offtopic
guess.who 2020 nov. 14. - 11:19:57 Előzmény napraforgó
(16190/18030)
Eltekintve attól, hogy kinek volt igaza vagy ki a hibás: ebben a sorozatban (és a többiben, sőt: a való életben is egyre inkább) az az alapállapot, hogy ha van egy félreértés, akkor nem próbálják tisztázni, nem megbeszélik értelmes emberek módjára, hanem azonnal szakítanak, meg elkezdenek bosszút állni (akár olyasmikért is, amik meg sem történtek).

Dia ötlete Alga visszahívásáról pedig nem Dia ötlete volt, hanem az író nagyasszonyé. Diának (ha létezne) biztosan eszébe sem jutna ilyen baromság, hiszen alig hitte, hogy megszabaduljon végre attól a kavarógéptől és nyugodtan éldegélhessenek Szlávival.
4/10
napraforgó 2020 nov. 14. - 10:22:39 4/10
(16189/18030)
Mit szóltok a Dia-Szláven jelenethez? Szláven dobta Diát
Szerintem Dia meg is érdemelte, amiért olyan szemét módon keresztbe akart tenni mind Szlávennek, mind a lányának.
Az egész marhaság, hogy hivják oda Olgát és nézzenek a szemébe egy oltári nagy baromság volt.
4/10
napraforgó 2020 nov. 14. - 10:19:27 4/10 Előzmény janderka
(16188/18030)
Tudom!. legalább ne beszélne hülyeségeket Mónika. vagy mondana pontos dátumot, mondjuk november 12.

Látszik, hogy most kezdenek össze-vissza vágni jeleneteket, időkitöltő hülyeségeket.
guess.who 2020 nov. 14. - 10:13:34 Előzmény napraforgó
(16187/18030)
Kata esetleges házassága nyilvánvalóan csak Marosi kamuja, hiszen Kálmán nem tud ilyesmiről (Kata kiesését is csak most, az évad elején kottyantotta el neki Marosi, ami nem azt mutatja, hogy annyira figyelne a gyerekeire és unokáira).

Ettől függetlenül az "örökség" állandóan változó gumiszabályai már szánalmasan gagyivá tették az egész katyvaszt kitaláló, "fantáziadús" írót.
1/10
janderka 2020 nov. 14. - 09:38:10 1/10 Előzmény napraforgó
(16186/18030)
Ha szerdán Matjorska szerint csak a 240. napon jártak, akkor ott még 4 honap van hátra, nem másfél. :))))
4/10
napraforgó 2020 nov. 14. - 09:17:01 4/10 Előzmény guess.who
(16185/18030)
Én is ezen filóztam már korábban. De azért kéne megkérdezni az élő Kálmánkát, hogy ő mit szól a fejleményekhez. Mert az a "végrendelet" annyira képlékeny, itt van rá a példa, Kata esetleges házassága.

Vajon miért nem jár Kristófnak, aki az elrabolt gyermekkorú kislányát ment megmenteni a 12 órás szabályt túllépve.
Mónika elrablásánál már nem számitott a szabály, miszerint nem szabad levenni a karkötőket. mert Móniról levették a Gésáék.
És Kata vetélésénél meg az időkorlátot nem tartották be.
Emlékszünk, hogy Tibi infarktusánál még számitott a 12 óra, haza is ment minden orvosi ellenjavallat ellenére.
Nem vagyok orvos, de azért talán egy vetélés az első 3 hónapban nem olyan veszélyes, mint egy szivinfarktus.
guess.who 2020 nov. 14. - 09:06:48 Előzmény napraforgó
(16184/18030)
Ha betű szerint nézzük (és elfogadjuk, hogy van "örökség" és a szabályai érvényesek), akkor Józsinak alanyi jogon JÁR a pénz, ahogy járt Stefánnak is, hiszen mindketten "felnőtt korú unokák". Attilának viszont nem jár, mert nincs nevesítve a szövegben.

Mindez persze az égvilágon semmit nem számít, mivel ha a nagyasszony úgy akarja, akkor két egymás utáni jelenetet is képes úgy megírni, hogy saját magának ellentmond.
4/10
napraforgó 2020 nov. 14. - 09:00:00 4/10
(16183/18030)
Engem most inkább az izgat, hogy mi lesz Horváth Attila és Józsi örökségével, mert erről Marosi nagyon hallgat.
Igaz, hogy Kálmán bácsi nem akart tudni a DNS vizsgálat eredményéről, de igazából csak arról nem akart tudni, hogy a 3 jogszerinti gyereke mind az övé-e.
Szerintem azért arról tudnia kéne, hogy véletlenül kiderült, hogy van még egy természetes fia és attól egy unokája.
Ők kapnak-e az örökségből? mert ha Attila nem is nagyon, de Józsi megérdemelné, ő azért egy rendes fiú volt mindig.
4/10
napraforgó 2020 nov. 14. - 08:53:52 4/10 Előzmény guess.who
(16182/18030)
Nem tudom, hogy mennyibe kerülne egy lovarda, egy istálló jó pár lóállással, pár rendes ló, aztán egy széna- szalma tároló, valami is házacska, ahol el lehet aludni , mondjuk egy istállófiúnak, stb., de gondolom, hogy olyan száz milla körüli "örökségből" azért tellene rá.
Hisz már nincs hátra szilveszterig csak kb. másfél hónap, azt Kata kibirná akár Danival, akár Robival. Az esküvőt karácsonyra kellene időziteni, aztán ha nem jön be a férj, hamar elválni, ahogy Tomika tanácsolta. Csak a pénz kifizetését/átutalását kéne megvárni, aztán szevasz haver!
guess.who 2020 nov. 14. - 08:41:07 Előzmény napraforgó
(16181/18030)

Igor azt mondja Zukainak, hogy Bogdánt holnap kiengedik, "szabadlábon védekezhet". Ehhez képest a rendőr azt mondta Bogdánnak, hogy átadják a szerb rendőröknek, "hazamennek". A kettő azért nagyon nem ugyanaz, Bé nagyasszony tényleg ennyire hm, izé nincs képben?! Ráadásul két egymást követő jelenetben mondat két ennyire különböző dolgot a szereplőivel...

A lottósorsolás konferansziéja Babika barátnője, akivel Thaiföldön voltak. Micsoda híresség, és csak úgy ott lakik Kárásziban és játssza a butácska falusi libát.


guess.who 2020 nov. 14. - 08:35:42 Előzmény napraforgó
(16180/18030)
"A főváros peremkerületeiben van néhol lovarda is,"
Mondjuk Budakeszin? ;)

De tényleg, mekkora húzás lenne már Bé nagyasszonytól, hogy Dani elköltözik Pestre Katával, és a budakeszi lovardában vállal állást, ami teljesen véletlenül szolgálati lakást is jelent - csak el kellene tűrnie, hogy heti három nap forgatások zajlanak a díszletként szolgáló lovardában és szolgálati lakásban.
guess.who 2020 nov. 14. - 08:32:29 Előzmény Pünkösdi Kató
(16179/18030)
"ha Attila vissza akarja kapni Ökörfost, akkor"
Attila jelenleg Lenkeháza polgármestere, szóval ez így nehéz lesz, meglehetősen kétlem, hogy jogilag megállna ilyen jellegű álláshalmozás. Bár Bé nagyasszony hagymázas lázálmaiban akár még ilyesmi is létezhet. Sajnos.
guess.who 2020 nov. 14. - 08:29:49
(16178/18030)
Ja, és még azt kifelejtettem: Kata azért akar megházasodni, hogy mégis megkapja az örökséges pénzt, amiből vissza tudja fizetni Dani kölcsönét (amit Dani láthatólag nem kölcsönként fog fel). És megtehetné, hogy bárkit férjül kér - de mégis azonnal és kizárólag Dani jut eszébe.

Dani háza és a lovarda is eléggé el van árvulva, láthatóan nincs gazdája, csak szükségszállásként használják Józsiék, Attila és a nagyi is, szóval Katáék az örökséges pénzből vissza is tudnák vásárolni a régi szerelmi fészküket ( :D ), aztán már tényleg csak ásó, kapa és nagyharang.
Már persze ha lenne örökség.
offtopic
guess.who 2020 nov. 14. - 08:25:48
(16177/18030)
Oké, megpróbálom összefoglalni: ha valaki rokonszenves egy nőnek, és az a valaki szánja a nőt a bunkó apjáért, és mindezt bírja nagyjából 3 percig folyamatosan - akkor összeillenek, mehetnek az anyakönyvvezetőhöz. :)
4/10
napraforgó 2020 nov. 14. - 05:41:38 4/10
(16176/18030)
40. rész
SPOIRER, SPOILER,SPOILER!!!


40. rész
Bogdán és Milán a kárászi fogdában unatkoznak, amikor a fegyőr a kapitányhoz akarja vinni őket. A kapitány közli, átadják őket a szerb hatóságoknak. A két pasi szerint nem találtak ellenük semmit. A kapitány szerint egy szerbiai jóakarójuk felemelte értük a szavát. Bogdán egy telefonhivást kér, a kapitány belegyezik,
Tibi azon nyavalyog, hogy Vali tejszinhabot tett a kávéjába, majd saját magát fényezi, minden az ő érdeme, amit eddig kideritettek. Kata férjhezmenetele is szóba kerül, Tibi Robit tippeli, Vali Danit. Vali szerint ezt Katára kéne bizni. Tibi Katicát akarja az ausztriai útra megkérni. Vali szerint mi van, ha az csapda, akkor is kiküldené a lányát? Csak Jolika tudná hazacsábitani az apját, mondja. Tibi elgondolkodik, végül is ez egy jó ötlet. Tibi nem akar maga menni megkérni Jolikát, Valit küldené, de Vali hajthatatlan. Végül arra jutnak, hogy mindketten elmennek Jolihoz. Tibi azt szeretné, ha Vali beszélne az öregasszonnyal, mert Tibit nem szereti.
Mónika és Nándi ismét találkoznak egy zsúfolt étkezdében. Nándi utánanézett Józsi nagymamájának, nem volt semmi érdekes az életében. Egy lemezt mutat, abból a korból, mikor még Kálmán nem is ismerte az apját (???!) Mónika köszöni az infót, és távozna. De Nándi visszatartja. Tudja, hogy a nő évek óta megint a kötelékben van, ő is megkapta a Matrjoska jelentéseit. Móni beleegyezik, hogy vele vacsorázik, majd megérdi, mit tud Matroskáról? Nándi elmondja, tudja, hogy 3 és fél éve jelent a II. ügyosztálynak. Mivel őt most előléptetik, felkérték, nevezze meg az utódját. Ő Mónira gondolt. Móni csak külsősként hajlandó dolgozni. Nándi arra kéri, gondolja át az ajánlatát. Szilveszterig ráér.
Mahics és Kinga nagyban csókolóznak (úgy tűnik, hogy a nő nemcsak Zukai szeretője), amikor Bogdán telefonál, máris beszélni akar vele, jöjjön a beszélőre.
Jolika szivesen fogadja Tibit és Valit, kérdi, miben segithet. Tibi közli, hogy az apja él!. Joli szerint meghalt, elszórták a hamvait. Vali arra kéri, hogy nézze meg azt az ausztriai cimet és hozza haza az öreget. Joli gondolkodási időt kér. Elmenvén Tibi tovább cirkuszol (unalmas!)
Mahics bemegy a fogdába, Bogdán szivességet kér tőle, a georadart akarja, szerezze vissza, állitsa fel azon a telken, ahol eredetileg elhelyezték.
Tudomásuk szerint valami Jenő vette meg, de Goránnak ez nagyon fontos, úgyhogy akárhogy is, de szerzze vissza..
Mahics elmegy Zukaihoz, a parabolát vissza kéne szerezni. Ha nem, akkor Bogdán kicsinálja a családját, meg az övét is.
A kocsmában nagy a felbolydulás, mindenki a lottósorsolásra kiváncsi. Minedenki a számhúzást akarja tudni. A lottozó csapatnak kettese van a lottón, rögtön ünnepelni kezdenek.
Mahics és Zukai a postára mennek, Zsókához. Zsóka fenyegetőzik egy baseball ütővel, hogy megvédi magát. A két pasi egy ajánlattal jött. Azt akarják, hogy tudja meg, hogy hol az az antenna, amit elvittek a telkükről. Ezt Misi biztos meg tudná tudni, és akkor fizetésemelést intéznének neki.
Jön Szláven, ha zaklatják a nőt, elküldi őket. Zsóka szerint nincs baj, csak elbeszélgetnek, Szláven menjen a dolgára. Úgy tűnik szép összeget mondanak, mert Zsóka szeme biluxol, hajlandó segiteni, a férjét rábeszélni. Nyomatékul Zukaiék készpénzt is adnak a nőnek, amit Szláven az ablakon át kikukkol. Zukai és Mahics örülnek, ezt sikerült elintézni.
Vali s Tibi hazaér, elmondják, hogy megbizták a mamszit hozza haza Kálmánt.
Tibi elővenné az ikont, de nem találja. Kristófot, Tomit kérdi, de ők nem tudnak semmit.


4/10
napraforgó 2020 nov. 14. - 04:04:53 4/10
(16175/18030)
Igen, ide annyira nem illett a Franciska emlegetése, mert Tomi már kisirta a két szemét, hisz rájött, hogy Franciska nem szerette, csak kihasználta őt. Hogy juthat olyan hülyeség az eszébe ezek után, hogy mégis elvenné? dacára, hogy Franci már azt is megmondta, hogy soha nem menne hozzá.

Nem beszélve arról, hogy Tompika igy is úgy is megkapná az örökségét, neki nem kéne házasodni hozzá, mint Katának.
4/10
napraforgó 2020 nov. 14. - 04:00:44 4/10 Előzmény janderka
(16174/18030)
Az a múzeumi eset a második évadban történt, vagyis valamikor májusban (ökörapáti idő szerint), és most is még csak november első felében járunk.
vagyis nem 10, hanem csak kb. 5. hónap telhetett el.
És mint mondtam, az ikon kapcsán meg lehetne ismételni a látogatást és elkezdődhetne valami Kata és a pasi között.
Mondjuk Kata viszi el az ikont, esetleg az anyjával együtt a múzeumba. A csinos úriember megkéri, hogy hagyják ott , mert igy-úgy meg kell vizsgálni, stb. Elkéri Kata telefonját, hogy majd értesiti, ha van eredmény. És aztán valóban értesiti, sokat magyaráz neki az ikonról, meg a pravoszláv műkincsekről. Kata issza a szavait, aztán a pasi meghivja vacsozázni, aztán a dolgok mennek a maguk útján, többször taalálkoznak, elmennek ide-oda, szinházba, koncertre, stb., rájönnek, hogy hasonló az érdeklődésük, és a végén sem Daninak, sem Robinak nincs már esélye Katánál.
Ki lehetne ezt fejteni, csak hát ez a sorozat annyira belterjes, ide nem fér már bele egy kültag, mert csak a saját hülyeségeiket ragozzák.
4/10
napraforgó 2020 nov. 14. - 03:48:05 4/10 Előzmény guess.who
(16173/18030)
Na, azért váltottak pár szót a múzeológussal, igaz leginkább arról, hogy nézze el, hogy apukája felidegelte magát. De azért volt pár olyan pillantás, hogy látszott, hogy a férfinak tetszik Kata.

Szerintem Kata vénlány marad, mert minden férfi elmenekül a közeléből, ha megismeri az apját. Tibi olyan fokon nem normális, hogy ember nincs, aki rokonságba akarna vele kerülni.
4/10
napraforgó 2020 nov. 14. - 03:43:51 4/10 Előzmény kék szem
(16172/18030)
Köszi, valami ilyesmire emlékeztem én is.
Hát nem nagy a kereslet erdészmérnökökre Budapesten, talán valahol az agglomerációban, már ha van arrafelé üresedés. A főváros peremkerületeiben van néhol lovarda is, ha mondjuk lovászkodni akarna a továbbiakban is., ez is lehet opció.
8/10
Pünkösdi Kató 2020 nov. 13. - 21:33:16 8/10 Előzmény napraforgó
(16171/18030)
Szerintem egyszerűen Suviczk zsigerből gyűlöli Attilát, HB nem talált ki egy újabb múltbeli b.romságot. Még jó... Egyszerűen Suviczk egy sültparaszt, aki állítólag ügyvéd, az mindegy, hogy mikor ügyvédkedik, de lehet, áttolták a jogon, azért van ennyi esze. Azt gondolja, hogy Attila neki ellenfél. Nyilván, ha Attila vissza akarja kapni Ökörfost, akkor indulhat a háború, de egyébként elvannak egymás mellett.
Viszont nekem nagyon tetszett Suviczk fekvőtámaszos jelenete vagy akár az, amikor úgy ült leizzadva az asztalnál, Maunikával szemben, mint akit 3 vödörrel öntötttek le. :)) Annyira tetszett, HB ezt annyira eltalálta, ezt a vizes jelenetet. :)