10/10
Tamas Kugyela júl. 23. 08:39:43 10/10
(31/31)
Láttam a filmjét és a z erdeti Félszemű seriff filmek jobban tetszenek vele és talán ő az a színész akinek sajnálom hogy Chail az USA békebírája ki sem adták dvd-n
10/10
Tamas Kugyela júl. 23. 08:36:22 10/10
(30/31)
Ezért a kedvenc műfajom a vadnyugati filmek ezért nem szeretem ha lerövidítenek akármilyen filmet a végén a temetőben a film szerint van 1 kis fejtábla ami mellett az új sriffje a városnak megkérdezi
Ki vagy te idegen?
Mostmár tudod!
Fejtámla: Dave Danken

Ezért vérvörös a város arca Ezért van a filmen Lago kis városának történetét bemutatva 1 kőkemény szó ami maga a pokol Hell.
Ezért jön és távozik A titokzatos idegen fakó lovon.
10/10
Tamas Kugyela júl. 23. 08:06:01 10/10 Előzmény Tamas Kugyela
(29/31)
Mitch Rayen a fiatal Drave Dankent játsza igen lehet hogy a visszaemlékezéseknél nem a jő öreg revolver hős van azokon westernes homályos képeken azonban ő volt Danken bíró aki túlélte, visszatért, és a kis városnak fogalma nem volt kit kérnek fel.

Clint Eastwood. Dave Danken: Titokzatos Idegen

Legnagyobb, legutolsó filmjének hatalmas 10-ese
10/10
Tamas Kugyela júl. 23. 08:00:36 10/10 Előzmény Tamas Kugyela
(28/31)
Egy idősődő revolver hős a titokzatos idegen szerepében aki még egyszer utoljára felcsatolja a pisztoly táskáját visszaemlékezésekkel a filmben aki itt könyörtelenül könyörtelen szerepeket játszik és mindent elvállal miután viszakozott és mégis felkérik. Egy idősődő ember aki megélt, látott, hallott, túlélt, és valamikor a törvény oldalán harcolt. A törvény, erőszak, emberek, fejlődő kisváros, hatalom kijátszották úgy gondolták kinyirják és gondolták sikerült nekik.
10/10
Tamas Kugyela júl. 23. 07:54:04 10/10
(27/31)
Sok műfaj van amit a blu ray azok a csodálatos kék lemezek soha nem fognak utánozni pedig szeretnének. Vannak műfajok amiket a tájak, színészek, állatok miatt lehetetlen és hiába hozzák ki eléd nem csak az 1-t kell látnod. A néző csak figyel, átél, ettől van benne a filmben és nem attól hogy a különböző korokat meghazudtolva 3/D-t pakolnak Blu-Ray-re. Westernek, krimik, kalandok, ötvözve háborúval akcióval filmeken,, na és a kutyás filmek változatai, lehetetlen utánozni. BluRay 1 ember volt és nem a nevével hanem 1 konkrét névvel kellett volna híressé tenni. aki nem szereti a westerneket, soha nem fogja értékelni Clint eastwood legkeményebb westernjét, hajdanán legidősebb korában.
Egy 10 pontos film mindenki lepontozza és nem tudják értékelni talán mert minden korosztálynak készült akik betöltötték a 18 évet, és mindenki máshogy nézi. Egy film ami hasonlóan 10 pontos mint a Nincs Bocsánat és hasonlóan Clint Eastwood utolsó western-krimi, kaland-dráma, romanticát túlszárnyaló kulissza westernje.
cabaretvoltaire jún. 25. 21:15:03
(26/31)
a dvd verzió 100 perces,de a blue ray meg 105 perces?
valaki tudja hogy melyik résznél van megvágva a magyar dvd kiadás???
ALDO 2018 okt. 09. - 20:12:32
(25/31)
Clint Eastwood legszarabb filmje.
2/10
Nótárius 2016 szept. 18. - 11:18:39 2/10
(24/31)
E filmben csak a táj képi megjelenítése és Clint Eastwood átható tekintete nem okozott csalódást.
gyongysorom 2016 jan. 05. - 13:42:45
(23/31)
***SPOILER*** A KÖVETKEZÕ HOZZÁSZÓLÁSOM CSAK KIMARADT--->
gyongysorom 2016 jan. 05. - 13:38:24 Előzmény olahmiki1959
(22/31)
Úgy látszik, mégis csak te nem értetted a filmet...Honnan veszed azt, hogy a deszkapallók alatt megbújva figyelte apja megölését??? Egy az, hogy ezek szerint, szerinted kisgyermek volt még, mikor az állítólagos apját megölték, de nem vetted észre, hogy a városka lakói ugyanannyi idõsek akkor, mikor megölik a bírot (mert nem sheriff) meg akkor is, mikor Eastwood belovagol? A másik meg, hogy a deszkapallók alatt a törpe, Mordecai bújt meg a gyilkosság idején. Az még talán állna is, hogy a fia, de nem telt el a gyilkosság, és Eastwood érkezése között, csak 1 év, mivel annyit ültek börtönben a gyilkosok. Szóval csak akkor lehet a fia, ha a megölt ember kb 60 éves volt. Amúgy meg valszeg pont nem az volt a film lényege, hogy választ kapjunk arra, ki is volt a titokzatos idegen, ezt mindenki eldöntheti maga.
9/10
breeder 2014 júl. 01. - 19:51:11 9/10 Előzmény breeder
(21/31)
***SPOILER***
..de persze én olyat még nem láttam, hogy egy korbácsnyom olyan tökéletesen elmúljon, hogy ne lehessen utólag látni.
Persze Eastwood-nak szakálla is volt, meg ha nem voltak a sebek olyan mélyek az arcán, akkor simán heg nélkül begyógyulhatott.

..Még egy valami:
Olvastam valahol, hogy a seriff - illetve most ezúton is pontosítanék, mert rosszul írtam le az elõzõ hozzászólásomban: szóval a békebíró szerepét állítólag Eastwood dublõre játszotta. Szóval a hasonlóság a két szereplõ, vagyis az idegen és a békebíró között nem a véletlen mûve! :)

***SPOILER OFF***
9/10
breeder 2014 júl. 01. - 17:27:00 9/10 Előzmény Rahar
(20/31)
***SPOILER***
Visszanéztem a film jeleneteit, hogy választ kapjak arra, hogy ki volt valójában a titokzatos idegen,
és a következõ álláspontra jutottam!

Szerintem a Seriff nem halt meg, mert lehet látni, amikor a korbácsolás után még mozgatja a fejét!
De mivel senki sem mer neki segíteni, a földön marad. Gyanítom, hogy a történtek után (félvén a banditáktól) mindenki azt híresztelte, hogy Jim Duncan meghalt, ami persze nem volt igaz! Talán a törpe segített neki abban, hogy felépüljön, nem tudom, de a városlakók, mint egy mozielõadást úgy nézték végig, ahogyan a három korbácsos manus a seriffet széjjel korbácsolja, majd félholtan otthagyja az út szélén. Ezeket a képsorokat látva, azt tartom egyedüli lehetséges magyarázatnak, hogy vagy Duncan reinkarnációja volt az idegen (tehát a seriff mégis belehalt a sérüléseibe), vagy annyira a felismerhetetlenségig összekorbácsolták Jim Duncan seriff arcát, hogy senki emberfia nem ismerte fel a városból. A harmadik eshetõséget viszont elvetem, hogy Duncan fia állt bosszút, mert arra vonatkozólag semmilyen utalást nem találtam a filmben, hogy volt egy fia.

Nálam egyébként abszolút klasszikusnak számít a Fennsíkok csavargója címû misztikus western film. 9/10
És már egy ideje Bluray-n is meg lehet tekinteni ezt a remekmûvet. :)
7/10
Rahar 2013 nov. 11. - 22:48:08 7/10
(19/31)
Érdekes filmnek tartom. Van egyfajta atmoszférája az alkotásnak. A színészek nagyon jól hozzák a karaktereket. A cselekményvezetés lekötött, bár nem egy sodró lendületû, szép lassan halad a történetszövés.
7/10
Rahar 2013 nov. 11. - 22:42:15 7/10
(18/31)
***SPOILER***
Direkt visszanéztem jó néhány jelenetet. Egyrészt nem sheriff hanem rendõrbíró beosztású személy volt halálra korbácsolva. A film elején megölt három személyek 1 éve voltak a városban, azért lettek felfogadva, mert az elõzõek nagyon elszemtelenedtek és le kellett tartoztatni õket, de az elõzõek ugye a korbácsos gyilkosság után közvetlenül lettek letartoztatva, ám ami fontos, nem a gyilkosság miatt, mert az 52. percnél zajló beszélgetésbõl kiderül, azért mert rendõrbíró megöléséért felkötötték volna õket, de azok meg elárulták volna, hogy a város polgárai fogadták fel õket, hogy tegyék el láb alól a rendõrbírót. A megerõszakolt nõ annyit mondott, hogy történtek már ennél sokkal rosszabb dolgok is nem is olyan régen. Amikor kiengedték a korbácsos gyilkosokat akkor az egyik börtönõr azt monda, hogy az elmúlt fél évben a lovaikat ették meg azért nem kapják vissza õket. Ezek mind számomra azt jelentik, hogy a rendõrbíró megölése és a fõszereplõ városba érkezése között nem telt el 10-20 év, hanem egy év, mivel el is hangzik 1 óra 2 és 3 perc közötti részben, hogy egy éve nem ült lovon az egyik gyilkos és a gyilkosság estélyén ült utoljára lovon, mivel azzal érkeztek akkor a városba. Sõt ezen beszélgetésben el is hangzik, hogy 1 évet töltött a bandavezér hûvösön. Ez az egy év nagyon rövid idõ hogy felnõjön a fia és meglett ember legyen, csak mert a magányos lovas ránézésre bõven 40 feletti életkorú. Tehát a fõszereplõ nem lehetett a megölt rendõrbíró fia, mivel ha õ látta az eseményeket, akkor a törpével együtt mutatni kellett volna, mert vannak olyan képsorok, hogy a törpe az épület aljáról nézi, ahogy megölik a rendõrbírót. A másik probléma, hogy a rendõrbíró nem õslakos volt, csak felbérelték valamire. A filmben semmilyen ráutalás nincs, hogy a békebírónak lett volna családja. Tehát mit keresett volna ott a fia?
A másik lehetõség, mint a sors keze által egy bosszúálló, az meg azért nem jó mert a megölt rendõrbíró és a magányos lovas ugyan úgy néz ki. Akkor az egyiket egy másik színész kellett volna játssza.
10/10
Eraserhead 2012 nov. 13. - 23:11:49 10/10 Előzmény Sean Connery 007
(17/31)
Nem érzek szöges ellentétet kettünk állítása között. Lehet akár a szelleme is egy másik ember testében - szerintem ez belefér az általam felvázolt elméletbe miszerint az Idegen Duncan bosszüjának a megtestesülése. Én arra akartam rámutatni, hogy az Idegen nem maga Duncan.
10/10
Eraserhead 2012 nov. 13. - 22:58:58 10/10 Előzmény olahmiki1959
(16/31)
Nos a helyzet úgy áll, hogy 'hivatalosan' nem tisztázott ki az Idegen. Több elmélet létezik (Duncan testvére, szelleme, újjászületett énje...). Eastwood szándékosan nem adott konkrét választ erre a kérdésre. Már megbocsáss, de szerintem elég jól megértettük a filmet és mondjuk engem nem zavar, ha a te úgy értelmezed, hogy a gyermeke tér vissza bosszút állni, de én maradnék a saját verziómnál.
10/10
olahmiki1959 2012 szept. 09. - 19:57:40 10/10
(15/31)
Még egy utánlövés. (Hogy stílusos legyek).
Néhány éve az RTL Klub leadta a filmet, - miután én külföldön láttam, pontosan emlékeztem a jelenetekre, - szóval a lényeg, hogy elképesztõ módon megvágták. Hosszú percek maradtak ki, a nõnek az istállóban való megerõszakolása például úgy ahogy van, teljes egészében, a három gyilkos kegyetlenkedéseinek naturalisztikus bemutatása is meg lett csonkítva, éppen ezért, aki még nem látta, vagy csak az RTL-es változatot ismeri, az nézze meg itt, mert a Viasat a teljes, csonkítatlan változatot adja le, jó minõségben, szélesvásznú változatban, kiváló szinkronnal.
Ritkán felbukkanó, kitûnõ film, mindenkinek csak ajánlani tudom.
10/10
olahmiki1959 2012 szept. 09. - 08:32:02 10/10
(14/31)
Jézusom emberek! Olvasgatom a véleményeket, és csodálkozom, hogy ennyire nem értettétek meg a film lényegét, Eastwood figuráját és a befejezést.
Semmiféle misztikus, szürreális vonal nincs a filmben, Eastwood a halálra korbácsolt seriff GYERMEKE, aki a deszkapallók alatt megbújva, végignézte apja agyonverését.
Ezért jelennek meg a lelki szemei elõtt a borzalmas emlékképek, amikor a városba érkezve ledõl aludni, és ezért mutat rá a sírkövön lévõ névre a film végén, jelezve, hogy ugyanaz a neve, mint az apjának, a seriffnek.
Azért jön, hogy apja haláláért bosszút álljon, és azért hagyja látszólag cserben a városka lakóit, ezzel leckéztetve meg, és szolgáltatva ki õket a három gyilkosnak, közvetlenül azok érkezése elõtt, mert annak idején, gyerekként látta, hogy senki nem segített az apjának, végignézték a halálát.

Bizonyos szempontból talán ez a legjobb filmje Clint Eastwoodnak, a történet, az eszköztelen színészi játék, a jelenetek naturalizmusa, a mondanivaló, az operatõri munka, a nyomasztó zene, mind-mind hibátlan, tökéletes egységet alkotnak.
Szerintem ez a film egyébként nem is westernfilm, inkább egy vadnyugati környezetben játszódó, komoly emberi dráma.
Nálam egyértelmûen 10 pont, mert ezt a filmet ennél jobban nem lehetett volna megcsinálni.
10/10
Sean Connery 007 2012 aug. 31. - 16:57:24 10/10 Előzmény Eraserhead
(13/31)
Szerintem meg a Nevetõ embernek van igaza: amikor Clint a film végén ellovagol Lago-Hellbõl, a város egykori seriffjének már-már kész síremlékénél a törpe megkérdi a nevét. Mire Clint így válaszol: "Tudod te azt nagyon jól."

Szerintem az Idegen karaktere a halott seriff túlvilágról visszatért szelleme lehet egy másik ember testében.
7/10
grebel 2011 márc. 22. - 09:13:44 7/10
(12/31)
Besorolás: B-kat

OFF: 7,8 volt az értékelés. Én 7-et adtam, így 7,9 lett?! tudom, hogy az átlagszámoláson kívûl vannak más statisztikai módszerek.