Téma: Forma-1

szinészbob 2010 aug. 01. - 17:48:32
(13430/17150)
Black flag? Nem hallottam, de jogos. Azért õk vérprofik, tényleg életek múlnak rajtuk. Saját példa, 2008-ban az Euroringen játszottunk, leelõztem az ott gyakorlatozó pálya-BMW-st a középmotoros x1-gyel. Rosszul esett neki, bár egyértelmûen én voltam a gyorsabb, visszaengedtem, mert nagyon küzdött. (Nem vagyok sem szimulátorbajnok, sem versenyzõ, csak kabriógyûjtõ). Erre a tetü a következõ kanyarban magára húzott és összetörette velem az oldtimeremet. Csak mert nem elvárható manõvert tett. Egy pályán egymás kezében van az életünk, nem fér bele a hülyéskedés.
Bigpapa 2010 aug. 01. - 17:44:36
(13429/17150)
Én azt vallom, hogy az adok-kapok igen is bele kell hogy férjen a versenybe,elvégre nem vasárnapi iskolás leánykák versenyeznek,hanem a világ legelitebb pilótái.Az más kérdés, hogy a lökdösés azért a másik életét ne veszélyeztesse.Mert ki lehet lökni a sóderágyba, hogy bent ragadjon,vagy átvergõdjön a rázóköveken.Az még látványos is.De egész más felkenni a betonfalra a célegyenes végén 300-nál.Ha ott Rubens nem húzza vissza és Sumi nem engedi be,úgy elszáll,mint a gyõzelmi zászló,hiszen alig 10 méterrel vége volt az aszfaltnak.Jött a bukkanó és a föld.
Ami jó lökdösés volt az Montoya BMW: kilökte Kimit,aki kisodródott és megpördült,de simán visszaállt.Montoya jó pozíciót fogott.Következõ verseny,nyílt egyenesben Kimi kilökte Montoyát,aki lebontotta a kocsi alját.Mind a ketten azt nyilatkozták: ez jó volt,simán belefér.Szerintem is.Ott egyik se került közvetlen életveszélybe,mert ha el is száll,mindkét oldalon ezer méter volt, hogy kicsússza a bukást.
Itt nem lett volna hely.
10/10
Iceman87 2010 aug. 01. - 17:23:07 10/10
(13428/17150)
Ebben igazad hogy ott féket nyomni az veszélyesebb. Én csupán azt gondolom hogy ha Barichello ilyen tapasztalt, akkor azért sejthette volna hogy Schumi nem adja könnyen azt a helyet. Igaz meg kellett próbálnia, mert ott volt a sansz. De ha már látja a falat, akkor dönthetett volna amellett is hogy visszavesz, mert baj lehet belõle. Még volt vissza jópár kör. ráért volna. Friss gumikon is volt.

Gondolj bele úgy hogy közúton mész, elõzöl, és látod hogy jön szembe a kamion és közel van. Elõzöl? jobb ha nem. hanem inkább vársz egy kicsit és újra nekimész...
3/10
jani-wan 2010 aug. 01. - 17:14:17 3/10
(13427/17150)
Azért Barrichello nagyon kiakadt. Legalábbis én úgy hallottam hogy a rádióban Black Flag-et emlegetett.
Azaz zárják ki Schumit azonnal.

@
Iceman87
Az én tapasztalatom (ami azért nem mérvadó, és nem tudom hogy viselkedik egy F-1 autó) az, hogy ha az ember fékez akkor "nem annyira" irányitható az autó mintha a gázt nyomja neki. És itt Barrichello-nak csak pár centije maradt.
10/10
Iceman87 2010 aug. 01. - 17:06:17 10/10
(13426/17150)
Én csak most bedobom ezt, de mi volt raikkönen és Fisichella között 2005-ben? Suzuka uccsó kör.. hmm az is kb hasonló volt, igaz ott az elsõ helyért ment a küzdelem de akkor is. A pont az pont. :) Mondhatnám még 2006 Brazilia, Schumacher vs Raikkönen. ott megint csak schumit pakolta fel majdnem a palánkra. és még biztos van egy-két ilyen eset. Tény hogy Schumi agresszív volt nem is kicsit, de Barichello sem lassult el hanem lepadlózta a gépet.
Mondhatni, hogy mindegyik pilóta ezt csinálná ha ilyen helyzetbe lenne. A végsõkig elmennek hogy megvédjék a pozíciójukat. Ezért fizetik õket, hogy minél többet gyûjtsenek, és nem azért hogy feladják.
szinészbob 2010 aug. 01. - 17:01:27
(13425/17150)
Ez egyébként két baromi rutinos ember látványos bemutatója volt. Most, hogy lehiggadtam, Sumi tudta, a legrutinosabb versenyzõvel gyökérkedik, azért is nem akadtak össze. csak ez életveszély volt. Most nem Rubensre gondolok, a célegyenes a legsûrübben lakott része a pályának. Civilek, csapatok stb.
szinészbob 2010 aug. 01. - 16:50:46
(13424/17150)
Hoppá, megint értelmes emberekkel akadtam össze. Ezt szó szerint, ne negatív értelemben értsétek. A McLaren mindig a két lehetõ legjobbat ültette be (Lauda-Prost, Prost-Senna, stb. A Williams tehetséges, de olcsó pilótákat szerzõdtetett, a Ferrarit Ross Brawn és Jean Todt tette másfél autós istállóvá, a 2. kocsi mindíg csak tesztelt, az évad elejétõl van csapatsorrend, de ez év közben fordulhat, ha a csapat érdeke ezt kívánja meg) Amúgy nemrég csoda történt, Hunt eladta a jogfolytonosságot a maláj tulajdonú Lotusnak, így a F1 három legsikeresebb csapata indulhat jövõre. (Ferrari, McLaren, Lotus). Utóbbi egyébként már versenyképes hajtásláncról is tárgyal.
3/10
jani-wan 2010 aug. 01. - 16:38:04 3/10 Előzmény Bigpapa
(13423/17150)
Nem vitás hogy Schumi minden idõk második legtehetségesebbb pilótája. Emlékszem hogy már élete elsõ futamán egy gagyi Jordan-nel az 7. helyre kvalifikálta magát SPA-ban!
Csak paraszt.
Kilökte Damon Hill-t a VB címért, megpróbálta kilökni Villeneuve-öt, de nem sikerült neki és Villeneuve bajnok lett, de ez a Barrichello elleni merénylet ez azért túl tett mindenen. Azért egy határnak lennie kell.
Prost és Senna nem akarták egymás megölni.
3/10
jani-wan 2010 aug. 01. - 16:24:59 3/10
(13422/17150)
89-ben és 90-ben Senna és Prost kölcsönösen és szándékosan kilökdösték egymást a pályáról Suzuka-ban, ami a VB cím eldõlését jelentette mindkét esetben.
90-ben már a rajt arról szólt hogy lesz-e visszavágó az elõzõ évi kilökésért.
Az elsõ kanyarig ment a két autó :)
Bigpapa 2010 aug. 01. - 16:17:58
(13421/17150)
Attól függetlenül, hogy én sem csípem Sumit, az tagadhatatlan, hogy a Ferka miatta lett 5x Vb gyõztes és utána még 1x Kimivel.Az Sumi "öröksége "volt. Tudja mitõl megy a kocsi, hogy épül fel.Jóban van a gárdával,õ is fejleszt,tesztel.100%,hogy idén a 2011-es kocsihoz tesztelik az õ autójában a cuccokat.Hogy hogyan,ne kérdezzétek,de biztos, hogy Rosberg az idei kocsival megy,az annyit tud.Sumi meg tesztel.
Az más kérdés, hogy amit pár éve az idõmérõn csinált Monacoban, hogy "véletlenül" lerobban a kanyarban,így senki más nem tudott végsõ idõt futni,így õ lett az elsõ,meg a mai húzása gusztustalan.
De benne van az is, hogy ez minden sejtjében gyõzni akar. Mondom,nem szeretem õt,de elismerem,ha valaki jó.
Sajnos ez van Alonsoval és Hamiltonnal is.Mindkettõt rühellem,de ezek megdöglenek a pályán,csak gyõzzenek.Kimit imádtam,aztán a Vb cím után be punnyadt és kocsikázott a 10-16 helyen.Jobb is,hogy nem versenyez itt,mert csak idegbajt kapnék miatta.
Pedig,amikor jó formában van,kenterbe veri az összes pilótát.Még a fénykorában lévõ Sumit is.csak sajna 80%-ban nem volt már jó formában :))))
szinészbob 2010 aug. 01. - 16:10:12
(13420/17150)
Nem cseszegettem Schumit, ez egy csúnya dolog volt és kész. Nevetni fogsz, kíváncsian várom, hogyan fogja összerakni a gyári mercit gyõztes csapattá. Mellesleg anno azért engedték el a gyári szerzõdésbõl, mert nem volt versenyképes a motor, mire az lett, már nem tudták visszavásárolni az olaszoktól. Most sikerült. Nem utálom én õt sem, mind a 24 versenyzõt és az összes tesztpilótát tisztelem és becsülöm, Olivier Panis mögött ültem ilyen kocsiban, a kétszemélyes bemutatóban, konkrétan voltak inkontinenciális problémáim, pedig finoman vezetett.
paszuy 2010 aug. 01. - 16:04:44
(13419/17150)
Mik voltak azok a díjak?mi lett a porcelánnal?Vettel most még idegesebb lehet mert azt nyilatkozta ,h nagyon kéne neki egy ilyen porcelán díj...de még az sem jött össze!
Bigpapa 2010 aug. 01. - 16:01:27
(13418/17150)
Sajna én csak a Hakkinent, a Mclarenes idõtõl nézem az F1-et,szóval olyan 97-98 környékétõl.Így a régi Senna,Prost, Mansel dolgok kimaradtak.Valahogy nem érdekelt a Forma 1.De most,ahogy sok versenyt újra látok,részben a neten sok elérhetõ azokból az idõkbõl,Senna és Prost még jobban ütötték vágták egymást.Volt nem egyszer, hogy egy csapatban voltak azt hiszem,mégis kilökték egymást.
Szóval most is beleférne nekem az adok kapok.De az, hogy 1 szaros pont miatt 300-nál gyakorlatilag majdnem meggyilkolja Rubenst,akivel elvileg még barátok is. Mit csinálna akkor az ellenségével?
Erre mondják, hogy ilyen barát mellett,ellenség sem kell :))))
Bigpapa 2010 aug. 01. - 15:56:52
(13417/17150)
hehe :))
3/10
jani-wan 2010 aug. 01. - 15:49:10 3/10
(13416/17150)
Schumacher semmit sem változott. Még mindig paraszt.
szinészbob 2010 aug. 01. - 15:44:56
(13415/17150)
Oké. Schumi most újra leírta magát elõttem. Senna-mániás voltam, azóta is a brazilok a kedvenceim, ez tényleg csúnya és felesleges volt. Alonsot azóta kedvelem, amikor kijelentette, nem a 7x-es némettel akar egy szinten lenni, hanem a f1 királyának tartott Ayrton Sennával. Amúgy Hamilton sem a szívem csücske, de röhögnék, ha pariba kerülne sumákerrel, egy áriát lealáz egy négus. :D Mellesleg van rá esélye.
Bigpapa 2010 aug. 01. - 15:44:38
(13414/17150)
Ez a Sumis falranyomlak kicsit gusztustalan volt.Ha az elsõ helyért megy,még oké,de ez....
Bigpapa 2010 aug. 01. - 15:37:04
(13413/17150)
ment privát üzi
szinészbob 2010 aug. 01. - 15:32:11
(13412/17150)
Ha érdekelt vagy a Balatonringben, még üzlet is lehet. A Magyar Nagydíj környékére szervezzük már most 2011 legnagyobb nemzetközi kabriós és sportautós találkozóját. Ha nem kötelezõ, inkább nem Laci zsebét tömném. Részletek a magyar kabrióklub honlapján.
Bigpapa 2010 aug. 01. - 15:24:49
(13411/17150)
Hát Paliknak most Orbánék Pápát intettek.Nem komálom Palikot,de egy kajakos manus mit ért a Hungaroring vezetéséhez?Hagyni kellett volna.
Még egy esély lesz, ha sikerül összehozni a balaton ringet.Voltam lent,láttam a terveket,sõt,részben be is szállok ebbe abba anyagilag.Alkalmas a pálya kamion versenyre is,ami most a legközelebb csak a cselákoknál van.Ott a reptér egy köpésre,a tervekben egy komplett kiszolgáló város épül:wellness szálló,stb.Ha elkészül,hazavágja a hungaroringet.Szerintem nem hülye Palik,abba is ott lesz.Annak ellenére mondom, hogy nem csípem. :)