4/10
napraforgó 2020 dec. 04. - 12:27:22 4/10 Előzmény amira_daaa
(16770/18030)
Én Mónika haján nemigen látok változást, legfeljebb azt, hogy hol hosszabb, hol rövidebb.
Én inkább Zsóka hajszinét kifogásolom, Neki sokkal jobban áll a világosabb hajszin, de néha olyan sötétre festik.
4/10
napraforgó 2020 dec. 04. - 12:24:20 4/10
(16769/18030)
Szerintem is ez lehet az oka, hogy elengedték. De azért elég fura, hogy sem Benedek, sem Nándi nem tud erről semmit.
9/10
amira_daaa 2020 dec. 04. - 10:51:48 9/10
(16768/18030)
Azt gondolom spoiler nélkül hogy Dorothy-Szilvia zsaru lesz aki beépült az összes bünbandábafigyeljétek meg, nekem ez a gondolatom van mert normál esetben lelépett volna.

:D
9/10
amira_daaa 2020 dec. 04. - 09:47:39 9/10 Előzmény napraforgó
(16767/18030)
gondolom azok a jelenetek ki lettek vágva amik a hiányzo láncszemeket megmagyarázzák as zereplők haja hajszine naprol napra más, Mónika haján lehet nagyobb változást észrevenni. és nem azért mert kiegyenesitik
guess.who 2020 dec. 04. - 08:23:50 Előzmény napraforgó
(16766/18030)
Azt hiszem, nagyjából ezt vártuk: a korábbi két és fél évad összes hülyeségét csak úgy tudják most kimagyarázni, ha még nagyobb hülyeségeket adnak elő, szándékosan figyelmen kívül hagyva az egyre ordítóbb bakikat...
4/10
napraforgó 2020 dec. 04. - 08:11:13 4/10 Előzmény guess.who
(16765/18030)
Hát ez engem is érdekelne:

Honnan is kapta elő Dorottya hirtelen az eredeti festményt és az eredetiségigazolását is? Vagy a határnál levették róla a bilincset és szélnek eresztették? Ő meg elment az ikonért, meg a papirjáért?
Mert később a saját kocsijában ült a saját sofőrjével és mentek valahová. És Bogdán lábperece nem sipolt sehol?
nem értem, nem értem!!!!


guess.who 2020 dec. 04. - 08:02:24 Előzmény napraforgó
(16764/18030)
Hát... így dőlnek el a dolgok. Betétdíjas Babetta. :)

Ma este pedig oda juthatunk, hogy

egyre szánalmasabb ez az egész. Dorottyot "csak úgy" kiengedik és átadják a SZERB HATÓSÁGOKNAK. MI VAN?!?!?! És ez az állítólagos hatóság nem is létezik (ahogy Bogdánéknál sem), mert azonnal el is engedi a nőt, akinek első dolga, hogy a maffiózókhoz rohanjon, sőt: vigye magával az eredeti ikont és az eredetiségi igazolást is (honnan kapta elő, ha eddig Ámerikában élt, illetve Apátiban vendégeskedett? A múltkor a panzióban még nem volt nála, hiszen MauniCa átkutatta a cuccait.

Sőt: most már azt is megtudhattuk, hogy Bogdán Gorán néven tevékenykedett a háborúban. Nyilván most azt akarják eljátszani, hogy Goránjenő valójában egy ártatlan és szerencsétlen szent, csakis Bogdán követett el törvénysértést. Gondolom, Bé nagyasszonyt az nem zavarja, hogy ez a szent Zsuzsánnával házasságtörő kapcsolatot tartott fenn és gyereket is csinált neki, illetve Kálmánnal együtt tervelték ki a műkincsbalhét - mint azt volt szives korábban Bogdánnal elmeséltetni...

Újabb hibátlan vágás: előbb megbeszélik TTibiék a nővérrel, hogy Stefán nem érdeklődik az apácaság után - aztán a "szentanya" (és ez a nővér is eltűri szó nélkül az elég komoly túlcímzést!) mégis megkérdi Valit, hogy akkor együtt lépnének be a rendbe?!
De a legdurvább, hogy Vali ezt a baromságot a múltkori Kristófos lebénulós színészkedés után megint végigcsinálja, és nem hajítja ki TTibit a fenébe (vagy nem hagyja ott azonnali hatállyal). Úgy látszik, a galamblelkű Valit NAPONTA resetelik.

Na és ez a szuperromi Stefi-Lali tündérországi séta, aminek során megtudhatjuk, hogy mindketten öröktől fogva a másikra gondoltak, és soha mást, csak a másikat... Jajj, hányszor játszotta már ezt el Stefán - és hányszor küldte el pár nappal később Lallert? Vagy most, hogy elköltötte az utolsó fillérjét is, hirtelen őszinte szerelemre lobbant a "gazdag" Lali iránt? Micsoda véletlen! Mennyi romantikus és őszinte érzés!


4/10
napraforgó 2020 dec. 04. - 07:50:22 4/10
(16763/18030)
54. rész
SPOILER, SOILER, SPOILER!!!!!


54. rész
Mónika Józsit kérdi, mi a terve mára? Józsi csodálkozik, mit faggatózik?
Tibi ismét öltönyben, mindjárt idejön az apáca! megkeresi a fiókban a keresztet és kiteszi. Aztán megkifogásolja Vali kigombolt blúzát, ezt a paráznaságot nem láthatja Clarissza nővér!
Megjön a nővér, dicséri a puritán környezetet. A nővér Stefit keresi. Tibi beszél hülyeségeket, elvonult gyakorolni. Faggatja a nővért a karthauzi nővérekről Tihanyban. Az apáca elmondja, hogy 2 évig tart a noviciátus. Tibi sok, nem is érdekel a sok baromság, amit előadott.
Icuka Dzsennit várja, Mónika rákérdez, mit csinál. Szeretné, ha minden rendben lenne a miniszteri látogatásra, hát készüljön. Icuka meglepődik, a miniszter jön??!!
Stefi kiszolgálja a kocsma törzsközönségét. Jön Lali, szeretné megköszönni neki a mentőcsapatot, Dia mindent elmesélt. Lali megkéri Zsocát, helyettesitse Stefit, mert ő elvinné a lányt. Lali kiviszi az erdőbe Stefit, betakarva a szemét. Lali megint ömleng, majd arról beszél, hogy a mentőcsónakban csak Stefire gondolt. Blabla, csókolóznak. Már az óvoda óta szereti Stefit, mondja, (igaz, hogy sosem járhattak együtt óvodába, mert Lali 28 éves, Stefi meg még nincs 22), ennek ellenére megkéri a kezét és Stefi boldogan borul a nyakába.
Józsi elmegy Margit nénihez, jön Lujzi, kérdi mi járatban? Kihivják Margitot, Józsi megkérdi, hogy emlékszik-e a nagymamájára. Kérdi, ő is jár-e a Dalárdába? Margit mondja,hogy ő nem. És hogy Sárikának mennyire megkeseritette az életét az a pernahajder Kálmán. Józsi megtudja, hogy a nagyanyja odavolt a Kálmánért, ahogy a fél falu is , mert nyalka legény volt. Margit elmondja, hogy Sári nagyon hamar férjhezment és még hamarabb megvolt a gyerek. Attila 6 hónapra született. Attila csodálkozik, hogy az apja "koraszülött" lett volna?
A lovászfiúk gondolkodnak, Reni nem tudja, hogy hivja ki Józsi anyját a meleg lakásból? Az ötletelésben Mónika zavarja meg őket, Mónika Danit kéri, vigye ki őt lovagolni. Járják a tájat, majd egy mezőn megpihennek. Ekkor Dani rákérdez, mit akar? Rákérdez, hogy az ikonról van szó? Móni kérdi, mit tud az ikonról? Dani Mónika kérdésére elmondja, hogy Szlávennek segitett kicsit az ikon visszaszerzésében. Majd Mónika rátér, hogy a családjából mindenki veszélyben van a szerb műkincsrablók miatt, de Kata leginkább. A végrendelet záradékáról beszél, vagyis hogy nemcsak az örökségből részesülhetne,ha férjhezmenne még az idén, hanem biztonságban is lehetne. Beszél Vali elrablásáról, és Kata lehet a következő. Dani szerint rajta nem fog múlni.
Bogdán és a sárkányai kártyáznak, amikor jön valaki. Dorothy érkezik, Bogdán kérdi, minek jött ide? Dorka nem ijed meg, majd átadja az eredetiség bizonyitványt az ikonhoz. Aztán előadja az eredeti ikont is. Dorothy nem akarta, hogy Gorán butaságot kövessen el az ikonnal kapcsolatban, ezért közbelépett és csak egy másolatot adott át annak a nőnek, aki itt "vendégeskedett" náuk pár napig, egy Szappanosnak. Bogdán kérdi, mit szeretne cserébe? A nő közli, neki pénz kell. De nem elég az ikon, neki minden kell!!!
Bogdán kiküldi a társait és négyszemközt beszél a nővel. Arról beszélnek, hogy Gorán átadta a kincseket Szappanosnak. Dorrothy látni akarja Gorán bukását és a Szappanosokét is.
Reni és Grófó TV-t néz, jön Armadó, kéri küldjenek Attilának egy szerelmes üzenetet eg titkos imádó (Ibolya) nevében. Kigondolják az üzenetet és elküldik Attilának. Attila visszaair, hol találkozzanak? Visszairják, hogy holnap 4-kor a kecskeszobornál. De a házat is elő kell késziteni, addig a Józsi anyját is el kéne távolitani. Erre is van ötletük, majd Grófó megy, hogy a fűtést kell karbantartania, addig a másik kettő vigye el a nőt.


1/10
janderka 2020 dec. 04. - 07:01:10 1/10
(16762/18030)
Kezdjük ott hogy Laura, mint egy mezei kis ügyvedlány, hogy hallgathatna már ki bárkit is? Legfeljebb beszélgethetne az ügyfelével. De már a múltkor is úgy viselkedett Dorothyval, mint egy tartótiszt. Az meg be volt tőle rezelve, mintha legalábbis Péter Gábor vallatná...

#Hagyjukmárdetényleg
4/10
napraforgó 2020 dec. 04. - 06:28:29 4/10
(16761/18030)
Én azon akadtam föl, hogy Benedek Állmtitkár!!!! rákérdez, hogy miért nem jön már Dorottya a kihallgatásra, amikor valamely alárendeltje közli, hogy upsz, már átadták a nőt a szerb hatóságoknak.
Ugyan kinek az engedélye alapján, vagy kinek az utasitására???? mert egy állmtitkár feje fölött nem intézkedhet egyetlen alárendeltje sem.
Ki nyúlhat át egy államtitkár feje fölött??? Hát a minisztere. Esetleg a kormányfő.
Hát ki nyúlt itt bele itt a törvényes bűnfelderités menetébe??? Ugye nem Kálmán bácsi a hirtelen műértővé lett birkapásztor???
Na itt már annyira zavaros, annyira hiteltelen az egész, hogy nincs is rá szó.
És az előzetesben látjuk, hogy Dorka nem a szerb börtönbe került a kiadatás folytán, hanem egyenest elment Bogdánhoz és - nyilván a melltartójából - elővarázsolt egy eredetiség bizonyitványt, ami feltehetőleg a Benedekék által lefoglalt - mégsem hamis - ikonra vonatkozott.
(na ennyit Molylepke szakértelméről).
Tényleg döbbenet ez az egész.
1/10
janderka 2020 dec. 03. - 22:39:28 1/10 Előzmény guess.who
(16760/18030)
Akkor volt a a két produkció közti producervándolás. Különben is kicsi ez a szakma - nem sok a szabadon beforgatható külső helyszín. Pláne ha az adott lakás filszakmai körökben már jól bejáratott terep.
guess.who 2020 dec. 03. - 22:19:15
(16759/18030)
Azért vedd hozzá, hogy Benedek irodája csak az utóbbi néhány részben volt látható (legyen mondjuk tíz-húsz), a Mintaapákat meg szintén nyáron forgatták, amikor a készítők még nem láthatták Benedek irodáját - azaz el sem lophatták a helyszínt... :)
offtopic
guess.who 2020 dec. 03. - 22:17:14
(16758/18030)
Nem, de azért csak kellene valami fejlődés a főbb szereplőknél, nem?

(Pl. ott van Zsóka: az előző részben leszörnyetegezte Misi, most meg elkezd gondoskodó és megértő lenni Szlávennel, akit amúgy mindig rugdosott. Szerintem ő is varázsütésre meg fog változni a végére.)
9/10
amira_daaa 2020 dec. 03. - 22:08:45 9/10 Előzmény kino21
(16757/18030)
mivel hamis halotti bizonyitvány van igy abbol móni nem hülye rájött, és mikor beszélnek Marosival ő is jelen időben beszél Kálmánrol
guess.who 2020 dec. 03. - 22:04:54
(16756/18030)
Ez az ügyvédi iroda/ales iroda nem stúdió, szerintem valóban valami iroda vagy lakás lehet, amit a tulaj forgatásokra ad bérbe. Azt meg nem közli a hozzá járó stábbal, hogy a "másik" csatornától is kibérelték. :)
offtopic
guess.who 2020 dec. 03. - 22:03:39
(16755/18030)
Ó, élve is eláshatják, nem kell ahhoz gyilkolni...
Ahogy például TTibi elásta a kazettás magnót: ő sem gyilkolt, csak biztonságos, fagy- és esőmentes helyre rejtette el átmenetileg a kecskehangos kazettát.


Mindenesetre fogalmam sincs, hogy hogyan lehetne TTibi karakterét "megoldani"? Hiszen láthatóan képtelen bármiféle pozitív változásra (legalábbis egy napnál hosszabb távon), másokat pont ugyanolyan gusztustalan módon lenéz, lekezel és leüvölt (a saját feleségét például szimpla rabszolgának tekinti, a lányát, Kristófot, Jolánt dettó: azt képzeli, hogy ezek a személyek csak azért léteznek, hogy az ő agymenéseit kiszolgálják és utasítgathassa őket), mint három évaddal korábban, zseninek és tévedhetetlennek hiszi magát még mindig - pedig általában csak néhány "nyomozásában" véletlenül rátapint a megoldásra (a többit meg nagyvonalúan figyelmen kívül hagyja). Kétlem, hogy bármiféle értelmes és logikus magyarázatot tud Bé nagyasszony adni arra, ha ebből a figurából az utolsó részekben hirtelen "jó" apa, "jó" férj és "jó" barát lesz.
offtopic
guess.who 2020 dec. 03. - 21:49:38
(16754/18030)
Vagy tíz perc után inkább elásnák.
offtopic
guess.who 2020 dec. 03. - 21:48:51 Előzmény Pünkösdi Kató
(16753/18030)
Az Üvegtigris 3-ban is egy higgadt, nyugodtan beszélő, jólelkű mentőst alakított - de az már nagyon régen volt. Az itteni L. F. viszont szörnyen idegesítő, igyekszem átugrani a jeleneteit, de túl sok van belőle. :(
4/10
offtopic
luci87 2020 dec. 03. - 21:08:47 4/10 Előzmény guess.who
(16752/18030)
Iggen igen,nem jutott az eszembe egyik neve sem..!:)
8/10
Pünkösdi Kató 2020 dec. 03. - 21:02:01 8/10 Előzmény guess.who
(16751/18030)
Igen, legalább Stefi kiosztotta volna Vatit a "mit brekegsz" miatt, ha már Valinak nem sikerült. A Foglyokban nem volt benne semmi tibis szerep. Tud ő normális is lenni.