4/10
napraforgó 2020 dec. 02. - 11:08:39 4/10
(16690/18030)
Nem hiszem. Hol lenne az az apácaakolostor Tihanyban? be úgysem engednék Tahó Tibit, meg az angyalhangú lánykáját sem, még ha lenne is egy ilyen szerzet arrafelé.
temi3 2020 dec. 02. - 08:40:56 Előzmény Kat75
(16689/18030)
Egyetértek! kezd irritáló lenni Zsóka haszonleső anyagiassága, erőszakossága és irigysége. Valaki tegye már ezt a nőt a helyére. Na és a pipogya férj, aki megvehető egy jó ebéddel....

Tomika is végre kaphatna némi pofont az élettől, nem kell mindig anyuci-apucinak megmenteni. Amúgy ők nevelték...
guess.who 2020 dec. 02. - 07:46:14 Előzmény napraforgó
(16688/18030)
Most már kezdenek fürtökben lógni a jeleneteken az ostobaságok.

A postaládából kivett küldeményhez képest amikor Krisztó anyja átadta a borítékot Jolánnak, még egészen máshogy nézett ki: nem volt rajta címzés, bélyeg meg aztán pláne (9 perccel előbb a korábbi részeket bemutató izébe be is vágták!). Arról nem is szólva, hogy mostanra postai bélyegzők is kerültek rá annak ellenére, hogy postán nem is járt a boríték sosem, hiszen Jolán odaadta Szlávennek, ő meg azonnal elvitte a faházhoz.
Mindenesetre csudálatos, hogy megtudhattuk, hogy az alternatív Apáti univerzumban Tihanyban van karthauzi rendház. Gondolom, Bé nagyasszony az "apátság" szóra úgy emlékezett, hogy "apácaság", aztán ez lett belőle.
Ez a semmitmondó levél meg... Minek kellett Zsuzsánna asszonynak ezt megírnia, miután 11 hónapja csendben volt és már csak egyet kellett volna kibírnia?
És mindig nagyon bénán feliratozzák: valamelyik szereplő mindig azt mondja, hogy Lenkeházánál van a faház - a felirat szerint meg mindig "Ökörapáti erdő" van. Gondolom, menet közben változott a koncepció, és a jeleneteket már nem forgatták újra.

TTibi meg ugyan hogy lehet "testvér", Stefi meg "nővér", mikor nemhogy nem vallásosak, de legfőképpen felszentelve nincsenek. És még ha el is indították volna valamelyik rendbe való belépésüket, jó ideig legfeljebb noviciusnak nevezhetnék magukat. És az apáca sem javítja ki TufaTibit, pedig neki aztán tudnia kellene.

Namost: annyira hűdesürgős volt Lallert megmenteni, hogy Stefán nem sajnált tízmilliós összeget sem rá - most mégis egy szót sem szólnak róla, nem jelenik meg a faluban, és Stefán sem hiányolja egyáltalán.

Ha ezek a fröccsöntött interpolosok segítséget kérnek Valitól és NEM vádolják, akkor mit fenyegetik azzal, hogy minden felhasználható ellene, amit mond? És ha diktafonon rögzítik a "vallomását", akkor minek írogat az öreg a határidőnaplójába? Egyáltalán: ekkora fülekkel minek bármit is rögzíteni? Szláven konkurrenciát kapott?


guess.who 2020 dec. 02. - 07:40:45 Előzmény Rojita
(16687/18030)
Mert akkor még az volt a koncepció. Aztán az írónő tovább írta a sztorit, és támadt egy jobb ötlete...

...amit jövő héten egy újabb ötlettel majd úgyis felülír.
4/10
napraforgó 2020 dec. 02. - 07:08:56 4/10
(16686/18030)
még 28 rész és itt az év vége, vajon miket spékelnek még bele?
4/10
napraforgó 2020 dec. 02. - 06:33:42 4/10
(16685/18030)
52. rész

SPOILER, SPOILER, SPOILER!!!

52. rész
Reggel Marosi telefonja ébreszti Mónikát. Elmondja, hogy tegnap Tomika piacra dobta az ikont. Lefoglalták. Akkor most Tomika megint bajban van? kérdi Mónika. Beszélnünk kell, mondja Marosi. A szabályok szerint ki kéne esnie. Erre Mónika visszazsarol, hogy akkor a hamis halotti bizonyitványról is beszélniük kell. Marosi is fenyegetőzik, kizárhatja Tamást, mert levette a jeladóját. Mónika megkérdi, mit akar? Marosi beszélni akar vele, Móni kéri, hogy akkor jöjjön le ÖA-ba. Gitta közli Laurával, hogy el kell mennie. Majd rákérdez, hol tart Dorothy kihallgatása? Laura közli, hogy az ügyvédi titoktartás miatt nem beszélhet. Marosi ennek nem örül, szerinte a legjobb emberei is hátbaszúrják.
Tibi a kocsmába megy, ahol Stefi áll a pultban. Az anyját hekyettesiti. Tibi el akarja vinni egy meghallhatásra. Zsocát beállitják a pultba és mennek egy kórusmeghallgatásra. Stefi nem érti, mit akar az apja, ő nem ismer egy egyházi éneket sem. Tibi idétlen énekórát tart neki a kocsiban.
Kálmán inasa a szemetet viszi ki, amikor észreveszi a levelet a postaládában. Kiveszi és beviszi Kálmánnak (látszik, hogy ez egy teljesen más boriték, mint amit Marika néni Jolinál hagyott!!!!)
Az interpol dörömböl a Szappanos ház ajtaján. Két nyomozó jött, Valit keresik. Egy nemzetközileg kőrözött műkincstolvajtól hozzá vezetnek a szálak! Jól megijesztik Valit. Goránról kérdezik. Egy felbecsülhetetlen műkincset adományozott neki, mondják. Csak az az ikon nem eredeti. Kérdik mit tud Goránról. Vali mesél, mindent elmondőszintén, amit tud Jenőről. A két kopasz nyomozó kérdi, nem tűnt-e föl neki valami rendkivüli mostanában. Vali beszél a georadarról a szomszéd telken. A férfi közli, mostantól nagyon óvatosnak kell lenniük, mert ezzel az antennával mindenhová be tudnak majd nézi. A két férfi azt akarja, hogy legyen ő a csali, hogy elkapják Goránt. Zsarolják az unokaöccse érintettségével a műkincsrablásban. Vali visszautasitja, de a férfi nagyon komolyan mondja, vagy most letartóztatják az unokaöccsét vagy együttműködik. És ez a beszélgetés titkos, senkinek nem beszélhet róla! Azután még meg is fenyegetik Valit, hogy ha nem működik együtt, bűnrészességgel vádolják meg. Lehallgatják a telefonját, mindent tudni fognak. Szegény Vali azt se tudja, hová legyen.
Tibi és Stefi bemegy a kárászi templomba, ahol egy apáca meghallgatást tart. Sok borzasztó fals hangokat hallani. Tibi be akarja ajánlani a lányát a kórusba. Stefi az eléje tett kottát szépen leénekli. A nővér közli, hogy a lánynak át kell esnie néhány fogadalmon. Majd Tibi meghivja magukhoz a nővért. Azt hazudja, hogy a lánya fontolgatja a rendbe lépést. Leginkább a karthauzi rend tetszene neki. A nővér elfecsegi, hogy a karthauzi nővérek Tihanyban laknak (!!!?) ámde ez titkos!!!
Hazafelé Stefi közli, neki nincs szándékában apácának lenni, de Tibi megnyugtatja, innentől már nem kell találkoznia a nővérrel.
Kámán kinyitja Zsuzsanna levelét, elérzékenyül, ahogy olvassa.
Marosi érkezik a panzióba, Icuka beolvas neki az okosóra kapcsán. Marosi benyit az irodába, ahol a félmeztelen Suvick éppen edz. Elorditja magát Mónika után, az ügyvédnőt meg az étterembe küldi.
Bogdán a kését élezgeti, amikor a két samesza hazaérkezik. Bogdán érdeklődik, hogyan tudták elcseszni az aukciót? Az egyik azt mondja, hogy amikor a rendőrség megjelent, valaki azt kiáltotta, köpött a jugó. úgy vélik, hogy ez Szláven lehetett, aki nem vett részt az árverésen. Úgy döntenek, ide kell csalni Szását. ideje meglátogatni Marlenkát. Bogdán azt akarja, hogy hozzák ide neki a kislányt.
Marosi idegesen érkezik vissza az irodájába, már odakinn ordibál, hogy Mónika átvágta, hiába ment le ÖA-ba. De amikor belép, Mónikát találja az iróasztalánál, aki inkább meglepte és feljött. Marosi egyezségre akar jutni vele. nem zárja ki a fiát, pedig kellene, ha nem piszkálja tovább Kálmán halálának az ügyét. Leülnek tárgyalni. Marosi elmondja, hogy Kálmánnak még van egy törvénytelen gyereke. Marosi szerint nem fog örülni neki, ha megtudja, ki az. Elmondja, hogy Horváth Attila az. Elmondja, hogy Attila a legidősebb Szappanos gyerek, és azt is, hogy Kálmánt nem érdekli, hogy Mónika kakukktojás, az ő öröksége nincs veszélyben. És sajnos már Attila is tudja, hogy ő is örökös. Marosi azt mondja, hogy Kálmán egy esetben nem részesitené Attilát az örökségben, ha megtudná, hogy Attila semmibe vette a család szentségét. Mónika ráharap, hisz Attila 20 évre börtönbe záratta a feleségét, és eltaszitotta magától a fiát. Kálmánnak a család szentsége a legfontosabb és ezt Attila lábbal tiporta. Marosi szerint ha ezzel szembesiteni lehetne Kálmánt, akkor kizárhatnák őt az örökségből (na de akkor mi lesz Józsival???) Marosi cserébe azt akarja, hogy Mónika segitsen neki Katát visszahozni a faluba, mert csak itt van biztonságban (???!) Mónika rákérdez, hogy az örökségük alapja még mindig a 612 millió? Mert abból az Egylet és Stefi már elvitek 102-102 milliókat. Marosi megnyugtatja, akárhány örökös is van, az ő 102 milliójuk nincs veszélyben. majd örömmel konstatálja, hogy Mónikával együtt tud működni. Mónika is örül és közli kár, hogy nem tudott mindent eleve. Marosi megigéri, hogy megpróbálja Attilát kiütni az örökségből. Ezzel elbúcsúznak.
István atya örömmel hallgatja Clarissza nővér beszámolóját a kórustag válogatásról. A nővér különösen egy szőke angyal szép hangjára hivja fel a figyelmet, akit a hitbuzgó, ájtatos édesapja kisért. A leirásból az atya Tibire ismer és figyelmezteti a nővért, hogy ne dőljön be, nem olyan ájtatosak ők, mint mutatják.
Bogdán sameszának nem tetszik, hogy a főnöke kislányokat akar elrabolni. Látják Marlenkát ugrókötelezni a réten. Dragant nem érdekli, megy és megkérdi a kislányt, hogy nincs-e kedve meglátogatni Bogdán bácsit. A kislány vissza akar menni a telefonjáért, hogy szóljon az anyjának, nagyanyjának, akik épp nincsenek otthon, de a pasik megnyugtatják, majd tőlük telefonál.
István atya felhivja Kálmánt, közli vele, hogy a fia náluk járt, Zsuzsanna után kutat. Kálmán megnyugtatja, lassan vége az évnek, majd találkoznak, addig meg mindent hagyjon rá.
Tomas kérdi, mit akar Bogdán a kislánytól? Marlenka örömmel üdvözli a keresztapját, aki szelfizik vele. néhány mosolygós fotó, majd pár komoly, aztán egy újabb egy éles késsel. A késest Bogdán elküldi Szlávennek, aki felpattan és elrohan Jolitól.


4/10
napraforgó 2020 dec. 02. - 04:16:20 4/10 Előzmény Rojita
(16684/18030)
Pont azért. Mert nem eredeti, de nagyon jó másolat. Azt is pénzzé lehet tenni, csak nem milliókért. Ha meg nem adja el, mindig rá emlékeztetné.
7/10
Rojita 2020 dec. 01. - 23:34:58 7/10
(16683/18030)
Nem értem ezt az ikon - dolgot. Ha valóban hamis, akkor Gorán Jenő miért adta olyan gálánsan oda Valinak?
9/10
amira_daaa 2020 dec. 01. - 23:21:36 9/10
(16682/18030)
Ami a legfurább, hogy Vali is elkezd hülyeségeket csinálni majd meg amugy Gorán is csak csapja neki a szelet de miért is?

és aki egy fél emberrablásra vágyik az nézze a kövi részt.
9/10
amira_daaa 2020 dec. 01. - 23:19:17 9/10
(16681/18030)
a szerdai részben sok mindent megtudhatunk és lesz megint hiba is

a hiba a részben


Mónikának elmondja Marosi hogy "Kálmánt nem érdekli hogy lenne uj örökös " ez ugye csak akkor lehetséges, ha él Kálmán de akkor nincsen örökös. :D

karácsonyi dalokat énekelnek, és közben tavaszi háttér van plMarlenka mögött,

viszont kiderül az is hogy miért van a fogadás,


Kat75 2020 dec. 01. - 21:56:57
(16680/18030)
Remélem, Zsóka a végén elnyeri méltó jutalmát! Rosszindulatú, kapzsi, úrhatnám némber. Anikónak meg miért ne lehetne gyereke,hiszen még 40 sincs! Tompikának is kijárna már egy megrendítő pofon az élettől.
7/10
Rojita 2020 dec. 01. - 21:07:14 7/10
(16679/18030)
Furcsa, h Kálmán tudva Attila előéletéről, leleplezi magát előtte, de feltételezem, ez egy próbatétel lesz Attilának. Hogyan fog viselkedni az információval?
guess.who 2020 dec. 01. - 18:41:52
(16678/18030)
Éppen azért kihagyhatnák már az ilyen, ezerszer elismételt és irtó ostoba sablonokat, ha lenne elegendő írói tehetség a háttérben.
4/10
napraforgó 2020 dec. 01. - 18:26:23 4/10 Előzmény guess.who
(16677/18030)
Adhatnak egy gazdag lakomát, a vadászat előtt és után jóféle házipálinkát, különféle édes és sós süteményeket, tarhatnak valami idétlen műsort a résztvevők szórakoztatására.
De akármilyen nagy volumenű vadászatot és mulatságot szerveznek, az egész nem kerülne még félmillióba sem.
guess.who 2020 dec. 01. - 18:23:51
(16676/18030)
Pláne!

Annyira titkos, meg nem tud senki erről az egész Kálmános dologról Marosin kívül, hogy lassan már egy fél városnyi stáb dolgozik a keze alá...
offtopic
guess.who 2020 dec. 01. - 18:15:37 Előzmény napraforgó
(16675/18030)
Ráadásul a "vadászatot" nem is nagyon kell megszervezni: vadászles van, vad van, puskát és ruhát mindenki hoz magával. Pár műanyag kanna bort meg fillérekből és némi tablettából össze lehet ütni - a részeg vadászt meg úgysem érdekli a többi.

Nyilván az egésszel azt akarják most kidomborítani, hogy Zsóka annyira magának akarja az egylet pénzét, hogy ilyen kamu indokokat is kitalál a megszerzéséért, Misi meg eddig partner volt benne...
4/10
napraforgó 2020 dec. 01. - 17:54:11 4/10 Előzmény guess.who
(16674/18030)
Csak döbbenten hallottam, hogy Zsóka öt milliót akar elverni a vadászatra és a karácsonyra (ezek szerint mégis csak közeledünk az év végéhez!), holott ennek tizedéből is nagyon gazdag vadászatot, meg ünnepséget lehetne szervezni.
4/10
napraforgó 2020 dec. 01. - 17:48:32 4/10
(16673/18030)
Meddig fogják még lebegtetni, hogy Gorán egy hitvány bűnöző, megrögzött műkincstolvaj, avagy csak hivő ortodox hazafi, aki a hazája egyházi műkincseit mentette meg a muzulmánok meggyalázásától?

Nekem valahogy Jenő, alias Gorán nem tűnik bűnözőnek, nagyon is tisztességesen, udvariasan beszélt mindenkivel, stb.
Ellentétben Bogdánnal és az ő sárkányaival, akik mind rosszarcú, durva, goromba fickók. Még a magyar tagozatuk, Zukai és Mahics is olyan rosszkülsejű. Róluk akárki rögtön láthatja, hogy mindenre kész bűnözők.

Ezek után kiváncsi vagyok, hogy milyen fogadást talált ki a sórannerina, ami miatt emberek tucatjainak kellett szenvednie hosszú hónapokon keresztül.
És igen, a történet szerint a nagyon családcentrikus Kálmán bácsi sodorta veszélybe imádott családtagjait.
Akiket olyan jól nevelt, hogy évtizedekig rá sem néztek. Ez ám a családcentrikusság!
(amig édesanyám élt, minden nap felhivtam telefonon, és hetente, 10 naponta meg is látogattam).
Ott, ahol a gyerekek elhanyagolják a szüleiket, az a szülők hibája, mert ők rontották el a gyerekeik nevelését.
4/10
napraforgó 2020 dec. 01. - 17:35:43 4/10 Előzmény guess.who
(16672/18030)
Nem tudom, hogy Stefi mire emlékszik Pannával kapcsolatban, mert nem emlékszem, hogy a sorozat elején mit mondtak, Kristóf milyen sűrűn látogatott Ökörapátiba. Gyanitom, hogy Panna csak nagy ritkán, sátoros ünnepeken volt hajlandó elkisérni Kristófot, azt sem terhesen és ha mégis, biztos nem látogatta a kocsmát.
Szofi a sorozat kezdetekor 8 éves volt, aztán fél év múlva hirtelen 12 lett.
Panna terhessége igy vagy 9 évvel ezelőttre, vagy 13 évvel korábbra esik.
Akkoriban Stefi vagy 13 éves volt, vagy csak 9 éves volt. Kétlem, hogy ilyen korú kislányok idegen nők terhességével foglalkoztak volna.
offtopic
guess.who 2020 dec. 01. - 16:45:26 Előzmény napraforgó
(16671/18030)
Ha kell, akkor visszamegyünk. Vagy előre is. Ahogy éppen a történetíró kívánja.


Egyébként én is azt számolgattam, hogy már legfeljebb néhány hét van hátra a sztori szerint - a valóságban meg szerintem vagy húsz (talán harminc) rész, úgyhogy lehet, hogy lassan visszatérnek az első évad "egy nap - egy rész" megoldásához.