Téma: Forma-1

Póker sta(R) 2012 márc. 27. - 18:22:06
(14610/17150)
Nem tehetik fel az Arhivumba, arra az RTLnek se volt engedélye hogy kitegye a videóarhivumába.
teeshirtee 2012 márc. 27. - 17:51:03 Előzmény IllyTommy
(14609/17150)
Jól mondja jani-wan, mindenképp tudniuk kellett elõre, hogy a bombariadó után mikor kezdõdik a meccs. Minimum a saját MTV weboldalukon frissíteniük kellett volna a mûsorváltozást! Semmit sem tettek, nem törõdtek vele!

Számomra az is elképzelhetõ, hogy egyes szolgáltatók, mint pl. a Telekom, a T-Home set-top-box mûsorújságot nem manuálisan frissíti, hanem a TV szolgáltatóktól szinkronizálja le. Legalábbis ez lenne a logikus. Így ha idõben átírják a mûsorsidõket az MTV-ben, akkor a mûsorfelvétel is jól tudna mûködni.

Többen írtátok, hogy használjak netet. Igen, használtam a netet. Természetesen az MTV video archivumában kerestem elõször az F1 futamot, de ott nincs fent! Miért?!

Késõbb is a netet használtam, a NAS-on beállítottam a letöltést éjszakára, reggelre le is jött.
Bár most nem errõl beszélünk, hanem az MTV Sporto. trehány hozzáállásról.

IllyTommy,
Te kaptál választ az MTV-tõl? Megoszthatnád, hogy mit válaszoltak.

Egy igazi szolgáltató vagy kereskedõ a saját ügyfeleit nem így kezeli. A minimum, hogy illedelmes és elmagyarázza, hogy mit miért tett. Ha pedig mulasztott, akkor azt vállalja fel. Érthetõ, hogy próbált valós idõben meccset sugározni, de a tájékoztatás elmulasztását ismerje, tanuljon belõle és vegye be a processzeibe a mûsorújság frissítést.
3/10
offtopic
jani-wan 2012 márc. 27. - 16:26:17 3/10 Előzmény blacknet
(14608/17150)
Nos én edzõ vagyok és bíráskodom is, igaz nem fociban.
Amit tudok, hogy sporteseménynél fontos szempont hogy ne maradjon el a mérkõzés, tehát mindent megtesznek hogy lejátsszák a meccset. Nem akarnak újabb utazást, szezon hosszabbítást, vagy hétközi mérkõzést stb...

Bombariadó esetén nyilván a rendõrség azonnal meg tudja mondani, hogy körülbelül mennyi ideig tart egy stadion átvizsgálása, illetve a szerkezet elszállítása amennyiben szükséges.
Õk erre ki vannak képezve, és gyakorolják, tehát kell tudniuk mondani valamit.
Errõl nyilván tájékoztatják az illetékeseket, a csapatokat, illetve az össze érdekelt felet, valamint a médiát, aki már ott van a helyszínen mert közvetíti az eseményt.

Amennyiben azt mondják 5-6 óra, már önmagában ez eldöntheti hogy halasztani kell-e a meccset vagy nem.
Nos mivel úgy látom du 4-kor lett volna a meccs ezért, már akkor lehetett volna tájékoztatást adni, hogy ha a mérkõzés meg lesz tartva, akkor azt élõben közvetítik az M2-ön, és minden más mûsor csúszik.
Este 7-kor semmilyen információ sem volt.
3 óra alatt semmi.

Azt nem tudom fociban hogy van, de nálunk az elsõ osztályban jó 2 órával a mérkõzés elõtt megjelennek csapatok, átöltöznek, megbeszélnek, melegítenek stb...
A bíróknak több mint egy órával a mérkõzés kezdés elõtt meg kell jelenniük.
A nézõknek is be kell jönniük. Arra is kell idõt szánni.
Egy profi fociligában is kell ennyi szerintem, de csak ha 2 és fél óránál maradunk akkor is du 6 óra után el kellett dõlnie hogy 8.30-tól meccs lesz.
7-re biztosan mindenki tudta.
Este 7-kor semmilyen információ sem volt a neten.
Póker sta(R) 2012 márc. 27. - 14:45:41 Előzmény blacknet
(14607/17150)
Hát nem huiszem, hogy az MTV-be bárkinek álmatlan éjszakái lesznek. :)
blacknet 2012 márc. 27. - 12:34:18
(14606/17150)
Persze, ez alapszabály, hogy egy élõ közvetítés elsõbbséget élvez egy ismétléssel szemben, még mindenféle szerzõdések, jogtulajdonossal való egyeztetések nélkül is. Ha a tájékoztatást meg ellinkeskedték, azért valóban felháborodhat az ember, de levelet felesleges ezért küldeni, mert ha egyszer letojták a nézõt, és nem tájékoztatták, akkor a levelét is le fogják tojni.
Póker sta(R) 2012 márc. 27. - 12:22:57
(14605/17150)
Szerintem felesleges a vita :o) õk így is úgyis aZt hiszik hogy igazuk van és kész. UI: A sportklub is nem 1szer csinált ilyet. 1 szer annó én is az ismétlést tudtam csak nézni de a kiírt idõbe más élõ esemény volt, hõbörgés helyett használtam az internetet :)
blacknet 2012 márc. 27. - 12:16:07
(14604/17150)
Nem tudom, hogy mikor dõlt el az, hogy lesz meccs, és mikortól. Ha még idõben megtudták az infót a helyszínrõl, akkor igazad van, azonnal dönteniük kell nekik is, és megint csak azonnal tájékoztatni a nézõket. Ha már példálóztam a nettel, akkor ugye azt a közszolgálatisoknak is használni kell. De az is lehet, hogy este 7 után határoztak a meccs helyszínén. Nem tudom, nem voltam itthon, meg egyébként sem nézek magyar focit.
De neked nem lehetett gondod a rögzítéssel szerintem. A közvetítésben, amit leszedtem (skysport), éppen úgy szólítják meg pezsgõzés után a szakértõsködõ Damon Hill-t, hogy "pont most van egy óra". Szóval elvileg neked a 3 órába bele kellett férni a versenynek.
Póker sta(R) 2012 márc. 27. - 12:02:17
(14603/17150)
úgyhogy 4 órát számolj.
Póker sta(R) 2012 márc. 27. - 12:01:32
(14602/17150)
4 óra az idõkorlát nem kettõ tehát amit megvárnak a verseny leállása esetén. . Maga a futam kb másfél órás, 1-2 futam van ami surolja a 2-t
3/10
jani-wan 2012 márc. 27. - 11:48:52 3/10
(14601/17150)
"Hát ott szokott özönvíz elõfordulni, tehát ha videót/dvd-írót állítasz be, akkor nem biztos, hogy 3 óra elég lesz."
Az esõs futam is max 2 óra, ha nem állítják meg a futamot.
Mivel rajt elõtt egy percre szoktam állítani a felvétel kezdést, esetünkben 09.59, marad durván 56 percnyi esõszünet amivel számoltam. Az 56 perc úgy jön ki hogy 9 órakor csak a felvezetõ kör indul ami kb. 3 perc.
De mint mondtam, és többiek is kifogásolták, hogy nem is ez volt a baj.
Az teljesen érthetõ, hogy az élõ sporteseményt élõben akarják leadni és ez így is helyes.
A baj hogy megváltoztatták a mûsort, de 90 perccel korábban még nem volt róla információ a neten. Én este 7 órakor állítottam be újra a felvételt, úgy hogy elõtte megnéztem mikor van az ismétlés. Márpedig este hétkor tudniuk kellett hogy lesz-e focimeccs vagy sem. Addigra ez ugyanis eldõl.
Ergo lesz@rtak mindenkit amikor a tájékoztatást elmulasztották!
Na ez a nagy baj és ezt nem lehet kimagyarázni.
És ezért jogos a felháborodás.
Az hogy tájékoztatnak a foci közben az már rég elkésett, mondhatni (maláj) esõ után köpönyeg.
Póker sta(R) 2012 márc. 27. - 11:24:23
(14600/17150)
Abban is igaza van az írónak, hogy az F1 miatt is maradt el mûsor amit meg mások akartak nézni, és annó ebbõl az RTL-nél is volt balhé akkor az RTL azzal védekezett, hogy szerzõdés szegést követnének el ha lekevernék az F1-.et.
Póker sta(R) 2012 márc. 27. - 11:08:48
(14599/17150)
Teljesen egyet értek. Feltételezem a legtöbben otthon írnak a netrõl és nem pl kávéházból. Akkor meg tessék használni...
Póker sta(R) 2012 márc. 27. - 11:02:00
(14598/17150)
Feleslegesen lázítasz!!! MERT IGAZUK VAN! A stílusa a supportosnak valóban hagy kivetni valót, továbbá az F1-et nem keveerhetik le a szerzõdésben vállalták, ha gikszer van akor is leadják. Ezért vezették be a 4 órás korlátot, pont hogy a tv-knek ne kelljen egésznap várni. A többit tessék már elfogadni! könyörgöm ismétlésrõl beszélünk, aki annyira megakar nézni 1 versenyt vagy bármit és nem pl dolgozik, hanem a kertbe sütteti pl magát, hogy majd az ismétlés.. az magára vessen.
blacknet 2012 márc. 27. - 03:02:36
(14597/17150)
Le kell lombozzam a felhorgadást, mert bár ha okotok is van a felháborodásra, inkább az életet szidjátok ebben az esetben, mintsem a köztévét (azt szidhatjátok minden egyébért, ami onnan jön, bõven lehet).
Szívás 1: Malajziában zuhog az esõ. Hát ott szokott özönvíz elõfordulni, tehát ha videót/dvd-írót állítasz be, akkor nem biztos, hogy 3 óra elég lesz. Egész hétvégén, még telesportos hírekben is folyamatosan emlegették, hogy esély van egy jó kis zuhira, ne mondjátok, hogy nem tudtatok vele kalkulálni. Én pont a rajt elõtt indultam el itthonról, így felvettem én is a versenyt (utólag kiderült, annak csak egy részét). Direkt néztem a felvezetést, hogy mi a felhõhelyzet odakint, és mivel akkor még nem esett, én is csak 2 órát állítottam be. Este értem haza, és csak 11 körül kezdtem el visszanézni. Úgy éjfél körül jutottam a redflaghez, de mivel az m2-n elvileg 22:50-kor volt vége, így nem is kerestem ott a folytatást.
Szívás 2: Nem tudom, hogy kis csíkon volt-e tájékoztatás a foci közben, hogy csúszik a program. Ennek elvileg meg kell történnie szákmáilag, ha ez nem volt, akkor lehet ezért fikázni a csatornát természetesen. Ugyanis ez alap. De a döntés, hogy adják a focit, és csúsztatják a Forma 1-et, teljesen evidens: a foci élõ esemény volt (és az életet kell ezért szidni, meg a bombariadóztató makit), a Forma 1 pedig ismétlés. Mint ahogy a Forma 1 közvetítésre, így a focira is van szerzõdése a tévének, azt is le kell adni, méghozzá nyilván elõ van írva, hogy élõben, és tökmindegy, hogy 3 szerencsétlen focifanatikus nézi csak a meccset, az autóversenyt meg nézné mondjuk kétszázezer, akkor is a focit kell leadni. Ilyen hülyén adta ki magát a helyzet, de ezek frankón le vannak szabályozva ám, és ha az MLSZ beperli a tévét, akkor bizony a te adóforintjaidat ítéli meg pár év múlva a bíróság nekik, mert ugye a közszolgálati csatornát abból mûködtetjük.
Szóval lássatok már egy picit tovább a dühötöknél, és gondolkodjatok egy keveset! Ha nem volt idõnként alul a csíkban üzenet a csúsztatásról, akkor az hiba egyébként, és a szemükre lehet vetni, de titeket alapvetõen nem ez cseszett fel. Ami miatt felkaptátok a vizet, abban meg nincs igazatok.
Amúgy meg 2012-t írunk, és ti is egy számítógép elõtt ücsörögtök. Kézenfekvõ a megoldás: még vasárnap éjfél körül kerestem linket (ingyenesen is lehetett találni vagy 67-et), és másnap reggel gyakorlatilag fél óra alatt lehúztam a versenyt torrenttel. Az pont elég volt arra, hogy felébredjek, és ne csipásan nézzem végig a futam második felét.
teeshirtee 2012 márc. 27. - 01:05:08
(14596/17150)
Panaszt tettem tegnap az idiótaságuk miatt az MTV-nek. A következõ sekélyes választ kaptam arra, hogy a megadott idõben miért nem sugározták az F1 futam ismétlését:

kozonsegszolgalat@mtva.hu
„Tisztelt Uram, semmi összefüggés nincs a Forma1 hossza és a foci között. Valószínûleg nem 20.30-ra tettük volna az ismétlést, ha elõre tudjuk, hogy a délutáni mérkõzésen – amelyre szintén sugárzási kötelezettségünk van – bombariadó lesz. Ami pedig a Mûsorújsághoz való ragaszkodást illeti, ha este szigorúságot vár tõlünk, akkor várjon délelõtt is: ebben az esetben a kiírt adásidõ pontban, 12.20-kor, kb. a 30. körnél lekevertük volna az adást, hiszen a Rádióújságban más mûsor volt kiírva - ami így viszont elmaradt.”

Az MTV Sport osztályról válaszolták a fentieket, de a nevét már nem merte megadni a válaszoló!!
A masszív trehányság itt is fellelhetõ, mert még a mondat sem teljesen értelmes. Maximum kitalálni lehet, hogy mire gondol a bal.assza. Az elcseszett focival és mellébeszéléssel takarózik: hogy lekeverték volna az F1 futamot a 30. körnél 12.20-kor a másik mûsor kezdése miatt! Kíváncsi lennék arra, hogy az F1 közvetítési szerzõdésben van-e lehetõségük arra, hogy a futam közvetítését lekeverjék! Szerintem esély nincs erre!
Ha meg bombariadó miatt nem tudták a focit lejátszani, akkor ismételjék meg olyankor amikor alacsony nézettségû mûsoruk van! Olyanból van bõven! Miért kell a elcseszett bombariadós focimeccsük miatt a többi embert szívatni? Szakmailag egy nulla az MTV Sport osztály!!! Remélem elõ veszik ezt a témát az MTV-ben és lesz felelõse!

Köszönöm IllyTommy-nak a fenti MTV panasz email címet: kozonsegszolgalat@mtva.hu

Ti is küldjetek e-mail-t nekik, !!!! hogy foglalkozzanak vele és ne söpörjék le ilyen aljas válasszal! Különben máskor ugyanígy megtehetik, hogy felelõtlenül kicsesznek az emberekkel!

Ráadásul közpénzbõl teszik!!!!
3/10
jani-wan 2012 márc. 26. - 16:58:41 3/10
(14595/17150)
A mûsorváltoztatás jogát fenntartják?
Rendben.
A tájokoztatás meg jár(na) az elõfizetõknek!
Nem mindenki azért fizet, hogy olyan focit nézzen ami szar.
3/10
jani-wan 2012 márc. 26. - 16:53:03 3/10
(14594/17150)
Hát ez nagy parasztság volt. Akkora hogy szinte senki sem beszél Alonso-ról, Vettel-rõl, vagy Perez-rõl! Pedig milyen jó kis futam volt.
Sajnos ezt beárnyékolta néhány tehetségtelen, alkalmatlan, agyatlan barom tökéletes hozzá nem értése.
Nagyon sok embert ...pattak meg.
Mondjuk én elõrelátó vagyok és videóra vettem a reggeli futamot. Gondoltam 3 órába belefér.
Nem fért.
Nem baj van ismétlés este, de mivel akkor sem értem rá, azt újra felvettem.
Mondhatni hogy meglepõdtem. A focistáknak nevezett balfaszok kicsit sem hasonlítottak a Forma 1-re.
Kezdtem kicsit mérges lenni.
Szerencsére egy jóember kitalálta a fájlcserélést. Áldja isten. Az egyetlen módja hogy az ember megkapja amiért fizetett.
Mert bár a tv-sek az adásért sok pénzt elkérnek, de a szolgáltatás kritikán aluli.
A PORT.hu mûsort frissítõ majom is elmehet a P.csába. Este 7-kor még azt írták hogy 20.30-tól ismétlés! A qurva anyját annak a retardált majomnak (mert majomnak sem elég értelmes), aki nem képes rendesen dolgozni. Meg annak is aki alkalmazza, és nem rúgja ki a picsába. Van elég munkanélküli (diplomás is) aki szívesen és jól dolgozna.
Póker sta(R) 2012 márc. 26. - 12:59:42
(14593/17150)
Póker sta(R) 2012 márc. 26. - 12:48:51
(14592/17150)
Tényleg? :D
offtopic
Proszt 2012 márc. 26. - 10:43:19
(14591/17150)
Imádom ahogyan brummognak a motorok.