5/10
napraforgó 2017 márc. 17. - 04:25:04 5/10
(395/1535)
Szelim és Meltem, tényleg hasonlóak, Szelim, közel aharminchoz, de minimum 25 évesen még mindig apuci kicsi fia, pont úgy él és viselkedik, mint az apja. Mindkettõnek vannak szeretõi a feleség/menyasszony háta mögött, nagyvonalúan szórják a pénzt, nem törõdnek semmivel, övék a világ. A kártételeiket meg majd helyrehozza valaki más, általában Münír, a sógor, aki ügyvédnek tanult és nyilván õ at, aki Resat sötét üzleteit is kimosdatja, mint ahogy most az édes gyermekét is.
Meltem is hasonló, apuci kicsi lánya, aki megkapott esddig mindent, és amikor Szelimet akarta, hát õt is megkapta. Persze, sajnálom õt, mert vak, illetve becsukta a szemét, hogy ne kelljen meglátnia semmi kellemetlent, de biztos eljön az idõ, amikor már nem tarthatja többet csukva a szemét.
spoiler ---- A Wikipédiáról tudom, hogy elválik Szelimtõl, hogy aztán mi lesz vele, az viszont nem ismert.
5/10
napraforgó 2017 márc. 17. - 04:16:11 5/10
(394/1535)
Mond, nem vagy te egy kissé elfogult velem szemben? Mert ugyanezt mondta Kabóca és félórával utánad baba is. De ugye csak én tüzelek csípõbõl.
Direkt nem veséztem ki, hogy Fatmagül is hibáztatta Kerimet, a támadásért, de úgy mindenért is, hogy Kerim is ugyanígy hibáztatta magát mindenért. Hogy pont azt mondta, amit eddig én is - pedig nem is nézem elõre a sorozatot, mint sokan mások -, hogy soha nem fogja tudni túltenni magát rajta, hogy soha nem felejti el, hogy õ is bûnös.
És Kerim, amikor beleegyezett a házasságba, még úgy tudta, és nagyon úgy is nézett ki, hogy õ is megerõszakolta a lányt. Jasaranék, Münír is így kezelte. Egy volt a négy közül, és õt szemelték ki a többiek, hogy vigye el a balhét. És Kerim részben a már feltámadó lelkifurdalás hatására, de talán valóban a beígért pénzösszeg hatására elfogadta. Sok mindent ígértek neki, pl. hogy kimehet nyugatra pénzt keresni, új életet kezdeni. Azt õ is tudta, hogy náluk a házasság nem holtodiglan-holtomiglan szól, tehát, ha elül a pletyka, akármikor elválhat a kényszerházasságban elvett asszonytól.
Vural csak késõbb árulta el neki, hogy õ nem erõszakolta meg a lányt, de ettõl függetlenül maga Kerim érzi a felelõsségét, úgyhogy nekem senki ne mondja, hogy szegényke ártatlan, csak mert õ nem húzta le a nadrágját (szándékosan nem akarok erõsebb kifejezéseket használni, de gondolom, mindenki érti).
Tény és való, hogy Kerim is szenved a lelkifurdalástól, és ugye nem azért, mert ártatlannak érzi magát.
És most Nine mama is megint csalódott benne. Mert eddig nem igazásn sikerült kiderítenie, hogy valójában mi is történt azon az éjszakán.
Mukaddes tudja, mert az a ravasz nõ rájött mindenre, de õ is csak most árulja el Meryemnek.
10/10
baba24 2017 márc. 16. - 23:17:06 10/10
(393/1535)
Engem el gondolkodtat a Mustafa is!Már most tesz érdekes kijelentéseket miszerint majd õ is vesz egy ilyen házat!De amikor még kis halász fiú volt akkor jó volt az a kis paraszt ház is neki amit építgetett és utána fel is gyújtotta!Ha annyira szerette volna a Fatmagült ahogy õ azt állította akkor a minimum hogy meghallgatja és gondolkodik rajta!Nekem személy szerint nem volt szimpatikus az elején se de egyre jobban le adja lejeb és lejeb!Mukedesz ahogy teszi a hülyét az se semmi!Benne van minden mocskos üzletbe amibe csak tud és úgy tesz mint ha õ lenne a szent asszony!Azzal védekezik hogy õ csak Fatmagül érdekeit nézi nah ez kb soha se volt igaz neki csak a pénz a fontos semmi más se!
9/10
kaboca12 2017 márc. 16. - 21:07:39 9/10
(392/1535)
Arról nem beszélve, hogy már nem tudom szó szerint visszaidézni, hogy hogy is hangzott, de volt az a jelenet, mikor Kerim éppen meggondolta magát, hogy õ ezt nem csinálja és el akart menni. Aztán Fatmagül -talán akkor elõször- szólt utána, hogy kérlek, vigyél el Isztambulba. Persze akkor még azért, mert attól félt, hogy Musztafa megöli Kerimet és a hõn szeretett férfi börtönbe kerül, így nem hagyta Kerimet elmenni, még ha akkor nem is tudatosan akarta maga mellett tudni. Szóval bárki bármit mond nekem, Fatmagülnek volt választása a házasság elfogadásán kívül. Igen, senki nem állt mellette, mindenki ki akarta használni a helyzetét fõleg anyagilag. Biztos vagyok benne, hogy abban a helyzetben egy megerõszakolt nem tud tisztán gondolkodni, teljesen a sokk hatása alatt áll, befolyásolható. Úgy érezhette, hogy neki már mindegy mit fogad el, akár meg is halhatna. De aztán az esküvõig eltelt egy nagyon pici idõ, amikor tehetett volna magáért, a jövõjéért valamit. Igen, attól még a helyzete ugyanúgy megmarad és nincs semmije. De a bátyja úgyis minden helyzetben kiállt volna mellette, bárhogy dönt, ebben gondolom mindenkivel egyetértünk. Mert eddig bármi volt, Fatmagülért még Mukaddessel is szembeszállt. Így is Mukaddes alatt helyezkedik el, és ha nem fogadja el az ajánlatot akkor is ugyanott tartana. Ki és mit tudott volna csinálni, ha akkor nemet mond, vagy a rendõrségen elmond mindent? Szóval ez a házasság az õ döntése (is). Ugyanúgy, ahogy Kerimé (is).
10/10
baba24 2017 márc. 16. - 20:14:18 10/10
(391/1535)
Elég nagy csapás most ez Nine mamának és tényleg sajnálom õt mert a ház fontos volt neki és olyannak akarta eladni aki vigyázz rá!Igen csalódott Kerimben de viszont ha jól emlékszem Kerim nem sokat költött abból a pénzbõl mert csak pár apróságot vett akkor még mikor a szállodában voltak és oda adta a többit Fatmagülnek!Szelim pofátlan és van bõr a képén hogy ilyet mondjon Meltemnek!Meltem kicsit bolond inkább hozzáment mert nem akarta apucit és anyucit botrányba keverni szerintem kicsit ez a szánalmas kategória!
kisbalaton 2017 márc. 16. - 19:54:07
(390/1535)
Na,ez megint olyan "Napraforgós" csípõbõl tüzelés. Azért ennél bonyolultabb a dolog,szerintem.Ebben a történetben nem csak Fatmagül élete futott vakvágányra,hanem mindenkié,akinek egy kis köze van hozzá.Teljes mértékben Fatmagüllel vagyok (fõleg,mert ismertem olyant,akit hasonlóképpen megerõszakoltak),ez nem is kérdés.Mégis,engedtessék meg nekem,hogy Kerim mellett "ügyvédeskedjek".Mert nézzük az õ szemszögébõl:az olyan egyszerû dolog,feleségül venni egy mások által megerõszakolt lányt?Felvállalni az idegileg tönkrement lányt a rémes családjával együtt?Vállalni a lány gyûlöletét és megvetését?Úgy emlékszem,Kerim elõször visszautasította a pénzt,aztán mégis elfogadta a pillanat zavarában.Mert akkor azért mindenki egy kicsit meg volt zavarodva.Máskülönben valaki csak tett volna egy feljelentést nemi erõszak miatt!
9/10
kaboca12 2017 márc. 16. - 18:13:26 9/10
(389/1535)
Nine mamának milyen csapás, hogy nem elég, hogy megtudta, hogy Kerimet lefizették, hanem az õ házát is a Yasaranok vették meg. Pont a mocskosságtól akarta magát távol tartani és most tessék, akarva akaratlanul mégis kénytelen az õ pénzüket felhasználni. Az, hogy csalódott Kerimben nem elég, hanem még ezt is fel kell dolgoznia.
Szelim sem semmi, mikor mondta Meltemnek, hogy bocsánatot kellene kérned tõlem! Hát az hittem lehidalok. Különben meg is érdemlik egymást Meltemmel. A lány annyira ostoba, hogy még így is hozzáment. Apucit nézte, közben a saját jövõjét tette boldogtalanná. Szelim meg meg is érdemli sõt, ez a minimum, ami történhetett vele.
5/10
napraforgó 2017 márc. 16. - 18:13:13 5/10
(388/1535)
Nine mama újra csalódott a nevelt fiában. Pénzzel befogták a száját.
10/10
baba24 2017 márc. 16. - 18:01:06 10/10
(387/1535)
Igen elég beteg az Erdogan az tuti hiányzik neki egy két kerék :) Kerim próbálta védeni a családját már amenyire lehetett a verõ emberektõl!Vural lapított mint sz.r a fûbe!Fatmagül pedig változik látta azt mit tettek Kerimel és aggódott is egy kicsit sõt csinált neki valami gyógykenöcsõt :)
9/10
kaboca12 2017 márc. 16. - 17:34:37 9/10
(386/1535)
Ez a rész de jó! :) Erdogán beteg, esküszöm. Fatmagül egybõl elfelejtette az utálatát Kerim iránt. :)
Letty72 2017 márc. 16. - 16:30:45
(385/1535)
Fatmagül: Szerintem idõ kérdése, hogy mikor robban mikor lesz elege Mukades folyamatos szúrkálódásából, állandó célozgatásaiból. Biztos, hogy meg fogja tépni.
Az erõszak miatt nagyon sajnálom, tönkre tette a 3 gazfickót nem csak a testét, a lelkét is. Musztafában is nagyot kellett csalódnia, hogy nem állt ki mellette, és adott neki vigasztalást.
Két dologban viszont szerencséje volt:
1 nem esett teherbe.
2 Musztafáról még a házasságkötés elõtt kiderült, hogy milyen jellem, hálát adhat Allah-nak, hogy mindez még a házasságkötés elõtt kiderült, a házasságuk biztos, hogy boldogtalan lett volna, mert Musztafa a jelleme, Fatmagülre nem a társaként, feleségeként, hanem a tulajdonaként tekintett volna. + Mukades cselédje státuszt felváltotta volna az anyós-após cselédje státusz.

Fatmagül-Kerim kapcsolat: Szerintem már érzekeli, hogy Kerim mennyire törõdik vele. (gondolok a levélre, meg amikor megtalálta az eszméletlen beteg Fatmagül, és a karjaiban vitte haza, meg, hogy most viselkedik vele.
harmadiksuxel 2017 márc. 16. - 14:46:09
(384/1535)
5/10
napraforgó 2017 márc. 16. - 04:25:05 5/10
(383/1535)
Kedves Fórumozók!
Aludtam rá egyet és kezdem azzal, hogy senkit nem akartam megbántani. senkire nem akarom a véleményem ráerõszakolni, igenis legyen meg mindenkinek a magáé. Én csak magyarázni akartam a saját álláspontomat, lehet, tán túl agilisen, amelyet némelyek erõszakosnak fogtak fel. Nem volt az, nem volt szándékos. Én mindenkinek becsülöm a véleményét és nem vagyok olyan, mint a viccben, amely a fõnök és a beosztott véleménycseréjérõl szól.
- Bementem a fõnökömhöz a véleményemmel és kijöttem az övével.
Nem, nem akarok senkit sem feltétlenül meggyõzni, mi értelme lenne? Az a jó, ha az emberek sokféleképp megvilágítják ugyanazt a szituációt. Mindenkinek vannak élettapasztalatai, és amúgy is mindenkinek más a mentalitása. Van, aki megbocsátóbb, elnézõbb, és vannak bosszúálló tipusok is. És nyilván van középutas is, aki, ha meg is bocsát, nem felejt.
Egyszóval én szeretem a véleménycserét, sõt a vélemények ütköztetését. Nagyon nem jó, amikor mindenki csak rajong, hogy jajj, de szép, meg jajj, de jó. Az nem fórum, hanem fan club.
Megértettem, hogy mindannyiótok úgy gondolja, hogy Kerim nem ártatlan, de az õ igyekvése, változása sokat enyhít az általa elkövetett bûnökön (és itt nem a konkrét megerõszakolásra gondolok, hanem az elõtte - utána való cselekedetekre), ezzel én is egyetértek. Nekem csak annyi volt a véleményem ezzel kapcsolatban, hogy nem merülhet teljesen feledésbe az, amit õ tett, nem teheti semmissé a történteket. A megbánás jó dolog. A törekvés a jóvátételre szintén. Na és a megbocsátás is szép és jó, és persze tovább is kell lépni, nem lehet a múltban élni. De azért a múltban - eltemetve talán, de ott van a tett, a bûncselekmény...., azért azt nem kell elfelejteni. Okulni lehet belõle és a késõbbiekben elkerülni a hasonló helyzeteket.

Na, de lépjünk tovább! Kerimen már eleget rágódtunk, õt hagyjuk most már. Már Musztafa, Szelim, és Ászu és terítékre került, Musztafa ostoba szüleivel együtt, Meltem és a többiek is, persze nem nagyon kivesézve, de.... De szinte alig esett szó a címszereplõrõl, a meggyalázott Fatmagülrõl. Róla mi a véleményetek?
Mert adva van egy bájos vidéki lányka, elég egyszerû, a sógornõje befolyása alatt áll, alig várja, hogy kiszabaduljon onnan, a menyasszonya lesz egy vaskalapos, ostoba, korlátolt, nagyon török férfinak és tõle reméli a jobb életet. A reményeit derékba töri az az ominózus megerõszakolós eset és még fel sem ocsúdik a sokkból, már Kerim feleségeként, Isztambulban találja magát. És nem nagyon tud mit kezdeni a helyzettel, mert nap, mint nap szembesül azzal az emberrel, aki az õ megszégyenítésére emlékezteti. És ezek olyan erõs érzések benne, hogy észre sem tudja, és nem is akarja venni, hogy Kerim mennyit veszkõdik, hogy elnyerje a megbocsátását.

Kedves Fórumozók! Hajlandóak vagytok errõl a témáról is beszélgetni? Mármint Fatmagülrõl? Esetleg más szereplõkrõl is?
Amúgy én a napi epizód megtárgyalásában is benne vagyok.
5/10
napraforgó 2017 márc. 16. - 03:28:10 5/10
(382/1535)
Azzal kezdem, hogy elnézést kérek, amiért nem tettem ki a spoilert a Wikipédia szócikkére való utalással. Csak hát a Wiki szabadon olvasható, én is ott keresgéltem a sorozatot megelõzõen, illetve a legelején, hogy érdemes-e egyáltalán belekezdeni a sorozat nézésébe. Így találkoztam azzal az információval, amivel akkor még nem is tudtam mit kezdeni, mert nem is ismertem a szereplõket.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Fatmag%C3%BCl%27%C3%BCn_Su%C3%A7u_Ne%3F
És itt az angol nyelvû is, amibõl sokkal-sokkal több információ tudható meg:
https://en.wikipedia.org/wiki/Fatmag%C3%BCl%27%C3%BCn_Su%C3%A7u_Ne%3F
Ahogy nézem, mindkettõnek azonos a jelzése, de remélem mindkét nyelvû szócikk megjelenik.
10/10
baba24 2017 márc. 16. - 01:43:27 10/10
(381/1535)
Hát igen õ volt a legjobb választás.Erdogant semmire se nézem nekem nem hogy nem csak unszimpatikus de nálam õ az elmebeteg kategória teljes megformázója is!Vural meg az aki nem tud túllépni ezen az egészen mondjuk szerintem neki egy doki nem ártana már!Szerintem ha ezt a 4-embert nézzük akkor nekem sorrendben a a 4 Kerim 3 Vural 2 Szelim és az 1 Erdogan szerintem sorrendben ennyire veszélyesek is!Erdogan néha nekem olyan mint ha el felejtette volna hogy mit tett és õ a tipikus török pasi aki azt hiszi mindent meg tehetett a nõkkel büntetlenül!Szelim az irányítható fajta kicsit olyan mint az apja azt a szálat jól hozza!Vural pedig a lelkileg teljesen összetört és max vagy a pia vagy a pia segít neki esetleg még az segített hogy bocsánatot kért Asutól mint ha Fatmagültõl kért volna bocsánatot!
9/10
kaboca12 2017 márc. 16. - 01:11:33 9/10
(380/1535)
Pár perce azon gondolkodom, hogy mi lett volna, ha Kerim helyett Erdogánnak vagy Vurálnak kellett volna feleségül vennie Fatmagült? Õk is ennyire empatikusak lettek volna vele, mint Kerim? Vurál még csak-csak. Bár én megkockáztatom, hogy neki is tetszik Fatmagül. Az eljegyzési partin legalábbis mondta Kerimnek, hogy szép lány. De Erdogánnál biztonságban lett volna? Kétlem. A legelsõ alkalommal rávetette volna magát. Szóval akárhogy csûrjük-csavarjuk mégiscsak Kerimmel járt a legjobban. Õ volt az egyetlen, aki a legjobb választás volt a pokolban.
10/10
baba24 2017 márc. 16. - 00:57:47 10/10
(379/1535)
Igen Asut én se bántanám õ korrekt volt eddig is!Az hogy mi a munkája az engem se foglalkoztat mert eddig csak annyit tudtunk meg róla hogy réggen abban a házban dolgozott ahol Kerimék keresték és itt mondták hogy magán vállalkozásba kezdet!Igen az nekem is nyilván való volt hogy Kerimnek tetszett a Fatmagül :) De az tuti hogy Kerim minden erejével azon van hogy valamit jóvá tegyen ebbõl a dologból.
9/10
kaboca12 2017 márc. 16. - 00:33:26 9/10
(378/1535)
Én Kerim érzelmeiben sosem kételkedtem. Neki a legelsõ perctõl kezdve tetszik a lány. És szerintem ez fordítva is így volt.
Asu egy szerencsétlen sorsú nõ, bár még a sorozat nem tért ki rá, hogy miért is lett az, ami. Lehet, nem is fognak. De nálam mindegy, hogy mivel foglalkozik. A szemembe nagyon nõtt, mikor Kerimék keresték Fatmagült. Aztán mikor Asu Vurállal volt és Emre felhívta, határozottan ugyan, de mégis mellébeszélés nélkül megmondta a frankót és szerintem tök korrekt volt. Én azt mondom, hogy fáj az igazság, de inkább százszor az, mint az össze-vissza hadoválás.
10/10
baba24 2017 márc. 16. - 00:21:44 10/10
(377/1535)
Nah igen ebben is van valami a boldogsághoz nem kell a pénz ha meg egy kapcsolatot csak az tart össze akkor az meg már gáz!Igen Perihan sokat tûr az tény csak hogy az se megoldás hogy mindig nyeljen és nyeljen!Én is úgy gondolom hogy a Münir és a Perihan szülei voltak a befolyásosabbak :) Viszont én elégé bírom a sorozatban Asut nem foglalkoztat a munkája de szerintem õ az egyetlen most aki õszintén szereti Musztafát igaz nem látszik kölcsönösnek!Jó persze Kerim is õszintén szereti Fatmagült de ott az más milyen szituáció!
9/10
kaboca12 2017 márc. 16. - 00:13:25 9/10
(376/1535)
Igen, róla van szó.

Musztafa szüleit hagyjuk, nálam Szelimmel egy helyen állnak, szóval sehol. :)