4/10
napraforgó 2020 márc. 08. - 04:13:30 4/10
(12137/18017)
Látom, nagyon aktiv volt a társaság, csak győzzem visszaolvasni.

Guess.Who-nak : Igaz, hogy Tibi 2 napja megint előhúzta a Marosi - Jenő kártyát, de az előtte lévő 2 hétben egyszer sem. És én erre a két hétre utaltam.
Drónból szerintem is 3 lehetett. Az első, a nagy UFÓként keringett ÖA fölött. A másodikat Sándor kapta Rezsőtől és tönkre is tette, mert lezuhant Zukai terepjárójára. A harmadik Zukaiéké volt, amit el is kaptak az irányitó Zukaival együtt. Aztán ki tudja mi lett vele, mert Zukait elengedték ugyan, de nem láttam a kezében a gépet.

Amira irt az elvarratlan szálakról, de a lista nem teljes.
Mi van Tibi csodabogyó üzletével?
Mi lett a zumbatanfolyamm
Hová lett a homár, aminek megkegyelmeztek?
És még biztos össze tudnánk szedni néhány szálat ( Pl.az állatok. hol van Vanessza, Zsókáék birkái, Terike tehénkéje, Benedek birkái is maguktól legelnek, mert benedek állandóan a kocsmában van).

Amira mániáját, a melegbárt már többször leszavaztam, most azt mondom, hogy irja meg kontextusba helyezve, hogy hol és hogyan képzeli el,mindezt úgy, hogy ne lépje át a 12-es karikát.
Vegye figyelembe azt is, hogy azért ennél fiatalabb gyerekek is nézik a sorozatot.
A vége az lenne, hogy Lujzi néni betéved Kárásziban egy nappali melegedőbe...., ahol esetleg a gondozók üldözik Pista bácsit, hogy vetkőzzön, fürödjön meg, adnak neki tiszta ruhát is. Ez lesz a meleg helyzet.
1/10
janderka 2020 márc. 08. - 01:50:10 1/10
(12136/18017)
Az alábbi retrórészben felbukkanhat :) Melynek ugyan semmi köze se volna a jelenhez, ám annál több az egyszer már megkisérelt retróhangulat politinosztalgikus megteremtéséhez:

Ökörapáti utca 85. (aktualizált verzió - eredeti publikálás 2019.04.01.-09.20)
Epizód, melyben Szappanos Kálmán valóságot nélkülöző nyári felbukkanásának örvén egy váratlan ökörapáti vihar következtében a Szappanos család faluról bérházba csöppenve 1985 őszén találná magát, és történetük pár epizód erejéig egy körgangos pesti bérházban folytatódna. Egy bérházban, ahol a harc ezúttal egy megörökölt szenespince bérleti jogáért folyna, melyet a házat egykoron építtető Gróf Szappanosch Kleofás báró deklasszált fia, megboldogult Szappanos Béla Kálmán hagyna rá arra, aki kibírja röhögés nélkül a róluk szóló televíziós hangjáték rajongóklubja leggrafománabb tagjainak sületlenségeit.
S, hogy ki mi lenne ebben a furcsa régi/új világban?

Tibi a tapló házmester (buszosatléta, Kőbányai Világos). Mellette Vali a Jégbüfé sztárja.
Lányuk, Kata a kerületi SZTK szépreményű sebész asszisztense.
Kristóf a szomszéd utcában lakó anyagbeszerző – és barátnője Laura, a 13. Budaremetei Jogászbál szexmániás első helyezettje.
Mónika a dörzsölt IKV osztályvezető és renitenssége miatt a divattervező iskolából kicsapott fiacskája Tomi.

Az ellenoldalon a Kerületszépítő Egyesület tagjai állnának, akiknek alapvető érdekük megszerezni a Szappanos família elől a valamikori pincét, hogy ott rendezhessék be állandó irodájukat.

Palágyi Sándor a kerületi rendőrkapitányság körzeti megbízottja.
Lánya, Dia a Fodrász Ktsz helyi fiúk által imádott hajbemosója és fia, Lali az Interag Rt. kelet-berlini kiküldetéséből frissen visszatért Wartburg-keverék fejlesztő üzemmérnök.
Gál Mihály a Csatornatisztító Vállalat főosztályvezetője és postás neje Zsóka.
Dani fiuk, az Erdért ambiciózus instruktora.
Varga Anikó, a 4672. sz. ITALBOLT gebinese, és OTP gépkocsinyeremény-betétkönyvének nyereményét frissiben elbokázó stewardess álmokat kergető lánya Stefi.
Valamint Zitkovics Szláven, a bérházi környezet különös szerzete. Akit ezúttal nem postai kézbesítőként láthatnánk viszont, hanem ("lapaj-majom" karakteréhez jobban dukáló) lámpagyári üvegfúvóként. Aki, hogy feltünés nélkül kavarhasson a bérház lakói között, egyúttal a kerületi tömbbizalmi szabadidős lótifutijaként is fungálna.

Valamint Dr. Marosi Gitta, a Budapesti 29. számú Ügyvédi Munkaközösség nagybefolyású elnöke, megboldogult Szappanos Béla Kálmán jogi képviselője - és még sokan mások...

A retróadás záróepizódja
A házban fiktív kettőscserével megtelepülő Subicz János egy nagy kosszal és bűzzel járó fröccsöntő műhelyt akar a ház pincéjben kialakítani, ahol a városban felpörgő kacsintós pénztárca biznisz egyre növekvő készletigényét szeretné kielégíteni – saját hasznára persze. Ennek érdekében a környék összes tejeszsacskójára és kefíres flakonjára rá akarja tenni a kezét. Ebben az sem tántorítja el, ha azokban még ott lötyög a friss tejtermék.
A fröccsöntő üzem beindítását azonban házmester Tibink nem hagyja annyiban, és lábát a nyakába szedve próbálja meg az éjj leple alatt lebuktatni a zacskótolvaj műanyaggyárost. A kapun kilépve azonban óvatlanul épp a Kisstáció utcába csikorgó radiálgumikkal beforduló Stefi lánya által vezetett Merkúr telepi ezerkecske elé lép, minekutána a hebrencs szőkeség már nem tudja elkerülni a bekövetkező ütközést. Tibi – megboldogult apjához hasonlóan – esetlenül terül el az kocsi fényszórói által bevilágított esőáztatta flaszteren. Ám mielőtt kopasz koponyája földet érne, megszólal felesége hanyagul beállított duplacsengős vekkerórája, amely felriasztja őt időugrató (rém)álmából.

(A "Dánielbe" ültetett "Szálka hal nélkül" brainstormingolásom kiagyalásához utólagos köszönet Szakonyi Károlynak és Gyurkovics Tibornak!)
1/10
janderka 2020 márc. 08. - 00:17:16 1/10
(12135/18017)
Ünnep Ökörapátiban (aktualizált verzió - eredeti publikálás 2019.03.21)
Fejezet melyben felcsillan kicsinyt a kultúra lángjának fénye, s melyből megtudhatjuk, Tamás milyen polgári foglalkozást is választhatna magának, ha...

A húsvét közeledtével felpántlikázott terepjáró érkezik az Ökörapáti Panzió főbejáratához. A dudaszóra feltáruló tolóajtón egy szikár, éltes úr száll ki elsőként. A Kárászi Humángimnázium igazgatója. A férfi a hirtelen odasereglett falusiaknak ünnepélyes gesztusok közepette bemutatja a jármű további utasait is. Lecsó Krisztiánt, Kotkodelly Endrét, Karja-Fiat Orsolyát és a korelnök Pettyődi Sándort. A helyeik nagyot lesnek a váratlan látogatók láttán. A mosogatásból érkező Icuka eszmél fel elsőként, és azonnal el is szalad a Pestről leköltözött ökorapáti jöttmentekért - hátha őket érkeztek keresni a kárászi vendégek.
Az elsőnek befutó Tibi elképedve veszi észre a csoportvezető Holkel Antalt. 40 éve látta utoljára, és akkor sem túl nagy örömmel. A pedagógus azonban megbocsátón kezet nyújt a meglepett taxisofőrnek. Aki elkerekedett szemmel csak annyit mond: Valíííííííííí !
Közben megérkezik Tamáska is – kezében egy furcsa kis szelencével, melyből mélyeket szippantva idülten integetni kezd a kocsi kikászálódó utasainak. Mónika kapja ki kezéből a fűszeres dobozkát, majd szigorú tekintetek közepette odalökdösi a még mindig mosolygó igazgatóhoz.

Kiderül, hogy a közelgő ünnep kapcsán a helyi tankerületvezető tájvers-írói versenyt hirdetett a környékbeli iskolák számára, melyre a Kárászi Humángimnázium közössége is benevezett. Ezért a legjobb művek felkutatására tehetségkereső tájolásra indultak, hogy minél autentikusabb szerzőket találhassanak csapatuk erősítéséhez. A költö vendégek elmondják, hogy a fődíj egy kéthetes budapesti utazás lesz, melyet az RTL Televízió Poétakutatója is közvetít majd.

Tamásban felcsillan a remény: Marosi engedélyével talán felutazhat két hét eltávra a fővárosba. Eszébe jut, hogy az Erika írógép mögé rejtett kisbőröndje mélyén magával hozta iskolai filofaxát is, melynek zsebében emlékei szerint kamaszkori verseinek gyűjteményes pendrive-ja is ott lapul. Azonnal kér egy jelentkezési lapot a terepjáró ajtószegletében petyhüdten vörösbort kortyolgató Lecsó Krisztiántól és búcsúzóul egy csókot nyom Karja-Fiat pirospozsgás orcájára, majd a meglepett költőóriásokhoz odasereglő falusiak autogramgyűjtő gyűrűjéből kilépve színpadias léptekkel megindul a Szappanos ház felé...
7/10
Rojita 2020 márc. 08. - 00:02:15 7/10 Előzmény amira_daaa
(12134/18017)
Csak félő, h a 4. évad forgatását lassan már befejezik. Nem baj, majd az 5.-ben felhasználhatják (-DD
1/10
janderka 2020 márc. 07. - 23:55:56 1/10 Előzmény amira_daaa
(12133/18017)
Nemtom meddig tolják ezt az "évadot", de 10 rész még biztosa van. Abba mindketteő belefér egy-egy jelenetre - mint pár hete Trokán Nóri (akit tényleg, most nemazáért, de komolyan, mi a büdös életért kellett úgy bepromózni, mintha legalábbis Pénelope Cruz mondott volna igent egy kameó erejéig az RTL Klubnak?????).
9/10
amira_daaa 2020 márc. 07. - 23:25:42 9/10 Előzmény janderka
(12132/18017)
igen igen te is aktivkodtál nagyon sokat ird is be rendeljünk valami franko negyedik évadot magunknak :)

nem ugy volt amugy hogy Xantusz Barbara is jön meg majd Molnár Piroska?
1/10
janderka 2020 márc. 07. - 23:10:50 1/10
(12131/18017)
Én tavaly annyi (jó) ötletet adtam a stábnak amiből nsx ha fél mondatnyit használtak fel. Pedig szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy voltak olyan jók, a saját hülyeségük. De mivel lassan ugyanott vagyunk mint anno, kikeresem és beírom ide aktualizálva újra. Vegyék vigyék szabadon - ha már valamiért nem képesek beszüntetni ezt a ketes színvonalú borzalomgöngyöleget.
9/10
amira_daaa 2020 márc. 07. - 23:09:26 9/10
(12130/18017)
Alga nem azért van, hogy Szlávenen bosszut álljon? mert nekem mindig ez jut az eszembe, hogy nemcsak a pénzért van ő ott hanem bosszut is akar állni, és Bogdánék bztosan megbüntetnék Szlávent
9/10
amira_daaa 2020 márc. 07. - 23:08:34 9/10 Előzmény kék szem
(12129/18017)
amugy okos meglátás bár a leheleteket nézve ténlyeg nem studioznak ökörfos készitői :(
9/10
amira_daaa 2020 márc. 07. - 23:08:02 9/10 Előzmény janderka
(12128/18017)
Jandiiiii :D
1/10
janderka 2020 márc. 07. - 22:58:33 1/10
(12127/18017)
Ígyvaaaaaan!
9/10
amira_daaa 2020 márc. 07. - 22:47:03 9/10
(12126/18017)
a melegbár az én agyament ötletem, és az ugy jött hogy kb itt voltunk ugy 5000 kommentnél járt a forum, és irtunk csomo hülyeséget erre irtam hogy annyi baromság van ( akkor volt hogy a Vörös elrabolta Diát aztán jött Jozsi loval meg ilyen elég meredek hülyeségek) és akkor jött hogy akkor miért nem lesz melegbár a sorozatban és ez mivel még nem valosult meg mindig irogatom ( nyilván 12-es karikánál nem kivitelezhető) hátha beleirják,
9/10
amira_daaa 2020 márc. 07. - 22:45:03 9/10 Előzmény kék szem
(12125/18017)
szerintem tök jo hogy irogatsz, kell is ide frissülés, vélemény abszolute igy hajrá.

a bevédést ő érti ( Noci) mert még a Suvicznál volt ez téma, és mi fél szavakbol is meg fél mondatokbol értjük egymást. szoval Suviczknál volt ilyen sztori.
Köszi hogy végigolvastál ennnyi kommentet, remélem hogy megérte.

kék szem 2020 márc. 07. - 22:43:31
(12124/18017)
Elnézést hogy letegeztelek! Nekem címezted a kérdést. Nem értettem, miért engem kérdezel? Nem akartam rögtön azt írni kérdezd Amirát. Ha Amira azt akarja legyen melegbár, akkor biztos lesz melegbár. Ha másképp nem akkor befűtenek egy bárban, és akkor meleg lesz.
kék szem 2020 márc. 07. - 22:30:12
(12123/18017)
A melegbár témát nem érintettem. Kérdezd azt aki melegbár sztorit szeretne. Keress utána ki javasol ilyet.
kék szem 2020 márc. 07. - 22:23:45 Előzmény amira_daaa
(12122/18017)
Úgy gondolod közel 4000 kommentet írtál azt a tudomásomra kellett hoznod? Te már akkor törzsgárda tagnak számítasz. Megtámadtalak? Írod nochitonak (de köszi hogy bevédtél) nem kell téged védeni hiszen Te "kemény vagy, mint a kádszéle". Szeretném ha tudnád a Te 4000 kommentedből legalább 2000 olvastam. Ezzel együtt a többiek véleményét is. csak idáig nem volt kedvem megszólalni. Azt nem ígérhetem meg hogy a jövőben újból hallgatni fogok.
9/10
amira_daaa 2020 márc. 07. - 22:10:34 9/10
(12121/18017)
dehogy Uti, ő leirta a véleményét, ( de köszi hogy bevédtél :D ) mindenkinek szabad :D
kék szem 2020 márc. 07. - 22:02:43
(12120/18017)
Nagyon "uti" voltam? Nem akartam az lenni! Nándi szemüvegének keresése felesleges. Minek? Ha Marlenkán fél óránként másik pulcsi lenne, akkor abba kötnének bele az emberek. Ha jól emlékszem Dr. Fazekast alakító színész másik csatornán, egy másik sorozatban szerepel. Jönne a szöveg mint Lékai-Kiss Ramónánál, már ő is csapból folyik. hagyjuk nekünk nézőknek semmi semjó.
9/10
amira_daaa 2020 márc. 07. - 22:01:26 9/10 Előzmény kék szem
(12119/18017)
köszi a kontraproduktiv választ. :D
6. Nándi kontakt lencsét használhat. Színész magán emberként úgy dönthetett nem akar tovább szemüveget viselni. Megteheti. -
::::::::nyilván azért irtam ezt mert ebből látszik hogy mikor keverik be a részeket de igaazd van
9. Ennyi pulcsi is elég. Minek több?
::::::::::a kérdés inkább arra iránult hogy szinte semmi nélkül jött át se egy táska se egy iskolai cucc, RTL-ék értik ezt :D
11. Kata karakterét lehet kiírták a sorozatból. Igazad van, attól hogy nem látjuk még hallhatnánk róla. Szerető szülei vannak, és mégsem keresik egymást?
:::::::::::::nagyon biztunk benne, és külön hadjáratot inditottam hogy irják ki és sikeres volt a tavalyi küzdelem, bár igazbol ha változott volna a karaktere az is jo lett volna.
12. Lali elment Dániába. Palágyi apuka, vagy Diácska néha megemlíthetné. Állítólag ők is szerető család. Bács Péter mint kaszkadőr és fotómodell többet kereshet, mintha a sorozatban szerepelne.
:::::::::::::köszi közel 4000 kommentet irtam ide, :D de akkor is kereshetné az apját meg a kocsit visszahozhatná vagy a kulcsot amit elvitt :D
14. Miért kellene Bogdánnak idősebbnek lenni? Szlávennel egy korú lehet.
:::::::::::::sztori szál szerint ( ezt Napraforgo kifejtette ezerszer ) hogy ki hány éves és hogy hány évesenk mondták Bogdánt, idősebbnek vártuk Szláven 34 éves 19 évesen volt a háborujuk stb
15. Tibi nem felejtette el Jenőt. Tegnap is Marosival együtt megemlítette. Elég is ennyi.
::::::::::::::de ha a szomszédba vesz egy valag pénzért telket hova tünik. Bár lehet hogy a telket Marosi vette igazbol és kamu az ez egész Jenő udvarlás ( ezt is irtam valamikor)
16. Van naptáram, de nem tudom mennyi van hátra.
::::::::::::a sorozatban kéne naptár vagy néha megemliteni hogy hopp ősz van van gy szeptember, mert ugye Szláven telojárol tudjuk hogy a kis házas jelenetet ( Marlenka utánit mert hidegebb volt ) azt november 2án vették fel ( kép itt a ofrumon) a Marlenkás jeleneteket meg korábban vették fel igyvan itten elég nagy kavarodás
17. Miért, azt vártátok hogy Vali majd hentereg Jenővel? Na ne mán.
:::::::::::::: nem hentergést vártunk, hanem udvarlást azért küzdhetett volna álmai nőjéért.
18.19.20. Az is csak felesleges idő töltés lenne.
:::::::::::: ja igen :D
21. Dani köszöni jól van.
::::::::::: mondjuk kaphatna egy normális nőt végre Steffigramma meg Kata után akkor még szimpatikus is lehetne - akár
22. Dr. Fazekasnak van épp elég jól fizető munkája. Bolond lenne Ökörapátiba menni. Még ő is megfertőződne, és a kávés csésze fülét tartaná a legfinomabb falatnak.
:::::::::::mármint mivel fertőződne?
23. Marosi már bíró is? Kimondhatja a válást?
:::::::::::: Algával eláirattak a válási papirokat bár ahogy irod jogos elárija az még semmit nem jelent, a biroság mondja ki köszi
24. Majd megtudjuk, de az még arrébb van.
::::::::::::engem érdekelne jo 10 ezer kommentárral ezelőtt volt egy viziom Marosi Münchenes bögréje után :D
25. Újabb időhúzás lenne. Lehet még a kórházban kezelik a mi pénzünkön.
:::::::::::: aktuálpolitikát ne irjál mert kibammolnak
27. Mert szeretik a dobozos tejet.
::::::::::::házi vagy tartós?
28. Te hiszel a szellemekben?
::::::::::: elég élőnek tünt és én csináltam közel 5 képet ide a forumra :D
29. Elmismásolta Marosi és Benedek. Ennyi.
::::::::::kár megnéztem volna Tomikát börtönbe ahogy leesik a szappan ...

köszi a válaszaidat :D
9/10
offtopic
amira_daaa 2020 márc. 07. - 21:44:54 9/10
(12118/18017)
most a párom minden vágyát leirtad :D de nem engem nem hoz lázba a lányok félpucér és pucér látványa :d a melegbárt is csak azért irtam bele mert fontos lenen a sztori szempontjábol de ha nem akkor nem :D