Téma: Delta

Teket 2012 jan. 21. - 18:12:34 Előzmény csernusok
(15/15)
Nézzenek angol nyelvû csatornákat akik angolul akarnak TV-zni! Én szórakozni akarok a TV elõtt, nem nyelvet tanulni! Lehet filmeket kölcsönözni, venni, amin rajta vannak mindenféle nyelvû szinkronok, tanuljanak azzal! Ha olvasni akarok, akkor nem feliratot olvasok, hanem könyvet!
Teket 2012 jan. 21. - 18:07:06 Előzmény nemceleb
(14/15)
Igen! Meg az is baj, hogy Árpád apánk nem ment tovább, letelepedett itt! Meddig akarnak még hátra mutogatni!?
nemceleb 2010 márc. 20. - 11:26:16 Előzmény Crazy Horse
(13/15)
Jelenleg inkább az okozhatja a nagy problémát az m1-nél, hogy a komcsik sok pénzt megvontak tõlük, és kevésbõl kell gazdálkodniuk, pedig színvonalas mûsorokat adott (és próbál most is adni) az m1.
kgyuri0 2010 jan. 09. - 13:02:38 Előzmény csernusok
(12/15)
Igazság szerint azért ezzel az angollal is vannak némi problémák, ami az elõbbiek alapján nem meglepõ.
Elsõ probléma persze, minek köszönhetjük?
kgyuri0 2010 jan. 09. - 12:59:54 Előzmény csernusok
(11/15)
Most, hogy tovább olvastam, látom ám, hogy van még egy "ojan" is!
Nem lenne jobb még az angol nyelv kultiválása elõtt a magyarral is foglalkozni?
kgyuri0 2010 jan. 09. - 12:55:16 Előzmény csernusok
(10/15)
„mûsor készítõinek javaslom, nézzenek szét a külföldi adók ijen(!) témájú mûsorai között”
elõtte pedig: „azért pakolgassák(!) össze-vissza az idõpontjait”

úgy, hogy csernusoknak javaslom, nézzenek szét a magyar nyelvtan, s fõleg, helyesírás kérdéseivel foglalkozó források között.
Crazy Horse 2009 okt. 31. - 12:30:13 Előzmény csernusok
(9/15)
Egyetértek, szerintem is egyértelmûen esett a színvonal, de ez szerintem betudható a pénzhiánynak, és annak hogy próbáltak nyitni a fiatalabb korosztály felé az egyszerûbb, könnyedebb, közérthetõbb témákkal. Számomra túl sok a semmitmondó hazai hír, a biológiával kapcsolatos hírek, viszont keveslem a hosszabb, komolyabb technikai jellegû híreket (bár biztos ezekhez drágább hozzájutni). Mindenesetre jó lenne visszaadni a mûsornak a komoly tudományos jellegét, a kérdés csak az, hogy így rajtam kívül is érdekelne-e valakit.

A többnyelvû mûsorsugárzással kapcsolódó kritikádhoz ajánlom az alábbi cikket (igaz, sokkal boldogabb nem leszel tõle):
http://index.hu/kultur/media/2009/10/25/miert_van_mindennek_magyar_hangja/
csernusok 2009 okt. 30. - 22:14:37 Előzmény Crazy Horse
(8/15)
Kudlik Juli kiöregedett, de az akkori mûsorok színvonala messze meghaladta a mostaniakat. Egyre több a mûsorban a sztárokkal való foglakozás, a tudománynak pedig egyre kevesebb teret engednek. Nyilván észrevették ezt a nézettségen is, azért pakolgassák össze-vissza az idõpontjait, sõt a csatornát is megváltoztatták, de ezzel nem lesz színvonalasabb a mûsor. Én szeretnék hosszabb összeállítást látni 1-1 tudományos kutatás eredményérõl, minden mûsorban, és ehhez nem szeretnék hajnalban felkelni! A mûsor készítõinek javaslom, nézzenek szét a külföldi adók ijen témájú mûsorai között! A Rai edu, vagy az iráni tv mûsorán is rendszeresen sugároznak tudományos fejtágítót, nem magyarul, de ojan szemléltetõen, hogy még egy gyermek is megérti! Egyébként a közoktatás nagy lehetõsége, hiszen kis költséggel nagy tömegeket lehet(-ne) elérni, mert hát ugye az egyetemi oktatást is ingyenessé erõszakolták, aztán meg a diplomával a zsebükben elhagyják az országot! És csodálkoznak, hogy pl. orvoshiány van, és 1 évet is meghaladó várólisták a kórházakban. A mûholdas sugárzásnak további kihasználatlan lehetõsége, hogy több nyelven lehetne hallgatni. Tudom, hogy a határon túli magyarok elérése volt az elsõdleges célja a mûholdas sugárzásnak, de egyszer az ott élõ idegennyelvûek is kaphatnának lehetõséget a hiteles magyar tájékoztatásról, és betekintést nyerhetnének a magyar kultúrába! Vagy ezt titkolnunk kell?
A másik érv pedig az, hogy jó lenne az eredeti nyelvén is hallhatóvá tenni a külföldi származású filmeket, nyelvgyakorlás céljából, akár felírat mellékelésével is.
Tisztelettel : Csernus László Kecskemét

Kudlik Juli moment, but then the quality of programs far exceeded the present. More and more of the stars of the show's occupation, science is increasingly less room to leave. Obviously, the audience also saw this, I pakolgassák back up the dates, or even change the channel, but this will not be a better program. I would like to see 1-1 more a compilation of scientific research results of each show, and I do not want to get up at dawn! The program makers suggest that the spread look foreign taxes on these topics between programs! RAI edu, or the Iranian TV broadcast a regular academic program also broadens head, not Hungarian, but they graphically- exemplify, that even a child can understand! Moreover, the possibility of high education, low-cost mass as possible (Do not) achieved since then is not it a university education free of charge, raped, and then the graduates leave the country in their pockets! And surprised that such. physician shortages and waiting lists in excess of 1 year in hospitals. The satellite broadcasting more untapped potential that could be heard in several languages. I know that the Hungarians beyond the border to achieve the primary purpose of broadcasting by satellite, but once they receive the opportunity to live in foreign authentic Hungarian communications, and would benefit from access to the Hungarian culture! Or to hide it should be?
The other argument is that it would be good to hear the original language of the foreign-born movie, Learning from view, or even enclosing inscription.
Sincerely, Laszlo Csernus Kecskemet
9/10
reyorkin 2009 okt. 03. - 09:52:11 9/10
(7/15)
Nekem csak egy kérdésem lenne: hová tûnt a mûsor?
bji 2009 júl. 18. - 10:15:59 Előzmény Zajac
(6/15)
Az a nézetem, hogy a Deltára ráférne egy mûsorszerkesztõ váltás. Túl sok a biológia, a hírek túl hosszúak.
2/10
tiborz007 2009 febr. 14. - 11:22:38 2/10
(5/15)
Közvetlenül nem tudtam nézni, de a videón állandóra be volt állitva. Természetesen már ki van törölve.Elképesztõen szinvonaltalan lett a mûsor. Azt értem, hogy erõltetik a magyar hireket, de ezeket lehetne érdekfeszitõbben szinvonalasabban elõadni. Rettentõen rossz a szerkesztés és az egész úgy ahogy van. Bõven ráférne a megújitás. Nincs vagy nem találom a hosszú i-t a billentyûzeten.
pankifa 2009 jan. 17. - 12:57:47 Előzmény Crazy Horse
(4/15)
Régen a Delta a tudományokról szólt, igazán fontos és érdekes dolgokat lehetett megtudni általa, nem azt, hogy kinek hány tévéje kell, hogy legyen otthon. Most ez a tévéreklámozás nagyon lehangoló és gusztustalan. Ha valakit ez a téma annyira érdekel, tuti utánanéz, én pedig a gyerekeimmel együtt ma is, mint a múlt héten, a Deltát vártam. Sajnálom, hogy le kell szoknom róla.
Crazy Horse 2008 ápr. 21. - 18:58:46
(3/15)
Tizenéves koromtól szinte minden héten néztem, most már ritkábban. Lehetne kiemeltebb idõpontban, akkor nem felejteném el én sem.

Kudlik Júlia hangja nagyon-nagyon hiányzik. Néha mikor meghallom valahol, akkor igazi régi Delta nézõs érzés fog el mindig :)
csa007 2008 ápr. 21. - 18:02:48
(2/15)
Plusz, még többször is megváltoztatták az idõpontját...
Ha tehetem, mindig megnézem.
9/10
Zajac 2008 ápr. 13. - 11:37:29 9/10
(1/15)
Régen mennyit néztem,de ma már annyi csatorna van,hogy ritkán tévedek oda...