amira_daa 2019 okt. 17. - 18:02:58 Előzmény guess.who
(7769/18029)
"Pannát Laurácskával, készítenek sok és alapos fényképet, videot, és az alapján a bíróság kimondhatja a válást. :) :) :)"

és ki fotozza őket Tomika is beszáll az édes hármasba? :D
aztán nehogy Panna féltékenységében hazajöjjön hamarabb mint várták :D
4/10
napraforgó 2019 okt. 17. - 18:01:10 4/10 Előzmény guess.who
(7768/18029)
Múltkor megnéztem, 42 éves a nő, pont annyi, mint Járó Zsuzsa (Mónika). Öltözhetne világosabb, divatosabb ruhákba, kis smink és pont olyan csinos lenne. De szerintem itt pont ez a szerepe, a hervadó vénlány megtestesitője.
4/10
napraforgó 2019 okt. 17. - 17:57:17 4/10 Előzmény guess.who
(7767/18029)
Lehet, hogy a link elavult és új jogszabály jelent meg, de a körjegyző feladatai amúgy megegyeznek a most már közös hivatalok jegyzőivel.

A lényeg, hogy nem Mónika hivatott ott ellátni a jegyzői feladatokat.
És még csak nem is képviselő, mert csak a jegyzőt kellett újraválasztani, egy hang nem volt arról, hogy a képviselőtestület lemondott volna. annak meg eleve nem volt tagja a Maunika.
És ha Maunikának semmi köze Ökörapáti önkormányzatához, akkor joga sincs a lakcimnyilvántartóba betekinteni.

Nándinak viszont nyilván van joga is és lehetősége is, úgy hogy kicsit furcsa, hogy még nem talált semmit. Ez csak úgy lehet, ha az elmúlt héten nem nyitotta ki a laptopját.
guess.who 2019 okt. 17. - 17:50:57
(7766/18029)
Igen, tudom, hogy hogy hívják, tudom, hogy Kleopátrának becézik az itteni kollegák, csak az Evelint nem tudom megjegyezni. Így aztán lesz belőle HR-es, vagy Valeriana officinalis. :D Végülis V betű van a keresztnevében. :)
guess.who 2019 okt. 17. - 17:48:43
(7765/18029)
Mindig a "hervadó" jelzővel illeted... :) Nyilván nem huszonéves már, de abban igazad van, hogy a sminkesek valószínűleg direkt öregítik. Sajnos.
guess.who 2019 okt. 17. - 17:46:28 Előzmény napraforgó
(7764/18029)
"Nem beszélve a vagyonmegosztásról is."
Ezért akarják annyira most gyorsan lezavarni, mert ugye a házasság ideje alatt szerzett vagyon közös vagyonnak minősül, tehát ha még házas állapotban kapná meg Kristóf az örökséget, akkor abból mindenféle bíróság megállapíthatná, hogy jár belőle Pannának a fele...

És ne feledjük, hogy az a bizonyos "házassági szerződés" alá van írva, amiben a Vörössel való szakítás már nincs benne.
Egyébként egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy egy UTÓLAG, a házasság megkötése után évekkel létrehozott ilyen szerződés egyáltalán érvényesnek tekinthető-e. Az ilyeneket a házasságkötés előtt szokták kötni, pont azért, hogy a felek korábbi magánvagyonát és a házasság ideje alatt szerzett közös vagyont a későbbi esetleges váláskor egyszerű legyen elosztani, mert benne van a szerződésben konkrétan, hogy ki hogyan részesül belőle. És az biztos, hogy nem úgy működik az aláírás, hogy hoz a Vörös egy sajtpapírt és firkálja alá Kristóf. Azt ügyvéd ellenjegyzi (jó esetben a két fél két ügyvédje), tanúk aláírják, ilyesmi.
Szóval megint blődség.
guess.who 2019 okt. 17. - 17:41:14
(7763/18029)
Azért azt még be is kellene bizonyítania Kristófnak, hogy Panna Hollandiába megcsalni ment ki. Ezért írtam lentebb, hogy szerintem ez az oldal eleve vesztes, jobban járnak, ha inkább Kristóf csalja meg dokumentáltan Pannát Laurácskával, készítenek sok és alapos fényképet, videot, és az alapján a bíróság kimondhatja a válást. :) :) :)
guess.who 2019 okt. 17. - 17:36:59 Előzmény napraforgó
(7762/18029)
"Mónika NEM jegyző! Ki volt az a marha, aki kitalálta ezt?"

Ők állítják magukról. Lejjebb írtam is, hogy a választás után elvileg ő lett az egyedüli képviselőtestületi tag, és ha ő a jegyző is, akkor a testületi ülésen egyedül is kétharmada van mindig Suvickkal szemben. Tökéletes állapot. :D
De amúgy persze, hogy marhaság. Csak arra próbáltam utalni, hogy ha már ezt így kitalálták, akkor hogy juthatott egy akkora baromság az eszükbe, hogy Stefán lakcímnyilvántartás miatt a Postára megy be?! És egyáltalán: minek bízza meg Maunika Krisztót a két illető keresésével, mikor a hivatalban hivatalból ki tudná keresni az online személy- és lakcímnyilvántartásból őket.

Egyébként amit linkeltél, az már idejétmúlt: "körjegyző" ugyanis 2012, a járások megalakítása óta nincs, mivel a korábbi körjegyzőségek helyett közös hivatalok alakultak, ahol csak jegyző (és aljegyző) van.
guess.who 2019 okt. 17. - 17:32:26
(7761/18029)
Úgy sajnálom, hogy olyan degradálóan beszélsz mindig Valeriánáról. :( Pedig szép nő, csak kellene neki valami divattanácsadó, mert majdnem úgy öltözködik, mint a két falusi hírharang. :)

Ja, igen, a HR-es, csak nem bírom megjegyezni a nevét.
Amúgy a tegnapi részben már NEM volt kiírva a stáblistában. Remélem, nem kiírják, hanem megint kiírják! :( :)
guess.who 2019 okt. 17. - 17:30:30
(7760/18029)
"A recepteknél nem úgy van, hogy a fejlécbe beviszik, hogy pl. Zsarátnok megyei kórház - Dr. Csontos Szigfrid belgyógyász -gasztroenterológus szakorvos, majd a kinyomtatott receptre a doktor ráüti a pecsétjét, amelyen rajta van a neve, Dr. Cs. Sz. orvos, a nyilvántartási száma meg a kígyó."

Ezt kérdezed vagy állítod? :)
Mert immár két éve, november elsejével elvileg átálltak az orvosok az EESZT-re mindenhol, ami azt jelenti, hogy kézzel NEM írnak receptet, kizárólag számítógépen, online, a központi felhőbe azonnal feltöltve (ráadásul bonyolítás, hogy a doki e-személyije ott kell, hogy legyen a recept készítésekor, mivel az EESZT-be azzal lehet belépni, azaz egyébként sem csak úgy megy a doki az utcán és írogat recepteket).
Szóval olyan nincs, hogy "recepttömb" (szerintem nem is volt, valószínűleg a nyugtatömbbel keveri össze ez a sok észlény író, annak meg semmi köze ehhez), de ha lenne is, azt nem Katicácskácskácskának kellene vinnie magával a kórházba, például mert ott vizit közben amúgy sem írogatnak receptet. Ráadásul mivel nem háziorvosként dolgozik, hanem valami sebész a végzettsége, tehát még csak nem is ő ír majd receptet. Szóval ilyen alapon vihetne mondjuk szikét és tampont is magával, azok legalább valamennyire illenének a munkájához. :)
amira_daa 2019 okt. 17. - 16:48:27
(7759/18029)
igen Zolinál azért volt erőszak gyerekrablás a nővérét elrabolták miatta Diát is elrabolta szoval azért voltak itt események de kérdéses hogy mi jobb oké hogy Panna egy álnok kis nő de ő is sokat bukott ( saját lakását örökség) a férje miatt és a nyugalmát igy igazábol nem tudom ezt ugy látni hogy ne járna neki bármi is. Met azért Kristof is helyzetbe hozta.
4/10
napraforgó 2019 okt. 17. - 16:34:56 4/10
(7758/18029)
Nem az a gond, hogy mit irnak bele a keresetbe, hanem az, hogyan juttatják el a másik félhez.
A biróság nyilván megpróbálja majd kézbesiteni, hisz alapelv, hogy hallgattassék meg a másik fél is. Lehetőséget kell adni az alperesnek is, hogy irásban, vagy szóban reagáljon a keresetben foglaltakra.
Mivel nem közös megegyezéssel válnak, bonyolultabb az ügy. Kiskorú közös gyerek is van, az ő elhelyezéséről, a szülői felügyeletről, a láthatásról is dönteni kell.
Nem beszélve a vagyonmegosztásról is. És valószinűleg nem hagyható figyelmen kivül a házassági szerződés sem, még akkor sem, ha most még nem kapott pénzt Kristóf. Mert Pannának igérvénye van, hogy az az összeget válás esetén is megkapja. Kérdés, hogy benne van-e, hogy Zolival szakitania kell. Az nyilvánvaló, hogy nem szakitott, és valószinűleg most is őutána ment a gyerekkel.

Itt nem úgy megy, mint ahogy az amerikai filmekben látjuk, hogy aláirják a papirokat és máris el vannak válva. Itt akár évekig tartó herce-hurca is lehet egy válóper.
amira_daa 2019 okt. 17. - 15:46:47 Előzmény napraforgó
(7757/18029)
Kriszt a pénz szaga vonza, ne felejtsd el attol hogy nem drogozik még visszaeshet és lehet tartozása is.
Ebben lehet valami

ő se a saját maga ellensége és Szabó Simon sose cuki negédes pasikat játszott ( na jo volt ahol igen de minidg valami háturol jövő és nyakatekert karakterei voltak igy én Kriszt se mint megtért tündibündi hapsit látom. pénz az van, az Steffi közelében van és meg is kopasztja ha tudja, és Steffi kopaszthato ahogy látszik
4/10
napraforgó 2019 okt. 17. - 15:45:44 4/10
(7756/18029)
A fantasztikus Marosi Gitta biztos megoldja majd. Akinek egy szavára egy másik állam rögvest útlevelet adott egy többszörösen büntetett előéletű személynek, annak Hollandia sem okozhat nehézséget.

Az alkotók meg majd utána néznek a jogsegélynek, meg az úniós szabályozásnak, ugyebár.
(és aztán jól figyelmen kivül hagyják....)
4/10
napraforgó 2019 okt. 17. - 15:34:24 4/10 Előzmény amira_daa
(7755/18029)
Kriszt a pénz szaga vonza, ne felejtsd el attol hogy nem drogozik még visszaeshet és lehet tartozása is.

Ebben lehet valami. Most Stefi megoldotta a feladatot helyette, már csak annyi a dolga, hogy lecsekkolja, valóban ott laknak-e, azon a cimen, amit Zsóka adott, le kell fényképezni őket és valahogy megszerezni az elérhetőségeiket. Gondolok itt a telefonra, e-mailcimre.
Ezért a két cimért Krisztó fölmarkol 200 ezret, és ha Stefi kegyeibe beférkőzik, talán több is csurran-cseppen.
amira_daa 2019 okt. 17. - 15:28:42
(7754/18029)
"Jolika meg gyógyteát főz az ökörfalviaknak, a sebekre meg pókhálót tesz. (L. még: Egri csillagok, különös tekintettel a hős Bakocsi Istvánra.) Ha volna kutyája, annak a vizeletével meg fertőtlenítheti a friss sérüléseket."

fel se rakták Jodit az ökörfos honlapjára, borzaszto. :(
pedig milyen jol mutatna: "jodi népi gyogyászata, felárért boszorkányüldözés és ördögkergetés "

milyen népi praktikákat ismersz, amugy Tibi hátféjása is gyogyulhatna ha csiperke vesszővel vernék a hátát :D
nem lehet hogy a falu mágikus? a maga egészében. a helyszin az emberek minden. azért nő ugy egy mag aminek még gyökeret se kéne eresztenie
amira_daa 2019 okt. 17. - 15:23:12
(7753/18029)
A Hollandiába távozás nem válóok???

elhidegülés, megcsalás, de ha például egyházi az esküvő a más férfira való gondolás is benne lehet, d mivel Panna együtt élt Zoltánnal igy az megcsalás miért ne lehetne őket elválasztani törvényileg.DE erre jön, hogy magyaar földön ez nem olyan egyszeru
amira_daa 2019 okt. 17. - 14:44:48 Előzmény Kuttyánszki
(7752/18029)
"Az meg még nagyon gáz lenne, ha Krisztián rákattanna, smár netán több,..Végén vérfertőzés is lesz?"

Kriszt a pénz szaga vonza, ne felejtsd el attol hogy nem drogozik még visszaeshet és lehet tartozása is.

ha megcsinálnáak ezt a vérfertőzős részt akkor a komplett sorozat felét átemelnék három sorozatbol és két filmből. Nem irom az iro nevét de az első sorozatának az alapsztorija kisértetiesen hasonlit ( zárojelben kérdezném ekkora fan az iro vagy ekkora koppintás)
amira_daa 2019 okt. 17. - 14:41:04
(7751/18029)
igen a munka jo gyogyszer tud lenni vagy valami értelmes tevékenység, igazábol ez a vetélés most ugy néz ki hogy rendbe teszi a dolgokat ugye munkája is lett, közben a Danis kapcsolat komolysága is megmutatkozik, Robika is bedobja magát ( igen és jön a kavarás és szenvedés a négy-öt-hat-x szögben)
amira_daa 2019 okt. 17. - 14:26:23 Előzmény guess.who
(7750/18029)
"Másrészt meg felháborító, hogy ennyire fantáziátlanok az írók, hogy megint visszatértünk az első évadban mindenki által utált szituációhoz: Kata ingázik Lóbelt és Dani között, Dani Stefán és Kata között, Lóbelt meg Kata és Valeriána között (Andrea helyett). Ebben a sorozatban egy ember vagy hűséges, de irtó papucs (Misi, Sanyi, Dani néha, Vali stb.), vagy összefekszik bármelyik szembejövővel. Más lehetőség nincs?"

igen a gerincet itt nem találták fel egy tenyeres talpas sincsen aki véleményt formál, Steffi meg ha ilyen béna a Dani akkor csinálni is fogja figyeljétek meg. amugy ne hagyd abba a kommentelést lesz itt még nagyobb katyvasz is várd meg a csucspontot :D