Téma: Forma-1

6/10
ChimeraPredator 2011 szept. 05. - 13:26:13 6/10
(14230/17150)
Még mindig Walter Csaba kommentálja a versenyt Czollner mellett?
Csak azért kérdezem, mert én már kizárólag BBC-n vagyok hajlandó nézni Formula-1-et online...

Nem lennék meglepõdve, ha a DigiSport megvenné a F1 közvetítési jogait - Romániában és Törökországban meglépte, ahol már három DS adó van! Szóval készüljetek. Lehet imádkozni, hogy az m1 visszakapja, de akkor könyörgöm, egy értelmes kommentárpárost! Wéber Gábort és valaki újat mellé!
offtopic
Mr.Niceguy 2011 szept. 04. - 23:17:29 Előzmény _Enzooka_
(14229/17150)
nem kell velük foglalkozni. a minden idõk legjobbja pedig amúgy is hülyeség, hiszen max úgy lenne értelme x versenyzõt y-hoz hasonlítani, ha pályafutásuk csúcsán egy idõben egy helyen megkapnák az aktuális legjobb autót és csapatot. ez pedig lehetetlen. azt sem értem miért kell mindenbõl versenyt csinálni. én pl ugyanúgy bírom a megfontoltabb, nyugisabb finneket, mint az õrült japán kamikaze Kobayashit.
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 04. - 22:43:36
(14228/17150)
már megint igazad van... Csak, fáj, hogy nem értik.. tudod magyarázd el vkinek, aki nem látta soha Michael Jordant , vagy Samprast, h mitõl volt õ a legnagyobb. Eltelt pár év, és bizonygatni kell azt, ami akkor annyira nyilvánvaló volt. Mindenki, 100 ból 100 profi pilótát megkérdeznek, mind Sennát tartja a legjobbnak. Õ egy más kategória volt. Az ösztönös zseni, aki hol a jobb lábával fékezett, hol a ballal, sõt volt, h egyszerre nyomta a gáz és a féket miközben kuplungolt, h ne essen le a fordulat. Kanyar közepén még ráfékezett picit, h ívre essen a kocsi, miközben adagolta a gázt.. akkora mûvésze volt a versenyzésnek, h sért mikor vki Alonsot mondja minden idõk legjobbjának.
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 04. - 22:26:45
(14227/17150)
szívesen! Szerintem nem parasztkodás, csak kemény. Érzékeny vagy. A zenei ízlésem hibáiról más topikban beszélgessünk.
offtopic
Mr.Niceguy 2011 szept. 04. - 22:06:02
(14226/17150)
a fene sem tudja, de szerintem teljesen mindegy, hogy Senna "csak" háromszoros vagy négyszeres világbajnok. nem ezen múlik, hogy még nagyon sokáig beszélni fognak róla. pl schumacher hiába hétszeres világbajnok, a legtöbben nem tudják figyelmen kívül hagyni, hogy szándékosan nekiment Villeneuvenek vagy éppen úgy látta jónak, hogy az idõmérõ vége elõtt pár másodperccel leparkol a pályán. vagy említhetném a focit is, zidane és henry is remek példa arra, hogy lehet pár másodperc alatt lerombolni, amit hosszú évek alatt építettek fel. illetve ha a Barcát nézzük, akkor jó eséllyel sem Xavi, sem Iniesta nem fognak aranylabdát nyerni(pedig megérdemelnék), de az igazi szurkolók tisztában vannak azzal, hogy a Barca eredményességéhez legalább annyit tettek hozzá, mint Messi.
3/10
jani-wan 2011 szept. 04. - 20:34:12 3/10 Előzmény _Enzooka_
(14225/17150)
köszönöm az infót.
Én csak a futamot néztem és ott az látszott tisztán hogy Bellof gyorsabb. Az nem hogy miért.

Viszont parasztkodni nem szükséges:
"Sikerült átlépned a találgatás szintjére, mellõzve az adatokat"

OFF:
hamár adatok pontossága akkor egy javításra szorul:
nem Slash, hanem Eddie van Halen!
Slash késõbb játszotta, és kicsit máshogy. Amit te belinkeltél az Eddie.

ui: minden Jacko rajongó tudja hogy a legjobb a Smooth Criminal, szóval Beat It-et belinkelni hiba. :)
3/10
jani-wan 2011 szept. 04. - 20:25:37 3/10 Előzmény szepno
(14224/17150)
Re:
"Hagyjuk már Sennat, csak azért lehet ekkora nimbusza, mert meghalt idõ elõtt. Ez tény."

Ez így ahogy van hülyeség. Ez tény.
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 04. - 16:48:09
(14223/17150)
Ez igaz, nagyon nehéz eldönteni. De Ron Dennis és a Mclaren olyat tett abban az évben ,ami elképzelhetetlen volt az elõtt. Fellebbeztek a saját pilótájuk ellen. Prost és Senna ütközése után, miután bajnok lett Prost, elvileg Ronnak örülnie kellett volna. Ehelyett fellebbezett, mindent megtett, h adják vissza Senna gyõzelmét.
offtopic
Mr.Niceguy 2011 szept. 04. - 16:40:32
(14222/17150)
nem tudom, gondolom az sem marasztalta a forma 1-ben, hogy mennyire megbízhatatlan mekit kellett vezetnie. illetve Alonso sokkal inkább illik a ferrarihoz, mint a visszafogottabb finn. persze ez csak találgatás, az igazi okokat õk tudják.
az meg nehéz kérdés, hogy mi alapján döntsék el, hogy ki legyen az adott évben a világbajnok, ugyanis minden rendszernek van hibája. a pontozásos rendszer elõnye, hogy egész jól tükrözi, hogy az adott autó-versenyzõ "páros" mennyire nyújt kiegyensúlyozott teljesítményt, a hátránya pedig nyilván az, ha valakinek mondjuk megbízhatatlan az autója, akkor hiába nyer egy évben 6 futamot, nem lesz világbajnok. pont ezért lenne igazságtalan, ha az a versenyzõ lenne a világbajnok, aki a legtöbb futamgyõzelemmel rendelkezik a szezon végén. esetleg a versenyzõk és/vagy a szakemberek is megszavazhatnák, hogy ki volt a legjobb az adott évben, de ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy mondjuk 2007-ben Raikkonen, Alonso vagy lajoska volt-e a jobb...
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 04. - 15:26:52
(14221/17150)
De, ha így gondolta, akkor tudnia kell, h nem volt ez másképp a múltban sem. Bocsánat, h megint visszatekintek a múltba, de Prost úgy nyert vb-t '89-ben, hogy egyszer sem gyõzte le a pályán Sennát. Vagyis az idény nyitó brazil futamon mégis, ott váltó problémája volt Sennának, kapott két kört. De ,amikor mind a ketten befejezték a versenyt, Prost sosem végzett elõtte. Prost nekiment Japánban, Sennát zárták ki.. (de ezt a sztorit mindenki ismeri.) Hogy lehet világbajnok az, aki sosem gyõzi le a másikat? Hogy lehet világbajnok az, aki 4 versenyt nyer meg, szemben Senna 7 gyõzelmével? Abból egyet persze el is vettek, az említett Suzukait. Politika volt ez már akkor is...
miénkittatér 2011 szept. 04. - 15:11:00
(14220/17150)
Szerintem sem erkölcsi alapon döntöttek így, hanem PR alapon:)
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 04. - 15:03:55
(14219/17150)
"Raikkonen egyértelmûen sokkal jobb versenyzõ, mint Massa." ezzel hülyeség is lenne vitatkozni. Kimi csalódott az F1 -ben. Nem a versenyzõkrõl szól már, inkább politika az egész. Volt is egy cikk vele, ha jól emlékszem, arról h sajnálja, h nem a 70-80-as években versenyezhetett.
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 04. - 14:56:10
(14218/17150)
bár... most, h belegondolok, Prost kirúgása, pont , h érzelmi döntés volt :)))
offtopic
Mr.Niceguy 2011 szept. 04. - 14:54:55
(14217/17150)
Raikkonen egyértelmûen sokkal jobb versenyzõ, mint Massa. legalábbis ha abból a szempontból vizsgáljuk a dolgot, hogy melyikük esélyesebb a vb gyõzelemre. ha olyan emberkére van szüksége egy csapatnak, aki támogatja a csapattársát és elfogadja, hogy neki nem az a feladata, hogy versenyeket nyerjen, akkor viszont Massa a jobb választás. a forma 1 elsõsorban a pénzrõl szól, így nem feltétlenül a két legjobb versenyzõ ül a két legjobb autóban. azt se felejtsük el, hogy mi történt 2007-ben. lajoska és alonso is 109 pontot gyûjtött a mekivel és mégis Raikkonen nyerte a vb-t 110 ponttal. korábban is bebizonyosodott párszor, hogy kifizetõdõ csapaton belül felállítani egy sorrendet(nyilván nem túl elegáns dolog, de ez van).
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 04. - 13:52:18
(14216/17150)
A rugós balesete*...
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 04. - 13:47:59
(14215/17150)
Ferrarinak nem hiszem, h vannak erkölcsi, érzelmi döntései. Prostot is kirúgták, ráadásul úgy, h ki kellett hagynia egy évet. Kifizették a pénzét, nem engedték más csapathoz. Massa a balesete elõtt kiváló kiegészítõ ember volt. Nem tõle várták a címeket, mégis õ harcolt érte. A rúgós balesete óta Massa eltûnt. Annyit sem produkál, mint elõtte. Kirúgni felesleges, mert tök mindegy ki a második számú pilóta, fõleg akkor, amikor Alonsót úgy sem tudja segíteni, mert kevés hozzá az autó.
miénkittatér 2011 szept. 04. - 13:33:10
(14214/17150)
Szerintem...De ez csak az én vélekedésem, Massát akarták kirúgni, csak miután a fején gellert kapott a rugó, nem akarták, hogy esetleg a pont akkor esedékes kirúgása a baleset miatt rossz fényben tüntesse fel a csapatot.Gondolom sokan felháborodtak volna, hogy milyen szemetek, ha a baleset miatt nem várják vissza a srácot.
offtopic
robicsek2 2011 szept. 04. - 12:45:21
(14213/17150)
O hogy rühelem ezt a Tom gyereket.
offtopic
_Enzooka_ 2011 szept. 04. - 11:55:03
(14212/17150)
Sajnálom, ha megbántottam a Kimi szurkolókat, lehetséges, h tévedek. Csak abból tudok ítélni, amit láttam. De az, h kirúgják a jobb pilótát, az.. nem túl életszerû. Te kirúgnád mondjuk Wayne Rooneyt a csapatodból? Érzed, h vmi itt nem stimmel, ugye?
McCart 2011 szept. 04. - 11:34:24 Előzmény _Enzooka_
(14211/17150)
ez az általános , mindenki által hangoztatott bullshit. mondta neked sörözés közben , hogy motiválatlan lenne és leszarja az egészet?
Kimi mindig is magának való volt , legalábbis F1es pályafutása során de tette a dolgát rendesen.

Biztos könyörgött neki a Ferrari , hogy ugyan vezesse már le a következõ évet de Kimi húzta a száját ezért felbontották vele az érvényben lévõ szerzõdést , hogy fizethessenek még neki pluszban x millió dollárt.
Te elhiszed ezt a baromságot?

Egyszerûen pofátlanul kirugták a jobb versenyzõt , persze mint mindennek ennek is a pénz áll a hátterében.