7/10
Rojita 2019 márc. 13. - 21:11:38 7/10
(990/18030)
Csak nem tartják Kovácsék lakat alatt a lányukat, mert akaratuk ellen ment férjhez?
Ez napjainkban erős lenne!
amira_daa 2019 márc. 13. - 18:46:30 Előzmény napraforgó
(989/18030)
Stefihez Lali jobban megy. Lali egy tünemény karakter. Mivel ugye Lajoska Mónival van, igy Dani karaktere , ugye ez a Lali Dani, LAjoska trio picit szétment.
Dani igen elég rideg, de mit láthatott volna az anyukájátol,
egyébként meg ha egy hapsi nagyon szerelmes főleg ha az Igazinak vélt nő veri át vagy szur ki vele akkor én simán el tudom képzelni, hogy elhuz, mert annyira elborul az agya.

Dani tipikus pasi, ha nem az övé akit szeret elmenekül, nem akar harmadik lenni vagy a 'talán te vagy a befuto' szerepkörét játszani, az kinos meg nagyon fájdalmas is amikor egy csaj vagy hapsi két ember között vacilál és te vagy kábé a páros a napokra hogy szeret, a páratlan napokon meg a másikrol ábrándozik. Igy most Dani Katának igy nincsen jövöje, amig Kata azt se tudja, merre az előre. Én elzavarnám terápiára többször a Fazekas doktorhoz, mert hátha segitene neki, hogy a munkához és hivatáshoz is visszataláljon. Szoval kedves RTL FAzekas doktort még kérnék. többször. Az az egyetlen dolog amit KAta észrevesz mert legalább FAzekas doktor falakat emel neki vagy ..stb

Katárol irtam már, hogy szerintem az egész sorozat legvesztesebb karaktere az övé. Vagyis ő tudja az egész egy éven veszteni a legtöbbet.
amira_daa 2019 márc. 13. - 18:39:19 Előzmény napraforgó
(988/18030)
Attilával nem tudom, hogy mi lesz mert arrafelé főleg ha szervezett ügybe keveredett akkor lassan őrölnek a malmok és sokáig bent lehet. De mivel találtak nála szert, követték stb, Direkt repült rá látszolag is két komolyabb nyomozo, tehát itt eleve megalapozotabb volt. Vagy köp Attila de akkor valószinüleg ténlyeg nem látjuk viszont, vagy ex apósék segithetnek neki kiszökni a börtön elől ( UGye Kovácsék, ) illetve veszélyben lenne a kopaszok miatt is. De polgármesterséget nem tudom, hogy visszakaphatja-e. Egyet tudok A Subicz karaktere szimpatikusabb és jobb szerintem, mint Attila karaktere, én reméélem, hogy Subicz marad és meglátjuk még egy-két melegitőjét.
Amugy irtátok, hogy ügyvéd, vagyis hogy elvileg az, vidéken nem mindenkire van ráirva, hogy micsoda. Én is inkább zugügyvédnek hinném, vagy ilyen mondva csinált ügyvédnek.
amira_daa 2019 márc. 13. - 18:31:27 Előzmény napraforgó
(987/18030)
Katánál én azt nem érzem amit az orvos ismerősőkön, hogy élete a munkája, egy orvos ilyen . aki orvos az nem ül egy évig a popsiján. akkor kimegy külföldre dolgozni, akkor csinál valamit publikál, blogot szerkeszt online ad tanácsot annyi mindent tudna. Igy a diplomája az orvoslás nem hihető számomra. Attól hogy bemagolta tudod te is jol hogy nem lesz jó orvos. Mint ahogy a kés sem attól vágja el a kenyeret, hogy éles.
Várhatóak helyzetek Katáéknál, nyilván kisebb faluban kevesebb, és az alkohol is tartósit, de lehetnének.
4/10
napraforgó 2019 márc. 13. - 17:55:26 4/10 Előzmény amira_daa
(986/18030)
Nem lepődnék meg, ha az alkotók tényleg tennének valamit Katáért. pl. az apja váratlanul rosszul lenne és akkor Kata intézkedhete, mérhetne vérnyomását, nézhetne pulzusát, szívverését, beadhatna (?) injelciót, vagy legalább valami tablettát, stb, ezzel megmentené az apját....

Na mindegy, Katának muszáj lenne doktorkodni, vagy hagyja a fenébe az egészet. Mindenesetre a nyavalygásából elég volt!
4/10
napraforgó 2019 márc. 13. - 17:25:07 4/10 Előzmény amira_daa
(985/18030)
Van még egy problémám. Attilát nem itélték el jogerősen, csak eljárást indítottak ellene Mi van, ha kimossa magát és elengedik? Talán még a leváltása sem volt jogszerű, meg az egész időszakos választás, úgyhogy mire Subicz visszajön a nyárból a télbe, tán már megint nem lesz polgármester.
haha.
4/10
napraforgó 2019 márc. 13. - 17:09:53 4/10 Előzmény amira_daa
(984/18030)
Katáról azt mondták a legelején, hogy ő volt a legjobb rezidens a kórházban. Vagyis azt jelezték, hogy van orvosi vénája, stb. Na ebből sajnos a világon semmit sem látni!
Még a Kristóf fejsebét is olyan hülyén látta el, hogy még én is különbül megcsináltam volna orvosi képesítés nélkül. Az apja gyakorlatilag lábon kihordott egy infarktust, de Katinka csak fekszik az ágyán és sajnálja magát, a világon senkivel sem törődik.
Nekem roppant ellenszenves nő. Haszna semmi, még a háztartási munkába se segít be az anyjának.
Gyakorlatilag minden reggel éppúgy kell kihúzni az ágyból, mint ingyenélő Tomikát.
4/10
napraforgó 2019 márc. 13. - 17:01:41 4/10 Előzmény amira_daa
(983/18030)
Szerintem Stefihez jobban illik Lali. A fiúnak már akkor tetszett, amikor még Danival járt és rosszul esett neki, amikor Dani olyan félvállról kezelte.
Nekem most annyira nem tetszik, hogy Stefi állandóan hanyatt dönti Lalit, akkor, amikor azért annyira nem is szereti. Mintha saját magát győzködné. Jó lenne, ha valóban beleszeretne és kikötne mellette, mert ők jobban illenek egymáshoz, mint Danival.

Nelkem Dani amúgy is kicsit rideg volt, amolyan magának való. És Katával sem volt tisztességes, hisz el sem köszönt tőle. Ha szereti, ha nem , azért egy istenhozzádot illett volna mondani. Na és persze az anyjától sem köszönt el... Mondom, rideg pali. Nem olyan, aki megbeszéli a problémákat, pláne nem megoldja, inkább hátat fordít nekik.
Én biztos nem őt választanám....
amira_daa 2019 márc. 13. - 16:51:47 Előzmény napraforgó
(982/18030)
VAgy Kata ha nem háziorvos lenne esetleg orvoslátogató vagy kutató orvos, de én alapvetően az egész orvoslást hagynám nála a fenébe. Se a karaktere nem hozza azt, hogy orvos tipus se a szituációk. Ha 5-6 éve lehuzott az egyetemen, most amit csinál lehuzza a wc-n. Ténlyeg képezhetné magát, vagy olvashatna, vagy bármi.

Illetve, amit én is forszirozok, és amit te is hogy lehetne-e alkudozni Marosival. Ha Kata bevetné, hogy mennyi ember életét tudná igy megmenteni, akkor vagy kéne a iskolát folyatnia jobban vagy rugalmasabban tudná Marosi is a helyzetet kezelni.
Rákérdeztem 5-6 év az általános orvosi egyetem utána szakosodik, REzidensként tehát KAtánknak még 2-3 év minimum lenne, mire háziorvos lehetne. Tanulhatna arra is. Gyanitom hogy Kata a sori végén nem lesz orvos. Szaklapokat is olvashatna.


Kopaszok gondolom még jönnek.
Attila lesz valamikor azt irta az előzetes.
Kovács nagyszülős szituáció is oldódik kiderül hogy miért vannak itt ( mai rész )

Vagy alkudozni kéne a szereplőknek, vagy másik ügyvéddel is beszélhetnének. Vagy legaláb Móni utána informálodhatna az apjának hogy mégis mi ez a pénz, ez az örökség. Az adna egy kis lendületet, hogy valaki megtudná a teljes igazságot és a szituáciok hogy nem mondja el, hogy helyzetbe hozható-e stb.

vagy a szappanoséknak egy két feladatot adnék, családilag, segitsenek árváknak vagy ássák fel a kertet, bármit Katának és Tominak ugyis van felesleges kapacitása hiszen nem csinálnak semmit.



amira_daa 2019 márc. 13. - 16:36:02 Előzmény napraforgó
(981/18030)
Kata:
azt gondolom, hogy ő megragadt egy szinten, hogy mi lesz a hapsival akit szeret, vagy akiről Kata azt hiszi hogy gondoskodnia kéne. A Fazekas doktornak teljesen igaza volt, hogy a saját életével kéne törödnie, és nem a pasikkal akiket bizonyos helyzetekbe hozza.

Mivel nem a saját életével törődik, igy nem tud megfelelni az alapvető elvárásoknak.
Most hogy ez direkt van és a forgatokönyvirok ezen a szinten akarják tartani, vagy nem szeretik a karakterét mozgatni, nem lehet eldönteni, de tény hogy egyszer sem hallottam, hogy " de szeretnék inkább a korházban ügyelni" vagy hogy leült volna egy szakkönyvet olvasni. vagy tanul egy nyelvet vagy bármit, igazából sült galambot látok nála felfedezni.

a két hapsit meg állandóan helyzetbe hozza.
Robit az igazságszérummal ami azt jelenti, hogy elmondott neki valamit az orvosi állapotárol amihez etikailag sincsen köze. Ahogy az erdőben elmondta az elég embertelen volt. Inkább itatta volna le pálinkával és mondta volna meg hogy figyu van egy rossz hir igy alakult stb. Ezek után Robi nyilván Polli ágyában kötött ki. vagy Polli Robiéban, mert Polli karaktere meg a nyomulós szuka aki rástartol minden ágyba vihető hapsival. KAta meg siránkozik, ahogy irtad. A karakterét kéne eldönteni, hogy felnő vagy hagyják igy. De jelen esetben az Ullman Mónika által játszott elég gonosz karakternek tünő főorvosnővel minden nézett epizod után egyet értek, hogy Katának nem való az orvoslás, mert ahogy te is felsoroltad amikor kellene nincsen ott csak fizikailag. VAgy Katának fejben kéne változnia.

Danis szituációról meg ő tehet. de mivel nem tudja, hogy mit akar, hogy hol a határ a barátság között amikor a másiknak rosszul esik, hogy elmondja hogy mennyire aggódik, közben az szerelmes belé. nehéz. Dani itt a Steffi és Kata két szék között .... szituációjába cseppent. Kata szintugy.
Steffi az egyetlen nyertese a szituácionak, hogy bár fájt neki ő talállt valakit akivel jobban elvan. ( még ) remélhetően nem fogja magát Danihoz visszasirni, de szerencsére Steffi karaktere elég butácska de bizonyos szempontbol konzervativ és normális.

Amugy nem lepődnék meg ha két rész mulva kata méregetné az apja vérnyomását, mivel figyelmeztetted az irokat rá :D Én néha kinosnak érzem, hogy kritizáljak valamit amit két év fejlesztettek az RTLéknél (ezt a sorit ) és nekünk kell irni hogy mérjen már Kata vérnyomást, Kata láthatna gumikesztyüt, esetleg létezik fertőtlenitő is de ha illusztrálják egy zöld üveggel az is jo, de hát ez van.
4/10
napraforgó 2019 márc. 13. - 16:00:26 4/10
(980/18030)
Bemásoltam a korábban összeállított elvarratlan szálakat:

DRÁGA ÖRÖKÖSÖK ELVARRATLAN SZÁLAK ( LEHET folytatni ÉS bővíteni ) ha valaki agyalni is szeret rajta és nem csak jól szórakozik.
1. Mi lett az ablakon kidobott pénzzel?
2. Miért nem kap Tomi büntetést hogy elhagyta a falut. ?
3. Milyen papirt irt Mónika alá Nándinak a volt férjének?
4 .Mi van a felszerelt kamerákkal, amiken régen Attila kukkolta a falut?
5. Mi van Attilával?
6. Mi van a lakás ügyével ahová betörtek?
7. Ki ez a Marosi ügyvédnő?
8. Miért volt Tomika Mamszival és Papszival 3 évig lent?
Köszi @Mngoo
9. Miért lakik Szláven Jolikánál a tárolóbódéban és miért lett Jolika "csicskája"?
10. Honnan ismeri Attila a Kopaszokat?
11. Miért nem kap sehol se munkát Kata?
12. Most akkor Pannáek hogyan is bérlik Mónika lakását?
13. Miért maradt abba az Ausztriai örökség ház utáni nyomozás?
14. Ki tört be Tibiékhez Bp-n?
15. Ki ez a Tamara tulajdonkèppen és hogy jött megint képbe?
16. Hogy is keveredett Attila ilyen ügyletekbe?
17. Honnan jöttek és kik ezek a Kopaszok?
18. Ahhoz képest hogy kiderült: Stefi Aniko lánya, senki se csodálkozik rajta, szóba sem kerül a faluban.
Köszi @svejci
19. mi az a Tiltott zóna?

ad 1. Az ablakon kidobott pénzt Jolikáék elásták, na de mi lesz a sorsa ezután?
ad. 2.Tomi ügye megoldódott az új karkötővel.
ad 13. Tényleg, mi van az ausztriai hüttével?
ad18. Anikó anyaságán néhányan viccelődtek a kocsmában, de Anikó rövid úton leállította őket. Na és melyik kocsmatöltelék akar rosszban lenni a kocsmárosnővel? Így hát hamar abbahagyták a viccelődést, meg a célozgatást.

Marad még Attila ügye, ami tapodtat sem haladt az őrizetbe vétele óta, és Szláven előélete, amiről gondolom az alkotók már kitalálták, hogy milyen módon kapunk infót.
A kopaszok - na ezt úgyse fogjuk megtudni.
Kata miért nem kap munkát sehol - nem lenne muszáj kórházban gondolkodnia, lehetne belőle körzeti háziorvos, akkor csak napi 4-8 órát kéne dolgoznia.
Marosival meg le lehetne egyeztetni, hogy nemcsak Ökörapátiban, de Bivalyfürösztőn és Birkalaposon is ellátja a körzeti orvosi teendőket .
Szerintem ez nem ellenkezne Kálmán bácsi eredeti tervével, hogy a szülőföldjükhöz kösse az utódait..
Mindenesetre akkor Kata nem a lelki nyavalyáival lenne elfoglalva napszámra.

Ötlet???
4/10
napraforgó 2019 márc. 13. - 15:34:02 4/10 Előzmény amira_daa
(979/18030)
Igazad van. Én már szívesen látnék valami olyasmit is, amikor Kata a helyzet magaslatán van és megmenti valaki életét. De eddig még csak azt láttuk, hogy eltévedt az erdőben, ahol gyerekkorában százszor kirándult, nem tudott mit kezdeni a sebesült Robival, úgy kellett mindkettejüket kimenteni a falu melletti erdőből, cirka fél km-re a Joli néni házától.
Az apja infarktusánál sem volt a topon, és igazából most sem csinál semmit. Én, ha orvos lennék, naponta megmérném apám vérnyomását, meghallgatnám a szívét és odafigyelnék, hogy beveszi-e a gyógyszereit.
Ehelyett ez a nő csak rinyál, nyaforog, jajj, mi lesz Robival, jajj miért ment el Dani, jajjj, jajj.
Jajj, de rém unalmas ez a nő!
amira_daa 2019 márc. 13. - 14:33:05 Előzmény Rojita
(978/18030)
én a sori kitalálójával vagy rendezőjével kávéznék együtt , engem a D.Ö. készitése jobban érdekel, mint a szinészek. A Démont játszo szinésznő biztos jo fej lehet élőben de tuti elfoglalt.
4/10
napraforgó 2019 márc. 13. - 14:30:41 4/10 Előzmény svejci
(977/18030)
Néhányan odamentek az új polgihoz, hogy megkérdezzék, mi lesz a segélyekkel? akkor mondta, hogy őt most ne zavarják ilyesmivel, mert ő elmegy a télből a nyárba, Thaiföldre3 hétre
amira_daa 2019 márc. 13. - 14:28:13 Előzmény svejci
(976/18030)
szánom bánom a Tomi leveles résznél hagytam a részt abba, hamarosan potolom. köszi

7/10
Rojita 2019 márc. 13. - 14:18:50 7/10 Előzmény amira_daa
(975/18030)
"aki a legtöbb hibát veszi észre kaphat D.Ö polót..."vagy együtt kávézhat a Démonnal.
svejci 2019 márc. 13. - 13:36:27 Előzmény amira_daa
(974/18030)
Hát, pedig ő saját maga mondta, az előző rész utolsó másodperceiben....
amira_daa 2019 márc. 13. - 13:17:50 Előzmény napraforgó
(973/18030)
elmegy Subi-Thaiföldre? ezt melyik Ökörfalvi pletykán olvastad vagy ajánlonál volt? :D

szerintem a sztori szempontjábol Kristof mint polgármester alias Subi jobban fel tudja az állovizet kavarni, mint Tibi mint TAxis-rafkos.
4/10
napraforgó 2019 márc. 13. - 12:53:05 4/10 Előzmény Rojita
(972/18030)
Ez nagyon igaz! Egy ügyvédnek tudni kell, hogy ki és milyen feltételekkel indulhat egy választáson.
Az, hogy csak helyi lakos írhat alá ajánlószelvényt az alapdolog.
Amúgy tényleg röhejes, ahogy Subicz kinéz, a hülye suhogóiban.
Valahogy nehéz elhinni, hogy ő valódi ügyvéd lenne (zugügyvédnek nevezik...) Na és a viselkedése... Piál, idétlenkedik, nyomul a nőkre, hát... most meg majd el is tűnik Thaiföldre 3 hétre. A népek csak döbbenten nézik, hisz akkor nem számíthatnak rá semmiben.
4/10
napraforgó 2019 márc. 13. - 12:42:23 4/10 Előzmény amira_daa
(971/18030)
Az igaz, mostanában tényleg sokszor volt, hogy 1-2-3 fok volt kora reggel, délután meg 10- 12-15 is árnyékban. Miért ne lehetett volna verőfény délután, mikor a reggeli szavazásnál még szürke volt az ég?
Amúgy tényleg sajnálom a szereplőket, hisz olyan ócska OSB házakban kell forgatniuk, néha semmi kis ruhákban... Hiába fűtenek, a szerencsétlen színészek majd megfagynak. Különösen a nők. Mert Tibi egy meleg mellényben van, Kristóf is valami meleg anorákban, Tamás a szokásos szürke kötöttben, na de nők - Mónika, Vali néha csak egy kis selyem semmiségben vannak. Még Kata is be van öltözve, ő állandóan futásra kész, na de többiek...
Jöhetne már az igazi tavasz...