen a csatornán a következõ sorozatot április 5-én kezdik vetíteni (Fall in Love with Soon-Jung).
Tegu 2015 febr. 08. - 20:36:21
(792/9141)
Csak azt nem értem, akkoriban miért nem fáztak ilyen ruhákban. Tudom, bélelték a ruhákat, de a szegényekét nem.
K. Judit 2015 febr. 08. - 20:23:00
(791/9141)
BTS felvételek (szegények nagyon fázhatnak).
K. Judit 2015 febr. 08. - 18:56:45
(790/9141)
Még csak egy olyan sorozattal találkoztam, aminek az elején fel volt tüntetve, hogy Subtitle by MBC.
Pedig tényleg ez lenne az ideális, csak õket ugye meg kellene fizetni.
Õszintén szólva nem tudom, hogy az önként ajánlkozókat ki fizeti, ill., hogy kapnak-e egyáltalán valami pénzt.
Biztos kapnak valamennyit, mert manapság már nem lehet csak kedvtelésbõl, szórakozásból dolgozni.
Fõleg annak tudatában, hogy milyen sokan várják azt a nyomorult szöveget ...
K. Judit 2015 febr. 08. - 18:50:54
(789/9141)
Ezt nem tudtam. Tíz évvel ezelõtt még megértettem volna, de most már tonnaszámra készülnek ilyen történelmi sorozatok, akinek a régies nyelvezet okozna nehézségeket (pl. címek, rangok, vagy adott esetben gyógynövények, ételek, ruhák stb.), már túl lehetnek az elsõ csodálkozáson. A történelmi háttérhez is viszonylag könnyen hozzá lehet férni.

Nekem OK a könnyedebb, rövidebb film, ott csak közös nevezõre kell jutni pl. téma, és/vagy ffi, ill. nõi fõszereplõ ügyben.
:)

(Ez most onnan jutott eszembe, hogy véletlenül elindítottam egy másik videót és az a nõ szerepelt benne, akit ki nem állhattam a Kind Words-ben. A fiatal lány anyja ... brrr.)
Illiona 2015 febr. 08. - 17:26:55
(788/9141)
Ujabban ugy tudom, maguk a tv társaságok adják ki a hivatalosan angol feliratot. Ilyenkor pár óra mulva már kint is van és jó minõségben.
A JTBC tévétársaság még gondolom nem lépett ez ügyben, vagy õk kisebbek, mint az MBC tv társaság, és nincs kapacitásuk saját jó minõségû feliratot kiadni.
Tényleg nem jó, hogy emiatt a két sorozat összecsúszik, bár annyira más hangulatában, karakterekben a két sorozat, én fogom nézni mostmár mindkettõt.
A Shine 1-2 részének megvan a magyarja, azt ma este ujrázom, igy holnapra egy csomo mindennel képben leszek.
Tegu 2015 febr. 08. - 15:13:44
(787/9141)
Tudod, hogy a történelmi sorozatokért nincs nagy tolongás a feliratozók között.

Máskor ha már futó tört. sorozatot nézünk, hozzá csak egy könnyed mai sorozatot kéne választani és olyat, amit már vetitettek.

Legalább is most igy gondolom.
Legutoljára a Faith és Arang ment együtt és ugy néztem, késett mindig minden, ráadásul egyik sem tetszett.
K. Judit 2015 febr. 08. - 15:08:11
(786/9141)
Még kitartok, mert már kíváncsi vagyok :)
De így is hülyeségeket írok néha, YO természetesen nem IY volt võlegényének a nõvére, én is tudom, csak a neveket kavarom.
Ha elhalasztanám, újra kellene kezdenem az egészet.

Amilyen bolond vagyok, reménykedem, hogy következõ alkalommal valamivel simábban megy majd a dolog.
Lehet, adok nekik még egy hetet, és ha továbbra is ilyen sokat kell várni, akkor én is elhalasztom és csak a Shine-ra koncentrálok.
(Ha érdekelné õket, már rég lecserélhették volna a fordítót ...)
Tegu 2015 febr. 08. - 14:23:15
(785/9141)
Én sem, már most is gondolkoztam rajta, hogy ne hagyjam -e késõbbre a Maids-et.
Igy is tele vannak ellentmondással az összeesküvõk, azokhoz beépülõk, gyilkosok, király motivációi, cselekedetei.
K. Judit 2015 febr. 08. - 13:20:34
(784/9141)
Szöveg nélkül nem kombinálok, egy dologban biztos vagyok, hogy IY elmondta a volt szolgálójának, hogy a majdnem võlegényét megölték (aki elárulta IY apját), aztán együtt sírtak.
A saját volt võlegényének pedig elárulta az apja levelének tartalmát, amit végre sikerült megfejtenie. A volt võlegény valószínûleg felelõsségre fogja vonni az apját, vagy már meg is tette, nagyon elszánt volt. Sáros a családja, és most jött rá.

A nõvére, YO gonoszsága mindent visz, nem is érdemes kommentálni ...

Egyetlen pozitívum, hogy IY már nincs egyedül a szolgálók között, ketten mindenképpen erõsebbek lesznek. Plusz Danji most már lekötelezettje lett IY-nak, mert nem árulta be a gyûrû miatt.

És egy vicces jelenet is volt, amikor az idõsebb szolgáló (talán Danji anyja) próbálja elmesélni YO-nak, hogy mi fog történni a nászéjszakán :))) (Azt persze várhatja :)))

Én továbbra is meg vagyok elégedve OJH játékával, pl. amikor meglátja a királyt, akkor is nagyon beszédes a tekintete, és amikor szándékosan nem nézett a megkínzott lányra, akkor is az volt. Biztos szerette volna megvigasztalni de nem tehette.

(Azt meg csak zárójelben merem ideírni, hogy biztos nem használ a sorozat online nézettségének ez a hosszú várakozás a feliratra. Bár lehet, hogy csak el vagyunk kényeztetve, és inkább az a szokatlan, ha másnapra már kész a szöveg. Ráadásul így egy kicsit összefolyik a két dráma, miközben még vagy már a Shine van a fejemben, pont akkorra készül el a Maids felirata. Még nem néztem egyszerre két drámát, pláne olyanokat, amik szinte idõben mennek adásba, de az biztos, hogy nem is fogok...)
Illiona 2015 febr. 07. - 23:50:17
(783/9141)
IY apja volt akit csak tanácsosnak hivtak, én egyszerûen csak Szolvonnak nevezem az egyszerûség okán.

Mint a Shinében Csilsukot, ezek örökre meghatározó szerepek.
K. Judit 2015 febr. 07. - 23:48:57
(782/9141)
Ez a legnagyobb tévedésük, hogy azt hiszik, hatalommal meg pénzzel ki tudják követelni a szeretet is.
Egy csomóan emiatt válnak gonosszá, amikor rájönnek, hogy ez nem lehetséges.