Téma: Forma-1

Rhaegar 2011 jún. 24. - 20:20:12
(13870/17150)
A szabadedzés szinte semmit sem jelent.
Mind1 kinyeri..
9/10
ildiko90 2011 jún. 24. - 20:17:27 9/10
(13869/17150)
Dejó! A szabadedzésen Alonso lett az elsõ. :) Csak tudnám, hogy a futamon miért mindig 4-5. helyezést ér el. :)
10/10
Agnesmagnes 2011 jún. 24. - 20:14:25 10/10
(13868/17150)
Szívesen.:)Szívesen olvasgatok a Forma-1 "történelmérõl" és ha már a montreáli pályát Villeneuve-rõl nevezték el-gondoltam,olyan formátumú versenyzõ lehetett,hogy érdemesnek találták rá-így utánanéztem..

Igazság szerint Jaques Villeneuve számomra sem túl emlékezetes..csupán azért írtam,hogy a papa büszke lenne rá,mert a helyében én biztos az lennék,ha lenne egy VB gyõztes fiam,még akkor is,ha nem egy nagy lumen versenyzõ,mint Schumi és akkor is,ha meglátásod szerint "szerencsével" nyerte a címét.
Ellentétben vele,az örege élt-halt a Forma-1-ért,szó szerint halt.
Gilles Villeneuve a sebesség megszállottja volt,õrjöngõ vezetési stílusát rallyversenyzõkhöz hasonlították és remek taktikai érzéke volt ('ravasz' volt) és ráadásul még Ferrarival is versenyzett,technikai fogékonyságát is dicsérték.A mezõny legjobb versenyzõjének tartották.
1981-ben aztán olyan csapattársat kapott Didier Pironi személyében,aki ugyanolyan õrülten versenyzett,mint õ,két megszállott..kapcsolatuk ezért nem volt túl idillinek mondható (de nem jött ki egymással Jenson Button és Jacques sem..úgy látszik a papa tehetségét talán kevésbé,nehéz természetét viszont annál inkább örökölte).
Pironi megelégelte,hogy mindig Villeneuve-öt kell segítenie,a '82-es san marino-i nagy díjon nem tartotta be az egyezségüket és a csapatutasítást..megnyerte a versenyt Gilles elõtt..ezen annyira összevesztek,hogy soha többet nem tudtak már kibékülni,mert a következõ futam edzésén Pironi megint gyorsabb volt,Villeneuve mindenáron le akarta õt elõzni és akkor történt a halálos balesete..
Többé már nem zavarta 'köreit' (szó szerint) a hipergyors Villeneuve,így Pironi sorra aratta a sikereket,Hollandiában nyert is.De Isten nem ver bottal,õ sem maradt sokáig versenyzõ..Augusztusban a német nagydíjon úgy széttörte az edzésen az autóját,hogy majdnem amputálni kellett mindkét lábát,többet nem tudott versenyezni..
Viszont a Ferrarinak így is megnyerték a konstruktõri világbajnokságot 1982-ben.(Érdekesség,hogy abban az évben Keke Rosberg úgy lett világbajnok,hogy csak egy versenyt nyert abban a szezonban..)
A sebesség õrülete vesztére megmaradt..5 évvel késõbb Pironi motorcsónakjával egy tankhajó sodorvizébe került,a sebességet-versenyzõi stílusához híven-nem csökkentette,így a hajója megpördült a levegõben és nemcsak õ,de a 2 fõs legénység is meghalt. :(
Néhány hétre rá barátnõje ikerfiúknak adott életet,akiknek a párja és a nagy ellenfél csapattárs után a Didier és Gilles keresztneveket adta..szerintem szép döntés volt ez a hölgy részérõl,így (talán) legalább a haláluk után 'kibékítette' a legendás csapattársakat.(Jaques és a húga legalább ismerhették az édesapjukat,ellentétben Pironi fiaival..:/)

Villeneuve és Pironi így ugyanolyan 'tragikus páros',mint Senna és De Angelis,leszámítva,hogy Pironi halála nem a versenyhez köthetõ.
(Megjegyzem,Pironival ellentétben az öreg Villeneuve-nek nem esett nehezére segítenie egy régebbi csapattársát..Jody Scheckter-t világbajnoki gyõzelemhez segítette.Így talán megérdemelte volna késõbb ugyanezt Pironitól..)
miénkittatér 2011 jún. 23. - 00:26:42 Előzmény Shaba
(13867/17150)
A verseny az verseny, de ezért van pl gyorsulási verseny ahol lehet rövid szakaszon padlógázozni. Az F1 meg körverseny,ennyi, ezt fel kell dolgozni.Jelen esetben Vettel és a kocsija ennyivel jobb, nem õt kell hibáztatni, hanem a többieknek kell pilóta vagy kocsi téren felnõni hozzá. Hogy ez sokszor a nézõi élvezet rovására megy, lehet bár szerintem max a borítékolt végeredmény az unalmas, azért az elejét leszámítva egy F1 rajongó igazán pazar dolgokat láthat.
10/10
Agnesmagnes 2011 jún. 22. - 19:48:58 10/10
(13866/17150)
Nem kell szólni!Látom én is,hogy túlteljesítettem a harmadik 5 éves tervet :D és kétszer is 'belinkeltem' az Elio-s fotóalbumok linkjét..ebbõl is látszik,hogy nem vagyok link!:)Megjegyzem szívesen el bolognai pasztázgattam volna a társaságában egy pohárka finom olasz vörösbor mellett Toszkánában.;)/Közben George Harrison énekelhetett volna nekünk..:)/ Tudok élni! :D
Elio nagyon helyes,igazán jóképû,sármos fiú volt és milyen finom úriember is,érdemes megfigyelni milyen elegáns,ahogy zongorázik /+a ruhája is,hát még milyen finom illata lehetett..na,abbahagyom az ábrándozást!:)))/.Igazi,érzékeny mûvészlélek..megismerem.Én már csak tudom,szintén játszom hangszeren.
Azt írták róla,hogy olyan természetes könnyedséggel,gyorsasággal,érzéssel és precizitással vezetett,ahogy a klasszikusokat játszotta a zongorán..Gershwin és Beethoven volt a kedvence (no meg Stevie Wonder,aki szintén zongorista:).
10/10
Agnesmagnes 2011 jún. 22. - 19:16:09 10/10
(13865/17150)
Akkor folytatom is a nosztalgiahullámot :)..ha már Sennáról esett szó,akkor most bemutatom nektek azt a fiatalembert,akitõl még õ is tartott..egykori Lotus-os csapattársa:az olasz pilóta Elio De Angelis,aki a másik kedvencem Sebastien Vettel mellett és idén lett volna még csak 53 éves,a szakma utolsó gentleman-je..

http://www.nemzetisport.hu/f1/20080326/ma_lenne_50_eves_elio_de_angelis_akitol_meg_ayrton_senna_is_tartott

A legutolsó VB-jén Senna után és Nigel Mansell elõtt végzett..

Senna így nyilatkozott róla:

"Elio különleges volt,mert élvezetbõl versenyezett.Sosem a pénzért csinálta.Jó természetû volt,egy igazi gentleman.Büszke vagyok rá,hogy ismerhettem.Biztosan tudom,hogy nem hibázott a balesetben,mert nem kísértette a sorsot."

Pályájukban közös még,hogy De Angelis pont Imolában nyerte élete 2. és egyben sajnos utolsó futamát is 1985-ben (ott ahol Senna elhunyt).

Képek Elio-ról:

http://www.eliodeangelis11.altervista.org/zenphoto

Érdemes végignézni õket,különösen az 'Elio ed altri personaggi' címût,ahol sok fotót láthattok Sennával és Mansell-lel töltött éveirõl.

Az elsõt pedig 1982-ben Ausztriában a gyönyörû hegyek között,5 század másodperccel megelõzve Rosberg "papát" (kedvencem,ahogy a gyõzelme után 2 kézzel integet az autóból:)

http://www.youtube.com/watch?v=tqifX8H4Gwg

Egy fórumon olvastam,hogy a Lotus-os korszakukban élvezet volt õket nézni Sennával,mert "bár senki nem volt olyan gyors,mint Senna,de Elio nagyon-nagyon gyors volt".A másik emlékezõ szerint,aki még az F-3-ban látta,azt mondta róla,hogy "Elio nagyon finom,kellemes jelenség volt,ahogy nyugodtan megjelent a pályán,és mindenkit leelõzött".

Õ a legkedveltebb olasz pilóta,Patrese-t több,mint 1000 szavazattal elõzi meg..Trulli példaképe..Jean Alesi is nagy tisztelõje,le is másolta Elio sisakmintáját..Mansell neki ajánlotta az egyik gyõzelmét (szintén csapattársak voltak,még Senna elõtt)..egyöntetûen nagyon szerették a versenyzõtársai.

Nemcsak kíváló autóversenyzõ volt ez a nagyon szimpatikus fiatalember,hanem bármikor elmehetett volna zongoramûvésznek is..ezen a videón az 1985-ös Német Nagydíjon,a Nürnburgringen adja elõ saját(!) szerzeményét,szerintem gyönyörû..(a versenytársak már hátul szállingóznak be a pályára):

http://www.youtube.com/watch?v=gkUQC028wOo

Csodálatos!

Visszatérve Sennára,nagyon dögösen néztek ki együtt a kocsijaik mellett /a valaha készült legszebb F-1 autó az arany-fekete Lotus..úgyis mondhatnám a szépfiúk a legszebb kocsikban.;)/..Sennát azért sokan támadják fórumokon amiatt,hogy kitúrta Eliot a Lotus csapatból és sokat kellett mellette tûrnie az olasz fiúnak.

Fényképek Elio-ról:

http://www.eliodeangelis11.altervista.org/zenphoto/

Ajánlom az 'Elio ed altri personaggi' albumot,itt sok Sennával és Mansell-lel közös képet találtok.(Kedvencem,amikor Mansell a brazil nagydíjon kezet fog a pályán dolgozó munkásokkal és Elio annyira kedvesen,természetesen,mosolygósan áll mellette és vár a sorára,hogy vele is kezet fogjanak..fontos volt neki,hogy õt is felismerjék,szeressék,az emberek szeretete,rajongása..nagyon szimpatikus!)

Végül egy emlékvideó róla..
/tökéletes kombináció,mert 22 éve vagyok Beatles-rajongó és George Harrison a kedvenc tagom,az õ dala szól közben..kevesen tudják,hogy George nagy F-1 rajongó volt,és Jackie Stewarttal jó barátok voltak..egy közös istálló létrehozását tervezték,aztán nem lett belõle semmi/

http://www.youtube.com/watch?v=vmqniRESlaU&feature=related

Remélem sikerült ezzel a kis összeállítással tovább õrizni Elio emlékét (ahogy azt a különbözõ fórumokon is szorgalmazzák) és még néhány rajongót szereznem neki,mert nagyon megérdemli.

Nyugodjon békében!

(Örülnék,ha mások is bemutatnák kedvenc pilótájukat a "nagy öregek" közül,persze csak ha van kedvük.)
10/10
Agnesmagnes 2011 jún. 22. - 17:37:26 10/10 Előzmény _Enzooka_
(13864/17150)
Köszi,örülök,hogy megengeded. :) Sennáról nem rakok be videót,sokan sokszor láthatták már a tragikus balesetét.Én inkább azokra a pilótákra szerettem volna (és még szeretném is majd) felhívni a figyelmet,akiket kevesen ismernek,de hozzá hasonlóan ugyanúgy megérdemlik,hogy az F-1 rajongók következõ generációja is emlékezzen rájuk.

Beszélgettetek Kesjár Csabáról..:(..ezt a dalt jó barátja,a több szempontból is :) öreg motoros Delhusa Gjon írta az emlékére (egyáltalán nem vagyok Delhusa-rajongó,de ez tényleg szép dal!):

http://www.youtube.com/watch?v=cKFDQ6BVFMc
offtopic
_Enzooka_ 2011 jún. 19. - 21:25:03
(13863/17150)
Donington '93. Töltsd le azt a versenyt.. Meglátod, h a fölény is tud érdekes lenni, amennyiben még a 2-at is lekörözi Senna.
offtopic
Mr.Niceguy 2011 jún. 19. - 20:04:24
(13862/17150)
az elméleted ott bukik meg, hogy a verseny a hosszabb idõtartama miatt változatos lehet. pl esõ több hullámban, balesetek, stb, stb. az aktuális legjobbnak pedig nõ a szurkolótábora, ergo több potenciális vásárlót jelent, legyen szó energiaitalról, borotváról vagy akármirõl.
Shaba 2011 jún. 19. - 19:44:20
(13861/17150)
Ezen nincs mit átgondolnom, továbbra is tartom a véleményem, mert nincs okom rajta változtatni. Ha egy technikai (vagy épp küzdõsportban, tegyük fel) csak az számít, hogy idõrõl idõre megállapítsuk, ki a legjobb (leggyorsabb, legerõsebb, legösszeszedettebb), elég lefutni az idõmérõt, ott az kiderül. Aztán hamarjában kiosztjuk a pontokat és léphetünk tovább. Még környezetkímélõbb is, amire újabban nagy súlyt fektetnek.

De nem. Versenyt azért rendezünk (minden sportágban), hogy az verseny legyen. Ne pályakörözési díszfutam, ne rajtrács-konzerválási békemenet, hanem küzdelem: versengés a középmezõnyben, és természetesen versengés az élen. Vettel a Red Bullban újabban pont e vonásától fosztja meg a sorozatot, azaz ha egy verseny ma verseny, az pont hogy Vettel és a Red Bull törekvései ellenében az. Fene tudja, te milyen adást vagy sorozatot nézel mostanság, de én a Forma-1-et. És ez az evidencia, mert amit te említettél, azt trivialitásnak mondjuk.
offtopic
_Enzooka_ 2011 jún. 19. - 19:18:23
(13860/17150)
Amit elmondasz sok tekintetben unalmas evidencia, vagyis érdektelen.
Természetesen az üzletnek, jót tesz a szoros küzdelem, és meg is tesznek mindent, h az legyen. De ez a mondatod, hogy: "A Red Bull e nézõpontból szemlélve meglehetõsen silány reklámhordozó, mivel monoton versenyeket fut" Ezt gondold át +1x szerintem. A világon a legjobb reklám az, ha a logód nyer. Minél fölényesebben nyer, annál inkább azt az érzést kelti, h a termék minõségi, exkluzív ebben az esetben "férfias".
Shaba 2011 jún. 19. - 19:00:51
(13859/17150)
Kétlem, hogy túlszakmázhatnám ezt, lévén nem szakmám. Sem autóversenyzõ, sem szponzor nem vagyok, legfeljebb mezei fogyasztó, akár a kocsikon reklámozott cégek termékeit, akár magát a sugárzott mûsort tekintjük. Amit írtam, szigorúan magánvéleményem, ettõl függetlenül – még ha esetleg nem az volna is – simán tévedhetek. Egyelõre viszont amit írtam, tartom.

Másra válaszolva. Akár Schumi, akár Alonso összesítésben már jóval az adott szezon vége elõtt futamokkal megnyert bajnokságát tekintem, a versenyek és az évad összesített nézettsége, leszámítva a versenyzõk saját hazáját, számottevõen csökkent akkoriban. Ezt mérik, és a szponzorok figyelemmel is kísérik. Õk nem egy névre vagy a motorra, õk a nézettségre tesznek pénzt, a többi mellékzönge. Schumi olyan unalmas évadokat húzott be sorban, melyeket – kis túlzással – már a kutya sem nézett. Minek? Hisz úgyis egyértelmû volt, ki nyer, pláne, mikor a végsõ pályadíj már a versenyévad lezárulta elõtt elkelt. Aztán jött Alonso, és szinte lemásolta a Ferrari bajnokának tarolását. S éppúgy dögunalomba fullasztotta a sorozatot, akárcsak bajnoki elõdje. Az ilyesmi csak kevés dolognak tesz jót, és a nézettség tutira nincs közöttük. Ami viszont kõkemény piaci fokmérõ.

A Red Bull hogy mire szorul rá és mire nem, azt nem tudom. Egészen biztosan nem szorul rá pénzre (Mateschitz) és tervezõre (Adrian Newey). A motor terén már bizonytalanabb vagyok, bár eddig a Renault megbízhatóan szuperál. De kizárólag saját forrásból, különösen ha a brand reklámértéke netán hanyatlani fog, nem sokáig futtathatja az istállót ebben a méregdrága sorozatban: nem is annyira az összeg, hanem az esetleges negatív szaldó okán. Az a csapat – bármily paradox is –, amelyik übermagasan dominál és ezáltal, tetszik, nem teszik, érdektelenné és unalmassá zülleszti a sorozatot, egyúttal magának is árt, mert a hanyatló nézettségre egyik józan szponzoráló sem dob ki eurótízmilliókat.

A Ferrari mögött ott a Fiat konszern, ahogy a Mercedest sem kell senkinek bemutatnom. A McLaren már speciális tészta, de a csapat a maranellóiak mögött a második az örökranglistán, s az eddig valaha alkalmazott pilótáinak nimbusza tekintetében sem szenved hátrányt. Mérvadó brand. Esetleg a Renault még az a csapat, amelyik saját profilból és zsebbõl megoldja ezt a projektet. A többiek viszont hajtani kénytelenek a lóvéért. Kivéve a Red Bullt. Elõnye a félelmetes mögöttes tõkeerõ és a profi csapatépítés, melyet két angol szakember irányít: Horner és Newey. De a látványt most már kiszorítják veszett dominanciájukkal a sorozat idei évébõl, és ez inkább tehertétel, semmint áldás – hosszabb távon. Elkövetkezne, egészen bizonyos, az a perc és az a tárgyalás, melybõl vélhetõen Ecclestone sem maradna ki, mikor a Formai-1 irányítói megelégelnék a pályán tapasztalható unalmat (ez most a McLaren kapaszkodása és a Ferrari igyekvése, nemkülönben a Mercedes idõnkénti villantása révén halasztódik), valamint a sorozatot pénzelõk a nézettség – amennyiben Vettel verhetetlen maradna, úgy prognosztizálható – visszaesését, és lépnének. Belenyúlnának a szabályokba, akár év közben is és radikálisan: szóval minden elképzelhetõt meglépnének, hogy a tendenciának vagy elébe vágjanak, vagy ha már észlelhetõ, megállítsák. Más szóval: hogy az üzlet üzlet maradjon. Minden technikai megkötés és minden beépített látványelem ezt célozza, ezt szolgálja ugyanis. Másként maga a sorozat sem létezne már.
offtopic
_Enzooka_ 2011 jún. 19. - 18:16:07
(13858/17150)
Kicsit túlszakmázod, nem? Gondolod, h a Red bull elégedetlen?
offtopic
Mr.Niceguy 2011 jún. 19. - 17:50:18
(13857/17150)
Anno surmóhernek is volt 2(ha jól emlékszem) olyan szezonja a ferrarinál, ahol kb az volt a kérdés, hogy a hungaroringen már matematikailag is világbajnok lesz-e vagy sem. Aztán alonsonak a renault versenyzõjeként és a brawn gp-nek is volt egy olyan szezonja, amikor nem sokáig volt kérdéses, ki lesz a világbajnok. ez egy technikai sport, amibõl nem csak úgy profitálnak a csapatok, hogy azért, hogy felteszik a ferrarira az acer feliratot, kapnak x összeget, hanem egy csomó fejlesztést itt próbálnak ki, amit késõbb a hétköznapi autókban is viszontláthatunk. arról meg hadd ne a német kiscsávó tehessen már, hogy tehetséges, jó autója, csapata és (többnyire) szerencséje is van.
Shaba 2011 jún. 19. - 16:44:37
(13856/17150)
Volna itt egy szempont, mégpedig eminens. Elfogadva, hogy a Forma-1 show, mégpedig világméretû, egy efféle monstre cirkuszt csakis pénzzel, temérdek pénzzel lehet életben tartani, és csakis pénzért, tengernyi pénzért érdemes fenntartani. Vagyis csak akkor rentábilis vállalkozás, ha szponzorok döntik bele a lóvét.

Szponzor pedig csak akkor dönti bele a lóvét, ha a kocsi, melynek oldalát (motorborítását, szárnyát, légterelõjét stb.) az õ logója ékíti, a közvetítés ideje alatt nem csupán elöl halad, hanem valamely kiemelkedõ, érdekfeszítõ – horribile dictu: megítélésében megosztó! – mozzanatban is részes. A Red Bull e nézõpontból szemlélve meglehetõsen silány reklámhordozó, mivel monoton versenyeket fut, unalmas körözést produkál az élen, leszámítva Mark olykori felzárkózási rohamait. De Vettel legtöbbször untatja csak a nagyérdemût. A csaták legjava, melyben gép mérkõzik a géppel, versenyzõ egy másikkal, a McLarenhez, a Ferrarihoz, a Mercedeshez és a Renault-hoz köthetõ. Szurkolótáboruk, szimpatizánsaik száma is messze felülmúlja a regnáló világbajnok csapatét. Vagyis nem a Red Bull versenyeket agyonvágó technikai fölénye és Vettel versenyhosszig tartó körözgetése a kiemelt reklámértékkel bíró szempont, hanem az õt üldözõk inaszakadtig ható igyekezete, egymással való, késhegyig menõ csatározása és olykor sikeres elõzése, vagy épp az elõzési kísérlet karakán visszaverése. Esetleg az effélében résztvevõk ütközése, kiesése. Ott lehet felszisszenni, öklöt rázni, a fotelbõl felállva hadonászni, hogy nem addig a... Indulat, élmény.

Csak ezek a párviadalok érnek valamit is ebben a showban. Vettel ilyesmit szezonhosszat nem képes produkálni. Ez az õ személyes keresztje, tudom, hisz örömest tenné õ, már ha volna rá esélye. Domináns technikával az élrõl nekilódulva: ez eleve nem kecsegtet túl sok elõzési szituációval. Szóval nem a Red Bull a látványos és élvezetes futamok motorja. E téren a tradicionális élcsapatok viszik a prímet.

A Red Bull tündöklése így hovatovább önmagáért való, s mint ilyen, szezonális csupán, múló átmenet. Egy kurta szóval elintézhetõ, feledhetõ. Élõ közvetítés és hozzá kötõdõ, nem csekély summáról szóló jogok csak akkor fizetõdnek ki, mikor valaki produkálja magát. Hamilton, Alonso, Button, Rosberg, Webber – és talán Petrov meg Kobajashi még – azok, akik folyamatosan hozzák a showt, akik versenyrõl versenyre produkálják magukat, akikért valóban érdemes a képernyõ elé szegezõdni és másfél órán át bámulni azt. Ha esik, ha fúj.

Vettel tragédiája, hogy miközben haladva elõre az évadban lassacskán egyeduralkodóvá lesz, egyben érdektelenné is. A Red Bull – erõltetett hasonlat, tudom, de – olyan egynyári virágzásnak hat. A komoly versenyzési múlttal bíró istállók ma még csak túlélik, holnapra viszont lelépik õket. Hagyomány és patina, valamint veszett igyekezet, hogy mindinkább az élre törj. Ez vonzza a publikumot, és nem az élrõl indított és a kockás zászlóig kitartó fölény. Abban semmi pláne nincsen. Akkor az adrenalint tényleg már csak egy Red Bull felhajtásával (vagy Hell stb.) lehet feltornászni. De ahhoz meg minek tévézni?

A Red Bull istálló valahol a saját sírját ássa, míg a Forma-1 túléli õket. Én így gondolom.
xzibit2010 2011 jún. 19. - 00:46:10 Előzmény Agnesmagnes
(13855/17150)
bár a Villnöv féle VB-t inkább Schumi cseszte el és nem Villnöv nyerte meg...
Azon kevés F1es pilóták egyik, akik csak nagyon kevés ideig tündököltek.

amúgy kösz az infót, ezt nem tudtam.
offtopic
_Enzooka_ 2011 jún. 17. - 02:14:10
(13854/17150)
Igen a zakspeed autóval mehetett három kört a Hungaroringen. Ideje 1:53xxx (nem emlékszem már) volt. Az nem volt nagyon rossz, de jó kör sem. Kb a GT, Formula 3000-es autók hozzák ezt az idõt, de Alain Prost a szabadedzésen 1:53at ment az azelõtti pénteken, és mi örültünk ennek az idõnek. Pedig a csapatfõnök állítólag nem engedte 4. fokozatba kapcsolni Csabát, nehogy összetörje az autót.
offtopic
_Enzooka_ 2011 jún. 17. - 02:09:48
(13853/17150)
Pedig nem is õ volt. Az elsõ Szisz Ferenc volt :)
offtopic
-csengõzoli-- 2011 jún. 17. - 02:09:01
(13852/17150)
Vagy tévedek?
Google azt írja,hogy csak kipróbálhatta az egyik csapat F1 autóját és egyébként F3-ban versenyzett...
Hm...
Akkor sorry.
offtopic
-csengõzoli-- 2011 jún. 17. - 02:05:26
(13851/17150)
Valamelyik nap a Class Fm-en beszélgettek F1-rõl és a játék kérdés az volt,hogy: Ki volt az elsõ magyar F1 pilóta?
Hát elég szomorúan hallottam,hogy elfogadták a Baumgartner Zsoltot :(
Illene emlékezni Kesjár Csabára...