4/10
luci87 2019 márc. 12. - 09:32:02 4/10
(930/18030)
Szanalmas es mar nevetseges Mihaly felelme a nejetol...
En is csipem amugy Zsokat,de neha kicsit sok..Mondjuk egy hatarozott,es erosebb jellemu ferj mellett nem tehetne ezt...Ugyhogy Misi meg is erdemli....

Tamarat en se hianyoltam,Tomi penzehsege,es pofatlansaga meg mar kezd idegesiteni.
Ahelyett hogy otthon lopna a napot,csinalhatna valamit...de nem megeszi Valiek kajaját..utana meg penzt ker toluk egy apro dologert.Meg az anyjat is lenyulja...mondjuk ez em ujdonsag...
6/10
szürkekabát 2019 márc. 12. - 09:25:40 6/10 Előzmény napraforgó
(929/18030)
Igen, én is azt gondolom, hogy Tomi-Tamara kárászi útjánál csak egy újabb rossz időbeli vágást láttunk, nem kell mögé többet látni.
Rendkívül bosszantó ez az igénytelenség / kapkodás, amivel elrontják az egész történet élvezhetőségét.
A lentebb felsorolt elvarratlan szálak / rejtélyek jó fele nem rejtély, hanem forgatókönyvírói / rendezői / vágói hiba.
4/10
napraforgó 2019 márc. 12. - 08:16:43 4/10 Előzmény Rojita
(928/18030)
Engem főleg Tomi magánakciója izgat. Amikor elment Kárásziba Tamarával.
Lehet, hogy a rendező, meg a vágó rossz sorrendbe tette a korábban felvett jeleneteket. Ennek még akkor kellett volna lennie, mielőtt Marosi megjelent az újabb videóval, ami előírta az együttes mozgást.

Hálisten, most Tamarát, a Démont nélkülöztük, de helyette volt Zsókából sok. (Bár én őt csípem...) És Diával is történhetne már valami...

Lengyel Ferenc valahol úgy nyilatozott, hogy karaktere egy kedves bunkó. Hááát mit mondjak... Nem tudom osztani a véleményét. Tibi egy nagyon bunkó, nagyon paraszt valaki, aki kicsit sem kedves, inkább rettentően visszataszító. Én legalábbis nagyon utálom, a hülye "rafkós" dumájával, meg az idétlen kéztartásával együtt.
Amennyire én tudom, ez az együttesen kinyújtott hüvelyk- és kisujj a "telefonálj", illetve a "majd megbeszéljük telefonon" jelzése, az összes többi hasonló mutogatásnak a világon semmi értelme. Tibi mégis állandóan ezt a két ujját nyújtogatja, de fogalmam sincs, mit akar vele.
Egyszóval Tibi egy oltári nagy barom és hangyányi kedvességet sem fedeztem föl benne.
4/10
napraforgó 2019 márc. 12. - 08:02:19 4/10 Előzmény Rojita
(927/18030)
Szerintem könnyen előfordulhat, hogy ha ketten rávallanak Misire, akkor ő nagyon rosszul jön ki ebből a feljelentésből...
Na és Zsóka, amilyen hülye, monomániás, cseppet sem veszi a lapot... SzegémyMisit már én is sajnálom. Én is eszek retket, na de csak felvágottas kenyér mellé.... Nemcsak úgy magába.
Pláne kolbász, meg hurka helyett.. (igaz, ez utóbbiakat csak ebédre, sok kovászos uborkával).
4/10
napraforgó 2019 márc. 12. - 04:48:40 4/10
(926/18030)
50. rész
Tibi kora reggel cirkuszol, kevés az ajánlócédula és a meglévők egy része is rossz, hisz olyan aláírások vannak, mint "Pista Bá' ". Valinak cirkuszol, meg kell szerezni a hiányzó ajánlócédulákat. Beszél a pappal, hozza előre a vasárnapi szentmisét. Kiderül, hogy azt nem lehet, de nemcsak vasárnap van szentmise, hanem szombaton is. Erre gyászmisét rendel az apjának, arra próbálja meg elhurcolni a családját.
Kora reggel fölzavarja a családját, Katát és Tamást is meggyőzi, hogy este 6-kor gyászmise lesz, arra menniük kell! Tamást lefizeti, hogy győzze meg az anyját is.
Tomi elmegy a panzióba és együtt találja a köntösben talált anyját Józsival. A fiún szerencsére már munkásruha van, így Mónika kimagyarázza a dolgot. Az anyját is levágja némi pénzzel és meggyőzi, meg kell tudnia, mit akar Tibi a templomban?
Mónika a gyárba küldi Józsit egy csomó pálinkával, hogy ő meg ott szerezze meg az ajánlócédulákat. Mónika közben elszólja magát, így Tomi megtudja, az apja Ököratiban járt, de rá nem is volt kíváncsi. A fiú emiatt letörve megy haza.
Anikó, Stefi és Sándor a kocsma átrendezéséről beszélget, ugyanis az lesz a szavazóhelyiség is. Zsóka robban be, otthon nem tudta az ágyból kihúzni Mihályt, valami baja van, Sándor jöjjön segíteni! Zsóka úgy tesz, mintha sohasem hallotta volna, hogy Misi nem akar polgármester lenni, naná, hogy akar, ez a vágya. Nem kel fel, pedig még hurkát is beígért neki!
Sándornak ötlete támad, ki kell találni valamit, ami miatt nem lesz választható! Rögtön haza is rohan, van valami választási útmutatója, majd abból kinézik. Sajnos a kisokos 1971-es kiadás, így nem annyira aktuális már. De annyit kiokoskodnak, hogy ha Misi ellen eljárás folyna, akkor az nyilván kizáró ok lenne. Sanyinak rögtön eszébe is jut a múltkori falopási ügy, amit Attila elsikált, azt kellene feléleszteni. Misi esküdözik, ő abban ártatlan. Az jó, az majd az eljárás során kiderül, de addig is Zsóka száját be lehet fogni, végül is akkor nem ő lépett vissza!
Józsi elmegy a kárászi üzembe, 1 ü. pálinkát ad a portásnak, műszak végén szeretne kis eligazítást tartani az ökörapáti dolgozóknak.
Zsóka Anikónak panaszkodik, nem érti a fiúkat, már ketten gubbasztanak a hálószobában. Anikó próbálja felvilágosítani Zsókát, hogy a férje valójában nem akar pm. lenni, de Zsóka jobban tudja, igenis akar, csak meg kell mondani neki, mit is akar. Aztán dühében leönti Anikót a megrendelt üdítővel. Anikó kénytelen lezuhanyozni, hajat mosni, és a Stefivel folytatott beszélgetésből megtudja, hogy Dani visszament Németországba. Anikó szerint a lányának vissza kellett volna tartania, hisz tudja, hogy Dani még mindig nem közömbös neki.
Kata hiába keresgéli a faháznál Danit, az istállónál serénykedő Lalitól tudja meg, hogy Dani elment. Kétségbeesésében jól beletapos Lali lekivilágába, amikor közli, Stefi mennyire odavolt Daniért. Rájön, hogy ugyanezt csinálta ő is Danival, amikor neki meg Robiról, a betegségéről, meg Polli árulásáról szónokolt. (na végre, kezd leesni a tantusz!)
Zsóka örömmel látja, hogy otthon a férje kikelt az ágyból, de mivel Misi nem közli vele a kért infókat, így megtagadja tőle a hurkát.
Eközben Sándor találkozik Misi egyik munkatársával, azzal, aki a panaszt tette ellene, és arra biztatja, hogy tegyen följelentést.
A pofa nem érti, miért csinál ilyet a barátjával, de aláírja a feljelentést. Sándor Misihez visszatérve örömmel közli vele, megvan a följelentés!
Tibiék a 1/4 6-os busszal mennek Kárásziba a misére, de Mónika kicsit elkésik az indulásról. Tibi összebalhézik a buszsofőrel, de végül csak elindulnak. Ami érthetetlen, hogy a 6 órás szentmise legvégére érnek csak oda. Kárászi állítólag csak 10 km, akkor mi tartott odáig! (ha már ilyen adatokat adnak meg, akkor tán az alkotók is tarthatnák magukat ezekhez).
Tibi ájtatos képpel, összetett kézzel imitálja az áhitatot és a pap beszéde közben kiosztja az ajánlócédulákat. Mónika az ajánlócédulát meglátva hangosan fölordít - Tibi, te aljas rohadék! - és elrohan.
7/10
Rojita 2019 márc. 11. - 23:06:32 7/10
(925/18030)
Amilyen balfék ez a Sándor, a "segítsége" még komoly bajt hozhat a barátjára. Félek, h hiába reménykedik Mihály abban, h egy vizsgálat majd megállapítja az ártatlanságát, - ha 2-3 ember ellene vall, (nem tudjuk, h miért), akkor nem hogy polg.maister nem lehet, de még a beosztása / állása is veszélybe kerül.
7/10
Rojita 2019 márc. 11. - 23:00:42 7/10
(924/18030)
Ma sem kaptunk választ a folyamatban levő rejtélyekre, - ellenben újabb bonyodalom van kibontakozóban.
svejci 2019 márc. 11. - 08:45:51 Előzmény amira_daa
(923/18030)
Szláven elég nagy rejtély mindenkinek

Igen, Katának mondta egyszer, hogy négy nyelven beszél.... :)
Még az elején, mintha a Misiék beszélgetésük közben említették, hogy egyszer csak jött, és nincsenek magyar papírjai....
amira_daa 2019 márc. 10. - 19:11:20 Előzmény svejci
(922/18030)
volt már vörös zona meg tiltott is szerintem , tudod éppen ki irja a forgatokönyvet :D
amira_daa 2019 márc. 10. - 18:52:59 Előzmény napraforgó
(921/18030)
nem lehet hogy mivel ez valami katonai bázis közelében van ezért vannak olyan helyek ahol még lehet akna vagy bármi. - de ez csak ötlet.

Zolika azaz lóhering szerintem az örökségre hajt, és arra, ( mert számito) hogy mivel Kristóf marad szerencsejátékfüggőnek ezért hogyha azt náluk játsza el lesz 110 millája kb ami jól jöhet. Illetve ennyi pénzt valahogy Pannából és Kristófból kizsarol ( várhatóan a kislánnyal) Panna volt buta, de ezt irta többször is hogy acselekedeteivel : eladta a lakást, beszélt Zolinak az örökségről, én csak jóba lettem volna vele és hagytam volna hogy védett legyek. Kata magát hozza veszélybe. amugy meg ha az elején amikor átköltözött volna Mónihoz szolt volna a rendőrségnek hogy zaklatják lehet egyszerubb lett volna a helyzet. Kristófnak se ártana felnőni hogy ne legyen játékfüggő, kezeltesse magát. bármi. VISZONt sajnos akik a tágabb környezetemben voltak játékfüggők több háznyi összeget eljátszottak és nem lett az életük jobb.
amira_daa 2019 márc. 10. - 18:46:53 Előzmény Mngoo
(920/18030)
Szláven elég nagy rejtély mindenkinek, ahhoz képest hogy beszél ugye angolul is szerb ( vagy horvát vagy még valamilyenen) és ahhoz képest igénytelenül él. Nekem előszőr az a gondolatom támadt, hogy itt elbujt a kis faluban a múltja elől vagy rejtőzködik.

10, 16, 17, Attila nem egy matyóhimzés , pletykálják hogy még a saját feleségét Ibolyát is eltette láb alól, nyilván a könnyű pénz reményében pénzt mos vagy 'száritott növényt' ad el cserél be stb. A kopaszkoat is onnan ismeri. meg hát aki egyszer bekerül azért gondolom abból nehéz kikerülnie.
Kopaszok határon túli "rendező legények"

14. elvileg Attila tört be a pesti lakásba mert nála volt a Tibi útlevele, amugy nem tudom

15: Tamara meglátogatja a Mamszit épp a behajózásra vár, remélem hogy hamarosan elhuz már messzire.

12: Pannék bérlik valami extrém összegért a kecot de nincsen pénze Kristófnak és ezért Mónival megegyeztek, hogy majd ha meglesz az örökség egy év mulva egybe letörleszti ( bruhahaha ezen nevetni tudok ez annyira képtelen sztori. )

11: Kata azért nem kapott előszőr munkát mert a főorvosnő ahol volt gyakorlaton ( tekintsünk el a szakkifejezésektől ) ott ezt megfurta. Ennek több oka volt. Ugye Robit ( Kata pasiját) szivesebben elképzelte volna maga alatt és a korházban ezért neki kedvezett és ő maradhatott rezidensként tovább. Kata kapott volna állást amugy de a 12 órás dolog miatt ez ugye nem megvalósitható. Éjszakázás stb. Amugy azota volt interjún és Csaba a másik osztályról is be tudta volna tenni a kórházba de Kata végül inkább maradt lent Ökörfalván. Aztán itt lent probált orvosi rendelőt nyitni de maga a hozzáállásából és a ziláltságából látszik hogy jelenleg nem alkalmas orvosnak. ( pl csinálnak egy orvosi rendelőt és és pinkre festi a falat, nem ismeri a gumikesztyűt és higiéniát, és ahogy Robival közölt egy rossz hirt, hát finoman szólva nem vagyok meglepődve azon hogy a doktornő nem őt választotta. Bár Robi meg egy fuldoklóval vizet itatott tehát ő sem tűnik alkalmasabbnak.
amira_daa 2019 márc. 10. - 18:28:02
(919/18030)
Ökörfalva vége tábla: ha megnézed a rtl online felületén akkor látszik amikor a 'walkie Talkie'-val játszik Zsókám ( aki elég paraszt volt ) a barinőjével Valival.

amira_daa 2019 márc. 10. - 18:25:42
(918/18030)
Eddigi lista összegzés, köszi a segitséget, lehet irni és összegzem mindig a kérdéseket.

DRÁGA ÖRÖKÖSÖK ELVARRATLAN SZÁLAK ( LEHET folytatni ÉS bővíteni ) ha valaki agyalni is szeret rajta és nem csak jól szórakozik.
1. Mi lett az ablakon kidobott pénzzel?
2. Miért nem kap Tomi büntetést hogy elhagyta a falut. ?
3. Milyen papirt irt Mónika alá Nándinak a volt férjének?
4 .Mi van a felszerelt kamerákkal, amiken régen Attila kukkolta a falut?
5. Mi van Attilával?
6. Mi van a lakás ügyével ahová betörtek?
7. Ki ez a Marosi ügyvédnő?
8. Miért volt Tomika Mamszival és Papszival 3 évig lent?
Köszi @Mngoo
9. Miért lakik Szláven Jolikánál a tárolóbódéban és miért lett Jolika "csicskája"?
10. Honnan ismeri Attila a Kopaszokat?
11. Miért nem kap sehol se munkát Kata?
12. Most akkor Pannáek hogyan is bérlik Mónika lakását?
13. Miért maradt abba az Ausztriai örökség ház utáni nyomozás?
14. Ki tört be Tibiékhez Bp-n?
15. Ki ez a Tamara tulajdonkèppen és hogy jött megint képbe?
16. Hogy is keveredett Attila ilyen ügyletekbe?
17. Honnan jöttek és kik ezek a Kopaszok?
18. Ahhoz képest hogy kiderült: Stefi Aniko lánya, senki se csodálkozik rajta, szóba sem kerül a faluban.
Köszi @svejci
19. mi az a Tiltott zóna?
4/10
napraforgó 2019 márc. 10. - 17:44:55 4/10 Előzmény svejci
(917/18030)
És ha vörös, akkor az mit jelent?
Ami piros, az tilos....
A vörös zóna lehet akár tiltott zóna is.
svejci 2019 márc. 10. - 12:37:18 Előzmény napraforgó
(916/18030)
Várjatok! Vissza az egész...
Gondolkodtam, és akár hogy is kombináltam, ott nem lehet semmi, mert az erdőbe bárki is bemehet... (Misi, erdészek, vadászok, turisták)
Aztán erre fel, visszanéztem azt az ominózus részt (11.), és most hallom, hogy az ügyvédnő nem tiltott zónát mond Szlávennek, hanem vörös zónát.... :(
Tehát, csak a falut hagyta el.....
4/10
napraforgó 2019 márc. 10. - 09:38:47 4/10 Előzmény svejci
(915/18030)
Milyen igaz.
És miért biciklizget be Szláven időnként az erdőbe?

Miért nem kérték már el a halotti bizonyítványt (+boncolási jegyzőkönyvet, ha volt), na és az igazolást a vagyon meglétéről (banki kimutatás).
Amúgy a vidéki ház és az állatok is az örökség tárgyát képezik, arról nem rendelkezett Kálmán? Kié lesz a kecske?
svejci 2019 márc. 10. - 09:00:24 Előzmény Mngoo
(914/18030)
folytatom:

19. mi az a Tiltott zóna?
4/10
napraforgó 2019 márc. 10. - 04:46:53 4/10
(913/18030)
Az biztos, hogy kellenek az új és izgalmas szálak, ahhoz, hogy ne üljön le a sorozat. Ahol minden mindig ugyanazon tárgy körül forog, az könnyen unalmassá válik.
De ezért minden újabb szál fölvetésénél lezárhatnának egy régit. Pl. már rég jelentkezhetett volna a rendőrség a Tibiék lakásbetörése tárgyában - mivel nem tűnt el semmi érték a lakásból, lezárják az ügyet.
Mónika egy jóságos pillanatában visszaadja Tibinek az útlevelét.
Joli néni rákérdez Mónikára, vagy Józsira, a panzió ablakából kidobott pénzre és drogra. Megtudja, hogy az Attiláé volt és visszaadja a pénzt (a drogot nem, azt megsemmisíti).
Joli néni elmeséli Tamásnak, hogy került őhozzá csecsemőkorában és miért.
Mónika is elmeséli Tominak a dolgot a saját szemszögéből. Megtudjuk, hogy ez a kulturált külsejű úriember, a Nándi mit tett Mónikával, miért omlott össze a nő anno.
Szlávenről kiderül, hogy került Magyarországra és miért. Vagy az, hogy mit csinált "Jugoban".

Az is kiderülhetne lassan, hogy mit akar Zoltán, a Lóhering Pannától? A leendő örökségből neki juttatott vagyont akarja megkaparintani? Vagy rajta keresztül Kristófot zsarolni?
Egyszóval most már túl sok szál van fölvetve, túl sok nyitva hagyott kérdés és jószerivel csak az oldódott meg, hogy kiderül Anikó titka, Stefi a lánya és nem a húga.
7/10
Mngoo 2019 márc. 10. - 00:42:06 7/10 Előzmény amira_daa
(912/18030)
folytatom:

9. Miért lakik Szláven Jolikánál a tárolóbódéban és miért lett Jolika "csicskája"?

10. Honnan ismeri Attila a Kopaszokat?

11. Miért nem kap sehol se munkát Kata?

12. Most akkor Pannáek hogyan is bérlik Mónika lakását?

13. Miért maradt abba az Ausztriai örökség ház utáni nyomozás?

14. Ki tört be Tibiékhez Bp-n?

15. Ki ez a Tamara tulajdonkèppen és hogy jött megint képbe?

16. Hogy is keveredett Attila ilyen ügyletekbe?

17. Honnan jöttek és kik ezek a Kopaszok?

18. Ahhoz képest hogy kiderült: Stefi Aniko lánya, senki se csodálkozik rajta, szóba sem kerül a faluban.

És minden résznél elgondolkodom, hogy miért csak kolbászt zabál mindenki és miért csak debrecenit lehet enni a kocsmában??:D

És végül ez a Nándi tutira szinkronszinész, tök ismerös a hangja :)
Mi az igazi neve a való èletben?
amira_daa 2019 márc. 09. - 20:51:41
(911/18030)
DRÁGA ÖRÖKÖSÖK ELVARRATLAN SZÁLAK ( LEHET folytatni ÉS bővíteni ) ha valaki agyalni is szeret rajta és nem csak jól szórakozik.
1. Mi lett az ablakon kidobott pénzzel?
2. Miért nem kap Tomi büntetést hogy elhagyta a falut. ?
3. Milyen papirt irt Mónika alá Nándinak a volt férjének?
4 .Mi van a felszerelt kamerákkal, amiken régen Attila kukkolta a falut?
5. Mi van Attilával?
6. Mi van a lakás ügyével ahová betörtek?
7. Ki ez a Marosi ügyvédnő?
8. Miért volt Tomika Mamszival és Papszival 3 évig lent?