Téma: Forma-1

3/10
jani-wan 2010 aug. 03. - 13:25:39 3/10
(13450/17150)
Látom nem nagyon világos ez még neked. Nem az a baj hogy kihúzott Schumi jobbra hanem az hogy túlságosan kihúzott jobbra és túl kevés helyet hagyott.
xshampster 2010 aug. 03. - 10:07:26
(13449/17150)
ti nem tudtok úgy f-1 nélkül élni, hogy nem húztok valamelyik fél felé?
mert sumaher nem hibázott, egyszerû versenyszituáció volt, ezt csak az tudja aki már versenyzett
sumaher kihuzódott a jobb oldalra és baricello ment vele, ha sumaher visszamegy baloldalra akkor meg azért büntetik mert 2x változtat írányt. szóval semmi sem jó
NANU..! NANU..! 2010 aug. 03. - 04:13:31
(13448/17150)
Hát, ez a Magyar nagydíj nekem nem volt jó, majd elaludtam rajta... :(
Azaz Igazság, hogy ha az elején nagyobb 3""-nél a köv. táv, akkor uncsi a verseny. :(
Ha meg bejön a SaftyCar onnantól, ha élvezetes is volt a verseny, meg borítja az egészet, az már nem olyan élvezetes, hogy mindenki elõröl egymás seggében vannak és mondjuk aki az elején az elsõ 6 -ban van. Egy gyenge versenyzõ miatt kiesik, mert a bénája miatt, miután kimegy a SaftyCar, el kezd viaskodni, meg neki megy és ezt, vagy azt letör a kocsiról, és ha nem kell feladnia az addig pontszerzõ helyen állónak, akkor is hátra veti egy Box kiállással a 16 helyre... L Aki meg neki ment, annak úgy is mindegy, mert úgy sem fog a boyban végezni és ezzel elveszti nem csak a hiteles verseny ízét, de a 60 körig drukkolás és élvezetét, illúziórombolóvá váltja át az egészet... :(
A másik meg, hogy a BOX utcában megfigyeltem a szerelõk és a tárcsa tartót, hogy egyik sem néz ki, egyik versenyen sem, hogy bejött egy másik csapat autója éppen, ami akadályozza a biztonságos szabad utat. :(
Megfigyeltem, már jó pár év alatt, hogy hányszor, majdnem ehhez hasonló balesetek vannak és csak a szerencsének köszönhetik, hogy még idáig ennyivel is megúszták. :(
Valami számítógépes jelzõlámpás kiengedést kellene alkalmazni, mert lesz ebbõl még baleset és az nem biztos, hogy nem fog emberi életet követelni... :(

Schumák meg bekaphatja, mert egy ekkora gerinctelent és ekkorát véteni és hazudni, fõleg egy ilyen versenysport karrierrel, és 14 évvel a háta mögött, amit a F1-ben idáig töltött, ez volt a leggyalázatosbb húzása, mert ez felért egy szándékos gyilkossági kísérlettel. :(
Bár a németeken nem is csodálkozom, mert õk sajnos ilyen húzásokkal élnek az autópályájukon gyakran és utána, úgy tesznek, mintha õk vétlenek lennének az úton okozott balesetért, hol ott õk váltják, váltották ki az esetek nagy többségében a baleset/ek elõidézésében és a másik félre hárítva, annak a szabálytalanságot kiprovokálva okozva a balesetek nagy részét. :(
Sajnos, már 10-12 éve átvettük tõlük ezt az alattomos gazemberséget is, sõt, az egész EU-ban élõkre jellemzõ ezek vezetési szívatásaik, utón útfélén. :(
zee944 2010 aug. 02. - 23:26:30 Előzmény jani-wan
(13447/17150)
Barichello azt kockáztatta, hogy erõltette a jobbról elõzést. Schumi már akkor elkezdett jobbra kihúzódni, amikor Barichello még mögötte volt, aztán mindketten azt hitték, majd a másik feladja, és csak nyomták tovább. Hát nem.

Tény, hogy Schumacher veszélyeztetett, viszont hagyjuk már ezt a "majdnem megölte Barichellót" kezdetû hülyeséget. Rendkívül szerencsétlenül kellett volna elsülnie a dolgoknak, hogy maga Barichello tényleg megsérüljön, másrészt meg nem történt semmi, elfértek egymás mellett, és nem isteni beavatkozásnak köszönhetõen.

Jah, Senna, aki 1992-ben már a verseny elõtt eltervezte, hogy bele fog menni Prostba, és meg is tette. Ennél aljasabb húzásra nemigen volt példa a Forma-1-ben, mert ez még csak nem is a küzdelem hevében történt. Semmivel nem volt jobb Senna, mint Schumacher, semmivel. Csak ennyi év távlatából szeretünk inkább a szépre koncentrálni.
Bigpapa 2010 aug. 02. - 15:37:32 Előzmény Commodus
(13446/17150)
Hülyeség a 10 helyes rajtbüntetés,mert neki ez nem büntetés. Így is a futottak még kategóriában van :))) a 14.helyen jó esetben.Na most a 22.lesz?Pénzbüntetés se megoldás,mert amíg nem versenyzett is 3 millió euró reklámbevétele volt.Ha most azt mondják,fizessen 10.000$-t? Hát szerintem annyi van nála cashben :)
Vagy egy egyfutamos versenyeltiltást,vagy azt, hogy a következõ versenyen bárhol végez,nem kap semmit.
Az a baj, hogy szívem szerint azt mondom, hogy jó a csihi puhi,de ahogy írtam,ez nekem is sok volt.De Rubens is buta volt, hogy látva Sumi erõszakos védekezését, akkor is ott akarta átfûzni a kocsit. Annyival gyorsabb volt, hogy ha simán rátapad, a kanyar kigyorsításánál lenyomhatta volna.vagy féktávon kifékezi a frissebb gumikkal.
Commodus 2010 aug. 02. - 14:16:36
(13445/17150)
Az öreg Sumákot annyit cseszegetik, gúnyolják, pisztergálják, hogy úgy érzem kezdi elveszíteni a fejét.Szegény Rubi fiúból kis hijján tacepaot csinált, egy szinte értéktelen egy pontot érõ helyért, nem hiszem, hogy ez a manõver, belefér a normál védekezési taktikák sorába.Esélye nem volt a friss gumikon érkezõ Rubi ellen, de úgy érezte, hogy mutatnia kell valamit, hát mutatott...Nem volt szimpatikus, de legalább annyit mondhatott volna a verseny után, hogy bocsesz...A tíz helyes rajtbüntetés kutyafüle, én eltiltanám két-három versenyrõl, hogy svájci magányában elgondolkodhason rajta, hogy érdemes-e folytatni, de akkor ésszel!Vagy hagyni kéne az egészet a fenébe!A sajtó helyébe is visszafognám magam, mert a végén már annyira bizonyítani akar majd, hogy õ rongyol bele 300- al a falba, és õzvegyet csinál az assszonykából, ez veszélyes üzem, és hideg fejet igényel, de ha az ember fiát ennyire alázzák, és kéjjel tiporják sárba az évek során elért nimbuszát (hogy ez a nimbusz jogos vagy jogtalan az most édesmindegy), az bizony kiasztkathat egy két kereket a fejben a helyérõl!
szinészbob 2010 aug. 02. - 10:00:45
(13444/17150)
Azért Barrichello most megint kapott pár jópontot a Williamsnél. Már akkor is néztem kifelé a fejembõl, amikor Hülkenbergnél rendre jobb volt, pedig az a srác nagyon tud. Azután a Williams kijelentette, ragaszkodnak hozzá a következõ világbajnoki címig mindenképpen. Most meg egy remekül kitalált de nem bevált stratégia ellenére is pontot mentett az évad 2. legneccesebb elõzésével. (Az elsõ a Webber-Vettel, Sumi javára legyen mondva, õ a féktávnál legalább már helyet nyitott Barrichellonak) Amúgy egy kis öndícséret, a Hungaroring az egyetlen érdektelenre épített pálya, lassú, egy elõzési lehetõség stb. ennek ellenére 25 éve minden verseny az év egyik legjobbjára sikerül. Ha anno nekem kellett volna elfogadni a nyomvonalat, ezt kidobom a kukába. Hiba lett volna. 3 módosítás történt mindössze az évek alatt, ennél még Monacoban is több volt. Nem kizárt, hogy lesz 50. magyar nagydíj is, sikersztori ez a javából. A cseheknél hatalmas autósélet volt, jobbnál jobb pályákkal, mégis mi kaptuk. Az MTV-s idõkben Mahrer Emil rendezte a közvetítést, minden évben megkapta a legjobb rendezõnek járó elismerést, több ötletét át is vették. A legroszabb magyar nagydíj (német pasi rendezte) képileg az volt, amikor Baumgartner Zsolt versenyzett, örültem neki, de a sereghajtó Jordant láttam állandóan, mintha más nem is lenne a pályán. Ennél csak a 6 autós Indianapolisi volt rosszabb. :(
3/10
jani-wan 2010 aug. 02. - 08:51:12 3/10
(13443/17150)
Mit kockáztatott Barrichello?
Nem igazán értem.
Belekezdett egy elõzésbe a másik autó meg kitolta a pálya szélére. Ennyi. Nem is lenne ezzel gond ha nem veszélyeztette volna Barrichello életét.
Az hogy nem lett belõle borzalmas baleset, csak Barrichello hihetetlen precizitásán múlott.
Ha Barrichello csak egy picit is hibázik akkor lehet hogy Schumacherre nem úgy emlékeznénk vissza mint a 7-szeres világbajnokra, hanem mint "az ember aki megölte Barrichello-t".

Csakazértis jobbról akart elmenni?
Hol ment volna?
Az a célegyenes nem olyan hosszú hogy meglehet próbálni innen is onnan is. Nem beszélve arról hogy az egy nagyon hosszú kanyar, és a belsõ ívre kell jutni.
És ha már bemegy akkor az ott is marad. Onnan nincs hová menni csak elõre, vagy hátra. A hátra meg ugyebár a Forma 1-ben nem irány.

Errõl eszembe jutott még egy különbség Senna és Schumi között.
88-ban Senna-t megelõzte Prost belsõ ívrõl, és Senna nem tolta bele Prost-ot a falba, hanem inkább visszaelõzte a 2-es kanyarban.
szinészbob 2010 aug. 02. - 08:50:10
(13442/17150)
Az MRTL azzal a kikötéssel kapta meg a közvetítési jogot, hogy nem tehet bele reklámot. Ezt a kép a képben verziót ha jól tudom idén kezdték el, de a rendezõt csak dícsérni tudom, mindig "alvós" részre keveri be, semmit nem ront az élvezeten. A szöveges rész még javulhat, több mint tíz éve találták ki, hogy a nézõk-rajongók kapcsolatot tudjanak teremteni a kommentátorfülkével, felhívva a fogyelmet a tévedésre (több szem többet lát). Ezt idénre szintén átvették, de még nincs bennük elegendõ önkritika.
Nagyon sajnálom Kubicáékat, bevallottan erejükön felül áldoztak erre a versenyre, mint "hazai" futamra, rengeteg lengyel és orosz jött el, a gyár meg ugye romániában mogul. Ha nem jön Rosberg kereke közbe, szép eredményt érhettek volna el. Nagyon remélem, hogy Kispál Tamás lesz a következõ kelet-európai pilóta. Hatalmas tehetség.
zee944 2010 aug. 01. - 23:13:22
(13441/17150)
Tényleg kicsit necces volt Schumi manõvere, de azért Barichello is feleslegesen kockáztatott azzal, hogy csakazértis jobbról akart elmenni, amikor Schumacher már egyértelmûen zárta a szöget. A német kicsit túllépte a korrekt védekezés határát, de abban nem vagyok biztos, hogy ezért tízhelyes rajtbüntetés jár. A verseny hevében egy pillanat alatt létrejön ilyen veszélyes szituáció, ez akár bele is férhetne.
doma0703 2010 aug. 01. - 22:37:28
(13440/17150)
1/10
rajongo1 2010 aug. 01. - 21:04:14 1/10
(13439/17150)
Mocskos szemét ez a Schumacher. Most látszik milyen ember is õ valójában. Átgázolni mindenkin, eltaposni mindenkit és gyõzni bármi áron. Ezek után nem hogy szurkolok neki, de remélem egy rohadt versenyt sem tud majd befejezni. Ezek után jobb lenne, ha hazamenne és a hintaszékében kortyolgatnám a forró kakaóját. Szánalmas egy ember....
DrSzolon 2010 aug. 01. - 20:42:30
(13438/17150)
kicsit OFF:

Csehországban néztem meg a futamot, és kivettem a közvetítõk néhány szavát, amiben a korona, Ecclestone, és a "made in china" kifejezés szerepelt... Szóval még ott is szó volt róla. Azt sajnos nem tudom, hogy vicces esetként vagy tahóságkéént utaltak az esetre.
Egyébként annyiból jobb a magyar közvetítés, hogy a reklámot csak osztott képernyõn adják le, és az is csak egy darab. A csehek beletettek 2x2 perces reklámblokkot és gondolom még sok más ország csinálja ezt. Ráadásul még az ünneplést is levágták a végérõl.
szinészbob 2010 aug. 01. - 19:11:28
(13437/17150)
Azt tettem. Ezért onnan is ki vagyok tiltva. De ez egy felspannolt idegállapot, gondolkodásképtelen az ember. Késõbb megbeszéltük, sõt engesztelésként beengedett a navi helyére edzésen, de ezzel sem tudom meghatni a pályabírókat.
10/10
Iceman87 2010 aug. 01. - 19:11:08 10/10
(13436/17150)
Itt egy újabb panasz Schumira Buemitõl(Akkora szánalom a nyilatkozik hogy az hihetetlen). Szegényt úgy sajnálom, hogy majdnem megszakad érte a szivem :)

Sébastien Buemi:

A rajtom nem volt jó, de rossz se. Az elsõ kanyarban Michael a bal oldalra szorított engem, ami miatt kénytelen voltam egy keményet fékezni, különben lementem volna a pályáról. Ez nem volt túl sportszerû az õ részérõl.”

http://www.f1-live.hu/hirek/legfrissebb_hirek/?newsOrder=getItem&newsId=20524
10/10
Iceman87 2010 aug. 01. - 19:06:58 10/10
(13435/17150)
Bigpapa reakciójával értek egyet. Egy kiadós verés helyretette volna...
Bigpapa 2010 aug. 01. - 18:15:45
(13434/17150)
Bigpapa 2010 aug. 01. - 18:14:01
(13433/17150)
"Erre a tetü a következõ kanyarban magára húzott és összetörette velem az oldtimeremet. " Megfejelted a végén? :)))))) Én azt tettem volna.
Bigpapa 2010 aug. 01. - 18:09:59
(13432/17150)
Voltak Box utca versenyek:
http://www.youtube.com/watch?v=7oYjCBooeDI&feature=related

Kis kiszorítás :
http://www.youtube.com/watch?v=lK7OCLlQKg0

Kis káromkodás:
http://www.youtube.com/watch?v=4-zEnO_KwDg

Szerintem a legjobb elõzés,amit eddig F1-ben láttam:
http://www.youtube.com/watch?v=8oofueMDBwg

És volt nagyon is emberi oldala: Sumi sír,amikor beállítja Senna gyõzelmeinek a számát :
http://www.youtube.com/watch?v=EOQjYCwgLdE&feature=related
10/10
Cseuz 2010 aug. 01. - 17:55:45 10/10
(13431/17150)
Végre itt is nyert.5 éve Webbernek lengetem a zászlót. Végre.