Téma: Forma-1

3/10
jani-wan 2012 nov. 04. - 13:00:56 3/10
(14930/17150)
Vettel esetében a mûszaki hiba tényét elfogadták.
Amit én mondtam hogy a mûszaki hiba okozhatta azt hogy nem maradt elég üzemanyag a kocsiban.
10/10
regina.997 2012 nov. 04. - 11:35:34 10/10
(14929/17150)
A szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak, mindegy hogy ki az és melyik csapatnál van. Szerintem nincs értelem összeesküvés elméleteket és csalásokat kitalálni, a szabály az szabály.
Vettel szerintem min. a 10-be tuti beér de még elõrébb is. Hamiltonnak jó esély nyílik egy jó futamra. Webbernek végre nem kell Vettellel foglalkoznia, elõreengedni meg ilyesmik, bár tartok Malodonadotól. Nyilatkozta h harcolni fog és félek h a rajtnál tönkreteszi Webber vagy más futamát.
Alonsonak így sem lesz egyszerû dolga átverekedni magát a dobogóig,de megoldható feladat. Reményeim szerint egy jó kis csatát vívhat egymással a középmezõnyben Massa-Grosjean-Hulkenberg-Perez :)
Egy izgalmas futamra számítok.
vino-et-veritas 2012 nov. 04. - 11:16:20
(14928/17150)
Az a helyzet, hogy ebben a szabályok igen szigorúak! És ez pont az az eset, ahol nem "kegyelmeznek" senkinek. Hasonló ok miatt legutóbb Hamilton került a pole-ból hátra az idei spanyol versenyen! Elõször ott is mûszaki hibára hivatkoztak (így jobban megúszhatták volna), de ugyanúgy kiderült, hogy nem volt elég benzin a mintához, mint most az RB-nál...
3/10
jani-wan 2012 nov. 04. - 10:29:47 3/10
(14927/17150)
Te jó ég most látom hogy Vettelt utólag kizárták az idõmérõbõl. Olvasva hogy mi volt a gond ez elég nehéz ügy, mert lehet hogy az üzemanyag-rendszer hibája miatt nem maradt elég üzemanyag a kocsijában.
Akárhogy is történt, elég bürokratikus döntés született, és ezzel jelentõsen befolyásolják a világbajnokság végkimenetelét.
Ha már mindenképpen büntetni kell "szabályszegés" miatt, szerintem Vettel megérdemelte volna hogy a 10. helyre sorolják csak vissza, mivel a 10 közé minden kétséget kizáróan tisztességes körülmények között jutott.
vino-et-veritas 2012 nov. 04. - 08:53:17
(14926/17150)
Hamiltonnak most nagy esélye van, de Alonso sem fogja feladni és versenytempóban eddig sem volt rossz. Kimi megint ott ólálkodhat a dobogó környékén és Webber is jó helyrõl indul. Aztán meg ki tudja, hogy a csapatsorrend ellenére Massa nem próbálkozik-e be. És még egy fekete ló van a pakliban, nevezetesen Maldonado, aki még okozhat meglepetést. A többiek egyelõre nem különösebben érdekesek (Button, Rosberg erõtlen).

Érdekes a helyzet, mert így valóban kiélezettebb és "nézõcsábítóbb" a bajnokság.

Az utóbbi idõben az RB valóban kevés ilyen hibát követett el.

Az összeesküvés-elmélet mellett az is lehet magyarázat, hogy érezték, most nem tudnak annyira dominánsak lenni és ezzel a benzincsökkentéssel is bepróbálkoztak.

Aztán nem tudni, hogy mi a helyzet a "folyadéktrükközéssel", ami miatt a Ferrari gyakorlatilg "feljelentette" õket a FIA-nal. Nem lehetetlen, hogy azt "projektet" is le kellett állítani, így megint gyengébbek lettek...
tompika74 2012 nov. 04. - 07:44:19
(14925/17150)
Nehéz elhinni, hogy egy ilyen profi csapat, mint a Red Bull ilyen ovis hibát csinál, hogy kifogy az üzemanyagjuk az edzés végére.
Ez a kis incidens inkább azt az összeesküvéselméletet támasztja alá, miszerint Bernie Ecclestone néha megbundázza a futamokat, hogy izgalmasabb legyen a szezon vége.
10/10
ceia 2012 nov. 04. - 00:28:35 10/10
(14924/17150)
Hamilton mester megmutatta, hogyan kell kvalifikálni! Sajnos a rajnál mellõle indul Webber, tõle kell fõleg tartania.
http://www.gpupdate.net/en/f1-results/6894/starting-grid-2012-abu-dhabi-formula-1-grand-prix/
Webber nem szokott finomkodni, jó lesz vele vigyázni. (ment már bele Hamiltonba rajtnál) De elõny, hogy Lewis indul a pálya bal oldaláról, és az elsõ kanyar is balos lesz.
http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/yas_marina_abu_dhabi_2012.jpg
Elvileg egy jó rajttal az élre törhet, és onnantól már az övé a futam, ha nem csúszik be valami hiba. Én most néztem csak meg az idõmérõt, azon Vettel még a harmadik volt. Azonban a rajtrácson látom, hogy 24. helyrõl fog indulni!
Ezek szerint a leállás miatt került leghátra. Alonso jó helyrõl indul, nem mazsolák vannak elõtte és nehéz lesz elõre jutnia. Massa vajon támadni fogja?? Egyébként a pálya tényleg csodás, a legutóbbi két futam helyszíneinél sokkal szebb. Nekem a Trackmania Nations Forevert juttatja eszembe :P
10/10
regina.997 2012 okt. 29. - 10:42:30 10/10
(14923/17150)
Ja és még valami:):)
Én nagyon bírom Grosjeant, szerintem jövõre a legjobbak között lehet, ha lehiggad és tapasztalatot szerez:):)

Igen, tény hogy ebben az évben Maldonadora hasonlított, de én hiszek benne, hogy jövõre szuper lesz:):)
10/10
regina.997 2012 okt. 29. - 10:39:09 10/10
(14922/17150)
Egyetértek mindenkivel:):):)
Sajnos a forma-1 most már nem egyenlõ erõviszonyok mellet zajlik:(:(

Micsoda véletlen h pont Webbernél romlott el a Kers :O:O:O
Szerintem a red bull elszámolta magát mert azt hitték hogy Webber majd így feltartja ALonsot, de sajnos a saját versenyzõjük bukott el egy helyet(majdnem kettõt), és így Alonso közelebb került Vettelhez.

Én nem kétlem hogy Vettel kiváló versenyzõ, de elképzelhetõ-e az hogy a két autó között durván 10 másodperc különbség van??? Mert bizony az utóbbi két versenyek végén Webber mindig kb. 10 mp hátránnyal ért be.

Nem hiszem, hogy a Ferrari vagy a McLaren utol tudja érni VETTELT(nem a red bullt) ebben az évben:):(
3/10
jani-wan 2012 okt. 28. - 13:32:38 3/10
(14921/17150)
Összefoglalva a futamot néhány szóban:
Vettel hozta ami a kocsijából kijön, és az több mint bárki másé. Webbernek megint nem volt szerencséje pedig jól ment. Érdekes módon az esetek túlnyomó többségében az õ kocsijával van baj. Most ez visszaütött a csapatra.
Hamilton és Alonso nagyot autózott,
Ja és Grosjean nem ütött ki senkit.
Mindent egybevetve, ha nincs Alonso akkor a futam szánalmasan unalmas lett volna.
vino-et-veritas 2012 okt. 28. - 12:12:33
(14920/17150)
Nem volt kimondottan izgalmas, mégha Mezei azt is próbálta súlykolni a végén.

Vettel várható volt. Alonsoban is benne volt ez a helyezés. Hozzátéve, hogy elõször azt használta ki szemfülesen, amikor a két McLaren az elején a két egymásra vigyázott, majd Webber KERS-hibája (?!) még egy lehetõséget adott neki.
Hamilton egy kicsit késõn kezdett hajrázni a dobogóért, még kellett volna vagy 3 kör.
Kimi még úgy sem tudta legyûrni Massa-t, hogy annak nem volt elég benzinje.
Mercedes megint dupla nulla...
A kiscsapatok megint hoztak néhány pontot.

Mezei = katasztrófa a négyzeten...
9/10
totimi53 2012 okt. 28. - 10:04:47 9/10 Előzmény regina.997
(14919/17150)
A RedBull-al kapcsolatban IGAZAD van!!! Szinte mindig Vettel kocsiját "jobbítják", Weber-t pedig hátrasorolj(t)ák, mégpedig folyamatosan... Annak ellenére, hogy: Azt szajkózzák: "SZABAD a VÁSÁR" a két pilóta között... Ez egy büdös nagy hamuszórás... Mintha a Ferrari "vezetõségét másolnák" IGAZMONDÁS szempontjából... Érdekes, hogy az ú.n. "kis" csapatok sokkal õszintébbek: inkább nem mondanak semmit, DE: nem "ködösítenek"... Persze, a McLaren és a Mercedes sem "piskóta" ilyen téren...
9/10
totimi53 2012 okt. 28. - 09:56:41 9/10
(14918/17150)
Nagy meccs lenne várható utána... Persze, csak akkor, ha Alonso gyõzne és a maradék 3 futamon Vettel mögötte végezne, legalább 2x!!! Egyébként Alonsonak már csak matematikailag van esélye... Csak tudnám, hogy a Ferrari miért gondolta meg magát Massával kapcsolatban... (Úgy tûnik, elég sokat "fektettek" be a promócerek...)
3/10
jani-wan 2012 okt. 28. - 08:49:12 3/10 Előzmény regina.997
(14917/17150)
akkor reméljük hogy kerékcsere után Grosjean most Vettelt üti ki.
vino-et-veritas 2012 okt. 27. - 18:01:39
(14916/17150)
Sok izgalom a mai idõmérõn sem volt, kb. mindenki hozta a formáját...
Egy-két pillanatra mind Webbernél, mind Massanál úgy tûnt, hogy megverik a csapattársat, de ugye a jelenlegi állás mellett ezt nem tehetik meg büntetlenül, úgyhogy mindketten hibáztak is a döntõ pillanatokban...
A holnapi versenyen sem valószínû sok változás elöl, néhány várható helycserétõl eltekintve.
Aztán hátrébb még ott van Maldonado meg Grosjean, akik egy kis "mûsort" azért még összehozhatnak...
10/10
regina.997 2012 okt. 27. - 16:25:32 10/10
(14915/17150)
***SOILER***
Vettel fog nyerni Indiában is és a VB cím is az övé lesz XDXDXD:)
***SPOILER VÉGE***

Nem hiszem hogy bárkii megállíthatná õt, ha Webber esetleg elég gyors lenne hozzá a csapat akkor sem hagyná hogy megelõzze õt.De mondjuk Mark sem elég gyors. A McLaren vagy a Ferrari szerintem nem tudja Vettelt utolérni.

A fair play nem jellemzõ a red bullra:)
Szegény Webbert elég erõs diszkriminációban részesítik.

Pedig semleges szurkoló vagyok:)
vino-et-veritas 2012 okt. 15. - 19:19:51
(14914/17150)
Hát, az a mûfû dolog nagyon gáz volt. Hamilton ennél már nem is lehet pechesebbb... De kell is magát "edzeni", mert jövõre erõsen a szivatóágra fog kerülni, ha a Mercedes nem talál ki valami nagy húzást...

Azért talán Alonso és Hamilton még most is - bár eléggé "beértek" mostanra - a két legnagyobb küzdõ a rosszabb technika ellenére is. A többiek vagy hamar belenyugszanak abba, hogy nem megy (pl. Kimi) vagy beidegesednek, hisztiznek (pl. Vettel).

OFF
Más "szakfórumokon" már a Vettel-Massa (majd 2014-ben) cserérõl megy a beszélgetés...
10/10
ceia 2012 okt. 15. - 18:39:36 10/10
(14913/17150)
A rajtnál amit Vettel és Webber csinált, nagy színjáték volt. Az egésznek az volt a célja, hogy Vettel elmenjen, Hamilton meg fel legyen tartva. Idegesít, hogy a tv-ben a nézõkbe akarják sulykolni, Hamiltonra kihat, hogy csapatot fog váltani. Ez ostobaság. Amíg a McLarennél van, mindent belead a csapatért, de önmagáért is. Ha már nem is lehet bajnok, akkor sem mindegy hány ponttal zár. Az évad vége és a jövõ évad is odébb lesz még. Az autója mostanában nem igazán jó, de Buttoné sem, egyértelmû, hogy inkább ez hátráltatja mindkettõjüket. Talán tényleg jobb lesz, ha a Mercedeshez kerül. Mert a McLaren csapat, és az autó is elég instabil. A koreai futamon siralmas volt az a mûfû fennakadás. Ilyet se láttam még.. Újabb pech. Massa tényleg jól megy újabban. Talán azért, mert már úgy nézett ki, hogy mennie kell a Ferraritól. Ezzel megszûnt a feszültség, és így felszabadultabban kezdett el autózni? Azért nem lehet kellemes, amikor rászólnak, hogy egyébként Alonso menne elõre.. A koreai pálya nem nagyon tetszett, de a futam végén a lányok legalább helyesek voltak :)
vino-et-veritas 2012 okt. 14. - 11:10:38
(14912/17150)
Ez, mint írtam várható volt. Az RB most már nem kockáztathat (lásd Vettel "figyelmeztetése" a vége felé), de amúgy is eléggé feljavultak már. A VB kezd erõsen kétesélyes lenni.

A Ferrarik továbbra is a legkonstansabbak. Persze Alonso, érthetõen nem volt nagyon vidám a harmadik hely miatt. Massa kezd helyrerázódni és végül talán a helyét is megtarthatja...

Kimi erõtlen volt. Õ lassan csak abból profitál, ha Hamiltonék kiesnek elõle...

Hamiltontól többet vártam. A tempója eleve sem volt elég jó, de a most is megjelenõ felfüggesztés-hiba mellett gyanús, hogy a második gumigarnitúra eleve gyenge (hibás?) volt, annyira hamar elment.

Buttonak meg Rosbergnek lassan már nem is kellene elindulni a kvalifikációkon, mert úgyis kiesnek...
3/10
jani-wan 2012 okt. 14. - 08:15:15 3/10
(14911/17150)
Webber a rajtnál egyszerûen odaadta az elsõ helyet Vettelnek és csak az érdekelte hogy blokkolja Hamiltont.