3/10
Kuttyánszki 2019 okt. 20. - 18:39:42 3/10 Előzmény guess.who
(7921/18021)
Ahhha, :D megnéztem a képet, és máris nem csodálkozom az értetlenségemen: a Gyürük urát nem ismerem, nem láttam soha.
guess.who 2019 okt. 20. - 18:13:00 Előzmény napraforgó
(7920/18021)
" a rendőrség semmilyen módon nem zárta le a nyomozást a betörés ügyében."
Szerintem TTibi végül elmismásolta a betörést és nem tett feljelentést. Úgy rémlik, hogy éppen itt bosszankodtunk rajta, hogy tiszta kabaré, hogy ott a lakásuk felforgatva, és TTibi akkor is csak bunkózik a rendőrökkel...
(Ahogy egyébként mindig, minden rendőrrel, nagyon csodálkozom, hogy nem sittelték még le pár napra/hétre hatóság elleni erőszak miatt. :) )
guess.who 2019 okt. 20. - 18:11:08 Előzmény napraforgó
(7919/18021)
"Én bizom benne, hogy Kata most már megállapodott Daninál"
A sorozat (és az írók) eddigi logikáját ismerve én egyáltalán nem bízom benne. Nem véletlen, hogy Lóbeltet beírták a kárászi kórházba és felvetették vele Katángot, és az sem véletlen, hogy Stefán egyetlen célja Danika erőszakos "megszerzése".
És ha megnézed, Katáng egy szóval sem utasította el Lóbeltet a kárászi kórházban, annak ellenére, hogy az elején a szemébe mondta, hogy gyanús, hogy PONT oda ment dolgozni, de utána el is fogadta egy szóra, hogy ez véletlen. :) És annak ellenére, hogy jól tudja, hogy a sztori úgy kezdődött, hogy Lóbelt mindenhová utánanyúlt, hogy ne vegyék fel egy kórházba sem, majd megcsalta többször is a főorvossal ésatöbbi, Kata még mindig nem képes határozottan és véglegesen lepattintani Lóbeltet, hanem imponál neki a teljesen ostoba "poénkodása" és jópofizása. Ez meg számomra azt mutatja, hogy Kata is pont olyan ostoba, amilyennek látszik, és nyilván egészen az ágyig fog tartani Lóbelt ügyeskedése. :)

És hát tudod: ha holnaptól Dani és Kata nyugvópontra jutnának és minden tökéletes lenne kettejük között, akkor akár ki is írhatnák őket a sorozatból, hiszen mit mutathatnának azon ötszázhetvenhatodszor, hogy "drágám, kész az ebéd! oké, megyek, nyami!" :)
4/10
napraforgó 2019 okt. 20. - 18:04:12 4/10 Előzmény Lambada
(7918/18021)
De tudjuk, Attila lopatta el az útlevelet, amit Mónika megtalált a páncélszekrényében. Aztán a választásnál föl akarta használni, de a dolog visszájára sült el. Igy az útlevél visszakerült Tibihez.
Engem sokkal inkább zavarna, hogy a rendőrség semmilyen módon nem zárta le a nyomozást a betörés ügyében.
És igen, az akkor épp csóró Attila szemrebbenés nélkül tudomásul vette, hogy úgy 3 millió forintot kidobtak az ablakon.
Az elázott 20 ezresekkel sem csinált semmit, pedig szemre az is lehetett másik 3 millió, vagy több.
4/10
napraforgó 2019 okt. 20. - 17:58:06 4/10 Előzmény guess.who
(7917/18021)
Katáng is pont ugyanolyan csélcsap, mint Lóbeltünk

Én bizom benne, hogy Kata most már megállapodott Daninál és ha a fiú nem rontja el, akkor ő nem változtat.
Robi meg olyan, hogy bár Katával együttjártak, időnként úgymondták, hogy együttvoltak - ez nekem azt jelenti, hogy gyakorlatilag együttéltek - 3, illetve máskor 4 évig, nos úgy gondolom, hogy Robi csak akkor döbbent rá, hogy mit vesztett, amikor Kata már szakitott vele. Azóta töri magát, hogy visszaszerezze, de szerintem ez a vonat elment már.
5/10
Lambada 2019 okt. 20. - 17:57:17 5/10 Előzmény napraforgó
(7916/18021)
A félbehagyott szálak még hosszan folytathatók lennének. Most csak egyet említek: Tibi ellopott útlevelét. Azzal se foglalkozik már senki: betörtek a lakásba, ellopták, el van intézve! A mai napig nem tudjuk, ki tette, és milyen megfontolásból.
Persze, mi az az útlevél ahhoz a pénzköteghez képest, amit Mónika az ablakon dobott ki!
guess.who 2019 okt. 20. - 17:38:03 Előzmény guess.who
(7915/18021)
Ja igen: Stefánka sokmilliós csodaautója sem hiányzik senkinek. Pedig elég béna kifogás volt Krisztótól, hogy ne keltsenek feltűnést és ezért inkább busszal menjenek, hiszen Sanyikadrága éppen így tudott utánuk osonni, míg ha a sárga ótóval elindultak volna valahová, fél óra alatt megjárják az egészet (elég pár háztömbbel odébb megállni a megfigyelni kívánt személytől, és máris nincs feltűnés), ráadásul kamuzhatták volna, hogy csak sétakocsikázni voltak. De gondolom, már régen vissza kellett adni a szalonnak, ahonnan kölcsönözték a forgatásra, úgyhogy csak beszélni tudnak róla. :)
guess.who 2019 okt. 20. - 17:34:36 Előzmény Kuttyánszki
(7914/18021)
Adná magát a lehetőség, hogy Gollam = Attila, a Végzet hegye = zaci, a lávakatlan pedig a zaci tálcája (elvégre ott láttuk utoljára a gyűrűt), de nem, az előbb tényleg az Egy Gyűrűre gondoltam, és az igazi Gollamra. :)

https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-a04cad8b5963ad31511bc93d2fc3d8e1-c

Különben tényleg mókás, hogy sem Kovácsék, sem Józsi, sem Maunika (ő mondjuk érthető) nem problémázik azon, hogy hová tűnt egy egymilliós gyűrű. Igaz, hogy más, szembetűnőbb dolgokat sem vesznek észre, szóval végső soron ebben az alternatív világban a szelektív vakság és szelektív süketség teljesen természetes dolog lehet.
3/10
Kuttyánszki 2019 okt. 20. - 17:23:50 3/10 Előzmény guess.who
(7913/18021)
"A gyűrű esete nincs félbehagyva: Gollam belezuhant azzal együtt a Végzet hegyének lávakatlanjába, szóval az teljesen tiszta dolog. :)"
Hm, erről lemaradtam, így egy mukkot nem értek ebből a mondatból, konkrétizálnád nekem,kérlek? :) Ki a Gollam, mi a Végzet hegye, milyen lávakatlan?...
4/10
napraforgó 2019 okt. 20. - 17:22:30 4/10
(7912/18021)
Zsóka falusi viszonylatban valóban egy csinos, jól öltözött nő, főleg a II. évadban, mert télen a kabát alatt kevésbé látszott bármi is. Kocsis Judit szerintem fogyott is pár kilót, kevésbé molett, mint volt.
De Zsóka természete nagyon rossz, álnok, erőszakos, kétszinű, rosszindulatú. A szinésznő ezt jól hozza.

Eleganciában Mónika viszi a pálmát, csinos, jólöltözött, ápolt, talán a frizuráján lehetne még javitani.
Hozzájuk képest Vali eléggé slampos a különböző háziruháiban, nemigen szokta kicsipni magát, pedig Csarnóy Zsuzsa csinos asszony.
A helyiek közül Anikó a sportos vonalat képviseli, a hosszú lábai jól érvényesülnek a kis farmer minijében.
A többi asszony az egyen- nylon otthonkát hordja , kendővel, vagy anélkül. Ami viszont fura a megjelenésükben az erősen kiszedett, szinte nem is látszó szemöldök, na ez valahogy nem passzol a szerepükhöz. Csak Margit néninek van vastag, szinte bozontos szemöldöke.
guess.who 2019 okt. 20. - 17:12:26 Előzmény Kuttyánszki
(7911/18021)
"Belegondolt-e vajon abba,mit okoz a családnak, kiváltképp Valinak azzal, hogy Tibit bezárják.?!"
Annyira belegondolt, hogy még be is hívta erőszakosan magához, hogy együtt sápítozhassanak, hogy hová tűnt TTibi.

Ilyen barátok mellett kinek van szüksége ellenségekre? :)
guess.who 2019 okt. 20. - 17:10:50 Előzmény napraforgó
(7910/18021)
A gyűrű esete nincs félbehagyva: Gollam belezuhant azzal együtt a Végzet hegyének lávakatlanjába, szóval az teljesen tiszta dolog. :)

Kristóf válása sincs félbehagyva, most vezetik fel, ráadásul a Laurával való megismerkedése is ennek a válásnak köszönhető... :)

Kovácsi Ibolyáról már annyi baromságot összehordtak, szerintem vagy három verziót előadtak korábban: most ugye úgy próbálják beállítani, hogy Thaiföldön van, de az alezredes nagyon tiltakozik, hogy oda menjenek és a levelet sem mutatta meg Babikának, úgyhogy tuti, hogy ez valami kamuzás. Korábban sejtetni engedték, hogy be van zárva valami diliházba – aztán utána meg azt, hogy kereste mindenki (még talán Nándiék is Maunika parancsára), de nem találták semmi nyomát. Ekkor feldobták kétértelműen azt, hogy lehet, hogy Attila elásta valahol. Viszont ez az emlékkönyv és régi ruhák nem igazán illik sehová, hiszen ha Attika nem csak a pénzt ásta az erdőbe, akkor MIÉRT tart magánál (Zukaiéknál) rá nézve terhelő bizonyítékokat?!

Olga-Szláven: egyre zűrösebben kavarják össze az egészet. Eleinte még csak valami katonaszökevény volt, aki elmenekült a háború elől; utána már ismerte a kopaszokat odaátról, mint valamiféle parancsnokuk. Aztán már kiderült, hogy évtizedekkel korábban műkincseket lopott ortodox templomokból – majd kiderült, hogy Mária szobrot is lopott nem ortodox templomból, ami tízmilliókat ér, majd odaadta Olgának csak úgy. Olga meg valószínűleg pénzzé tette – aztán ahelyett, hogy élné világát a rengeteg pénzből valahol messze, ahol nem ismeri senki, inkább ugyanabban az egyszál zsákruhájában visszatér Reniékhez a... izé... szóval a nem tűl komfortos házba. Igen, ez teljesen logikus.

Lóbelt: annak ellenére, hogy Katáng is pont ugyanolyan csélcsap, mint Lóbeltünk, és tisztában van vele, hogy Lóbelt egy megbízhatatlan senkiházi, mégis elolvad már sokadszorra a szakállkájától, mert nagyon élvezi, hogy Lobika teszi neki a szépet. Szóval szinte biztosra veszem, hogy Lóbelt fog még ott lakni Kata szobájában egy kicsit. Ha másért nem is, akkor azért, hogy megint lehessen egy majdnem-gyereket írni a sorozatba, akiről nem lehet tudni, hogy ki az apja. Elvégre minden húzást legalább háromszor igyekeznek az írók megjátszani. :)
3/10
Kuttyánszki 2019 okt. 20. - 15:29:13 3/10 Előzmény Lambada
(7909/18021)
"...Zsóka egy csinos, magára adó, kedves modorú nő,..."
Nem azt mondtam, hogy Zsóka ellenszenves, hanem az, amit művel.
Kedves modor? XD Legfeljebb kedveskedő, kétszínű, mézes -mázas, az nem ugyanaz. Egy igazi fúria, gonosz és lelketlen.
Belegondolt-e vajon abba,mit okoz a családnak, kiváltképp Valinak azzal, hogy Tibit bezárják.?!
Mit érez Vali aki nem éri el telefonon a férjét ., sőt, mikor egy elhagyott helyen más találja meg a telefont,..Belegondolni is szörnyű, átjárja a jeges rémület, hol lehet a férje,..mert T. akármilyen ,mégiscsak a férje, szereti. A legrosszabbak jutnak eszébe, már holtan látja valahol vagy összeverve,.. És ekkor , ebben a rémült lelkiállapotában a kedves modorú Zsóka szemrebbenés nélkül kedveskedik vele, álnok kígyó. Nem, aki ezt képes okozni valakinek, az megbocsáthatatlan.

Persze, hogy jó a karakter megformálás, azt nem is vonja kétségbe senki. :)
4/10
napraforgó 2019 okt. 20. - 15:18:11 4/10 Előzmény guess.who
(7908/18021)
Remélem, hogy nem ismétlik meg ezt a Kiata-Róbert féle szenvedést, már elsőre is nagyon untam.
A gond az, hogy szerintem már dobozban a teljes második évad.

És itt vannak a fébehagyott szálak
- a gyűrű esete,
- Kovács Ibolya eltűnése,
- Olga és Szláven ügye,
- Kristóf elcserélése, ami úgy marhaság, ahogy van,
- Attila sikkasztása ügyében semmi sem történt, jött a NAV és semmi,
- Stefi machinációi,
- Róbert szélhámoskodása Evelinnel és Katával,
- Kristóf válása

Csak hirtelen, ami eszembe jutott.
4/10
napraforgó 2019 okt. 20. - 14:49:45 4/10 Előzmény guess.who
(7907/18021)
Mondtam már, hogy ez a Kata-Dani ügy nagyon kétesélyes, mert ők csak akkor maradhatnak együtt, ha Dani nagyon határozottan kirúgja az életéből Stefit, akár azon az áron is, hogy visszaadja neki a pénzét. Mert most Stefi a nagyon elszánt és a nyomulós. Robi csak heherészik Katával, ő még nem próbálkozott. Robiról az a véleményem, hogy nem megbizható a nőügyeket illetően, meg szeret rinyálni, sajnáltatni magát, tehát a szánalomra épit, de amúgy nem veszélyes. De Stefi kőkemény és éppoly bunkó, mint az apja.
Katáról kevésbé feltételezem, hogy Robinál akarna vigasztalódni, Dani hiányában, lehet, hogy inkább megint Fazekashoz szaladna a lelkét ápoltatni.
guess.who 2019 okt. 20. - 13:19:01 Előzmény guess.who
(7906/18021)
Ráadásul ha Kata visszaköltözik a nagypapi házába, akkor óriási ágya lesz, és a szerencsétlen Lóbeltnek sem kellene tovább ingáznia Pestről Kárásziba vagy héderelni szegény Kleopátra legény... akarommondani: LEÁNYlakásának sufnijában egy tábori ágyon. Szóval bármennyire is gusztustalan Katától egy újabb ágyváltás, Lóbelt nagyon jól járhatna vele.
Én viszont nagyon rosszul, mert már a lehetőségtől is émelyegni kezdek.
guess.who 2019 okt. 20. - 13:15:11 Előzmény svejci
(7905/18021)
"nem véletlenül alakították így a történetet.... :)"
Áh, ennyire azért nem gondolkodnak előre, nyugi. Amikor Kata elköltözött Danihoz, akkor Laura még sehol nem volt. Amikor Marosi visszament Pestre és TTibiék visszaköltöztek a szobájába (kirámolva Katától a bútoraikat), akkor Laura még sehol nem volt.
Meg lennék lepve, ha 5-10 résszel korábban már tudták volna, hogy Kristófot összehozzák Laurával, ez szerintem egy teljesen hirtelen ötletük volt. Mondjuk talán az első olyan, ami (eddig!) jól működött: Laura és Kristóf tényleg jó páros lehetnének. :)
guess.who 2019 okt. 20. - 13:11:56 Előzmény napraforgó
(7904/18021)
"És Katácska szobája a dupla ággyal is üres.... "
Többször is jósoltál már helyesen, szóval nehogy elkiabáld: éppen most voltak arra egyértelműen utaló jelek, hogy Katángkóró már nem sokáig lubickol Danika nyilvános fürdőszobájában, hiszen Danner hazudott neki: bekamuzta, hogy Stefán sárga nyakkendője nem is egy ottfelejtett bugyi. Igaz, Kata meg azt felejtette el a nagy számonkérősdi közepette, hogy Lóbeltkával találkozgat a kórházban, mert együtt dolgoznak, sőt: együtt járkálnak a betegekhez is. Szóval ez a Kata-Dani egy hazugságokra épült kapcsolat, aminél már csak egy Kata-Lóbelt lenne hazugabb (volt is).
Azaz szerintem pár nap vagy 1-2 hét és Kata szobája már nem lesz üres.
svejci 2019 okt. 20. - 12:37:56 Előzmény napraforgó
(7903/18021)
És Katácska szobája a dupla ággyal is üres....

Igen, igaz nem mutatták, de TT eladta a zügyvédnő bútorait, és, gondolom a Kata szobájából át cűgölték az ő bútoraikat, amit ugye annó odapakoltak a munkások...

és jöjjön inkább Laura: Kristóf szobájában a másik ágy éppen üres, hiszen Tomika Mamszinál alszik.

igen, ebben is valami...., nem véletlenül alakították így a történetet.... :)


4/10
napraforgó 2019 okt. 20. - 08:50:20 4/10 Előzmény guess.who
(7902/18021)
Biztos abba fogják hagyni, csak még egy hétig elhúzzák vele az időt.

És Katácska szobája a dupla ággyal is üres....