4/10
napraforgó 2020 okt. 02. - 07:58:24 4/10 Előzmény guess.who
(14970/18030)
A fúrótorony nem parkolóház, azt a kocsit valahol a szárazföldön kellett hagyni. Laller meg hazajött Magyarba, holott neki szerződése van Dániában a fúrótoronyra. Esetleg szabadságot kaphatott, amikor Danival és Stefánnal Koppenhágában sétálgatott, de azért onnan ő sem léphetett le szó nélkül.
guess.who 2020 okt. 02. - 07:28:37 Előzmény napraforgó
(14969/18030)
Ha már a Sándor terepjárója: most, hogy előkerülőben van Laller, rákérdezhetnének legalább, hogy "a kocsi meg a fúrótornyon maradt, mikor elraboltak?" - és így tisztázni is lehetne a dolgot. :)
guess.who 2020 okt. 02. - 07:27:05 Előzmény napraforgó
(14968/18030)
Ezt csak úgy ömlesztve:

Órákig küszködik Zsóka Szlávennel, hogy mit kellene csinálni és hová kellene menni - aztán a végén benyögi, hogy "ja, amúgy van térkép és be van rajta jelölve, hogy hová mentek". Értem, hogy ez vicces akart lenni, de inkább idegesítő.

Miska és Sanyi a kereséskor elvileg külön emeletre mennek (hárman háromfelé). Ehhez képest mit keresnek együtt a liftben? És miért pofáznak hülyeségeket úgy, hogy mindenki hallja?
Stefánék a képek (és a sztori) szerint napok óta ülnek az ágyon kabátban (nem lehet túl jó a fűtés abban a német szállodában), bambán bámulva, leragasztott szájjal. A kezük nincs összekötözve, de egyiküknek sem jut eszébe levenni a ragacsot a szájáról... Nyilván nem aludtak, nem ettek, nem ittak és nem voltak vécén sem azóta.

Renike meg "kimegy nújorkba" és ott megint nyilván majd pont szembejön vele egy 8-9 milliós metropoliszban (Magyarországon ÖSSZESEN nincs már 10 millió ember!) egy olyan valaki, akit életében sosem látott, fotó nincs róla (vagy legfeljebb huszonegynehány évvel ezelőtti), és igazából még azt sem tudja, hogy hogyan néz ki... Vagy TTibi úgy gondolta, hogy Reni lobogtatja a receptkönyvet az utcán, aztán hátha felismeri azt Zsuzsa asszony? Mert a "kilences apartmant" elég nehéz lesz ennyi információból megtalálni.

Az a kék furgon viszont tényleg fura volt, mert korábban még sosem szerepelt. Nem postásautó, mert azok zöldek (és nincs is egy kétszemélyes postának ilyenje, mert minek) és nem is Zsókáéké, mert Misinek a terepjáró szolgálati autója van, de azzal ők voltak Németországban. Én igazából azon is meglepődtem, hogy Szláven vezetett, mert eddig csak bringán és buszon láthattuk, szerintem soha nem kocsikázott még sehová (autója biztos nem volt), például Diust sem vitte be Kárásziba kuponozni egyetlen randijukon sem.
guess.who 2020 okt. 02. - 07:14:31
(14967/18030)
A sztori szerint TÉL van: a rész elején TTibi éppen azon lamentált, hogy 9 hónapja vannak Apátiban és megint itt a tél (a szobrászos jelenetnél is esett a hó).

Mondjuk eszerint tehát minimum márciusban kellett kezdődnie a sztorinak Kálmánka hóeséses álbalesetével.
guess.who 2020 okt. 02. - 07:12:52 Előzmény luci87
(14966/18030)
Ráadásul itt a szakirányú végzettség és felvételi helyett elég volt, hogy a portás elkérte Grófó személyijét és lakcímkártyáját (azt nem tudom, hogy megnézte-e egyáltalán), és már azonnal javasolta is neki, hogy öltözzön egyenruhába...

Aztán megint előkapták azt az évadokkal korábbi "magánzárkát", ami eszerint csak pár vasrúddal lekerített sarok - ráadásul annyira "magán", hogy egy másik hasonlóval egy légtérben van, az ágyak két méterre egymástól...
4/10
offtopic
luci87 2020 okt. 02. - 06:32:47 4/10 Előzmény napraforgó
(14965/18030)
Jól gondolod...A fiam anno elvégzett egy büntetés végrehajtási tiszt képző sulit.Kemény volt,már nem is tudom hány hónapos,Szentendrén.Pszichologiai tesztek, gyakorlatok, vizsgázás, stb.Szóval egy erkölcsi bizonyítvány, és egy végzettséget igazoló bizonyítvány minimum kell.Ez hülyeség, hogy akárkit felvesznek rögtön ,minden nélkül ,mert kevesen vannak..
4/10
napraforgó 2020 okt. 02. - 06:14:16 4/10
(14964/18030)
Egy valamin töröm a fejem, és az az, hogy Szláven és Zssóka kinek a kék furgonjával ment Németországba? mert eddig a faluban nem volt olyan kék furgon.
Sanyi autóját elvitte Lali, azóta is ki tudja hol van. Misi autójával utazott most Sanyi és Anikó is.
A múltkor , amikor a szobrászhoz mentek Jolival, ezt az autót kérte kölcsön Szláven. Na de most honnan vette ezt a sosem látott kék puttonyos kocsit?
Vagy ez valami minimum 7 személyes auót lehet ? Mindenesetre most a gál család 3 tagjának haza kell menni Misi autójával, aztán Szláven, Anikó és Stefi, Sanyi és Lali a másik autóval.
De ettől még nem tudom, honnan jött az a nagy kék autó?
4/10
napraforgó 2020 okt. 02. - 03:23:38 4/10
(14963/18030)
Tibi marháskodása viszont tetszett. Végre nem tolta túl, nem orditott, nem volt eszement, épp annyira volt vicces, amennyire kellett.
A tegnapi pokrócos hülyéskedése, meg a mai szilás- receptes agyament ötletelése nagyon is vicces volt.
4/10
napraforgó 2020 okt. 02. - 03:20:25 4/10
(14962/18030)
Ezt én is csak döbbentem néztem, eszerint minden szadistát odaengednek börtönőrnek?
Biztos vagyok benne, hogy megnézik, kit vesznek föl, leinformálják, ráadásul kellene valamiféle pszichológiai alkalmassági teszt is.

Lehet, hogy a debilvirus elérte Kárászit is?
4/10
napraforgó 2020 okt. 02. - 03:16:29 4/10
(14961/18030)
Na igen, erre én is gondoltam. Szirénázva kellett volna jöjjön pár német rendőrautó, el kellett volna vinni Rémuszt és a társát, kihallgatásra a 3 fiatalt, no meg Szlávent és a 3 szülőt, de még a szálló recepciósait is tisztázni, ki mit tudott, ki mit látott, stb. Szóval tuti nem engedték volna őket csak úgy tovább.
9/10
amira_daaa 2020 okt. 01. - 23:11:10 9/10 Előzmény napraforgó
(14960/18030)
amugy a szilvás papucska receptje megvan valakinek? mert ugy megkivántam én is igy estére :D
9/10
amira_daaa 2020 okt. 01. - 23:10:40 9/10 Előzmény Kuttyánszki
(14959/18030)
mindenki egyenruhában volt :D azt hittem Árpa ( kemény ) Attila minimum rendet rak :D de nem :(
3/10
Kuttyánszki 2020 okt. 01. - 21:46:55 3/10
(14958/18030)
Végre valami színvonal, egészen érdekes volt ez a rész, a szállodai összeborulás :D
4/10
napraforgó 2020 okt. 01. - 21:10:19 4/10
(14957/18030)
9. rész
Tibi azon gondolkodik, hogy mit rejthetett el az anyja a recepteskönyvben? Teli van a füzet szilvás ételekkel. Tibi szerint ez lehet a titkós kód.
Bogdán emberei vigyáznak a fiatalokra. Sanyi és Misi beöltözve tologatják a takaritókocsit, közben magyarul dumálnak. A két gorilla észreveszi ezt és nem tetszik nekik. Amikor Mahics hivja Rémuszt, az szóvá is teszi, hogy a szállóban még a takaritók is magyarok, nem akarnak lebukni. Anikó meghallja a telefonbeszélgetést, de amikor a férfi rákérdez, hogy magyar-e, értetlenkedik.
Rudolf megjelenik Jolinál az elkészült szoborral, Jolinak tetszik. Rudolf kéri a fizetséget, kb. másfél millió forintot kér. Joli szerint épp elég, hogy tartja a száját. Mert ha a Szláven megtudja, hogy Goránnak is dolgozott, meg ha kiderül, hogy bepoloskázta a falut és mindenkit lehallgatott... Végül kituszkolja az ajtón a szobrászt.
Joli ezután elmegy Diához és Szlávent keresi, de a lány szerint hirtelen el kellett utaznia Zsókával együtt valami postás tanfolyamra. (a posta meg zárva lesz ugye, amig vissza nem jönnek).
Babika a faháznál Grófót kéri, segitsen kipakolni a faházat, mert új gazdája lesz. Grófó sajnálja, hogy az Úrnő elmegy. Ezután Babika megkéri, hogy juttasson el egy üzenetet a kárászi fogdába a vejéhez, a volt polgármesterhez. Babika hizeleg Grófónak, szerinte egy ilyen szép szál ember jó lenne oda foglárnak. Át kell adnia egy üzenetet a magánzárkába csukott Attilának. Ha ez megtörtént, felmondhat és jöhet vissza. Már indulnának Kárásziba, amikor jön Armandó és szidja Grófót, hogy már megint nem segit neki, mindent egyedül csinál.
Tibinek egyre őrültebb ötletei vannak, biztos a betűk jelentenek valami kódot. Amig Tibi hülyéskedik, Vali kedvet kap a süteménysütésre. Tibi a füzet boritójában egy fényképet talál a 3 testvérről, amely gyerekkorukban készült.
Rémusz ijesztgeti a 3 fiatalt, el akarják vinni őket innen. Leveszik a ragtapaszt a szájukról. Ekkor észrevesznek egy telefont a földön, a nagyobbik szidja a kisebbiket, hogy nem vette el mindet tőlük. Majd kidobja a telefont az ablakon.
Zsókáék is megérkeznek a szállóhoz, Zsóka észreveszi, hogy Misi autója ott áll, rögtön bele is fog a kárálásba. Szláven csititja, ha észreveszik őket, a fiáéknak baja eshet. A két bandita meg a 3 fiatal épp kicsekkol, Zsóka tiszta idegroncs, de hallgaat. Szláven követi őket, Zsókát hátrahagyva.
Eközben Misi és Sanyi zsörtölődik, hiába köröznek a szennyeskocsival, nem találtak semmit. Jön Anikó és mondja, hogy de bizony, ő hallotta, hogy a lányt, meg a két fiút el akarják vinni Magyarba. Azok biztos az ő gyerekeik. Végül oda jutnak, hogy még az alagsorban nem néztek körül.
Jolika Mahicsot keresi, mondja neki, hogy Szláven üzeni, hogy megvan a szobor. Hátramennek tárgyalni. Azon vitatkoznak, hogy mikor adják át a szobrot, és mikor engedik el a fiatalokat. Joli ragaszkodik hozzá, hogy láthassa a foglyokat. Mahics felhivja Rémuszt, mutassa meg a foglyokat. már a furgonnál vaannak, daniékat már beszállitották hátulra. A pasi megmutatja őket, amikor hirtelen akcióba lép Szláven. Lefegyverzi a két pofát, majd beteszi őket a furgon hátuljába. Az akciót élőben végignézi Jolán és Igor. Joli látja, hogy a 3 fiatal kiszabadult, ezért közli, hogy az alku tárgytalan, nem adja a szobrot.
Babika beállit a rendőrkapitányságra és a főkapitányt keresi. Bár a főkapitány nincs ott, de eligazitják őket, hol van a munkaerő felvétel.
Zsóka a szálló recepcióján üldögél, amikor a 3 takaritóruhába öltözött ökör meglátja őt, Misi nem akar hinni a szemének. Zsóka nem láthatja meg őt, azt hiszi egy erdészeti konferencián van.
Ekkor Attila, a magyar recepciós jön és faggatja őket, mit keres rajtuk a szálló takaritó egyenruhája? Hülye kifogással jönnek, piszkos lett a saját ruhájuk. Zsóka észreveszi Misit és irtózatos patáliát csap.
Dani, Lali és Stefi irtóra örülnek, hogy kiszabadultak, de nem értik, hogy került oda Szláven. A fiú megmondja, hogy Misiéket követte, igy kiderül, hogy a 3 szülő is ott van. Zsóka arénázása a parkolóba is kihallatszik, igy mennek a hang után és nagy örömujjongások közepette mindenki az apja, anyja nyakába borul.
Eközben a szálló menedzsere állandóan a takaritó egyenruha eltulajdonitását kéri rajtuk számon.
Grófót beöltöztetik egyenruhába, Babika rábizza az üzenetet és egy papirt azzal, hogy adja át azt is, hogy Ibolyát a hétvégén hazahozzák, akkorra neki ki kell jönni a fogdából. Mielőbb vallomást kell tennie.
Tibi olvadozik, mégiscsak hiányoztak az anyjuknak! Biztos a fénykép miatt kérte a füzetet! Vali tesz néhány észrevételt, ha hiányoztak az anyjuknak, akár irhatott volna, vagy haza is jöhetett volna. Tibi úgy gondolja, hogy az anyjuknak szüksége van rájuk, és igy üzent. Ideje, hogy útnak inditsa Renátót.
Grófó megtalálja Attilát, átadja a papirt és elmondja, hogy Ibolya hazajön. erre Attila eléggé betojik. Jön egy másik börtönőr, rászól Grófóra, hogy ne haverkodjon a fogollyal. Grófó erre megsértődik és felmond.
Otthon Jolika a Szűz Mária előtt üldögél és imádkozik. Igaza volt Kálmánnak, a Szarajevói Szűz tényleg csodatévő erővel bir.
4/10
napraforgó 2020 okt. 01. - 20:57:26 4/10 Előzmény amira_daaa
(14956/18030)
Szerintem elég hűvös idő lehet, mindenki kabátban. Úgy tűnik, hogy arra vigyáztak, hogy rügyező fák, bokrok ne kerüljenek a képbe, hisz elvileg ősz van.
9/10
amira_daaa 2020 okt. 01. - 20:17:23 9/10
(14955/18030)
az időjárás szerint ezek tavaszi részek tehát lehet hogy eljegyezte Sanyi csak azt később lesz.
9/10
offtopic
amira_daaa 2020 okt. 01. - 20:14:37 9/10 Előzmény luci87
(14954/18030)
ez nem a "csunya Margitka " sorozat :D de vicces lenne :D
guess.who 2020 okt. 01. - 19:41:59
(14953/18030)
Nem tudom, nem vagyok ismerős a hütték világában. Ráadásul térdig érő hó volt mindenütt, szóval lehetett az Ököritófülpös vagy Őrtilos is akár, csak festettek pár hegyet a háttérben egy papundekli táblára...
guess.who 2020 okt. 01. - 19:40:10 Előzmény luci87
(14952/18030)
Valitól öt évvel idősebb Margitka, tőle pedig tizenkettővel Lujzika a való életben.
Ennyit szerintem még el lehet mondani róluk az illem határain belül. :)
kék szem 2020 okt. 01. - 19:32:14
(14951/18030)
Jól láttam? Icukán ugyanolyan takarítói formaruha van, mint a német szállodai takarító személyzeten és Anikón?