Téma: Forma-1

offtopic
_Enzooka_ 2011 nov. 28. - 18:57:53
(14370/17150)
Indycar egy gyerekjáték az F1 hez képest. Azt még én is megnyerem...:PPP Jó.. mondom, nekem mindegy, tõlem lehet Mansell a te korszakos versenyzõd, csak nézd meg ezt a videot: http://www.youtube.com/watch?v=sjbc1tmKi6g

Ezt nem lehetett megverni.... a pilóta (Mansell) kevés lett volna ahhoz, h Sennával csatázzon. Persze, mire Senna a Williamshoz szerzõdött, természetesen be is tiltották az aktív felfüggesztést. Senkit nem érdekelt volna, h a második is kap két kört.
offtopic
_Enzooka_ 2011 nov. 28. - 18:39:38
(14369/17150)
Nekem nem kell utánaolvasnom, mert végignéztem a pályafutását.. De köszönöm a tanácsot. Fikázás pedig nem itt kezdõdik, nem érdekel, h ki szerint volt Mansell a világ legjobb pilótája, mert sokak szerint Torghelle Sándor minden idõk legjobb csatára, vagyis már mindenre fel vagyok készülve, mert itt a porton bármi megtörténhet. Ennél sokkal irracionálisabb vélemények is voltak már itt tehát. Talán a közepes pilóta titulus kicsit erõs volt részemrõl, de a kiemelkedõ, meghatározó jelzõ is a ló másik oldala. Valahol a kettõ közt van az igazság. Már leírtam korábban, h Mansell a Forma 1 Ivanisevice, nélküle kevesebb lett volna a Forma 1 , de statiszta volt Senna, Prost, Piquet, Lauda mellett.
offtopic
Mr.Niceguy 2011 nov. 28. - 18:04:14
(14368/17150)
webber 35 éves, Vettel 24. tegyük fel, hogy azonos szinten van a két versenyzõ(ami jelen esetben nem igaz, de most tekintsünk el ettõl) és hosszú távra tervezel. a 35 vagy a 24 évesbõl próbálnál meg világbajnokot "csinálni"? na ugye.

a kisbetû pedig nálam nem tehetség vagy szimpátia, hanem érdem kérdése...
vlad90 2011 nov. 28. - 17:36:31
(14367/17150)
"ja értem, ha Vettel jobb, mint webber, akkor ez tuti az autó miatt van"

Vettel tényleg jobb, mint Webber, de kétség nem férhet hozzá, hogy Vettelnek kedveznek, körülményektõl függetlenül, és ha úgy alakul, a jobb autót is õ kapja:
http://www.f1csatorna.hu/hirek/megkezdodott-a-szoparbaj-webber-es-vettel-kozott
Olykor pedig nem is a háttérben, hanem nyilvánosan, mint ahogy a cikk is mutatja, pedig ez még csak az évad közepe volt, és csak 14 pont volt kettejük között.

"és igen, nem a véletlen mûve a kis- és nagybetû..."

Az pedig, hogy kisbetûvel írod a nevüket, csak azért, mert kevésbé eredményesek/tehetségesek/szimpatikusak, nem utal sok intelligenciára, ha meg nem sértelek.
fredi60 2011 nov. 28. - 16:35:41 Előzmény _Enzooka_
(14366/17150)
Sorry, ez lemaradt az elõzõ hozzáröffenésemrõl.

Legalább ennyit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nigel_Mansell
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nigel_Mansell
offtopic
fredi60 2011 nov. 28. - 16:33:10 Előzmény _Enzooka_
(14365/17150)
Talán olvass a témához egy kicsit, mielõtt Mansellt fikázod.... :(
offtopic
Mr.Niceguy 2011 nov. 28. - 16:07:20
(14364/17150)
1. hogy felhívjam a figyelmed arra, mekkora baromságokat hordasz össze
2. pl te fröcsögsz állandóan, hogy húú, Vettel autója mennyivel jobb, mint webberé, stb
3. épp ez az, hogy olyasmiket állítasz, amire nincs bizonyíték, vagyis neked kell(ene) indokolnod. és egy idézet tõled: "És hopp elõhúzott egy legjobb autót", szóval tényleg nem állítottad soha, hogy az autónak köszönhetõ a vb cím, áá, dehogy...
4. ja értem, ha Vettel jobb, mint webber, akkor ez tuti az autó miatt van, de ha Alonso jobb, mint massa, akkor a két versenyzõ közötti különbségrõl beszélünk. no comment...
5. massa több alkalommal is bizonyíthatott volna, de nem élt a lehetõséggel, így nem tudom sajnálni. ha nem bírja feldolgozni a történteket, akkor kérje szakember segítségét és adja át a helyét mondjuk Rosbergnek.

és igen, nem a véletlen mûve a kis- és nagybetû...
3/10
jani-wan 2011 nov. 28. - 12:37:17 3/10 Előzmény Mr.Niceguy
(14363/17150)
"nekem teljesen mindegy, mit gondolsz"
Valóban? Akkor minek válaszolgatsz? szóval ezt hagyjuk.

"azt nem ártana figyelembe venni, ha van is egy csapaton belül pilótasorrend, az nem a véletlen mûve"

Neked az a véleményed hogy van valaki, aki nem veszi figyelembe?
Ezt úgy konkrétan mire is alapozod?

"ha Vettel sikere valóban csak az autónak lenne köszönhetõ, akkor áruld már el nekem, hogy ..."

Elõször is, ÉN áruljam el? Magadtól nem tudsz egyszerû tényeknek utánanézni?
Információs társadalomban élünk, ahol az információ pillanatok alatt elérhetõ. Javaslom hogy próbáld meg magadtól, és ne másoktól követeld. Ha nem megy, kérj segítséget.
Másodszor pedig nem azt írtam hogy "csak", szóval ez hazugság, és ha veszed a fáradtságot akkor észrevehetted volna, hogy az autó kiemelt szerepével kapcsolatban idéztem a Senna filmbõl, viszont sehol nincs szó arról hogy 100%-ban CSAK az autó.
Ezt meg tudod nézni segítség nélkül is.

"nyilván akkor massa autója is sokkal rosszabb, mint Alonsoé"
Miért is nyilván?
Mert ha Webber kicsit rosszabb autót kap, akkor ez az össze többi csapatra is érvényes ahol az egyik pilóta gyengébben teljesít?
Szerintem viszont van más lehetõség is.

mert egy rakás szerencsétlenség a brazil" (Massa)

Én nem hinném hogy ez az oka. Ha tanultál volna alapszintû sportpszichológiát, ami magyarázza a lelki tényezõk teljesítményre való hatását, akkor talán jobban megértenéd a miérteket.

És ha már pszichológia akkor megemlítem hogy észrevettem, hogy Vettel, Alonso, Raikkonen és Hakkinen nevét nagy betûvel írtad, míg Webber és Massa kicsivel van mint nemecsek ernõ.
Ez pedig vagy szándékos, vagy a tudat alatti munkálkodik.
Talán érdemes lenne önvizsgálatot tartani?
vlad90 2011 nov. 28. - 12:04:35
(14362/17150)
Lehet, hogy igazad van, de nekem mindig az az érzésem volt vele kapcsolatban, hogy a valódi középszerû pilótáknak valamivel felette áll. Az igazán nagy versenyzõk szintjét szerintem sem ütötte meg soha, de ettõl még nagyon jó versenyzõ... volt.
Mr.Niceguy 2011 nov. 28. - 09:55:29
(14361/17150)
két megjegyzést fûznék a kommentedhez:
1. egyenlõ bánásmód? amikor massa a ferrari versenyzõje lett, surmóher többszörös világbajnok volt, így egyértelmû, hogy nem rá épült a csapat hanem a németre.
2. ha tényleg lenne a brazilban valami extra, akkor felfigyelt volna rá a többi nagyobb csapat is.
Járulékos veszteség 2011 nov. 28. - 08:24:52
(14360/17150)
Massa igazán akkor tört meg, amikor fél percig világbajnok volt, és aztán arcba csapta a valóság. Na, abból az ütésbõl nem tudott feltápászodni azóta sem, és soha nem is fog.
Amúgy sem világbajnok alkat. Persze ettõl még összegürizhetett volna egy címet, ha szerencsésen állnak össze a csillagok a feje felett, vagy nem kellett volna minden lélegzetvételével aládolgoznia Schumachernek. Dehát ez utóbbihoz az egyenlõ bánásmód mellett a német komoly pechszériájára, vagy jó néhány rövidzárlatára is szükség lett volna
Járulékos veszteség 2011 nov. 28. - 08:09:26 Előzmény _Enzooka_
(14359/17150)
Lehet, hogy egy az ölébe hullt, de mellette elvesztett hármat, defekt vagy éppen más mûszaki gebasz miatt.
Egyébként ennyi erõvel Senna 90-es vb címét is övébe hullottnak minõsíthetnénk, annyival jobb autója volt a többiekénél.
Hihetetlen dilettantizmus Mansellt középszerûnek nevezni, Massahoz hasonlítani. Azt a korszakot, a Forma 1 máig legszínvonalasabb, igazi aranykorszakát 4 ember határozta meg: Senna, Prost, Piquet és Mansell. 86-tól 94-ig, és nagyon kár, hogy azon a szomorú május elsejei napon azzal a szörnyû tragédiával ért véget.

Ja, egyébként az általad lenézett Mansell, miután elhagyta az F1-et, rögtön az elsõ évében megnyerte az Indycar bajnokságát Amerikában. Nyilván azért, mert tehetségtelen iparos, középszerû munkásember.
vlad90 2011 nov. 28. - 00:17:42
(14358/17150)
Ebben igazad van. Lauda is nyert két VB címet a hasonlóan súlyos balesete után, de úgy látszik Massa ilyen alkat. Az eredményeit elnézeve legalábbis nekem úgy tûnik, hogy a balesete után esett vissza nagyon a teljesítménye. De azért lauda is hagyott elmenni egy VB címet a balesete évében, amikor az évadzáró futamon kiállt, és szerintem ebben nagy szerepe volt a balesetének.

Petrov és Kobayashi pedig szerintem nem világbajnok alkatok. Egy-két megozdulástól eltekintve Petrov még nem mutatott semmi említésre méltót. Kobayashi pedig nem egy stabil versenyzõ. Õ is tud villantani, de nem tudom róla elképzelni, hogy világbajnok lehetne.
Mr.Niceguy 2011 nov. 27. - 22:56:41 Előzmény vlad90
(14357/17150)
szvsz jelenleg 3 olyan versenyzõ van a mezõnyben, akik jobb autóval vb esélyesek lehetnének, az általad említett Rosberg mellett Petrov és az õrült japó Kobayashi. Kubica szintén tehetséges, remélem látjuk még a forma 1-ben, de egy ilyen baleset azért nem piskóta. azonban szvsz egy súlyosabb baleset önmagában nem magyarázat pl massa rossz teljesítményére, ha jól emlékszem, akkor Hakkinen anno elég csúnyán összetörte magát, rá pár évre mégis vb-t nyert.
vlad90 2011 nov. 27. - 22:29:58
(14356/17150)
Vettel tényleg nagyszerû versenyzõ és piszok mázlista. Szerintem még a vajas kenyeret sem ejtette soha a megkent felér. De én sem emelném Alonso, Button és Hamilton fölé. Massa is nagyon jó versenyzõ volt, de mint versenyzõ, meghalt a 2009-es hungaroringi balesetében. Szerintem Kubica sem lesz már a régi ha egyáltalán visszajön, pedig benne is megvolt az a plusz.

Mansellt szintén nem nevezném középszerûnek, például Webber, Coulthard és Barrichello viszont azok. Mindhármat hatalmas tehetségnek tartották pályájuk elején, mindhárman sokáig versenyeztek világbajnoki esélyes autókkal, Webber 3., Coulthard és Barrichelloa 2. VB. helyig jutottak el, míg a csapattársaik (Webbernek Vettel ugye, Coulthardnak Hill, Häkkinen és Räikonen, Barrichellonak Schumacher és Button) szép sorban világbajnokok lettek. A különbség talán annyi, hogy Webber általában még gyengébb pilótákat kapott csapattársnak.

Amúgy én Rosbergben ugyan azokat a képességeket érzem, mint amik megvannak Häkkinenben és Räikonenben is. Remélem a közeljövõben kap majd egy versenyképes autót, és megmutathatja, hogy tényleg így van-e.
10/10
ceia 2011 nov. 27. - 22:28:21 10/10
(14355/17150)
Az elõzõ hozzászólásomat a szombati idõmérõhöz írtam :P AZ nézhetetlen a sok reklám miatt..
Amúgy a futam közvetítése még megfelelõ, csak a kommentátor kretén. (és nem is titkolja, hogy Hamilton ellenes)
Hamiltonnak szokás szerint nem volt szerencséje, sebaj, jövõre tovább drukkolok neki. Mert szerintem õ a legjobb pilóta, nem Vettel. Ne feledd, az autó is számít 'picit'. Szerintem a Redbull és a Ferrari is jobb, mint a McLaren. Ehhez képest Hamilton nagyon jól teljesített, ha hozzávesszük a sok szerencsétlenséget is, ami érte - pl. ma is.

Jó kis színjátékot rendezett a Redbull csapat, méghogy váltó hiba :D Persze, Vettel leggyorsabb köröket fut egy rossz váltóval.. Egyértelmû, hogy Webber futamgyõzelméért komédiáztak, hogy Alonso elé kerüljön a világbajnokságban.
offtopic
Mr.Niceguy 2011 nov. 27. - 18:59:00 Előzmény jani-wan
(14354/17150)
nekem teljesen mindegy, mit gondolsz, de azért azt nem ártana figyelembe venni, ha van is egy csapaton belül pilótasorrend, az nem a véletlen mûve. vannak olyan versenyzõk, akikben megvan az a bizonyos plusz és vannak olyanok, akikben nincs meg. ha Vettel sikere valóban csak az autónak lenne köszönhetõ, akkor áruld már el nekem, hogy lehet az, hogy webber kb annyi pontot szerzett, mint a mclarenek és Alonso a ferrarival. nyilván akkor massa autója is sokkal rosszabb, mint Alonsoé, véletlenül sem azért szerzett nála bõ 100 ponttal kevesebbet, mert egy rakás szerencsétlenség a brazil. és még egyszer leírom, nem vagyok Vettel drukker(ebben a mezõnyben nincs olyan versenyzõ, aki megközelíthetné Hakkinent és Raikkonent), mindössze tetszik az, hogy kihasználja az adott lehetõséget és nem arcoskodik.
atti15 2011 nov. 27. - 16:57:29
(14353/17150)
Németen nem rosszabbak a reklámok? Ha jól emlékszem ott rendes reklámblokkok vannak, megszakítva a közvetítést.
tsutak 2011 nov. 27. - 16:29:39 Előzmény ceia
(14352/17150)
Vettel a legjobb ahogy az eredmény is mutatja!
Nem tetszik a közvetítés?
Fizess elõ a Digire, ahol a magyar nagydíjtól kezdve sok futam vége lemaradt!
Még jó, hogy beszélem a németet és az RTL ugyanakkor közvetít:)
Élvezetesebben, mint a magyarok!
offtopic
_Enzooka_ 2011 nov. 26. - 18:17:30 Előzmény jani-wan
(14351/17150)
jó... Nekem mindegy.... Az a pech széria ,amirõl beszélsz, az azért volt, mert nem érezte az autót, nem hallotta az autót, fogalma sem volt ,h kell vigyázni a gumikra, nem értette mitõl égnek szét a fékek. Nem pech volt az.. Hidd el.