Téma: Esti Showder

1/10
Kowaxos 2009 máj. 18. - 21:29:34 1/10
(1059/2159)
A mûsorhoz: Annak idején, mikor egyetemre jártam /Szlovákia, Nyitra/, minden második csütörtökön arra törekedtünk, hogy Fábryt nézhessük. Mínusz 10 fokban is átgyalogoltunk a gyoporttársainkhoz Showdert nézni.. Most, x év elteltével ott tartok, hogy csütörtök esténként A La Carte-t nézek, mert abszolút nem köt le a Fábry Show. Nem tudom, kiben van a hiba - bennem vagy a mûsorban - ,de nem szeretem... Azt a mûsort, ami éveken át etalon volt a magyar televíziózásban... Annak idején Fábry azt hangsúlyozta, hogy politikamentes a mûsor. Most meg árasztja el az egész mûsort...Pedig azt hittem, Fábry sosem "fárad" el, de úgy látszik mégis...
1/10
Kowaxos 2009 máj. 18. - 21:13:42 1/10 Előzmény CsengoZoli
(1058/2159)
:-) Nem kérdéses...
offtopic
Moldávia bánata 2009 máj. 18. - 16:55:17
(1057/2159)
Lehet ezt sok szemszögbõl nézni. Az eRTéeL most bõven amellett van, hogy kevesebb koncessziós díjat kelljen fizetnie. Ez pedig kevesebb bevételt is jelent az illetékeseknek. Szóval ez is egyfajta negatív támogatás Mondjuk ha levennék ezt a dandy Fábryt a képernyõrõl, akkor kevesebb lenne a reklámbevétel, kisebb lenne a nézettség is, akkor talán lenne méltó ok arra, hogy kevesebb díjat fizessenek. De így?
CsengoZoli 2009 máj. 18. - 15:00:35
(1056/2159)
Az az érdekes,hogy õ ezt tök komolya gondolja! :)
1/10
Kowaxos 2009 máj. 18. - 14:51:31 1/10
(1055/2159)
Az az érdekes, hogy én hoztam elõ a témát... De én csak poénból. Majd legközelebb is kitalálok valami érdekeset, tök jó olvasni, ahogy vitatkoztok.... :) sorry
CsengoZoli 2009 máj. 18. - 08:54:32 Előzmény ondok
(1054/2159)
Hátperszeee.... :)
1/10
ondok 2009 máj. 18. - 00:41:43 1/10
(1053/2159)
mellesleg ezzel indult a vita is,hogy Te ezt tagadtad ,mi meg néhányan állítottuk.
1/10
ondok 2009 máj. 18. - 00:40:36 1/10
(1052/2159)
Erre már korábban is válaszoltam ,hogy abszolút lényegtelen ,hogy közbe van e iktatva állambácsi vagy nincs.bizony a kereskedelmi Tvk is az adófizetõk pénzébõl élnek éppúgy mint a közmédiumok.
CsengoZoli 2009 máj. 18. - 00:34:31
(1051/2159)
Ok,nincstöbb kérdésem.
Ezt magyarázom,hogy ez így igaz,de azt a kifejezést,hogy valaki az adófizetõk pénzét költötte erre vagy arra nem használjuk ilyen esetekre,hisz a saját pénzét költötte,ami akkor már nem az adófizetõké volt!
De most írom negyedszer és baromira nem akarod megérteni,hogy az általad emlitett"süketelés" a lényeg, azaz,hogy ekkor meg akkor kié volt az a pénz! :)
Mindenki beépít valamit az általa adott szolgáltatás árába (bérleti díj,szállítási költség stb) ,de az az õ pénze és õ dönti el mire költi, a kedves adófizetõnek akkor ahhoz már a világon semmi köze!! :)
Megyek lefexem az adófizetõk pénzén vett ágyamba és megpróbállak elflejteni! :P
1/10
ondok 2009 máj. 18. - 00:28:42 1/10
(1050/2159)
Bárgyú kérdés ,de a lényeghez nem sok a köze,pláne a konkrét kiinduláshoz.nade válaszolok: Ha Monte cristo grófja talál a barlangban egy láda kincset ,és abból vesz valamit ,akkor valószínû nem az adófizetõk pénzét költi ,legalábbis nem a jelenlegi adót fizetõkét .egyébként ha a gazdaság mûködõ kereteiben létezõvállalkozó vesz valamit ill. fogyaszt valamit egy személy ,akkor abban benne van az adófizetõk pénze ?Mindenben benne van az adófizetõk pénze ,mert más pénz nincs is csak amit az adófizetõk megtermelnek,ezért aztán másból nem is lehet finanszírozni semmit.
CsengoZoli 2009 máj. 18. - 00:21:18
(1049/2159)
Annyira szomorú,hogy most se érted...
Akkor erre válaszolj légszíves:
Szerinted ezek szerint a világon mindenre azt lehet mondani,hogy az adófizetõk pénzébõl finanszírozzák?
Ha bárki bármit vesz arra azt lehet mondani,hogy az adófizetõk pénzébõl vette?
Erre a két kérdésre kérem a választ! KONKRÉTAN!
1/10
ondok 2009 máj. 18. - 00:21:04 1/10
(1048/2159)
Még jó hogy ad valamit apénzért ,nade nem mindegy hogy értékarányosan vagy felárral és mennyivel .Igenis nem tetszhet az adófizetõknek ,hogy egy 50 Ftot érõ fogkefét 800ért kell megvennie ,mert a fogkefegyártó vagyont költ areklámra pl az adófizetõk pénzébõl.Ennyit tudtam tenni érted ,ennél azért többet gondoltam eddig rólad értelmileg,bár megjegyzem az unszimpi egy kicsit gyanakvóvá tett:)
1/10
ondok 2009 máj. 18. - 00:17:11 1/10
(1047/2159)
Tényleg unalmas vagy ,pláne ahogy ismételgeted magad.már kérdezted sokszor,hogy tényleg ilyen sötét vagyok e ?Kitalálhatnál valami újat is ,mert nem én vagyok sötét ,hanem te "fütyülsz a sötétben":lelked mélyén tudod ,hogy hülyeségeket írsz, de süketelsz.Valószínû Te az értéktöbblettörvényt se értetted az iskolában.mert ott se kénytelen eladni a munkaerejét pl a munkás,aztán mégis eladja ,és profitot termel ,kizsákmányolják.Ugyanígy kénytelen vagy kifizetni a reklámköltségeket te is és minden adófizetõ ,ha élni akar.és az eladó is kénytelen reklámozni ,ha élni akar.Hogy innentõl meg onnantól kié a pénz ,na az a süketelés a részedrõl.Ciki ,hogy ennyire nem érted ,és még úgy teszel mintha igazad lenne.
Tényleg unhatják már atöbbiek ,akik rögtön értették veled ellentétben,dehát úgy látom neked az se számít ,az se gyanús ,hogy egyedül maradtál.
CsengoZoli 2009 máj. 18. - 00:08:38
(1046/2159)
Persze voltaképpen minden pénz az adófzetõk pénze,hisz egymásnak adjuk mi adófizetõk! :)
De számonkérni egy vállalkozástól,hogy mire költi a saját pénzét,amiért szolgáltatást ad és amit te szabd akaratodból neki adtál,hát finoman szólva vicces... :)
Vagy nem,inkább szomorú...
CsengoZoli 2009 máj. 18. - 00:03:26
(1045/2159)
Te tényleg ennyire sötét vagy vagy csak rájátszol?
Az,hogy azt írtam,hogy a pénzüket arra költik amire akarják,szerinted egyenlõ azzal,hogy paszioból reklámoznak? :)
Érdekes meglátás :)
Utolsó kísérletemben ,melyben megpróbálom megértetni veled a lényeget a te példádra hagyatkoznék.
Mol-benzin...
Állításod akkor lenne igaz,ha a MOL elvenné tõled a pénzed és reklámba fektetné,anélkül,hogy bármit adna cserébe.
De NEM ERRÕL VAN SZÓ?HANEM KAPSZ ÉRTE BENZINT! és onnantól kezdve te ki is estél a játékból, a pénzedért megkaptad a benzint (a reklámhoz közöd nincs,abba egy fillért nem adtál),namost ekkor az a pénz a MOL tulajdonába került és dönthet mit kezd vele. Kutat fúr, fizetést emel,céges kocsit vesz,befekteti stb
Ha reklámba fekteti az az õ dolga,mert AZ Õ PÉNZE!
Ha egy autószerelõ megkapja a pénzét tõled,akkor kikérjük magunknak,hogy õ Mercit vett az adófizetõk pénzébõl?
Vagy ezt hogy gondolod? Tök ugyanaz a szituáció.
Arról nem beszélve,hogy az adó kötelezõ dolog, az egyes magáncégeknél vásárolni,pedig nem kötelezõ.
Na,erre a témára ennyi idõm volt,bocs mindenkitõl akit untattam! :)
1/10
ondok 2009 máj. 17. - 23:50:19 1/10
(1044/2159)
Hogy is mondta Kgyuri? "nyakatekert süketelés".így van.Hogy honnan veszem ,hogy szerinted passzióból reklámoznak? Hát onnan pl ,hogy azon lovagolsz ,hogy az már az õ pénzük és arra költik amire akarják.Nem, rá vannak kényszerítve ,hogy reklámozzanak ,és annak árát az adófizetõktõl facsarják ki.Azért vagyok én lényeglátó ,mert ezt világosan láttam ,te pedig nem.Az hogy a köztvnél közbe van iktatva az állam ,aki elveszi az adódat és odaadja a köztvnek csak formai különbség,nem lényegi.Ugyanolyan kényszer az is hogy meg kell venned pl a benzint,minthogy be kell fizetned az adót.A benzin pedig azért is drágább ,mert a Mol reklámját is abból fedezi,amelyet mondjuk az RTL klubnak fizet ki a Te pénzedbõl.
CsengoZoli 2009 máj. 17. - 22:02:12
(1043/2159)
"tehát szerinted passzióból reklámoznak ,mert éppen nincs más amire költhetnék apénzüket .És nyilván nem is térül meg nekik a reklám ?"

-Idéznéd,hogy én ezeket hol állítottam,te éleslátó absztraháló! :)

Egyébként a többi stimmel és már a legelején írtam,hogy ez alapján a logika alapján mindent az adófizetõk finanszíroznak, pont ez az a logika,ami alapján te a tévédet is az adófizetõk pénzébõl vetted :)
Ez az ami alapján a saját pénzünk az adófizetõk pénze :), ami ugye nemigaz,hisz nálad ott marad ki egy logikai lépés,hogy az adófizetõk azt nem ajándékba adták,hanem valamiért cserébe!
Tehát ez nem úgy van,hogy megveszel egy focilabdát és a te pénzedért egyrészt megkaptad a labdát,másrészt azt a pénzt, ha a reklámba fektetik,akkor a te pénzedet még reklámba is fektették,mert az már nem a te pénzed ,hanem az övé! :)
Tecccccikérteni?
Elhiszem,hogy bonyolult! :)
1/10
ondok 2009 máj. 17. - 21:52:27 1/10
(1042/2159)
na most látom ,hogy kivel is vitatkoztam:).tehát szerinted passzióból reklámoznak ,mert éppen nincs más amire költhetnék apénzüket .És nyilván nem is térül meg nekik a reklám ? Aztán mit gondolsz honnan térül meg? Hát azoktól ,akik megveszik ,amit reklámoz .Azokat meg úgy hívják ,hogy adófizetõk:).Bizony areklámozás még csak nem is szabad döntés ,mert aki nem reklámoz az meghal ,és a reklámot pedig az adófizetõk fizetik ki.Sajnos,ha az egyik árút nem veszed meg ,akkor majd megveszi más ,és valaki MINDIG kifizeti .És az avalaki az adófizetõ.Ha meg nem veszi meg senki ,akkor csõdbe megy a vállalkozás .ezért ez egy törvényszerûség ,ami neked úgy látom magas .ezért vagy te pl "középenálló" ,mert soha nem látod alényeget.
CsengoZoli 2009 máj. 17. - 21:47:17
(1041/2159)
a 3. mondat végén elirás a kérdõjel.
CsengoZoli 2009 máj. 17. - 21:45:39
(1040/2159)
Fel tudod fogni mi a különbség a saját pénzed és az adófizetõk pénze közt?
Próbáld meg megérteni!
Amit reklámra költenek az nem a te pénzed,hanem az övék?
Amiért cserébe adtak neked egy vele egyenértékû szolgáltatást.
Kb érthetõ?
Költhetné akármire,kocsira,házra stb,de õ hasznot remélve reklámra költi a SAJÁT PÉNZÉT! :)
Ha ebbõl sem sikerül megérteni,akkor sajnálom!